MotoGP

VIDEO: Rossi šokiral: Valencia? Mogoče me tam sploh ne bo

Sepang, 25. 10. 2015 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./Ž.L./M.G./STA/
Komentarji
2861

Eden od vrhuncev dirke razreda motoGP v Maleziji je bil dirkaški obračun Marca Marqueza in Valentina Rossija. Pri enem od prehitevanj sta prišla tesno skupaj in Španec je padel in končal dirko. Vodstvo tekmovanja je kaznovalo Italijana in bo na dirki v Valencii startal iz zadnjega mesta.

Več videovsebin
  • Padec Marca Marqueza
    01:00
    Padec Marca Marqueza
  • Prvo srečanje Rossija in Marqueza po dirki
    01:33
    Prvo srečanje Rossija in Marqueza po dirki

Med Marcom Marquezom in Valentinom Rossijem se je v zadnjih dneh razvila prava bitka. V boljšem položaju je bil Rossi, ki je ostal vodilni v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka po dirki v Maleziji, a je plačal visoko ceno. Manever, ko je padel Marquez, je bil pod drobnogledom odgovornih in zadnje besede je imelo vodstvo tekmovanja, ki je Italijana kaznovalo. Dodelilo mu je tri kazenske točke in ker ima od prej še eno (skupaj štiri), je vodstvo tekmovanja določilo da mora Rossi na zadnji, odločilni dirki za naslov prvaka v Valencii, startati iz zadnjega mesta, ker je oviral Marqueza in z zapiranjem povzročil njegov odstop.

Štiri kazenske točke po pravilniku pomenijo start iz zadnjega mesta na dirki, Rossi je prvo kazensko točko v letošnji sezoni dobil na kvalifikacijah za VN San Marina (recimo sedem kazenskih točk pa pomeni start iz boksov). Moštvo Yamahe se je pritožilo na odločitev, a je bila zavrnjena.

"Žal sem z Marcom izgubljal veliko časa, na tistem zavoju sem skušal iti nekoliko širše, da bi dobil boljšo linijo in ga upočasnil, ker mi je povzročal težave. Vozil je samo toliko, da mi je povzročal težave. Ne vem, kako je prišel zraven, nato pa je padel. Škoda, lahko bi imeli normalno dirko in boj z Jorgejem, v Valencii pa bo zelo težko," je v prvi izjavi po dirki Rossi podal svoje videnje napetega dogajanja, nato pa ga ni bilo na novinarski konferenci. Pred novinarje sta sicer na novinarski konferenci stopila le Španca Pedrosa in Lorenzo.

Valentino Rossi po dirki v Maleziji.
Valentino Rossi po dirki v Maleziji. FOTO: Reuters
"Marquez je dobil svojo bitko, prisilil me je, da sem zapravil naslov. Njegovo krmilo se je dotaknilo moje noge in noga mi je zdrsnila, a motor ne more pasti zaradi enega dotika," je kasneje še dodal razočarani Rossi in opisal dogodek: "Nisem želel, da Marquez pade in nisem ga brcnil. Če pogledate posnetek, kot sem ga tudi sam, sliko za sliko. Najbolje se vidi posnetek iz helikopterja, saj je iz strani videti, kot da sem ga brcnil. Ne bom rekel, da sem tisti ovinek peljal kot običajno, želel sem, da upočasni iz izgubi čas. Zato, ker je bila to edina stvar, ki sem jo lahko naredil, saj me je pri vsakem zaviranju prehitel, zelo upočasnil in ni odprl plina do konca. Razočaran sem zaradi treh kazenskih točk. Pogledal sem Marqueza petkrat ali šestkrat v prvih krogih. Hotel sem mu reči: Kaj jeb..ti počneš? Zakaj to spet počneš?"

"Marquez je dokazal, da je tisto, kar sem govoril že na novinarski konferenci, res. Upal sem, da če ga izpostavim, tega ne bo storil. Uspelo mi je, izgubil sem naslov," je še dodal dirkaški doktor, ki tokrat ni našel pravega odgovora na provokacije mladega Španca. Rossi je razočaran po kazni, ki jo dobil, še dodal, da na zadnjo dirko morda sploh ne bo potoval. ''Valencia. Mogoče me tam sploh ne bo. Moram se še odločiti."

Lorenzo: To je nepošteno
"To je bila ena najtežjih dirk, bilo je izjemno vroče. A se je splačalo. Bomo videli, kako se bo razpletlo tole z Valentinom in Marcom,"
je takoj po dirki dejal Lorenzo, ki je na novinarski konferenci nato še dodal: "To je nepošteno. Valentino bi moral dobiti toliko točk kot Marc, ki bi zasedel tretje ali četrto mesto. Leta 2005 sem storil nekaj podobnega in sem padel, a sem moral nato izpustiti naslednjo dirko."

Pedrosa: Rossijev premik noge je bil malce nenavaden
Zmagovalec Pedrosa pa je bil vesel, da je ob koncu sezone ujel pravi ritem: "To je zelo težka dirka, ker je bilo tako vroče, pa še pa še steza je zelo zahtevna. A imel sem zelo dober motor, ne samo danes, ampak celoten konec tedna, hvala ekipi. Rad bi sezono tudi končal v takšnem slogu." Na novinarski konferenci je še dejal: "Valentino bi moral biti tukaj, da bi razložil, kaj se je zgodilo. Že večkrat sem dejal, da bi morali dirkati bolj mirno. Valentino je želel mirno dirko, Marc pa je želel na stopničke." V intervjuju za španski AS je Pedrosa nato pokomentiral še dogajanje med Rossijem in Marquezom. "Nisem uspel videti, ali sta se dotaknila ali ne, toda Valentinov premik noge je bil malce nenavaden."

Razlika v SP je pred zadnjo dirko v Valencii tako zdaj le še sedem točk za Rossija, ki ima 312 točk, Lorenzo pa 305. To pomeni, da Italijanu čez 14 dni ni treba zmagati, a bo moral, če bo slavil Lorenzo, priti do drugega mesta, kar pa ob zelo napetih odnosih z vsaj enim španskim tekmecem sredi Španije najbrž tudi ne bo prav lahka naloga.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2861)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alex000
30. 10. 2015 02.52
+1
Pomoč: PRI BOJKOTU TEH STRAN !!!! To ste pisali kmalu po tekmi (da Rossi) ni prepričan , če bo sploh tekmoval v Valensii, potem pa je sledil "članek", da so pri Yamahi potrdili, da Rossi BO tekmoval. Kaj je zdaj? Ali si je premislil, ali vi ponavljate , ne vem kako sploh naj temu pisanju rečem, stvari v pomešanem redu? Nekaj takšnih sem danes že zasledila :(
Alex000
30. 10. 2015 02.56
+1
1. razred OŠ se učijo pisati (6 let), v 2. pa gredo lahko že v službo na 24.........
DeDa46
27. 10. 2015 08.19
Pomoč pri peticiji! Google: Valentino Rossi petition
butcinbutc
27. 10. 2015 00.01
-7
Rossi je se le sedaj doktor ko so vsi sli.. biaggi,gibernau,stoner,crivile,roberts... med mladiči se delat jakega je ko bi jaz sel v vrtec sikat pamzom v plenicah hahahahahhahahahah :)
gpcoment
26. 10. 2015 23.25
+3
SM moto: Skupina dirkačev je Rossija povabila na dirko v Valencijo z zagotovilom da se mu na štartu umaknejo! Novico je pred nekaj minutami objavil italijanski novinar Riccardo Cucchi v oddaji v živo na Rai 1. Portali pokajo po šivih, podpornikov Rossija je iz ure v uro več, na peticiji za spremembo odličitve direktorja dirke se je zbralo nad 200.000 podpisov. Noro! Na drugi strani pa strmo upada gledanost in priljubljenost Lorenzu in Marcu. Le zakaj? prva pametna sam upam da resnična to bi bilo odlično za dirko in za prvenstvo
GS8042
27. 10. 2015 00.05
+0
Če pa to misliš, da se bo zgodilo... veš, da bodo sponzorji pobili svoje dirkače in to ne bo šlo skos.
GS8042
27. 10. 2015 00.07
+1
Drugače pa je oseba X je naredila Hashtag "AllowedToPassRossi" in označila nekaj dirkačev, ki se načeloma ne borijo za najvišja mesta. Baz je odgovoril na to v stilu "hahahahah, what do you think about not racing????", Laverty pa se je zahvalil, da ga je spomnil (češ, da se to ne dogaja vedno in če se, gre ponavadi prehitevanje za krog).
gpcoment
27. 10. 2015 00.23
bi bilo pa bolj zanimivo ko bi rossi dohitel dirkače spredaj ampak mislim da na startu lahko že prehiti vsaj 1 vrsto...
Bizelj?an
26. 10. 2015 21.59
-1
Haha :D smesni narod kak res eni ljudje ne raumejo med neutralnim razmislanjem ter predanosti enem dirkacu pa ni vazno ce je umazan al ne Zdej ste vsi glasno zaradi marqueza a ce bi pa padel Rossi v tem boju bi blo pa se hujs, za zmago v Assnu ste pa bli vsi navduseni Pa PS nisem za nobenga iz med njiju
butcinbutc
26. 10. 2015 23.58
-1
Grega77
26. 10. 2015 20.52
-10
Če rossija ne bo v valencio, bo verjetno končal tudi kariero moto gp.....roko na srce letošnji skorajšnji naslov je bil tudi plod veliko sreče...ali nesreče ostalih....
bcaaa
26. 10. 2015 20.55
+9
če na vseh dirkah razen na dveh končaš na štengah, je to sreča? no če je pa naj bo :)
Bizelj?an
26. 10. 2015 21.55
-8
Ja seveda da je, roko na srce je ce smo realni so trije spanci razred zase
DeDa46
27. 10. 2015 08.21
-1
Marc je razred zase, kje so trije Joža? Tak talent pa tak harikiri je naredu
Tomgp
26. 10. 2015 19.29
+12
Na zurnal 24 je počasni posnetek iz katerega je popolnoma jasno, da Mm laže in je rossiju noga zdrsnila. Mulca bi izključil za leto dni
Silvester Ali? 1
26. 10. 2015 18.31
+13
rossi bo še najbolje naredil če ga ne bo v španijo.to je velika sramota da vodstvo tekmovanja odloča kdo bo svetovni prvak v moto gp
SENNA1
26. 10. 2015 16.55
+3
Call,movistar z Rossijem prvak je dobitna kombinacija in velikanska razlika kot z lizotam
Callux
26. 10. 2015 17.13
+14
Kaj misliš?? Čeprav je Movistar špansko podjetje, verjetno vemo zakaj so tam.. Jorge je odličen dirkač in zelo dober iz marketinškega stališča, a Valentinu tu nihče ne seže do gležnjev.. In to je dejstvo..
bcaaa
26. 10. 2015 16.34
+2
Callux: misliš, da je kakšna možnost, da Rossiju kazen v prihodnjih dneh zmanjšajo oz jo prekličejo ( medijski pritisk, ponovna pritožba, itd ), da ne štarta iz zadnjega mesta?
Callux
26. 10. 2015 17.05
+7
Na žalost ne, stvar je dokončno odločena... Ampak ne obupaj prehitro, še vedno so možnosti za naslov kljub temu.. :)
bcaaa
26. 10. 2015 17.15
+5
mislim, da smo si vsi najbolj želeli nore zaključne dirke v Valenciji..borbo in grizenje nohtov do zadnjega metra. :) najbolj se bojim, da bo po parih krogih vse odločeno in bomo gledali le vožnjo v "vrsti" do cilja, brez pravega boja. ampak je pa res da "gajžla zmeri na konc poč" :)
Callux
26. 10. 2015 17.18
+4
To je dejstvo, da smo si verjetno vsi želeli izjemno napete dirke za lep konec sezone... Še vedno je možno, da jo tudi dobimo, a ne nujno spredaj... Drugače pa verjetno nihče ne bo želel preveč na nož, saj jih 2 dni po koncu dirke čakajo zelo pomembne stvari... Poškodbe ne pridejo v poštev..
bcaaa
26. 10. 2015 17.24
+2
kako misliš, da se bo peljal ducati na tej stezi? misliš, da so šanse, da bi se iannone peljal za vrh? :)
Callux
26. 10. 2015 17.42
+3
Hmm zanimivo vprašanje... Glede na to, da je GP15 odličen tudi v ovinkih, ne vidim razloga zakaj ne...
bcaaa
26. 10. 2015 18.15
+4
jaz upam; da Dani obdrži formo, da bo Marc skušal odpraviti očitke, da pomaga Jorgeju in bo šel na zmago, in da bo Iannone močan, da bi se lahko boril z Lorenzom usaj nekaj časa. če bosta obe hondi na vrhu in bo jorge 3, potem potrebuje Vale 6 mesto, kar pa mislim, da nebi smel biti problem. Čim bo Lorenzo drugi mora biti Vale tretji, kar pa mislim, da bi bil veeelik problem..skoraj nemogoče. Sploh če bi se na tretjem mestu vozil Marc..
Callux
26. 10. 2015 18.55
+6
Sam imam občutek, da bodo pri Repsolu naredili vse za dvojno zmago... Bomo videli kaj bo..
bcaaa
26. 10. 2015 20.05
+2
Lorenzo>Rossi
26. 10. 2015 16.14
-3
Direkcija dirke je ugotovila, da je Valentino Rossi na široko zapeljal v 14. ovinek z namenom, da bi Marqueza zrinil na rob ali kar s steze. Posledica je bila trčenje, ki je povzročilo Marcov padec. Takšno početje je bilo za direkcijo dirke neodgovorno dirkanje, ki je spravilo v nevarnost Marqueza, zato je bilo proti pravilom. Rossija je doletela kazen treh točk, in ker je imel na svojem računu že eno iz Misana, ko je na kvalifikacijah oviral Lorenza, bo na finalni tekmi v Valencii štartal z zadnjega mesta. "Marquez nam je povedal, da je vozil kot na vsaki dirki in opravljal svoj posel, ko je brez dotika prehiteval Rossija. To je res. Ni hotel motiti Valentina. Rossi je dejal, da mu je bilo jasno, da ga hoče Marc namerno upočasniti in mu otežiti dirko. Priznal je, da je v štirinajsti ovinek namerno zapeljal na široko, da bi si pridirkal prednost in pobegnil Marquezu. Verjamemo, da je bila krivda na obeh straneh." "Ne glede na to, kaj je rekel Marquez, mislimo, da je skušal namerno vplivati na Rossijevo hitrost, vendar ni prekršil nobenega pravila. Ni se dotaknil Rossija. Njegovi manevri so bili čisti. Dirkal je znotraj pravil." "Valentino se je odzval na Marquezovo provokacijo in žal je bil njegov manever proti pravilom. Neodgovorno je dirkati tako, da povzročiš padec. Verjamemo, da je Rossi namerno trčil v Marqueza. Rekel je, da ni hotel, da bi Marquez padel, a hotel ga je zriniti na rob ali s steze." "Rossi je dokazoval, da je mu je noga zdrsnila zaradi trčenja z Marquezom. Ni videoposnetkov, ki bi nedvoumno kazali, da je njegova noga zdrsnila zaradi trčenja ali da je namerno brcnil," je dogodek natančno komentiral direktor dirk MotoGP Mike Webb.
sambora
26. 10. 2015 14.42
+14
Upam, da ga res ne bo, da bo bojkotiral . Banda od Dorne - Španci, kako pa
Callux
26. 10. 2015 14.46
+11
To je samo rekel, da ga ne bo... Verjetno vsak ve, da na koncu Rossi bo v Valencii.. Iz več razlogov.. Prvi je kršenje pogodbe v primeru da ne pride.. Drugi je, da je še vedno vodilni v prvenstvu in ima možnost osvojiti naslov, čeprav je s to kaznijo ta možnost precej manjša kot je bila.. Tretji je prvi test za sezono 2016, ki se začne v torek po dirki..
PS2Xministri
26. 10. 2015 15.57
-4
pametni calux.....mogoče ne bo prišla cela ekipa yamahe kaj pa potem?
Callux
26. 10. 2015 16.07
+6
Tega ne bodo storili, že zaradi tretjega navedenega razloga.. Poleg tega bi tudi dobili kazen s strani Dorne, sponzorji ne bi bili zadovoljni in tako dalje...
SENNA1
26. 10. 2015 16.13
+2
Call ,mogoče bodo pa sponzorji pritisnili na Yamaho,da se posluži določenih prijemov
SENNA1
26. 10. 2015 16.15
+4
in bo prvak znan brez odločitve na stezi,edini ,ki si zasluži naslov je Valentino Rossi
Callux
26. 10. 2015 16.21
+4
Mogoče, a je to zelo malo verjetno... Movistar ne deluje enako kot Repsol, ampak precej bolje... Oni bodo ne glede na končni rezultat zadovoljni, saj bo prvak nekdo od dirkačev ki ga sponzorirajo...
nenavolitve
26. 10. 2015 16.46
-5
Stay Legit
26. 10. 2015 14.28
-10
Mislm da je blo zrežirana vse je bilo zmenjeno, samo da se odvrne evropsko publiko stran od migracijske krize. Propaganda je bla plačana, da ne rezmišljamo o naših mejah, vresnici sta oba dobra res dobra prijatelja! kaj mislite?
bokasana
26. 10. 2015 14.35
+5
Nightyfly
26. 10. 2015 12.46
+45
Z.I.Z.U. 25.10.2015 23:56:05 48 54 6 Velik si toliko.. koliko imaš veliko srce in ponos... mali je danes dokazal da je en navaden prepotenten pamž!! Od tega ima samo sramoto... podle igre ko nisi več v igri za prvaka... so pomilovanja vredne... namerno škodovanje nekomu ko se ti ne gre več za nič.. pomilovanja vredno... kaj takega si nebi privoščil niti Dani.. niti Jorge.. niti Rossi (no drugo leto si bo... ko bo pomagal daniju do naslova.. v podobnem stilu)... nihče drug.. mali je pa prepotenten in se ima za kralja... do tega ga pa še loči ogromno... še bo dobil lekcij..*************************+++++++++++++++
bokasana
26. 10. 2015 14.37
+3
PS2Xministri
26. 10. 2015 15.58
+1
k53e
26. 10. 2015 11.59
-9
Rossi was much stronger in his condemnation of the behavior of people calling themselves his fans. "I think that in reality they are not my real supporters," he said. "Is a great shame, because these people are very stupid. Unfortunately, this is the time of the social network where everybody can say his idea, even if it's a very stupid idea. The people like to speak bad about other guys that are more lucky than them, with more talent, and more happy, because they do with their life what they want."
k53e
26. 10. 2015 12.00
-14
se mi zdi da je omenjal Rossi večino teh navijačev tukaj na 24 ur :D hahaha Rossi se vas sramuje, tok o vašem doktorju in vašem navijaštvu :D Sej vam pravim, on bi raje videl da ima manj navijačev in to bolj inteligentne, kot pa 80% takih huliganov kot ste :D :D :D
bokasana
26. 10. 2015 14.37
+4
Stay Legit
26. 10. 2015 14.38
+5
sasuke ti se kar sam sseboj pogovarjaš? ne sodim sam prašam...
Mitutoyo
26. 10. 2015 11.59
-5
Rozasupki.......še niste preboleli ?
pingosok
26. 10. 2015 12.08
-5
KardinalFrancRodeVKristusu
26. 10. 2015 12.39
+4
Ko pa je Biaggi v bitki z Rossijem iztegnil komolec pa so vsi jokali in poveličevali Rossija... Situacija je bila skoraj identična....
pingosok
26. 10. 2015 12.42
-6
ne ga več na progo pustit,na mitingih naj sam vozi od sedaj naprej.
Prototip
26. 10. 2015 14.28
+7
a ste vi 3je zgoraj sploh danes spali,a ste trobili celo noč???
Stay Legit
26. 10. 2015 14.30
+0
ali se piše kosilo čas, ali čas kosilo? kaj bolj prav je?
Stay Legit
26. 10. 2015 14.32
-1
beby, če dodobra pogledaš aktivnost ja veš, ker le niso to običajni ljudje. jaz sem spal še ob 4ih in kasneje mi je tresno telefon so da zdaj že nova obvestil na 24ur prišla :S
do.it
26. 10. 2015 11.56
-13
prav razločno se vidi na posnetku kako ga je brcnu, noga je imela zalet, zdrsnila ja pa kaj še, prou prvošču sm mu 10. naslov čeprou mi ni nikol biu najljubši dirkač, ampak tole je šlo pa preko vsega, brcnt človeka na motorju da pade, to pa je pod nivojem in lahko ga je sram. pravi da ga je živciralo to kar je počel markez, še vedno ne vem kaj je počel pač sta se prehitevala, ampak če misli da ga je namerno spuščal naprej in potem prehiteval, zakaj pa ne očitno je dovolj boljši od njega da mu lahko počne take na stezi, v bistvu bi lohk blo rossija sram da mu lahko nekdo take izvaja..
pingosok
26. 10. 2015 12.14
-6
rossi je vedno tako podlo igral,že pri Stonerju,sam se je vedno ven zmazal,sedaj se ne more,najprej ga je čist upočasnil,potem pa še brca.Ta si več ne zaluži,da se med dirkači vozi.
Mitutoyo
26. 10. 2015 12.34
-2
pingosok
26. 10. 2015 12.37
+0
Mitutoyo
26. 10. 2015 12.38
-2
pingosok
26. 10. 2015 12.40
+0
ja njega,čudno da ga tudi ni mal kick .andrea iannone-ducati,prejšnjo dirko v Avstraliji
1011101
26. 10. 2015 13.48
-2
"ampak če misli da ga je namerno spuščal naprej in potem prehiteval, zakaj pa ne očitno je dovolj boljši od njega da mu lahko počne take na stezi, v bistvu bi lohk blo rossija sram da mu lahko nekdo take izvaja.." podpis . Strinjam se tudi z tečnežem ko je Ros delal "brake check" na Stonerju. "Racing is racing: Rossi", hahah. Učeraj ni hotel dirkat. Stoner umira od smeha.
Stay Legit
26. 10. 2015 14.36
mitutoyo nisi pogledal posnetka hrvaške televiizije?
Mitutoyo
26. 10. 2015 14.46
BrezimenkoKajtebrigovic
26. 10. 2015 11.16
+36
Rossi je osvojil 10. naslov pri 36 letih.. Ni vazn kako Dorna odloci on je zmagovalec letosnje sezone pa to napisali ali ne, vsi si bomo zapomnili hinavscino spancev, naslednjo sezono pa naj Rossi spet deli Horgeju nastavitve.. Tmau Markec si je pa zasrau mogoce zelo lepo kariero, za vedno bo ostal hinja vecini pristasev MotoGP.. Go VR#46 !!!
k53e
26. 10. 2015 11.50
-12
jok jok jok jok ;( ;( ;( Bogi Rossi fančki :S
do.it
26. 10. 2015 11.58
-11
aja a rosi nam bo pa v zelo lepem spominu ostal s tole brco.. če je tok dobr kokr praviš zakaj ga ni pa prehitu pa se odpelu naprej proti lorencu, zakaj je pustu da se markez dela norca iz njega?? mislim da je večini rosijevih navijačev še vedno težko sprejeti da ima markez več talenta kot ga ima rosi, da ne govorim o ostrini pri dirkanju ne pa ta jokica rosi pa lorenco, sam da gre markez mn k 10 cm od njega že joka kako nevarno dirka, pa pejt pol šah igrt pa ne bo kontakta a ne, aja sam pr šahu se da roka na konc dvoboja..
Stay Legit
26. 10. 2015 14.43
-1
Stay Legit
26. 10. 2015 14.44
-2
včeraj samo minuski, danes pluski... jutri pa ulomčki :)
JellyButt
26. 10. 2015 11.15
+3
Mike Webb MotoGP Race Director explains Rossi punishment: “Despite what Marquez said we think he was deliberately trying to affect the pace of Valentino. However he didn't actually break any rules. Whatever we think about the spirit of the championship, according to the rule book he didn't make contact. His passes were clean. He rode within the rules. “Valentino reacted to what he saw as provocation from Marquez and unfortunately his reaction was a manoeuvre that was against the rules. It's irresponsible riding, causing a crash. So he's been penalised for that. We believe the contact was deliberate. "
GS8042
26. 10. 2015 10.49
+5
Crash je objavil analizo časv in dogajanja v krogih med MM in VR, če koga zanima.
Stay Legit
26. 10. 2015 14.40
+1
GS8042
26. 10. 2015 20.36
Ne morem, briše vse 24ur. Pojdi na spletno stran in išči pod "clash analysis" al nekaj takega