MotoGP

VIDEO: Na Majorki se je iskrilo, plesalo in pelo dolgo v noč: To so prizori, ko domov pride svetovni prvak Joan Mir

Majorka, 08. 11. 2017 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Joan Mir je z zmago na dirki za VN Avstralije na kultnem Phillip Islandu postal svetovni prvak razreda moto3. Španec je bil seveda izjemno vesel, celo tako, da ni počakal, da se sezona konča in je že pred zadnjo dirko sezone na Majorki s svojimi rojaki bučno slavil krstni naslov. Kako veselo je bilo na Majorki, pa si poglejte v priloženem videu.

Deset zmag, eno drugo in eno tretje mesto, ter brez odstopa, tako bi lahko v številkah opisali sezono Joana Mira. Mladi Španec si je z eno najbolj dominantnih sezon v zgodovini motociklizma priboril prvi naslov prvaka v razredu moto3 in z najboljšo možno popotnico odhaja razred višje - v razred moto2. Mir je bil v letošnji sezoni razred zase in si je krstni naslov prvaka privozil na dirki za VN Avstralije na Phillip Islandu. Do konca sezone ga tako čaka še ena dirka, na kateri bi se z zmago z zlatimi črkami vpisal zgodovini motociklizma. Če mu uspe zmagati, se bo namreč izenačil z Valentinom Rossijem, ki je do sedaj kot edini, enajstkrat slavil v najšibkejšem tekmovalnem razredu. Italijanu je sicer to uspelo leta 1997 v takratnem 125 kubičnem razredu. S skupno enajstimi zmagami v razredu moto3 (razred so v svetovnem prvenstvu ustanovili leta 2012, op. p.), pa je že sedaj najuspešnejši dirkač razreda in bi se z morebitno 12., na najboljši možen način in z rekordom v žepu preselil razred višje.

Krstni naslov je znal 20-letni Majorčan seveda bučno proslaviti, pa čeprav se sezona sploh še ni končala in še uradno ni dobil medalje za naslov svetovnega prvaka. Na rodni Majorki je pred dnevi dolgo v noč rajal, se vozil s supermoto motociklom in pri tem pokazal vso svoje znanje. Sedaj lahko le upa, da ni rajal preveč in da bo še sposoben odpeljati dirko v Chesteju. 

Joan Mir je v letošnji sezoni postal svetovni prvak razreda moto3.
Joan Mir je v letošnji sezoni postal svetovni prvak razreda moto3. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
08. 11. 2017 17.46
-1
sem mislil da je iz MALLORCE