MotoGP

VIDEO: Lorenzo z zmago v Katarju tekmecem pokazal, da ga letos zanima zgolj naslov prvaka

Losail, 20. 03. 2016 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Dirkači v najmočnejšem motociklističnem razredu so sezono otvorili z dirko pod žarometi na dirkališču v Losailu za VN Katarja. Zmagovalec uvodne dirke je Jorge Lorenzo, ki je odpeljal praktično popolno dirko. Drugi je bil Andrea Dovizioso, tretji pa Marc Marquez. Valentino Rossi je dirko končal na četrtem mestu.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katarja
    03:49
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katarja
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katarja
    07:19
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katarja
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katarja
    08:57
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katarja
  • Lorenzo s prihodom v cilj zaprl usta dvomljivcem
    00:19
    Lorenzo s prihodom v cilj zaprl usta dvomljivcem
Jorge Lorenzo je sezono začel na najboljši možen način - z zmago.
Jorge Lorenzo je sezono začel na najboljši možen način - z zmago. FOTO: motoGP
Odlično je dirko pod žarometi v katarski puščavi začel Jorge Lorenzo, ki je skozi prve zavoje ohranil prvo pozicijo. Zelo dobro so se iz tretje startne vrste podali vsi trije Italijani. Andrea Iannone se je takoj s svojim Ducatijem prebil na drugo mesto, na tretje pa njegov moštveni kolega Andrea Dovizioso. Eno mesto je tudi takoj na začetku pridobil Valentino Rossi, ki je skočil na četrto. Slabo je startal Maverick Vinales, ki je padel na šesto mesto, čeprav je začel s tretje startne pozicije.
Izbira prave gume je bila izjemno pomembna. Na ogrevanju sem poizkusil s tršo različico ampak nisem imel pravih občutkov. Veliko sem tvegal z izbiro mehkejše različice, ampak je bila na koncu to dobra odločitev. Vseleje je pomembno začeti sezono s stopničkami, še boljepa z zmago. Uživajmo nocoj z veliko zabavo. Jorge Lorenzo

V vstopu v drugi krog pa sta svojo moč pokazala oba dirkača moštva Ducati, ki sta na ravnini neprimerljivo hitrejša od konkurence in sta tudi prehitela vodilnega Lorenza. Iannone je vodil, Dovi pa je bil drugi. V bitki za četrto mesto je Marc Marquez prehitel dirkaškega doktorja in se povzpel na četrto mesto. V tem obdobju je bil mladi Španec tudi najhitrejši med vsemi dirkači na stezi. Sedemnajst krogov pred koncem pa je napako storil do tistega trenutka vodilni Iannone. Manijak, kot je v svetu motociklizma znan Italijan, je storil napako, zdrsnilo mu je sprednje kolo in uvodno dirko je končal v pesku. Kmalu za tem je svojo dirko zaključil tudi Cal Crutchlow, ki je prav tako padel.

Marc Marquez je dosegel tretje mesto na uvodni dirki.
Marc Marquez je dosegel tretje mesto na uvodni dirki. FOTO: motoGP

Štirinajst krogov do konca pa je Lorenzo švignil mimo Doviziosa v vodstvo. Španec je nato suvereno zadržal svojo prednost in držal Italijana na varni razdalji, da ta ni moral izkoristiti prednosti, ki mu jo njegov motocikel s svojo hitrostjo omogoča na dolgi ciljni ravnini. Deset krogov pred koncem si je svetovni prvak že privozil nekaj dolžin motocikla prednosti pred zasledovalci, boj za stopničke pa je izgubljal tudi Rossi, ki ni mogel slediti ritmu Marqueza in Doviziosa. K temu je botrovala tudi napaka v enem iz med zavojev, ko je povsem zgrešil idealno linijo. Štiri kroge pred koncem, pa se je v lov za Lorenzom podal Marquez, potem ko je švignil mimo Doviziosa. Toda Lorenzo se ni pustil in tri kroge pred koncem celo postavil nov rekord proge.

Zadnji zavoj je bila edina priložnost za prehitevanje. Če bi ga prej prehitel, bi me po ravnini Dovizioso ujel. Zelo sem zadovoljen,ker sem od sebe dal maksimum. Mogoče bi lahko bil drugi, ampak z rezultatom sem zadovoljen. Šestnajst točk za prvenstvo je super in sedaj prihajajo dirkališča, ki nam ustrezajo. Marc Marquez
V zadnjem krogu pa se je borba za stopničke popolnoma razvnela. Dovizioso je prehitel Marqueza, povsem zraven pa je bil tudi Rossi. Čez cilj je prvi tako pripeljal aktualni prvak Lorenzo in s tretjo zmago v Katarju na najboljši možen način začel novo sezono in obrambo svojega naslova. Drugi je bil tako kot na lanski uvodni dirki Andrea Dovizioso, ki je pokazal, da je Ducati v Katarju vselej hiter. S tretjim mestom bo zagotovo zadovoljen Marc Marquez, ki je bil pred dirko zelo previden v svojih napovedih o uvrstitivi, zaradi težav z motociklom. Lanski zmagovalec in devetkratni svetovni prvak pa je novo pogodbo z moštvom Yamaha nadgradil s četrtim mestom. Naslednja postaja dirkačev v razredu motoGP je Argentina, kjer bo čez štirinajst dni na sporedu druga dirka letošnje sezone, ki bo po prvi sodeč, še kako zanimiva.

Na svoji krstni dirki je točke v kraljevem razredu osvojil Tito Rabat, ki je bil na koncu 15., kar še prinaša tisto zadnjo točko v točkovanju za naslov svetovnega prvaka. Pred dirko pa je svet motociklizma zaokrožila novica, da bo Britanec Bradley Smith po koncu te sezone zapustil vrste moštva Tech 3 in se pridružil moštvu KTM, ki bo v prihodnji sezoni novo moštvo v elitnem razredu.

Lorenzo v cilju zaprl usta dvomljivcem
Zmagovalec dirke za VN Katarja Jorge Lorenzo je s prihodom v cilj zopet poskrbel, da so ga imeli novinarji veliko dela na novinarski konferenci po dirki. Ob prihodu pod zmagovalni oder je namreč vstal na svojem motociklu in z gesto, kot da zapira zadrgo na ustih (VIDEO zgoraj), dal jasno vedeti, kaj si misli o stvareh, ki jih ljudje govorijo o njemu. Ko so ga vprašali kaj je s tem mislil je preprosto odgovoril, da "ima ena slika večji pomen kot tisoč besed. Danes sem jaz svoje govorjenje opravil na stezi." Je povedal Lorenzo, ki je bil ob prihodu v cilj deležen tudi nekaj žvižgov s strani prisotnih ljubiteljev motociklizma.

Andrea Dovizioso je letošnjo sezono začel tako kot lansko - z drugim mestom.
Andrea Dovizioso je letošnjo sezono začel tako kot lansko - z drugim mestom. FOTO: motoGP
Favoriti v razredu moto2 vsi prehitro začeli dirko
Start dirke v srednjem tekmovalnem razredu je bil izjemno zanimiv. Rdeče luči so ostale dolgo časa prižgane in veliko dirkačev je bilo preveč nemirnih in so prehitro začeli preizkušnjo. Po pregledu posnetkov je vodstvo dirke kaznovalo veliko dirkačev z vožnjo skozi bokse zaradi prehitrega starta. Med njimi so bili aktualni svetovni prvak Johann Zarco, Alex Rins, Sam Lowes in Marcel Schrötter. Dirko je sicer s prvega startnega položaja odlično začel Jonas Folger in tudi ostal v vodstvu. Toda Nemec je že v tretjem krogu storil veliko napako in dirko končal v pesku ob dirkaški stezi in tako vodstvo prepustil Francu Morbidelliju in Thomasu Lüthiju. Italijan in Švicar sta celotno dirko vozila v ospredju in si privozila veliko prednost pred ostalimi. V zadnji krog je prišel kot vodilni Morbidelli, a ga je hitro prehitel Lüthi in zdržal do konca ter ciljno črto prečkal kot prvi. Morbidellija je vodstvo dirke takoj po prečkanju ciljne črte kaznovalo s pribitkom dvajsetih sekund zaradi prehitrega starta. Drugo mesto je tako osvojil Luis Salom. Na najnižjo stopničko je stopil Simone Corsi. Aktualni svetovni prvak Zarco je uvodno dirko končal na zanj zagotovo skromnem 12. mestu, toda kazen vožnje skozi bokse je pokvarila njegovo dirko že takoj na začetku. Lüthi je tako z zmago pobral prvih 25 točk v novi sezoni in bo na drugo postojanko svetovnega prvenstva, ki bo v Argentini, prišel kot vodilni dirkač v razredu moto2. Solidno je v razredu moto2 debitiral tudi svetovni prvak razreda moto3 Danny Kent, ki je osvojil šesto mesto na svoji prvi dirki v srednjem dirkaškem razredu.

Antonelli ukradel zmago Binderju
Z dirko v razredu moto3 se je uradno otvorilo svetovno motociklistično prvenstvo. In, da bomo letos priča novim razbruljivimi dirkami, smo videli že kar na prvi dirki v najšibkejšem razredu. Zmage se je na koncu veselil Niccolo Antonelli (Ognetta-Rivacold), ki je prav na ciljni ravnini iz zavetrja prišel pred do takrat vodilnega Brada Binderja (Red Bull KTM Ajo) in ga prehitel za pičlih sedem tisočink sekunde. Južnoafričan je sicer večino časa vozil na čelu dirke in dokazal, da bo v letošnji sezoni resen kandidat za naslov prvaka. Na najnižjo stopničko se je na uvodni dirki sezone uvrstil Francesco Bagnaia (Aspar Mahindra Team Moto3). Dolgo časa se je za zmago boril tudi Romano Fenati, ki je tudi osvojil najboljši startni položaj, a je v zadnjem krogu storil napako in se moral na koncu zadovoljiti s četrtim mestom.

Valentino Rossi ni uspel ubraniti lanske zmage, osvojil je četrto mesto.
Valentino Rossi ni uspel ubraniti lanske zmage, osvojil je četrto mesto. FOTO: motoGP

Rezultati dirk vseh razredov za VN Katarja:

motoGP:
1. Jorge LORENZO (ŠPA/Movistar Yamaha) +42:28.452
2. Andrea DOVIZIOSO (ITA/Ducati) +2.019
3. Marc MARQUEZ    (ŠPA/Repsol Honda) +2.287
4. Valentino ROSSI (ITA/Movistar Yamaha) +2.387
5. Dani PEDROSA    (ŠPA/Repsol Honda) +14.083
6. Maverick VIÑALES (ŠPA/SUZUKI ECSTAR) +15.423
7. Pol ESPARGARO (ŠPA/Monster Yamaha Tech 3) +18.629
8. Bradley SMITH (VB/Monster Yamaha Tech 3) +18.652
9. Hector BARBERA (ŠPA/Avintia Racing) +21.160
10. Scott REDDING (VB/Pramac) +24.435

moto2:
1. Thomas LUTHI (ŠVI/Garage Plus Interwetten) 40:14.293
2. Luis SALOM (ŠPA/SAG Team) +9.610
3. Simone CORSI (ITA/Speed Up Racing) +9.665
4. Hafizh SYAHRIN (MAL/Petronas Raceline Malaysia) +13.558
5. Dominique AEGERTER (ŠVI/CarXpert Interwetten) +16.064
6. Danny KENT (VB/Leopard Racing) +16.114
7. Franco MORBIDELLI (ITA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +20.047
8. Alex RINS (ŠPA/Paginas Amarillas HP 40) +20.170
9. Sam LOWES (VB/Federal Oil Gresini Moto2) +22.019
10. Luca MARINI (ITA/Forward Team) +24.249

moto3:
1. Niccolò ANTONELLI (ITA/Ongetta-Rivacold) 38:12.161
2. Brad BINDER (JAR/Red Bull KTM Ajo) +0.007
3. Francesco BAGNAIA (ITA/ASPAR Mahindra Team) +0.148
4. Romano FENATI (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.435
5. Enea BASTIANINI (ITA/Gresini Racing Moto3) +0.606
6. Nicolo BULEGA (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.625
7. Jorge NAVARRO (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +0.674
8. Livio LOI (BEL/RW Racing GP BV) +1.710
9. Philipp OETTL (NEM/Schedl GP Racing) +8.611
10. Jakub KORNFEIL (ČEŠ/Drive M7 SIC Racing) +10.947

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (519)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

THEdocktor
22. 03. 2016 10.28
+7
pa tiste spojlerje naj dol zmečejo zgleda kot romunski kombi
Callux
22. 03. 2016 10.51
+5
Na tvojo žalost smo včeraj med Stonerjevim testom dobili še eno potrdilo, da krilca ostanejo...
THEdocktor
22. 03. 2016 08.27
+2
dobila sta super pozdrav od publike
THEdocktor
22. 03. 2016 08.26
+3
lorenzo mi naj moj motor očisti z jezikom
SENNA1
21. 03. 2016 22.10
+3
VALE JE MOTOGP,VALE JE SRCE MOTO3,MOTO2 IN MOTOGP KARAVANE.IN TISTI KI PLJUVATE TUKAJ PO NJEMU,NISTE VEČ OMENBE VREDNI.NE OBSTAJA TOLIKO SLABA BESEDA,DA JE BI BILI VREDNI.
BenBostrom
21. 03. 2016 22.27
+0
..a si ti kaj vreden ko pljuvaš z caps lockom po drugih...da o nicku nebi
HAILWOODmike
21. 03. 2016 20.29
+2
Zmagovalce vcerajsnje dirke so lepo pozdravili navijaci....bravo nimas kaj
AS1983
21. 03. 2016 12.38
-2
komaj že čakam na nočno dirko z Argentine, kje je lani Marquez zapravil zmago s padcem. Letos mi deluje Marquez bolj konstanten kot lani, kar bo zelo pomembno v boju za prvaka, da bo zbral čim več stopničk, vsaj nekaj zmag in čim manj padcev na dirkah, kar ga je lani stalo boja za naslov prvaka, za njega navijam že od razreda moto2 in njegov stil dirkanja je podoben Bode Millerju pri smučanju - zelo agresivno dirkanje in na meji padca.
K4tatonia
21. 03. 2016 15.37
+7
Ok, brez zamere, bila je prva drika in ti praviš, da ti letos marquez deluje bolj konstanten kot lani, seriously wtf? :D
HAILWOODmike
21. 03. 2016 20.29
+1
AS1983
21. 03. 2016 12.03
-2
za naslednje dirke pa upam, da ne bo skuz Lorenzo zmagoval
bus303
21. 03. 2016 11.29
+8
Yamaha suvereno. Honda očitno spet podhranjena. Duce leti kot sneta sekira. Suzuki počasi proti vrhu. Super sezona se nam obeta.
McGuinness
21. 03. 2016 10.06
+9
Vsi ki pravite da je Honda dober motocikel in da ni nič narobe z njo, potem ste pa res slepi! Jaz sem včeraj bil vesel da je bil Marquez na stopničkah in se boril celo za 2. mesto in to na dirki kjer Honda ne uspeva najbolje, zato ker vem da bi katerikoli drugi dirkač na isti Hondi delal družbo Pedrosi in Vinalesu, no mogoče bi se kake izjeme peljale nekje umes med Pedroso in Rossijem. To kar pa Marquez dela z takšnim motociklom je pa res neverjetno!
Mojster123
21. 03. 2016 10.13
+0
Redki so, ki bi bili pred Danijem. Mogoče Jorge, Mogoče Maverick. Mogoče če kakšen drugi, vendar je malo takšnih junakov.
McGuinness
21. 03. 2016 11.36
+6
darkprofi res je in smešni so tisti, ki so mnenja da je Pedrosa slab dirkač, to samo pove da vedo o motoGP bolj malo!
lukidra
22. 03. 2016 20.22
+1
Tudi Dani bo še pokazal svoje zobe. To je dirkališče, ki njemu in Hondi najmanj odgovarja. Sem že leta in leta njegov navijač in sem prepričan, da bo slej kod prej ponovno udaril. Takrat pa bodo ponovno vsi presenečeni, trenutno pa vsi pluvajo po njemu kako slab dirkač je in da si ne "zasluži" Hondinega sedeža. Vamos 26!
paulista
21. 03. 2016 08.31
+0
Kje je Mzurry???
medvedJEkriv
21. 03. 2016 09.30
-5
GOOOOOOOOOOOOOOOO ROSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mojster123
21. 03. 2016 09.54
+0
HAILWOODmike
21. 03. 2016 09.58
+5
Mizuriji se hebe zdaj....vam posilja pozdrave iz kube! Ded mal zura
Mojster123
21. 03. 2016 10.37
-1
a tako. kul, pozdravi ga nazaj. naj uživa, mogoče se bo malo skuliral.
JAMES23
21. 03. 2016 15.29
-2
nlko
21. 03. 2016 08.19
+23
Dobra dirka. Veliko dirkačev je skupaj. Rossi kljub četrtem mestu ni veliko zaostal. Mogoče pa še ni za penzijon?
buzerantos
21. 03. 2016 08.06
+27
Cestitke Lorenzu za zmago, Marc poskusal in se dobro drzal, Dovizioso super, Iannone skoda, Rossi pa mal zgubljen, nekak ni imel pravih moznosti. Opazam pa nekaj. Lorenzo je skoraj vse zmage dosegel tako, da je samo vodil... bi bilo lepo videt tega prepotentnega asa malo v kaksnih duelih... sploh nimam obcutka da je nek dirkac, saj se zna samo vozit na 1 mestu. In to obvlada v nulo. Brez napake, Zal. Kot oseba je pa triper, sem gledal intervju, malo prepoln sebe... hujsi je kot Ronaldo
Mojster123
21. 03. 2016 08.09
+5
kaj blebetaš bedarije, Lor je prehitel vodilnega in potem zmagal. kaj bi moral čakat rozo in ga prehitet nazaj? potem bi roza spet brcal in rital in vi revčki bi tukaj krulili, pacienti eni.
Mojster123
21. 03. 2016 08.11
+10
roza je drugače imel vse možnosti, tudi zmagoviti motor, ampak ENOSTAVNO NI DOVOLJ HITER.
buzerantos
21. 03. 2016 08.47
+4
Govoril sem o Lorenzu in ne o Rossiju. In bi te prosil, da malo umaknes roko iz tvoje miniaturne skromnosti tam spodaj in malo razmislis kaj sem napisal. Zato nisem noben revcek, pacient, bi te pa brcnil ja, malo bolj kot je Rossi Marqueza.. Lorenzo je kot oseba naporen, Rossi pa zanimiv in po dosezkih lahko zaenkrat Lorenzo samo v spostovanem tonu govori o Rossiju. To hocem povedat, da se lahko malo spusti in uvidi da ni edini. Drugace pa sem za Vinalesa. ti pa dam prav, Rossi vceraj enostavno ni imel za burek, ni slo nikakor...
Mojster123
21. 03. 2016 08.48
+1
Fox79
21. 03. 2016 09.39
+2
Mislim da si ti tisti ki mora razmislit kaj pišeš dark, glede na tvoje komentarje.
osscar
21. 03. 2016 10.44
+8
...saj se zna samo vozit na prvem mestu. In to obvlada ... a je njegov problem če je prehiter za ostale? Včeraj je bil par krogov na 3 poziciji pa nista šla mimo niti mm niti rossi. Snel je dovija in šel po svoje. Vrhunsko dirko je odpeljal. Drugače pa tako mnenje kot ga imaš ti o Lorenzu imam jaz o rossiju. Triper. Provokator. Zahrtbtnež. Podn od človeka. Nič kaj dosti zanimiv, razen če te zanimajo podle igre, udarci pod pas, polena pod noge. Dosežki so. Vrhunski. Sam bi imeli velik večji pomen, če bi bil pošten človek.
janezdollar
21. 03. 2016 08.04
-7
Vsi se zdaj nekaj tolažite, da ima Marquez slabši motor...torej to pomeni, da zna zmagati samo takrat, ko ima najboljšega? Sprijaznite se...fant ni takšen talent kot si nekateri mislite...
Mojster123
21. 03. 2016 08.07
+10
roza ne zna zmagat niti kadar ima najboljšega, mislim kaj tebi ni jasno? sicer pa še vsi pomnimo rozo pri ducatiju.
paulista
21. 03. 2016 08.12
+14
janezdollar ti si ded saj priznaš da je Lorenzo boljši od Rossija na istem materilu :-)
290ktober
21. 03. 2016 08.19
-2
Bolana logika 9x zmagovalec nezna zmagati...idi k psihijatru!
Mojster123
21. 03. 2016 08.43
+16
odvisno od konkurence. vsaj dva voznika v karavani sta krepko, ampak res krepko hitrejša od njega. če se njima ravno kaj ne polomi in če sedita vsaj na približno podobno konkurenčnem motorju, takrat Rossi nima možnosti, da ju premaga.
Mojster123
21. 03. 2016 08.44
+1
rdeči oktober pojdi prodajat svoj socializem v politični del foruma, tukaj je zate in za domet tvoje pameti vse preveč kompleksno.
.jest
21. 03. 2016 08.55
+4
Zanimivo, številni navijači toplega še vedno živijo v preteklosti. On je bil nazadnje prvak leta 2009.
Mojster123
21. 03. 2016 09.14
+8
tako. in na njegovo srečo takrat ni imel tako močnih tekmecev, to je vsa resnica.
janezdollar
21. 03. 2016 09.21
-3
Koliko točk je bil Marc lani za Rossijem? Pa ne jokat z nekimi fintami, da je imle slabši motor...problem ni v materialu ampak v vozniku... Drugače pa bodite veseli, da Rossi še dirka, ker brez njega verjetno sploh vedeli ne bi kaj je motoGP...
Mojster123
21. 03. 2016 09.38
+3
na tako bedarijo sicer niti ni vredno odgovarjat, ampak naj ti bo, poglej si kakšna je bila razlika in za koga l.2013, ko sta pa res imela primerljivo hiter material.
Mojster123
21. 03. 2016 09.39
+4
pa takrat imaš izjave od samega Rossija, da razlika ni v motorju, ampak da razliko naredi Marc s svojo vožnjo, tako da ne nabijaj neumnosti, ker samo bedaka delaš iz sebe.
janezdollar
21. 03. 2016 10.57
+0
Brutalno subjektivni navijač Marqueza... Torej Kržišnik nima pojma, ker je včeraj med dirko rekel, da je Honda čist konkurenčne yamahi...
Mojster123
21. 03. 2016 11.11
+1
če je to rekel potem očitno nima pojma o pojmu. kaj takega lahko izjavi res samo popoln ignorant.
KardinaIFrancRodeVKristusu
20. 03. 2016 22.36
-4
Danes se je najbolj izkazal Marquez, ki je z bistveno slabšim motorjem premagal Rossija na dominantni Yamahi...
buzerantos
21. 03. 2016 09.19
-1
Seveda, Marquez je vozil tricikel...se sreca da ga Honda ima... Honda je cist hud motor in nic ne zaostaja za ostalimi....
kitamorg
20. 03. 2016 22.31
+15
Lorenzo mi ni najbolj pri srcu, vendar žvižganje Marcu in Lorenzu pod zmagovalnim odrom se mi zdi nešportno in otročje! GAS 93!
Lencho
20. 03. 2016 22.46
+10
Ja lani je pa bilo zelo športno zmagat, ne?
gajžlazakorla
20. 03. 2016 22.57
+19
Posledice lanske sezone so krute, prej bi razmišljala kaj počneta.
Mojster123
21. 03. 2016 08.12
+2
290ktober
21. 03. 2016 08.23
-4
Še kako je športno saj onadva nista špornika ampak mafijca ,ker v individualnem športu pomadata eden drugemu..nista poštena športnika in sta omadeževana do konca!
290ktober
21. 03. 2016 08.23
-2
osscar
21. 03. 2016 10.54
+3
Hahahaha omadeževana do konca hahahahaha mafijca hahahahah jokice hahahaha isti ste k rossi. Zmagat ne more pol pa joka. Vi pa tud. Ovčice boge hahahHHHaah
Lencho
20. 03. 2016 22.22
+15
Škoda da je padel Iannone, ker je bila potem dirka zelo nezanimiva. Rossi danes tudi ni bil pravi, to se je videlo od daleč. Verjetno se na teh gumah še ne počuti dovolj sigurnega da bi reskiral in iz sebe naredil tistega pravega v dirki. Lorenzo dober, ampak kaj ko zmage brez borbe niso kaj dosti vredne za gledalce. Nova pravila so na prvi dirki prej vzela spektakel, kot kaj dodala. Upajmo na bolj zanimivo Argentino!
vamos99
20. 03. 2016 22.30
+14
Vsaka zmaga je vredna enako tak da ne nakladaj preveč...Lorenzo je odpeljal pametno in suvereno dirko in tudi največ raskiral kar se je obrestovalo, vse druga je nakladanje in iskanje nekih opravičil zakaj "vaš" dirkač ni zmagal...pa reč da ni res, med gledalci je pa itak 75%+ navijačev rossija, tak da tud če bi se Lorenzo po sprednjem vozu zadnjih 10 krogov zmaga za vas ne bi bila vredna...
Lencho
20. 03. 2016 22.43
+18
Če ti je zanimivo gledat krožne dirke, potem uživaj. Meni so dolgčas in verjamem da tudi mnogim drugim. Rossi ima toliko navijačev z razlogom, ker je vedno zmagal v slogu. Kar pa za razliko Lorenzo nemore, zato da ti malo vrnem.....bo vedno en navaden dirkač, pa lahko se repenči kolikor hoče in vi z njim. Lp
vamos99
20. 03. 2016 22.46
-3
Haha prav sem vedel da si 46 navijač...ja lep pozdrav, se ne bom spuščal na tvoj nivo...sam da te slišim ko bo (kar defenitivno tudi bo) rossi zmagal.....zdaj pa spat pa hitr izgovore iskat...rossi vedno v slogu???????????? ne se hecat
Lencho
20. 03. 2016 22.48
-1
McGuinness
20. 03. 2016 22.49
+13
Lencho tipičen Rossijev cmeravi navijač si. Se kaj poslušaš? Rossijeve zmage so najboljše, če ne zmaga Rossi, sploh ni zanimiva dirka, Rossi ono, tretje, blablabla. Sami izgovori in jokanje. Danes je bila zanimiva dirka, lahko bi bila še bolj, če bi Rossi kaj več razkiral in napadal, tako je pa samo čakal vzadaj na napake drugih dirkačev, ampak ta taktika se mi zdi da mu to leto ne bo dosti koristila, bo moral tudi kaj agresivnosti na progi pokazat! In da praviš da Honda v primerjavi z Yamaho in Ducatijem ni podhranjena in da nimajo težav? Haha, potem si pa res že preveč zaslepljen z rumeno barvo! Samo poglej kje je končal Pedrosa in kakšne težave ima. Honda je še kako daleč pred tem da bi ji lahko rekli konkurenčen motor!!
Lencho
20. 03. 2016 22.57
+8
Preveri še enkrat kar sem napisal. Dirka ni bila zanimiva po padcu Iannoneja, ker ni bilo prehitevanj. Napisal sem tudi da Rossi ni bil dober, Lorenzo pa da je bil. Samo očitno ste Lorenzo fani tako neprisebni da morate vse napadat. Dokler me ni tvoj kolega napadel nisem nič rekel, kot ravno da ni bila zanimiva dirka. Jokice in cemrice, to ste iznajdli Lorenzovi navijači, ker nimajo bolj pametnih argumetov, izhajate pa iz lastnih čustev. In ja imaš prav, uživaj.
osscar
21. 03. 2016 11.07
+3
Lencho v prvem komentarju si napisal, da je bil lorenzo dober, samo da zmage brez borbe niso zanimive za gledalce. Torej če znaš sam za sabo brat si okrivil lorenza za to, da je bila dirka nezanimiva. In da je rossi vedno zmagal v ne vem kakšnem slogu... rosi ima zato toliko navijačev, ker večina ovc sledi zvončku. Večina ljudi nima rada kritike, ljudi ki v obraz povedo kar si mislijo. Lorenzo nikoli ni bil zahrbten, je pošten, odkrit in nikoli ne špara jezika. Rosi pa se pretvarja. Skapiral je kaj je folku všeč in se tako obnaša. Pol pa enkrat ne gre več in eksplodira. Pol pa jokcanje, polena pod noge, brcanje ;) natolcevanje, podle igre, laži, ... če včeraj ne bi lovil sape na 4 mestu in ujel lorenza bi lahko uprizoril kak boj tko pa.... ni lotenzo kriv če je bil prehiter. Odpeljal je vrhunsko dirko!!!!! Pa lep teden želim :D
pokvarjenbogatun
20. 03. 2016 22.13
+37
Joj kok mi grejo na žiuce te reklame čist pred vsakim videom!
legvan1
20. 03. 2016 22.05
+10
škoda rossija, danes je vozil v krču, bo pa naslednje dirko bolše:D
Pesjan1337
20. 03. 2016 21.57
+5
Rozike u jok na drevo :D
Lencho
20. 03. 2016 22.24
+6
osscar
21. 03. 2016 11.07
+1
Zeeus
20. 03. 2016 21.56
+32
Res sem vesela, da je Marc stopil na vsaj 3. stopničko, ampak me skrbi, ker te Honde mi delujejo malo ubogo. Dobra dirka, Lorenzo v svojem slogu, dominantno, občudovanja vredna je ta njegova zbranost. Mi je žal, da je Iannone hitro zaključil v pesku, bi znalo biti zanimivo ali pa mogoče ne bi sam tam končal. Sicer pa se mi zdi, da je trenutno v motoGP-ju preveč drame, kar me precej odbija. Naj moč kažejo na dirkališču, namesto da je v ozadju še cel kup nekih spletk in ne vem še česa. Malo vse skupaj spominja na telenovele.