MotoGP

FOTO in VIDEO: Marquez suvereno do pokra teksaških zmag, Lorenzo nazaj na stopničkah, Rossi z ničlo

Austin, 10. 04. 2016 22.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

V motociklističnem svetovnem prvenstvu je bila na sporedu tretja dirka sezone. Dirkači so se za zmago pomerili v Teksasu na dirkališču COTA v Austinu. Zopet je vso konkurenco daleč zadaj pustil Marc Marquez, ki je na omenjenem dirkališču slavil še četrtič zapored. Drugo mesto je osvojil Jorge Lorenzo, tretje pa Andrea Iannone. Valentino Rossi je odstopil.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Amerik
    06:09
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Amerik
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Amerik
    06:12
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Amerik
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Amerik
    09:03
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Amerik

Dirko je najbolje začel Jorge Lorenzo, ki je hitro prehitel Marca Marqueza, ki je dirko začel s prvega startnega položaja. Dobro je dirko začel tudi Valentino Rossi. Toda v prvem krogu se je vrstni red pošteno premešal, predvsem na dolgi hrbtni ravnini. Prvi krog je tako v vodstvu končal Marquez, na drugem mestu je bil Andrea Dovizioso, na tretjem pa aktualni svetovni prvak. Rossi je po prvem krogu padel celo na šesto mesto. Prehitela sta ga Dani Pedrosa in odlični Aleix Espargaro. 19 krogov pred koncem pa je dirko v pesku zaključil dirkaški doktor. Padel je v seriji hitrih 'S' zavojev, na istem mestu kot Lorenzo na ogrevanju, in tako po dolgem času ostal brez uvrstitve. Natančneje Rossi nazadnje dirke ni končal septembra 2014, ko je bila na sporedu dirka za VN Aragonije. V vodstvu se je še vedno vozil Marquez, ki si je privozil že več kot sekundo prednosti pred Doviziosom, Italijanu sta sledila Lorenzo in Pedrosa.

Zelo sem vesel. Odvozil sem dobro dirko. Na tem dirkališču se počutim odlično, na splošno se odlično počutim v Ameriki.Čeprav dirka ni bila najbolj zanimiva za gledalce, sem vesel, da sem osvojil novih 25 točk, to je najbolj pomembno. Marc Marquez

In 17 krogov pred koncem je Lorenzo uspel prehiteti dirkača moštva Ducati in se podal v lov za hitrim Marquezom. Dva kroga kasneje pa sta grd padec doživela Pedrosa in Dovizioso. V prvem zavoju po startno ciljni ravnini je močno streslo Danija, ki je izgubil nadzor nad motociklom in seboj iz dirke odnesel še nesrečnega Doviziosa, ki je tako še drugo zaporedno dirko končal v pesku zaradi krivde drugega dirkača. Španec se je šel še med dirko opravičiti Doviju v njegovo garažo, ki je opravičilo tudi športno sprejel. Tretje mesto je tako prevzel Andrea Iannone. 14 krogov pred koncem sta v istem zavoju eden za drugim iz dirke zletela Britanca Bradley Smith in Cal Crutchlow. V ospredju pa je še vedno svojo dirko vozil Marquez. Za četrto mesto pa sta se udarila oba dirkača moštva Suzuki Espargaro in Maverick Vinales. In 11 krogov pred koncem je mladi Vinales švignil mimo svojega moštvenega kolega in se podal v lov za Iannonejem. Toda Italijan je imel dovolj veliko prednost, da se mu mladi Maverick ni uspel približati. Tako je pet krogov pred koncem v vodstvu še vedno vozil Marquez, ki je imel več kot sedem sekund prednosti pred Lorenzom, ki se je tudi povsem sam vozil na drugem mestu. Marquez je tudi nekoliko umiril svoj ritem in se varno vozil deseti zaporedni zmagi na ameriških tleh na poti.

Valentino Rossi bo dirko v Austinu želel čim prej pozabiti.
Valentino Rossi bo dirko v Austinu želel čim prej pozabiti. FOTO: AP
In to je mlademu Špancu tudi uspelo, varno je pripeljal dirko do konca in kot prvi zagledal karirasto zastavico. To je zanj že četrta zaporedna zmaga v Austinu, kjer ostaja nepremagan. Na drugo mesto se je pripeljal Lorenzo, ki je tako dosegel svojo najboljšo uvrstitev v Teksasu, saj je bila do sedaj njegova najvišja uvrstitev tretje mesto. Do prvih stopničk in celo prvih točk v letošnji sezoni pa se je pripeljal Iannone, ki je osvojil končno tretje mesto. Tako Lorenzo, kot Iannone sta v prvih izjavah po dirki dejala, da je bila steza precej splozka, predvsem v prvem zavoju, ne vesta pa točno, kakšen je bil razlog za takšne razmere. Aktualni svetovni prvak je sicer dejal, da je bilo zanj zelo pomembno da je dirko končal kjer je jo, saj mu je padec na ogrevanju kar močno pokvaril načrte.
Valentino Rossi je v razredu motoGP brez uvrstitve ostal prvič po septembru 2014, ko je odstopil na dirki za VN Aragonije na dirkališču Motorland Aragon.

Z zmago pa je Marquez le še povečal prednost v točkovanju za naslov svetovnega prvaka, zbral je že 66 točk. Na drugem mestu je sedaj Lorenzo, ki je pri 45-ih točka. Rossi ostaja s 33. na tretjem mestu. Dirkače sedaj čaka štirinajstdnevni premor. Naslednja dirka bo v Jerezu, kjer se bodo dirkači 24. aprila pomerili za zmago na VN Španije.

Dirkači so pred dirko opravili še ogrevanje. Najhitrejši čas je postavil Andrea Iannone. Drugi čas je postavil Marc Marquez, tretjega pa Valentino Rossi. Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je postavil sedmi čas, a njegovo ogrevanje je zaznamoval grd padec, ki ga je doživel v hitri kombinaciji 'S' zavojev. Zanimivo, da je to že tretji padec Španca v letošnji sezoni, toliko jih je lani doživel v celotni sezoni.

Alex Rins se je z zmago povzpel na drugo mesto v točkovanju svetovnega prvenstva.
Alex Rins se je z zmago povzpel na drugo mesto v točkovanju svetovnega prvenstva. FOTO: AP
Rins odpeljal popolno dirko - vodil od starta do cilja
Dirko v srednjem tekmovalnem razredu je z najboljšega startnega položaja začel Alex Rins, ki si je že po enem krogu privozil lepo prednost. Drugo mesto je po startu zadržal Johann Zarco, za tretje mesto pa sta se udarila Sam Lowes in Dominique Aegerter. Britanec Lowes je kmalu tudi prehitel Zarcoja in se podal v lov na Rinsa, ki je imel 14 krogov pred koncem manj kot sekundo prednosti. V ozadju pa se je povsem razživelo v bitki za tretje mesto. Za zadnjo stopničko so se namreč udarili svetovni prvak Zarco, Thomas Luthi, Aegerter, Nakagami in Simone Corsi. Osem krogov pred koncem sta imela Rins in Lowes že velikih šest sekund prednosti pred zasledovalno skupino in vse je kazalo na to, da bosta med seboj obračunala za zmago v Teksasu. Iz boja za tretje mesto pa je štiri kroge pred koncem odpadel Japonec Nakagami, potem ko je trčil s Corsijem in končal svojo dirko na tleh. Japonec je sicer pobral svoj motocikel in končal dirko na 15. mestu. V ospredju pa je Rins še naprej suvereno vozil na prvem mestu, Lowes se ni uspel približati na razdaljo, s katere bi lahko poizkusil z napadom na prvo mesto. Rins se je tako zanesljivo pripeljal do tretje zmage v razredu moto2 in prve v letošnji sezoni. Drugo mesto je osvojil lanski zmagovalec Sam Lowes, tretje pa je osvojil aktualni svetovni prvak Johann Zarco. Z drugim mestom v Austinu je skupno vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva prevzel Lowes. Rins se je po zmagi povzpel na drugo mesto, ima le točko zaostanka za Britancem, tretji je Zarco, ki je še dodatno točko za Špancem.

Romano Fenati si je privozil sedmo zmago v karieri.
Romano Fenati si je privozil sedmo zmago v karieri. FOTO: AP

Fenati ekipi Valentina Rossija privozil prvo zmago sezone
Dirka v najšibkejšem motociklističnem razredu, se je zaradi razlitega olja začela s petnajstminutno zamudo. Najbolje je dirko začel Jorge Navarro, ki je startal z drugega položaja. Za njim sta se v prvem krogu razvrstila Philipp Oettl in in Romano Fenati. Španec Navarro si je že po dveh krogih od 18-ih krogov dolge dirke privozil lepo prednost, saj je znašala že več kot sekundo in pol pred zasledovalci. V nadaljevanju je njegov ritem nekoliko padel in 11 krogov pred koncem, ga je Fenati že povsem ujel, med tem ko Oettl ni uspel slediti najhitrejši dvojici na stezi. Že v naslednjem krogu je Navarro v enem iz med zavojev storil napako in Fenati je to izkoristil ter prevzel vodstvo na dirki. V nadaljevanju je Italijan povsem nadzoroval dirko, saj je v ozadju Navarro delal napake in si vztrajno povečeval zaostanek, ki je pet krogov pred koncem znašal že več kot tri sekunde. V bitki za tretje mesto je Oettla uspel prehiteti Fabio Quartararo. Tri kroge pred koncem pa je Francoz storil napako in tretje mesto je zopet prevzel Oettl, napako Quartararoja pa je izkoristil še Brad Binder, ki je prevzel četrto mesto. Dva kroga pred koncem je odstopil zmagovalec uvodne dirke Niccolo Antonelli. Fenati se je na koncu suvereno pripeljal do sedme zmage v karieri, drugo mesto je osvojil Navarro, tretje pa s prehitevanjem v zadnjem krogu Binder. Južnoafričan tako ostaja vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, pred Navarrom ima 3 točke prednosti, zmagovalec Fenati pa se je povzpel na tretje mesto.

Rezultati dirk za VN Amerik:
motoGP:
1. Marc MARQUEZ (ŠPA/Repsol Honda) 43:57.945
2. Jorge LORENZO (ŠPA/Movistar Yamaha) +6.107
3. Andrea IANNONE (ITA/Ducati Team) +10.947
4. Maverick VIÑALES (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) +18.422
5. Aleix ESPARGARO (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) +20.711
6. Scott REDDING (VB/OCTO Pramac Yakhnich) +28.961
7. Pol ESPARGARO (ŠPA/Monster Yamaha Tech 3) +32.112
8. Michele PIRRO (ITA/OCTO Pramac Yakhnich) +32.757
9. Hector BARBERA (ŠPA/Avintia Racing) +34.592
10. Stefan BRADL (NEM/Aprilia Racing Team Gresini) +40.211

moto2:
1. Alex RINS (ŠPA/Paginas Amarillas HP 40) 41:22.174
2. Sam LOWES (VB/Federal Oil Gresini) +2.091
3. Johann ZARCO    FRA (Ajo Motorsport) +7.737
4. Dominique AEGERTER (ŠVI/CarXpert Interwetten) +8.646
5. Jonas FOLGER (NEM/Dynavolt Intact GP) +8.791
6. Simone CORSI    ITA (Speed Up Racing) +11.083
7. Thomas LUTHI (ŠVI/Garage Plus Interwetten) +11.278
8. Xavier SIMEON (BEL/QMMF Racing Team) +17.933
9. Julian SIMON (ŠPA/QMMF Racing Team) +18.718
10. Marcel SCHROTTER (NEM/AGR Team) +19.408

moto3:
1. Romano FENATI (ITA/SKY Racing Team VR46) 41:14.868
2. Jorge NAVARRO (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +6.612
3. Brad BINDER (JAR/Red Bull KTM Ajo) +10.535
4. Philipp OETTL (NEM/Schedl GP Racing) +10.975
5. Andrea LOCATELLI (ITA/Leopard Racing) +13.845
6. Enea BASTIANINI (ITA/Gresini Racing) +14.123
7. Aron CANET (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +16.309
8. Livio LOI (BEL/RW Racing GP BV) +21.841
9. Jules DANILO (FRA/Ongetta-Rivacold) +22.004
10. Nicolo BULEGA (ITA/SKY Racing Team VR46) +22.351

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (268)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
11. 04. 2016 21.23
-4
Še dobro da je dohtar padel,bi sam skupinsko sliko zafural,fantom se smeje,da je joj !
Profesormarck
11. 04. 2016 20.21
+2
saj sem vam že celo zimo govoril,da prihaja Marc-profesor po nov naslov,torej ne se preveč čudit.he,he
AS1983
11. 04. 2016 20.08
+0
po 3 dirkah pa je največji osmoljenec Dovizioso, ki je 2-krat padel, če bi bil vse 3 dirke na stopničkah bi bil sigurno 2. v prvenstvu
ronnie1
11. 04. 2016 18.27
+25
Vprasanje; Ce odmislite strast za svojega idola, ali vam je bila vcerajsnja dirka zanimiva? Verjetno, vas bo vecina pristasev motoGP-ja odgovorila z velikim NE. Zato ne glede na to, kako je kdo komu vsec, kaksen karakter ima, ipd..., vsi pravi ljubitelji Gp-ja, potrebujemo MMe Rossije, Dovije, Pedrose, Manijake, skratka vse tiste, ki delajo dirke zanimive.
allridersareheroes
11. 04. 2016 19.05
+4
tako je!!! in šport si zasluži da se ga spoštuje in da spoštujemo vse, čeprav nam nekateri niso pri srcu so vseeno navadni ljudje in zaslužijo spoštovanje, ne glede na vse :)
McGuinness
11. 04. 2016 18.10
+1
MARC MARQUEZ!! PREPROSTO NAJBOLJŠI!!!! Nepremagan v Ameriki!!! :)
gajžlazakorla
11. 04. 2016 19.20
-3
Realno gledano na tej stezi je najboljši, v svetovnem prvenstvu je pa tretji najboljši.
AS1983
11. 04. 2016 17.01
+0
Marquez v razredu motogp ne pozna poraza v Ameriki ,8 tekem - 8 zmag
Kosmatinc
11. 04. 2016 16.20
-1
Tale pobč jim bo pa dal vetra,še ves mlečen pa že genij motociklizma hehe,bravo pubec.
Profesormarck
11. 04. 2016 20.37
-4
+++pogrešam rozi fene,si jih kaj videl? he,he
gajžlazakorla
11. 04. 2016 21.44
+7
Sami geniji ste toplo vodni, jaz vas recimo nič ne pogrešam, mi smo drugačni, pogrešamo ženske.
hotchilipoper
11. 04. 2016 15.26
+1
Kakorkoli,Marquez ne bo nikoli imel toliko navijačev kot Rossi
allridersareheroes
11. 04. 2016 15.48
-4
za to bomo pa morali počakati da bo marc star vsaj 37
MaunelNeuer
11. 04. 2016 16.15
-5
lunatetrka pa kaj potem? ne rabi jh met tolko da je najboljši
mzvezda
11. 04. 2016 19.29
-6
haha a veš da mi dol visi kolk navijačev bo mel MM, Zame je KRALJ!!!
gajžlazakorla
11. 04. 2016 19.34
+5
Neža si premlada, preprosto Rossi je bil v njegovih letih v seriji petkrat zapored prvak na različnih, ne vedno najboljših motorjih.Prvič pa celo prvak z netovarniško Hondo. Trenutno ga ni korenjaka ki bi naredil tako serijo, za primerjavo si zamisli Marka na netovrniški Hondi ti bo vse jasno.
mzvezda
11. 04. 2016 19.49
-13
hahaha Rossi je predvsem raztural z Ducatijem...lol
gajžlazakorla
11. 04. 2016 21.45
+13
allridersareheroes
11. 04. 2016 15.11
-5
ali kdo ve kje se lahko pogleda tiskovno konferenco ki je bila po dirki? bi bila zelo hvaležna, hvalaaaaa
Matjaž Rus 1
11. 04. 2016 13.32
-6
rossi je brcnil sam sebe iz motorja :D seveda, kaj bi brcal druge, ko pa lahko sebe :P
gajžlazakorla
11. 04. 2016 14.11
+10
Ta dva stavka si pa ponoči naštudiral, kar tako na prvo ti ni vžgalo, je le zahtevna misel. Le kje ste mawrični hodil ko je bog pamet talal se sprašujem....
Matjaž Rus 1
11. 04. 2016 15.58
-11
Mojster123
11. 04. 2016 12.29
+7
na temle smešnem forumu gre vsakič po istem vzorcu...začne se žalitvami na račun 93 in 99. (pokvarjenca je še najbolj milo in od tam se stopnjuje). potem pade kakšna proti 46. v odgovor se vsujejo žalitve na osebnem nivoju na račun pisca, ki jih ni dostojno ponavljati. potem zadeva eskalira in sledi besedni čedalje bolj primitiven dvoboj, ki s posegom admina doseže dno. čez nekaj časa se primajejo novi oboževalci 46, ki se zgražajo nad žalitvami na račun 46. (na osebne primitivne žalitve čez njihove pisce pa veselo limajo pluske in nadaljujejo z njimi)
bojc46
11. 04. 2016 10.26
+11
mm zmaga..jlo je drugi...med komentarji pa samo pluvanje rossija..tu nekaj ne štima...priporočam da vzamete tableto :)
kimica86 .
11. 04. 2016 10.36
+8
Mohiito
11. 04. 2016 10.42
-9
Kosmatinc
11. 04. 2016 16.23
-4
Malo preberi komentarje pred dirko,kako navijači Rosija pljuvajo čez Marca,Jorgeta koliko žalitev in seveda se vse vrača.
Boaboa27
11. 04. 2016 10.19
+21
Po komentarjih sklepam da 3/4 ljudi majo manj kot 12 let. Me spominjate na tiste osnovnošolce ki se kregajo in žalijo glede na to za koga navijajo. Kot Rossijev navijač morem športno čestitat marcu, Austin je njegova dnevna soba ratala. Ne ne bom jokau tle za Rossija, zunaj steze je zmagu ker je dubu novo pogodbo, na stezi po mojem mnenju ni prepričljiv in tle Lorenzo in Márquez zmagujejo. Komaj začetek sezone, sam lani je Lorenzo 4x zapored zmagu na začetku EU dela sezone. Vi ki praviste da se Rossi ne bi upraviču, kaj gledate od 2014 moto gp? Pred 10 leti je zbiu melandrija u motegiju in šou takoj do njega za videt če je ok in se upraviču, Stoner ja je u le mansu sklatu pa je šou u boks se mu upravičit. Vem da moj komentar ne bo ustavil neumnosti ki se pišejo, se pa vsaj pridružujem tistim ki vsaj neki vejo in neki konkretnega napišejo
kimica86 .
11. 04. 2016 10.34
+17
Točno tako, Marc je močen, nimam kaj reči.. Sej je sam Rossi povedal, da ni honda ta ki je močna, ampak Marc.. Lorenzo je tudi blizu, a je vseeno Marc v večji prednosti.. Pa Rossi kadar je bilo potrebno, se je vedno prišel opravičit..
dado07
11. 04. 2016 10.59
-2
Boaboa27...lahk naštevaš kdaj se je Valentino opraviču, za namerno podiranje lani s kolenom pa ni mel j**c da bi reku Marku sory....pa tud ni blo glih ne....
5TIG
11. 04. 2016 11.32
+7
5TIG
11. 04. 2016 11.33
+7
Boaboa27 komentar na mestu.+++++++++++++++++++++++
Boaboa27
11. 04. 2016 11.36
+1
Honda noče izdati telemetrije Márqueza, ker bi pol blo vidno da ni vozil na najboljši rezultat ampak oviranje. Torej tle bi se mogu marc opravičit. Glede brc, kolen ste očitno vidli neko drugo dirko kot jst. Lepo se vidi da se ročica zatakne za kombinezon in najprej Marc pade nato se noga premakne. Res pa je da se bi Rossi mogu opravičit ker ga je hotu zrinit na rob steze. Ampak tle je treba reči da ima prevelik ego in ne premalo jajc za opravičilo.
kimica86 .
11. 04. 2016 11.54
-4
Boaboa27: nima smislia zgubljat besed, ker oni bodo slepo verjeli Marquezu kar se tiče dogodka v Sepangu..
Boaboa27
11. 04. 2016 12.06
-2
Oni bojo vedno imeli izgovor brc, kolen samo zato da pljuvajo po Rossiju, brez tega in žaljivk ne bi znali kritike napisat, je pa res da tudi razni Rossijevi navijači tako delajo
Mitutoyo
11. 04. 2016 12.36
-2
žalostn je to ,da ima 3/4 pisunov tule gor 40+ let ....... prevladujejo pa seveda #46
kimica86 .
11. 04. 2016 13.16
+2
Ja, itak.. Veliko Rossijevih navijačev je čudnih in euforičnih.. Resnico pa poznajo vsi, a nekateri si zatiskajo oči..
Kosmatinc
11. 04. 2016 16.26
-3
Saj Rosi ni nikoli nič kriv,ampak še zmeraj ne verjamem da bi se Marc lahko tako poigraval z 9X svetovnim prvakom.
kimica86 .
11. 04. 2016 10.16
+8
A dejte no.. Sedaj, ko je Rossi padel (pred tem 24 dirk brez padca), zdaj je pa on totalno za pokoj in ga je potrebno toliko skritizirat?!?! Zgleda, da so nekateri pozabili, da je nekdo v lanski sezoni kar 5x padel.. Takrat je bilo govora: ahh, samo športno smolo je imel.. Ja, dejansko jo je res imel.. Tako kot jo je imel Rossi včeraj.. Naredil je napako, kar je sam tudi priznal: skuril je sklopko takoj v štartu in potem šel prehitro v ovinek in zdrsnil!! Pa saj je tudi Lorenzo rekel, da je steza bila na začetku zelo spolzka in da je bilo treba pazit, da dirko sploh spelješ do konca.. Michelinke ne dopuščajo niti najmanjše napake, kar je bilo videti tudi v primeru Pedrosa-Dovizioso.. Škoda za oba, saj sta res dobro vozila.. In če do tega trka ne bi prišlo, bi sigurno videli lep dvoboj za 2. mesto..
dado07
11. 04. 2016 10.56
+1
...Kimica 86...ja 5x je Markez lani padu , ampak za en padec je nekoga koleno srbelo ....
kimica86 .
11. 04. 2016 11.22
+4
Glej, o dirki v Sepangu sploh ne bom komentirala, ker je odveč katerakoli beseda.. Mislim, da je na to temo bilo že zadosti napisanega in rečenega in naj si misli kdo kar hoče.. Glede na to kako Marquez palamudi kako je njegov motor slab in ne gre dobro, je za malo razmislit koliko drži ta njegova izjava o "Rossijevi brci" in pritisku zavore kljub ščitniku..
bus303
11. 04. 2016 09.33
+14
Marc je spet šolal elito .. :D
bloopers
11. 04. 2016 09.53
-17
Mu bo doctor že dal lekcijo....učitelj je vedno boljši od učenca. In tudi tokrat bo tako. Ena lastovka ne prinese pomladi. GO ROSSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dado07
11. 04. 2016 10.05
-3
dado07
11. 04. 2016 10.09
+9
Mitutoyo
11. 04. 2016 09.12
+8
še kr čakam na murija, jebimirja in ostale zategnjence ...... težka noč ?
BenBostrom
11. 04. 2016 09.29
+14
ajmo malce bodimo fer nastrojeni.Marc me preseneča in mi dokazuje da ne navijam že šest let zaman zanj.Pokazuje da odrašča in upam še naprej da se razvije do popolnega in premišljenega dirkača.Po drugi strani bodimo fer do Rosssijevih navijačev.Padec ne privoščim nobenemu,seveda sodi med dirkanje,ravnotako bo tudi Marca to doletelo.Kar se Rossijevega padca tiče sem pa vesel da je odnesel brez posledic,ker tega mu ni potrebno.Škoda je pa seveda ker ob padcih dirka ni več tako napeta.Žalost med navijači pa vsekakor je,saj bi tudi jaz bil če bi Marc odstopil.Prihajajo nove dirke in upam na dobre dirke,seveda napete in brez poškodb.
dado07
11. 04. 2016 09.48
+1
....res kar si napisal,...vendar da ne pozabimo je Rossi naredu šolsko napako, ki pa za doctorja s takimi izkušnjami ni sprejemljiva....zato pa ni nobenega komentarja malih Rossičkov....:)
HAILWOODmike
11. 04. 2016 09.51
+6
Mark tokrat nepremagljiv...skoda nicle.rossija....dirka pa nezanimiva....
dado07
11. 04. 2016 10.08
+0
...ja ker je Rossi poletel je bila dirka nezanimiva....al že na začetku k sta Honda in Ducati švignila mimo....Rossi pa ostal...nezanimiva !!!
kimica86 .
11. 04. 2016 10.17
+1
Dirka nezanimiva, ker ni bilo nobenih prehitevanj in pravih dvobojev..
dado07
11. 04. 2016 10.55
+3
....sej sta se Suzukija prehitevala....a ni bilo dovolj....aja Mark je predaleč pobegnu pa ni bilo zanimivo ne.....:9
5TIG
11. 04. 2016 11.20
+3
kimica86 .
11. 04. 2016 11.27
+1
Hahaha.. Ne, ne zaradi Marqueza.. In dvoboju Suzukijev ti praviš dvoboj?? Nič konkretnega tam nisem videla.. Par krogov in je to to..
Die einemaister
11. 04. 2016 08.57
+3
Michelinke so za en drek od gum, to so povedali že lani ko so jih testirali, me zanima koliko je Espeleta dobil da je Michelin prišel nazaj u motogp
BenBostrom
11. 04. 2016 09.31
+1
baje 2,2Mio + dve vsako noč mulatka na štangi...pozabljaš eno,da so gume enake za vse in ni več trosenja pameti da je "kamnitimost" pisan na kožo hondi....pa tudi ostali proizvajalci so imeli težave.
kimica86 .
11. 04. 2016 10.18
-1
Ne mlati prazne slame BenBostrom.. Michelinke so katastrofa od gum in vsi dirkači pravijo, da je treba zelo pazit, ker ne dopuščajo niti ene same male napake.
Kosmatinc
11. 04. 2016 16.27
+0
dado07
11. 04. 2016 08.52
+6
...no po drugi slabi predstavi, kr pogrešam Valentino fan jezik klub tuki gor....nč ne komentirajo za svojga junaka....to pa ni fer, al so ga čist pozabili......no vidiš Doctor, kakšno občinstvo so ti tvoji navijači.....:9
pokvarjenbogatun
11. 04. 2016 11.42
+1
kakšno občinstvo...takšno kot ti? Nč boljši nisi s temi komentarji.
dado07
11. 04. 2016 08.47
+4
...no in po tej dirki se končno lahko dokazuje, da je Valentino lahko lansko sezono vozil samo z umazanimi triki , kot je brcanje drugih in ostalo....no letos ne more brcat, ker je Markez enostavno prehiter za njega pa tud Valentino nima tako dolgih nog da bi ga dosegu iz pozadine.....sicer pa je valentino samo še neka ikonca na dirkališču z ogromnim jezikom, ki samo neki blebeta.....ka čiš tud njegov cajt se je izteku.....#MM#....profesor za doktorja !!!! ....:)
dado07
11. 04. 2016 08.49
+4
....ja in pol ko zdrsne , je vse drugo krivo.....zakaj ni pobral motocikla in pelu naprej....aha ni car kot Pedrosa , ki se je še opravičil prej preden je pobral motpor in odpeljal....ha ha ha ....tega Valentino ne bi nikoli naredu.....:)
kimica86 .
11. 04. 2016 10.19
+1
Pobral motocikel in peljal naprej?? A si ti videl, da motor ni bil za se peljat naprej z njim?! Morda ker je poletel 100 m po zraku..
dado07
11. 04. 2016 10.54
+0
oh kimica 86....hvala k si me popravu.....
kimica86 .
11. 04. 2016 11.28
+2
dado07
11. 04. 2016 12.52
-1
kimica 86 ...se ti opravičujem za zamenjavo spola....:)
kimica86 .
11. 04. 2016 13.17
+3
paulista
10. 04. 2016 21.59
-14
Zakompleksanci na Lorenza in Marqueza se igrajo z lopatko v pesku
5TIG
11. 04. 2016 11.27
+4
Paulista,kot sm ti že povedu Zakompleksan si ti z Rossijem,ker druzga tko ne znaš nč komentirat. Povzetek: MM kapo dol ,tud Jorge OK (čeprav se tud mal ni potrudu probat MM ujet,kaj šele kak čas postavt,glede nato za kaj se ima.). IŠkoda za Dovija. Suzkija pa sta tud prikazala da sta na pravi poti.
5TIG
11. 04. 2016 11.28
+3