MotoGP

VIDEO: Dovizioso kljub porazu brani Lorenza: 'Imel je boljši ritem in zaradi njega sem lahko sledil hitrejši skupini'

Valencia, Cheste, 13. 11. 2017 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na dirkališču Ricardo Tormo je padel zastor nad sezono 2017 v svetovnem motociklističnem prvenstvu razreda motoGP. Svetovni prvak je še četrtič v karieri med elito postal Marc Marquez, brez krstnega naslova pa je ostal Andrea Dovizioso. Italijan dirke v Valencii ni končal, a priznal, da ni pretirano razočaran, saj je za njim sanjska sezona. V bran je stopil tudi moštvenemu kolegu Jorgeju Lorenzu.

Več videovsebin
  • Trenutek, ko so se končale sanje o naslovu za Andreo Doviziosa
    00:37
    Trenutek, ko so se končale sanje o naslovu za Andreo Doviziosa
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Valencie
    18:49
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Valencie

Končana je še en razburljiva sezona v razredu motoGP. Še četrtič v petih sezonah je naslov domov odnesel Marc Marquez, ki je s 24 leti postal najmlajši šestkratni svetovni prvak in hkrati tudi najmlajši štirikratni prvak elitnega razreda. Nekdo, ki pa bo moral na svoj prvi naslov med elito počakati, pa je Italijan Andrea Dovizioso. Dirkač moštva Ducati, za katerim je najboljša sezona med elito, je moral na koncu priznati premoč sedem let mlajšemu Špancu in mu tudi pošteno čestital za zasluženo osvojeni naslov prvaka. Dovi je v letošnji sezoni presenetil prav vse. Z rdečim motociklom je slavil na šestih dirkah (Mugello, Barcelona, Spielberg, Silverstone, Motegi in Sepang) in temu dodal še eno drugo in eno tretje mesto. Verjetno si pred začetkom sezone ni niti v najlepših sanjah predstavljal, da bo tako konkurenčen in da se bo do zadnje dirke boril za naslov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Valencii je imel sicer zelo težko nalogo. Za Marquezom je namreč zaostajal za velikih 21 točk in bi za naslov prvaka nujno potreboval zmago, ob tem pa Marc ne bi smel osvojiti več kot štiri točke. In že potek dirke ni šel po njegovih želja. Johann Zarco je vodil, Španec pa se je varno vozil na drugem mestu, za nameček pa mu "hrbet kril" še moštveni kolega Dani Pedrosa. Z manjšim zaostankom pa se je Dovizioso vozil na petem mestu za moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom. In osemnajst krogov pred koncem trideset krogov dolge dirke je Lorenzo dobil sporočilo na svoji armaturni plošči: "Nastavi motocikel na nastavitev številka 8', kar je z drugimi besedami pomenilo: "spusti Doviziosa predse". To smo videli že na dirki v Maleziji, vendar takrat še ni bilo jasno, ali gre res za moštvene ukaze, ali res za nastavitev motocikla v težkih razmerah (šlo je za dežno dirko v Sepangu, op. p.). Tokrat pa se je ta teorija potrdila, a Španec ni želel predse spustiti moštvenega kolega. Večkrat je dobil opozorilo iz garaž, a ker ni zaleglo, so mu začeli še na tabli sporočati, da naj izgubi eno mesto. To se ni zgodilo niti, ko je Marquez storil napako in skoraj odstopil, a že naslednji krog sta v razmaku nekaj sekund v pesku končala oba Ducatija in sanje o prvem naslovu po letu 2007 za rdeče iz Bologne so se končale v pesku Valencie.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andrea Dovizoso je bil na koncu vseeno izjemno zadovoljen s končnim drugim mestom v prvenstvu motoGP.
Andrea Dovizoso je bil na koncu vseeno izjemno zadovoljen s končnim drugim mestom v prvenstvu motoGP. FOTO: motoGP
Moštveni ukazi so bili, a Dovi ne zameri Lorenzu
Čeprav je ostal brez možnosti, da bi se do konca dirke boril za premierni naslov med elito, pa je Dovizoso po koncu sezone priznal, da moštvenemu kolegu ne zameri prav ničesar. Ravno nasprotno, zatrdil je, da mu je dejstvo, da je Jorge vozil pred njim, prej koristilo kot pa škodovalo. "Sem vesel, saj smo se borili do konca. Prvenstvo je bilo odprto do zadnjih deset krogov zadnje dirke. Skozi celoten konec tedna smo postajali boljši in konkurenčnejši. Vozil sem na meji od prvega kroga. Na začetku sem želel prehiteti Jorgeja, toda v nekaterih zavojih sem bil prepočasen in on je imel zelo dober ritem. Zame je bilo dobro, da sem mu lahko sledil in tako sem ostal v stiku s hitrejšo trojico pred nama. Toda oba sva vozila na meji celotno dirko in na koncu oba storila napako," je v bran moštvenemu kolegu stopil Dovizioso. In še enkrat več dodal. "Moramo biti zelo, zelo, zelo veseli, kako je letošnje prvenstvo potekalo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Lorenzo brani svojo dirko
Tudi Jorge Lorenzo, ki se lahko pohvali s petimi naslovi prvaka, od tega tremi v razredu motoGP, je prepričan, da je delal v dobro moštva in je s svojim dirkanjem prej pomagal, kot pa škodoval Doviziosu. "Videl sem obvestila in čeprav sem videl, sem še naprej vozil na polno. Tako sem se počutil na motociklu in to je resnica. Moj namen je bil takšen, da priključim Dovija k hitrejši skupini dirkačev. Če bi bil Dovi še vedno za menoj in bi se lahko boril za zmago, bi ga takoj spustil predse. Na žalost se ni tako izteklo," je po dirki v Chesteju povedal Lorenzo, ki je moral odgovarjati na kar nekaj ostrih obtožb s strani italijanskih novinarjev. "Če bi Marquez padel, bi ga takoj spustil predse. Toda ni, kaj več bi še lahko storil? Poskušal sem dati vse od sebe za ekipo, zame in za Dovija. Morda je bil v nekaterih zavojih Dovi hitrejši, toda jaz sem imel boljši ritem. On pa je bil hitrejši prav zaradi tega, ker je lahko sledil meni. In to veva oba, kar vprašajte ga," je še dodal Lorenzo, ki je krstno sezono na Ducatiju zaključil na sedmem mestu v prvenstvu, zbral je 137 točk, trikrat pa je stal na stopničkah za zmagovalce. Glede na letošnji napredek Ducatija in če bodo skozi zimo uspeli ta nivo zadržati, bo tudi Jorge v prihodnji sezoni še konkurenčnejši, kot je bil letos. Ne pozabimo, testiranja za sezono 2018 se začenjajo že jutri. O njih pa bomo seveda poročali na naši spletni strani in v naših informativnih oddajah. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
14. 11. 2017 16.56
verjetno je to moral prebrati z listka, ki so mu ga postisnili v roke
AS1983
14. 11. 2017 13.18
+1
zanimivo dejstvo, da je tako lani in tudi letos Marquez zbral 298 točk, zgolj naključje
AS1983
14. 11. 2017 13.15
+1
Dovizioso je letos dirkal kot prerojen in tudi za prihodnjo sezono bo veljal za zelo resnega konkurenta Marquezu
ehjaehja
13. 11. 2017 23.13
+7
srčni kirurgi so postali še bolj bogati od arabskih mogotcev,odkar je rossijeve rumenkote zadel infarkt,pa nardili bodo dober bizznis psihijatrom ter farmacevski družbi hahaha
Klemen Kranjc
13. 11. 2017 21.05
+1
Nightyfly dj st da te lahka poklicem
Klemen Kranjc
13. 11. 2017 21.01
+11
Bedaki eni nimate pojma ka govrite!! Ko bo kdo od vas pol tull hiter ko je bilo kdo od njih pa govorte! Lor je doviju sam pomago in to dovi sam itak ve! Ce pa hoce kdo bit pametn pa naj da tel.st. pa ga kr poklicem in razlozim! Mejte mal spostovanja do useh ker so vsi vrhunski piloti!!
Nightyfly
13. 11. 2017 18.31
-10
Samo slepec in Lorenzo nista videla kako je Dovi tiscal na zadnje kolo , pa je zal proga prevec kratka in riskantna za hazarden preskok . Ne glede kaksen ritem je imel Dovi , dejstvo je ,da je bil nic kolik krogov za Jorgom in bi z rahlim odvzemom plina sel naprej ,ohladil gume in prestudiral koncni naskok . Dovi ,prevec si korekten do tvojega tovarisa ,ki to ni . Vidno je bilo tudi ,kako Pedrosa zelo lepo opravlja svoje poslanstvo v Hondi . Ne prevec lep konec prvenstva , vsaj zame . Dirka kompromitirana , ne glede na polozaj Yamahe ,ki je slab ze kar celo prvenstvo .
Achilleus
13. 11. 2017 18.40
+8
Ne vem, kaj tebe briga in moti...če Ducatijeva dirkača ne? Brez napihovanja in laganja, bi bil komentar veliko bolj normalen. Čeprav brez repa in glave. Zadrži take neumnosti zase.
mik2
13. 11. 2017 19.46
+1
Nightflay,dobr da si nepomembno veslo,da pač Doviju in vsem ostalim ne sežeš do debeline podplata na škornju,pa se delaš pametnega, kot da si najmanj bivši prvak v moto GP, ampak taki komentarji so navadno pljuvanje v meglo!!!
PS2Xministri
13. 11. 2017 20.33
+5
NIGHT..pošteno napisano kdor je videl drugače naj gre drugič gledat veslaško regato na Bled ne pa moto GP.
jebalvisvoju
13. 11. 2017 20.49
+4
samo nekaj ti recem nabavi si novega okulista.. kadar si hitrejsi od nekoga ga tudi prehitis.. dovi je dirkal na limitu kadar je bil za lorenzom zato ga tudi ni prehitel..kadar je probal malo vec je sel v napako... ViVa MM93!!!!
poper00
13. 11. 2017 22.33
+1
Ps-2xministri Dovi je videl drugače ampak on nima za tebe in muho pojma.Ko je šel Lorenzo s proge je Dovi šel takoj za njim.Pa kaj vidva te komentarje pišeta z kake posebne ustanove?
trdokuhanojajce
13. 11. 2017 18.25
+10
aha, tukaj je še kar zmrzal glede IQjev
JackSparrovvvvv
13. 11. 2017 17.08
+4
Na grosupeljski Delavski univerzi z decembrom začnejo z večerno šolo za nepismene odrasle osebe. Jaz sem te prijavil, PSX, mislim z tvojim pravim imenom Lolek Bolek. A je prav?
PS2Xministri
13. 11. 2017 17.57
-2
Nightyfly
13. 11. 2017 18.25
-8
hahahaha ,,, jaka se vedno bolj poglablja v lastno greznico .Clovek kar ne more verjeti kaj je en cloveski um (no ja) sposoben ustvariti ( spet -no ja ) ..........
Achilleus
13. 11. 2017 18.41
+6
Poraženi v napovedih, poraženi v obnašanju in brez dostojanstva. Sveta trojica...
dugi159
13. 11. 2017 16.43
+8
Vsem normalnim je bilo vceraj jasno , da lorenco vlece dovija . Vsem razen komentatorjema in rumeni falangi , ki v lorencu in markezu vidijo sovraznika , ker samo njuna imena naredita mokroto v hlacah prestrasenim podpornikom nastopaca. Ja , desetka bo in strah se seli med rossiste , sokirani nad voznjo virtuoza
PS2Xministri
13. 11. 2017 16.46
+10
DA LORENCO VLEČE....ja misliš Marku...LORENCO JE SAMO VRAČAL DOLG ZA 2015....
dugi159
13. 11. 2017 16.48
-8
Najd si kaksno zensko , ker ze prevec seka iz tebe
dugi159
13. 11. 2017 16.52
-6
Sem pa pricakoval na to besedo tvojo reakcijo , star perver.... ne more iz svoje koze ! A fantkov je zmankalo , sirotek ?
Boris Kavčič
13. 11. 2017 19.28
+5
tudi če bi Mark padel je bil Pedroza varovalka,,,
dajno
13. 11. 2017 16.11
+3
Kako je MM včeraj rešil zdrs... Motor pozna bolje in obvlada bolje kot punco v postelji 😀 Čelado dol
PS2Xministri
13. 11. 2017 16.14
-5
dajno
13. 11. 2017 20.09
+3
Kosmatinc
13. 11. 2017 15.30
+15
Kako boli Rosijeve navijače tale Lorenzo,Dovi pove kako bilo a oni še kar trdijo drugače haha.Po videnmu bi rekel da sta bila oba Ducatija enaka,Dovi se cel vikend lovil ni mu šlo tako da ne vidim krivde na Lorenzu.
Booooooooooring
13. 11. 2017 15.52
+19
@Kosmatinc, kot rossijev navijač sem vseeno stiskal pesti za dovija, lorenzu pa ni kaj za očitat točno to je blo kot je sam komentiral enostavno boljši ritem od dovija je imel. nismo vsi rossijevi navijači "napihnjenci".
Noki
13. 11. 2017 17.10
-2
Hachi
13. 11. 2017 15.11
-1
haha in zdaj se mora Dovi opravicevati Lorenzu in ga zagovarjati.
Noki
13. 11. 2017 17.09
-1
hardwear
13. 11. 2017 15.10
-2
bravo LOR ..... eni pac razumemo eni pac nikoli ne bojo. Za prvo sezono ....glede na to kako je zacetek izgledal .....odlicno....zmaga je bila na dosegu......kolk tock je imel tarumen v prvi sezoni pri ducatiju?? .......neprecenljivo
MesOjediPinGvin
13. 11. 2017 18.09
-4
In ti primerjaš Ducatija iz 2011 in 2017. Resno ? Razvoj je pa ostal v Butalah ...
hardwear
13. 11. 2017 18.28
+1
glede na to ,da se je znalec javno hvalil kk bo on postimo ducatija...... Vemo kateri je bil Stoner na testiranju z hondo po menjavi motorjev in vemo kateri je bil takrat tarumen....in v sezoni 2010 je Stoner 3x zmagal + se kar nekaj uvrstitev med top 3......sepravi od testiranj novembra 2010 do prve dirke 2011 ni tarumen spravil skupaj popolnama NIC od NIC ,ker je nesposoben in nima pojma.....seveda se je leta 2012 zgodba ponovila.....
hardwear
13. 11. 2017 18.30
+4
In ocitno ti zivis na butalah....verjetno ,da si tudi zupan butal....
MesOjediPinGvin
13. 11. 2017 20.48
+1
Kaj so pa ostali dosegli med 2011 in 2015 na Ducatiju ? Dokler je bil Preciozi glavni, se ni pustil komandirati niti Rossiju niti Jarvisu. Po odhodu Preciozija so šle stvari za malenkost na bolje. On se je spomnil, da se motocikel "gradi" okrog šasije in ne okrog agregata. Šele letos je Ducati vsaj približno tam, kjer bi moral biti vse od leta 2010 dalje. Žalostno, da nekateri prebivalci Butal ne poznate lastnega župana....
ehjaehja
13. 11. 2017 14.59
+26
zaradi mene se lahko postavijo na glavo pa na trepalnice pa jokajo kolko hocejo, tako mojstrovino kot je vceraj izpeljau markez u prakticno ze nemogoci situaciji ni noben motorist nikoli na svetu
dajno
13. 11. 2017 16.08
-3
FRC-H
13. 11. 2017 17.11
+9
No to pa pretiravaš...mogoče si mislil med cestnimi motoristi. Take akrobacije kot jih delajo v MX, hardenduro in trial ne naredi noben na cestnemu. Vsi cestaki trenirajo na mx motociklih...še nissem slišal obratno.
mik2
13. 11. 2017 19.54
+2
Rok Jest. Ker obratno to ne gre, je preveč konov med nogam!!!!
FRC-H
13. 11. 2017 21.46
mik2...sploh ni to razlog...če bi probal oboje bi vedel, da lahko 200KM vsak kekec po RAVNEM nažge...60KM MX pa rabiš že veliko znanja/muda.
ehjaehja
13. 11. 2017 23.06
+3
ti si pa tudi pameten haha ja seveda sem mislu na dirkace moto gpja logicno
dajno
13. 11. 2017 14.36
+20
Pa je zaprl usta vsem hejterjem
hardwear
13. 11. 2017 15.14
-12
Ga je za razumeti......hotel je biti med prvimi v borbi za zmago v primeru napake MAR in DOV ......njegova zelja lo zmagi z ducatijem je neverjetna....