MotoGP

VIDEO: Marquez s suvereno zmago na domači dirki ob bok Doohanu, morski pes Lorenzo odgriznil Rossiju nekaj točk

Alcaniz, 25. 09. 2016 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Na dirkališču MotorLand Aragonija je bila na sporedu 14. preizkušnja v letošnji sezoni. Zmage pred domačimi navijači pa se je s fantastično vožnjo veselil Marc Marquez, ki je tako znova povečal prednost v svetovnem prvenstvu. Drugi je bil Jorge Lorenzo, tretji pa Valentino Rossi, ki je v Aragoniji izgubil devet točk.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Aragonije
    07:46
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Aragonije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Aragonije
    06:42
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Aragonije
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Aragonije
    11:14
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Aragonije

Dirko razreda motoGP je pred domačimi gledalci z najboljšega startnega položaja začel Marc Marquez, ki je na kvalifikacijah deklasiral konkurenco. Odlično sta sicer dirko začel Maverick Vinales in Jorge Lorenzo, ki sta prav tako dirko začela v prvi startni vrsti. Dirkač Suzukija se je dobesedno izstrelil na startu in prvi krog končal kot vodilni. Dobro je dirko začel tudi Valentino Rossi, ki se je s šestega mesta povzpel na četrto in držal priključek z vodilno skupino. Že v drugem krogu pa je Vinales prehitel domačin Marquez in prevzel vodstvo, toda kmalu storil napako, saj je bil bistveno predolg v enem iz med zavojev in je padel na peto mesto. Pred njim je poleg omenjenih bil še Andrea Dovizioso. V uvodnih krogih je bil izjemno hiter tudi Cal Crutchlow. V ospredju pa je bil še vedno najhitrejši Vinales, ki si je že privozil nekaj metrov prednosti. Pred koncem 19. kroga pa je Marquez uspel prehiteti Dovija in se prebiti na četrto mesto. Kmalu za tem pa je tudi dirkaški doktor švignil mimo Lorenza in zavzel drugo mesto. Devetkratni svetovni prvak je bil tudi 17. krogov pred koncem daleč najhitrejši na dirkališču v Aragoniji. V omenjen krogu pa je uspel Marquez prehiteti Lorenza in se prebiti na tretje mesto.

Dirke nisem začel najbolje. Hitro sem napadel in storil veliko napako. Skoraj sem izgubil sprednji del in padel. Nato sem si rekel 'okej', umiri se in si vzemi čas, da se ti gume segrejejo. Zelo sem vesel s tem rezultatom, saj je v zadnjih dirkah Rossi pridobival malo po malo. Današnja zmaga mi veliko pomeni. Marc Marquez

Petnajst krogov pred koncev pa je Rossi izkoristil napako Vinalesa, od katerega je bil občutno hitrejši in ga prehitel, ter prevzel vodstvo. V naslednjem krogu je novo napako storil Vinales in Marquez je prevzel drugo mesto. Vinales je izgubil še eno mesto, saj ga je kmalu za tem prehitel še Lorenzo. Dvanajst krogov pred koncem pa je hitri Marquez dohitel dirkaškega doktorja in ga tudi prehitel, ter ponovno prevzel vodstvo. Potem, ko je Španec prevzel vodstvo je začel nizati izjemno hitre kroge in se je uspel lepo oddaljiti od Rossija, ki ni uspel več slediti. Italijan pa je moral začeti pogledovati tudi za svoj hrbet, saj sta ga lovila Lorenzo in Vinales. In pet krogov pred koncem je aktualni svetovni prvak uspel prehiteti devetkratnega prvaka in tako zavzel drugo mesto.

Dva kroga pred koncem je Rossi poskusil z napadom, a storil veliko napako in zapeljal povsem iz steze in Lorenzo se je odpeljal dalje. Domačo dirko pa je v ospredju zanesljivo zmagal Marquez, ki je tako še povečal prednost v točkovanju svetovnega prvenstva. Njegova prednost sedaj znaša 52 točk prednosti, pred Rossijem, ki je danes končal na tretjem. Drugič zapored se je na stopničke zavihtel tudi svetovni prvak Lorenzo, ki je domačo dirko končal kot drugi. Marquez je na španski dirki slavil prvič po letu 2014, ko je dobil dirko za VN Valencie. Prvič v letošnji sezoni pa v Španiji ni slavil Rossi, ki je dobil tako dirko v Jerezu, kot v Kataloniji. Se je pa Marquez s 54. zmago v karieri po številu zmag izenačil z legendarnim Mickom Doohanom.

Valentina Rossija sedaj čaka izjemno težka naloga, če želi osvojiti jubiljeni deseti naslov prvaka. Po dirki v Aragoniji za Marquezom zaostaja že 53 točk - do konca jih je na voljo le še 100.
Valentina Rossija sedaj čaka izjemno težka naloga, če želi osvojiti jubiljeni deseti naslov prvaka. Po dirki v Aragoniji za Marquezom zaostaja že 53 točk - do konca jih je na voljo le še 100. FOTO:
Lowes suvereno do zmage v moto2
Britanec Sam Lowes je zmagovalec dirke razreda moto2 v Aragoniji. Lowes je dirko začel z najboljšega startnega položaja in vodstvo suvereno zadržal do konca dirke. Britanec je tako prišel še do druge zmage v letošnji sezoni. Na drugem mestu je dirko zaključil domačin Alex Marquez, tretji pa je bil Franco Morbidelli, kateremu je kakšen krog zmanjkal, da bi se lahko boril za drugo mesto. Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva še vedno ostaja aktualni svetovni prvak Johann Zarco, ki je sicer dirko zaključil na osmem mestu. Njegova prednost pa je že povsem izničena, saj Alex Rins na drugem mestu zaostaja zgolj še za točko. Dirko v Aragoniji je sicer Španec zaključil na šestem mestu.

Dirko sem začel z drugačnimi nastavitvami v pričakovanju, da bom v zaključku dirke močnejši. Toda imel sem zelo slab oprijem. Velika škoda, da sem storil napako pri zaviranju, ker bi lahk osvojil drugo mesto, ampak tudi tretje mesto je vredu. Valentino Rossi

Binder z drugim mestom do naslova prvaka
Južnoafričan Brad Binder je postal svetovni prvak razreda moto3 v sezoni 2016. Dirkač moštva KTM Ajo je bil celotno sezono daleč najboljši dirkač v najšibkejšem tekmovalnem razredu in to je tudi potrdil na dirki v Aragoniji, kjer je z drznim manevrom na hrbtni ravnini prehitel Eneo Bastianinija in se nato čez ciljno črto pripeljal kot drugi. Zmago je sicer slavil domačin Jorge Navarro, ki je še drugič v karieri stopil na najvišjo stopničko v svetovnem prvenstvu. Na najnižjo stopničko pa se je na koncu pripeljal Italijan Bastianini. Binder je sicer v letošnji sezoni slavil na petih dirkah, bil še štirikrat drugi in dvakrat tretji, zgolj teh dirk ni končal na stopničkah, odstopil pa je le v Brnu. Binder ima sedaj neulovljivih 106 točk prednosti, do konca sezone pa so le še štiri dirke. Navarro se je z zmago povzpel na drugo mesto, zbral je 143 točk, tretji pa je Bastianini, ki je na 14. dirkah zbral 138 točk. Južnoafričan sicer ne bo branil naslova prvaka v prihodnji sezoni, saj se seli razred višje, v razred moto2.

Rezultati dirk za VN Aragonije:
motoGP:
1. Marc Marquez (ŠPA/Repsol Honda) 41:57.678
2. Jorge Lorenzo (ŠPA/Movistar Yamaha) +2.740
3. Valentino Rossi (ITA/Movistar Yamaha) +5.983
4. Maverick Vinales (ŠPA/Suzuki Ecstar) +8.238
5. Cal Crutchlow (VB/LCR Honda) +13.221
6. Dani Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +17.072
7. Aleix Espargaro (ŠPA/Suzuki Ecstar) +18.522
8. Pol Espargaro (ŠPA/Monster Yamaha Tech 3) +19.432
9. Alvaro Bautista (ŠPA    Aprilia Racing Team) +23.071
10. Stefan Bradl (NEM/Aprilia Racing Team) +27.898

moto2:
1. Sam Lowes (VB/Federal Oil Gresini) 40:00.885
2. Alex Marquez (ŠPA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +3.289
3. Franco Morbidelli (ITA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +3.321
4. Thomas Luthi (ŠVI/Garage Plus Interwetten) +5.181
5. Takaaki Nakagami (JAP/IDEMITSU Honda Team Asia) +10.722
6. Alex Rins (ŠPA/Paginas Amarillas HP 40) +12.164
7. Lorenzo Baldassarri (ITA/Forward Team) +12.385
8. Johann Zarco (FRA/Ajo Motorsport) +12.612
9. Simone Corsi (ITA/Speed Up Racing) +14.004
10. Jonas Folger (NEM/Dynavolt Intact GP) +18.164

moto3:
1. Jorge Navarro (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) 39:56.973
2. Brad Binder (JAR/Red Bull KTM Ajo) +0.030
3. Enea Bastianini (ITA/Gresini Racing) +0.107
4. Fabio Di Giannantonio (ITA/Gresini Racing) +0.162
5. Joan Mir (ŠPA/Leopard Racing) +1.724
6. Jorge Martin (ŠPA/Gaviota Mahindra) +1.903
7. Aron Canet (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +1.979
8. Gabriel Rodrigo (ARG/RBA Racing Team) +3.008
9. Juanfran Guevara (ŠPA/RBA Racing Team) +3.101
10. Philipp Oettl (NEM/Schedl GP Racing) +3.559

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (282)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
27. 09. 2016 13.30
+2
upam le, da ne bo na kaki dirki šel spet z glavo skozi zid in padel, gremo Marc po naslednji naslov
Zverina56
27. 09. 2016 10.36
+2
tale Marquez pa je talent :)
Nightyfly
26. 09. 2016 14.19
-9
mc84 25.09.2016 22:15:20 4 5 1 zebe zebe zebe pri yamahi******************glede na to , da bi moral biti Jorg prva violina Yamahe ,mora zdaj cast resevati starina . . Jorg se pa se vedno smatra najboljsim .A res ? Da o lanski sezoni niti ne govorim ....
Nightyfly
26. 09. 2016 12.13
-5
Offside 25.09.2016 18:53:45 6 18 12 Ne vem čemu se smejiš....Lorenzo od Brna naprej ne dobiva nobenega updata. Torej karkoli se sedaj dogaja na elektroniki (katera je , kot verjetno veš, odprta za vse, skrivanja ni več), tega Lorenzo ni deležen. Tudi novih delov ne dobi, kar je, je. Če pa misliš, da ga ni ugnal pošteno, potem pa res ne vem, v katerem svetu živiš. Današnji rezultati so povsem zasluženi. Če ga ne maraš, in ne vidiš, da je dober, no, odličen dirkač, je pa tako ali tako tvoj problem. Tudi meni ne ''paše'' preveč, njegove dosežke pa spoštujem in mu priznam, da je eden boljših voznikov v zadnjem času. nenazadnje je osvojil 3 naslove v 5 letih. Kje je bil Rossi v zadnjih sedmih? Seveda je tudi on dober dirkač, še vedno, pa vseeno, štejejo naslovi, ne denar in barva tribune.**************************offside , verjamem , da vecina ljudi pise na podlagi splosnega misljenja ostalih . Opazil sem , da so plusi in minusi velik krivec za nacin podajanja mnenj . Vi pisete , da Jorg od Brna ne dobiva update -ov .Ce prav razumem , nobenih delov ,niti elektr.izboljsav in podobno . KDO pa vam je to rekel ? Kje ste to videl napisano ? A vi mislite ,da Iwata posluje kot kaksna uzaljena puncka ali resna svetovna firma ,kaj sele sportni oddelek Yamahe .??? Dajte no ,lepo vas prosim . Ne se smesiti . Kako to ,da je Jorg dosegel fantasticen krog dva tedna nazaj ? No , bom zdaj dodal se fantasticen krog ,ki ga je MM dosegel v soboto . Malce cudno , ce je pa Honda taka kripa a ne ?!
Aquanaut
26. 09. 2016 15.12
-5
ne se sekitrat, saj vidiš, da eni kar nekaj bluzijo.
Aquanaut
26. 09. 2016 11.16
-3
Hvala obema za statistiko in nekaj dobrih komentarjev, čeprav sem zaradi branja nekaterih skoraj pobruhal komp. Še moje skromno mnenje okoli navedbe , da se je MM izenačil z MD. MD je dosegel vse zmage v najmočnejšem razredu, pomeni na faksu, ne v osnovni in srednji šoli. Zato mi je ta primerjava bolana. Je pa MM odlično odpeljal dirko. Kljub vsemu bo še kar nekaj časa trajalo, do bo dosegel 46, saj pooli, največje hitrosti, padci,... gredo na smetišče zgodovine, samo zmagovalci ostajajo večni. Dirka mi je bila super, všeč mi je bilo tudi to, da se je HL iz sardine na začetku vikenda spreobrnil v šarkija in da je 69 kljub vsemu odpeljal super dirko. Me je lepo presenetil.
Ka pa mislis
26. 09. 2016 09.58
-2
Tamali je pac najboljsi. Makaronar pa naj gre v pokoj
Nightyfly
26. 09. 2016 12.36
-6
Ne razumem zakaj je potrebno tako pisati .
mc84
25. 09. 2016 22.15
+4
zebe zebe zebe pri yamahi
Callux
25. 09. 2016 19.18
+2
Dragi Danilo, bi mi prosim povedal, kje si ti danes možgane pustil? Tole danes ne bo navdušilo niti ekipe, še manj Ducatija, še najmanj od vseh pa Scotta!!!
hardwear
25. 09. 2016 19.58
-1
Callux
25. 09. 2016 20.01
+11
Jezen sem zato, ker je Petrucci bil na progi, kljub dejstvu, da je včeraj po nesreči na FP3 kazal vse znake pretresa možganov, saj niti približno ni vedel kje je, kaj se je zgodilo in tako dalje.. Glede na simptome niti približno ne bi smel biti danes na njej, takšna so tudi pravila.. Zdaj pa si predstavljaj kaj bi se zgodilo če bi padel in če enkrat udaril v beton s glavo..
Offside
25. 09. 2016 20.10
+8
Torej je kriva zdravniška služba...kot prva.
Callux
25. 09. 2016 20.14
+9
hardwear
25. 09. 2016 20.15
-9
Callux
25. 09. 2016 20.17
+13
hahaha zelo smešno... Delaš se norca iz nečesa, kar je precej bolj pomembno kot končna posledica celotnega zapleta..
Logitechh
25. 09. 2016 21.25
-6
Kva jokaš. Petrucci je to sezono izpustil prve štiri dirke, pa je le 5 pik za ultra talentiranim Scottyjem.
Callux
25. 09. 2016 21.26
+10
To, kar se je zgodilo na dirki je drugotnega pomena, to bi gospod pametni lahko že ugotovil.. Dirkanje s pretresom možganov je precej bolj pomembno, ker do tega niti ne bi smelo priti, pa je...
hardwear
25. 09. 2016 21.27
-7
Verjetn da dohtarji vec vejo.....ce ne se oni delajo norca...
Logitechh
25. 09. 2016 21.28
-7
Če bi blo fer, upam, da se bo gledalo od pete dirke dalje, kdo bo nabral več pik v boju za Dučeja letnik 2017. Petruccija na prvih štirih dirkah ni bilo. Pa saj tako ne bo potrebe po tem, ker ga bo Danilo itak nabrisal v zbranih pikah na koncu sezone tudi s štirimi dirkami manj.
Callux
25. 09. 2016 21.29
+8
Ta, ki ga je spustil, se zelo dela norca, ker glede na to, kaj je Danilo rekel včeraj po nesreči in tudi občutil, je dovolj za samo prepoved nastopa danes.. To je moj glavni problem, ekar se je zgodilo na dirki me niti ne zanima več, kar je bilo je bilo.. Logitechh drugače je imel Scott toliko okvar, da se Danilove 4 izpuščene dirke skoraj izničijo, ampak to seveda nisi videl.. Gledajo pa od Brna dalje, tako da še 4 dirke do konca.. Poleg tega pa še število top 10 uvrstitev in najboljšo uvrstitev na dirki v vseh odpeljanih dirkah
Logitechh
25. 09. 2016 21.34
-7
Vključno z Brnom dalje torej 21 pik Petrucci, 2 piki Redding. Po pričakovanjih.
Callux
25. 09. 2016 21.38
+8
Najslabša dirka se briše.. Je malenkost bolje, a 16:2 ni obetavno.. 4 dirke do konca.. Glede na količino smole letos, ni bilo po pričakovanjih.. Človek je zaradi stvari izven svoje kontrole izgubil več točk kot jih je dejansko osvojil, ti pa govoriš da je vse po pričakovanjih.. Optimist, ampak ok, kdo sem jaz da bi sodil?? :D In tu se moje ukvarjanje s tem konča, povedal sem vse kar sem želel..
lorraine
25. 09. 2016 21.50
+3
Najboljše da ignoriraš ta dva šmrkolina. Mitutoyo ljubček dragi, le kdaj bo tebe pamet srečala? Sploh nisem presenečena, ko te vidim. Še kar naprej se kregaš, če ni po tvoje, ob tem pa še daješ sarkastične odgovore, kje bi bil, če nebi padel. Ti logitechh pa pljuvaš po dirkaču, na katerega navija nekdo drug in iščeš konflikt. Naj ti povem da tu niso vsi vedno za najboljše dirkače, ampak navijajo tudi za dirkače, ki niso čisto v ospredju. Ob tem pa, POZOR, spoštujejo ostale, za razliko od vaju dveh hardwear oz. mitutoyo ter logitechh. Sploh tebe Mitutoyo dobro poznam, kako pljuvaš po legendi motociklizma Dr. Valentinu Rossiju in pa po legendah v ostalih športih. Poleg tega callux pogosto objavlja dodatne novice, ki jih vidva ne moreta najdit in je zelo koristen za ostale ljudi.
hardwear
25. 09. 2016 21.56
-7
hardwear
25. 09. 2016 21.57
-2
Tud ce PET ostane z gp16 bo pral RED z gp17
MrNurmic .
25. 09. 2016 19.14
+6
odlično Marc,da ste Lorenza prehitro popljuvali in da bo še mešal štrene sem povedal že po zadnji dirki.Rossi se pa mi razen štarta ni zdel pravi....v glavnem Go Marc in gremo po naslov
Nightyfly
25. 09. 2016 18.45
-13
Skladnost 25.09.2016 16:25:30 6 11 5 Mulo je pošolal "dohtarja" kot mladega mucka...**************** ne se bati , tudi mi navijaci VR46 smo opazili ,da je MM zmagal . Nihce mu ne more vzeti te zmage .Niti noce . Pravim samo , da vi kaj veliko pojma o dirkanju nimate . a ne da ne !? Ste danes prvic videl kaksno dirko ?
Uporabnik1110355
25. 09. 2016 19.30
+2
Vsi ki imate v lasti motocikel in se "spoznate"na dirkanje, si ustvarite svoj krožek, kjer se boste pogovarjali o stvareh ki jih očitno mi "laiki" ob ogledu po tv ne vidimo. Nas bebote pa prepustite 24 ur. Pa še Caluxa vzemte s sabo.
Callux
25. 09. 2016 19.41
+5
Kaj sem sedaj jaz spet storil?? Res bo bolje, da sem tiho, prej določeni ne bodo zadovoljni...
Erik Volk
25. 09. 2016 19.53
+8
Callux...ne se pustit...Naj grejo raje konfliktni nevedneži!!! Vem, pa, da je težko brat te prazne in nespodobne komentarje...
Callux
25. 09. 2016 19.54
+1
To se ne bom, a počasi postajam naveličan nad tem.. Saj ne rečem, je zabavno to brati, a bi vseeno rad vedel konkreten razlog :D
Erik Volk
25. 09. 2016 20.24
+5
Ko berem tvoje komentarje opažam, da nevtralno podajaš mnenje in nas informiraš o stvareh, ki nas zanimajo. Eni pač drugačnega mnenja ne sprejemajo. V večini so to sektaši 46, malo manj pa jih je 99 in 93. Očitno, če ne napišeš kar njim odgovarja, je vse narobe...Sam sem tudi deležen nekih brez veznih nasprotovanj, ker pač navijam za 93...Pa mi je 46 zelo dober dirkač in ga občudujem. Verjetno ga bolj spoštujem, kot njegovi navijači (namišljeni in fanatični). Da ne bo pomote...nekaj je takih..in še zdaleč ne mečem vse v isti koš...
Callux
25. 09. 2016 20.36
+3
Poizkušam že kar se da nevtralno, a sem samo človek, tako da mi ne uspe vedno, se pa vsaj trudim hehe.. Meni je v bistvu povsem vseeno kdo za koga navija, ker se z vsakim lahko normalno zmenim.. Ne prenesem pa neumnih obtožb brez kakšnih dokazov.. To pa me jezi
Staritrg
25. 09. 2016 20.55
-1
San opas bolje da odideš ti kot Callux... Od tebe ni bilo slišati še nič pametnega... Pa brez zamere...
Mohiito
25. 09. 2016 21.10
+0
Callux,ne moreš vsem v življenju ustreči,to bi lahko že vedel,kajti uspelo ni še nikomur,jeza je tukaj čisto odveč.
Callux
25. 09. 2016 21.14
+3
Vem Mohito, to je bil bolj izgovor, da sprostim jezo od dirke, ki ni šla po željah :D
Nightyfly
25. 09. 2016 18.41
-15
Kosmatinc 25.09.2016 16:55:06 4 9 5 Mislim da si Lorenzo danes zasluži pohvalo,da se pobral,seveda pa tudi nima takega materiala kot Rosi,ki defenitivno deležen izboljšav na Yamahi ampak ga 99 pošteno ugnal.*********************ce bi se jaz zdaj tisockrat zasmejal bi bilo milijonkrat premalo . ....... ufff.
Offside
25. 09. 2016 18.53
+10
Ne vem čemu se smejiš....Lorenzo od Brna naprej ne dobiva nobenega updata. Torej karkoli se sedaj dogaja na elektroniki (katera je , kot verjetno veš, odprta za vse, skrivanja ni več), tega Lorenzo ni deležen. Tudi novih delov ne dobi, kar je, je. Če pa misliš, da ga ni ugnal pošteno, potem pa res ne vem, v katerem svetu živiš. Današnji rezultati so povsem zasluženi. Če ga ne maraš, in ne vidiš, da je dober, no, odličen dirkač, je pa tako ali tako tvoj problem. Tudi meni ne ''paše'' preveč, njegove dosežke pa spoštujem in mu priznam, da je eden boljših voznikov v zadnjem času. nenazadnje je osvojil 3 naslove v 5 letih. Kje je bil Rossi v zadnjih sedmih? Seveda je tudi on dober dirkač, še vedno, pa vseeno, štejejo naslovi, ne denar in barva tribune.
Semdoberr
25. 09. 2016 19.09
+5
rr3
25. 09. 2016 19.45
+13
Offside daj točen seznam kateri deli, nadgradnje... vse je beleženo, daj točne podatke ne neki bluzit. Mene ful zanima kateri deli so to. (p.s. vsak ima tudi serijsko BTW)
Offside
25. 09. 2016 20.09
-2
Podatkov o nadgradnjah se ne daje ven, kaj ti je, ekipe med sabo tekmujejo. Dovolj je že, da ne dobiva posodobljene elektronike. Naprej pa, nihajne vilice in izpušni sistem, ki sta ravno tako pomembna. Pa nove nastavitve novih programov....če pa te tako zanima in misliš, da so podatki kje objavljeni, pa pogooglaj sam in mi dokaži, da nimam prav. Sem bila zraven, ko je dal Lin Jarvis uradno izjavo o prenehanju dobavljanja posodobitev.
rr3
25. 09. 2016 20.30
+7
Jest imam zanesljive podatke da imata oba dirkača čisto iste materiale in pogoje. Razlika je samo v nastavitvah zaradi stila vožnje. Sem osebno govoril s Jarvisom in on osebno nikoli ni tega izjavil, očitno ti ne razumeš angleško hkrati pa prbijaš neki v tri krasne. Ian Gilpin je pa tudi sam zatrdil, da imata obe ekipi identične pogoje saj je Yamahi v interesu rezultat.
Profesormarck
25. 09. 2016 20.31
-5
Normalno je,da ne bo lorenzo deležen nobenih izboljšav,saj se poslavlja od ekipe,pa še želijo pri yamahi,da bo dohtar končal prvenstvo pred lorenzom,sem pa mnenja,da če bo vsaka dirka suha,da bo lorenzo končal vselej pred rosičem.
Kosmatinc
25. 09. 2016 20.50
+1
rr3,najpametnejši dlje kot do tega foruma ni prišel,
rr3
25. 09. 2016 21.55
+1
Kosmatinc ja vemo to, ni ti potrebno to stalno poudarjat, da je ta forum tvoj višek inteligence, smo dojeli s tvojo prvo objavo.
Kosmatinc
25. 09. 2016 22.20
-2
Opala,imamo osebnega prijatelja Jarvisa,ki pa več ve kot garaža Yamahe hihi prlez iz kočevskih gozdov v civilizacijo
rr3
26. 09. 2016 08.34
+1
No ti bom jest eno čebelico danes dodelil, da bo mamica bolj vesela ker ne boš samo pičmuhov iz vrtca domov nosil.
Offside
25. 09. 2016 18.39
+5
Boste objavili intervju z Danijem Pedroso?
Profesormarck
25. 09. 2016 20.38
-1
Nightyfly
25. 09. 2016 18.38
-10
kimica86 . 25.09.2016 16:51:51 1 6 5 Si je ne zasluži, ker je srečen le ko pride pred Rossija. Pred 2 tedni (če si gledal dirko), si videl, da je bil na stopničkah kot kisla kumara, ker je bil Rossi pred njim. Pa kaj če ga je premagal. Ko se bo obnašal kot vsi ostali dirkači in se nehal jokat, takrat bo lahko dobil tudi pohvalo..**************bravo kimica .! ;) Lp
coctta
25. 09. 2016 19.50
+10
Jooj jooj :) sram vas je lahko.. nisem pristas Lorenza, ampak si zasluzi vse cestitke, kot Rossi, kot Marquez :) ampak se pocutin kot da razlagam steni. Prazne buce, brez custev.. zalostno.
streetboy
25. 09. 2016 17.43
-25
Kaj je pomenilo tisto Marcovo mahanje z roko Lorenzu. Zagotovo ne opravičilo za prehitevanje ali pač ker to po novem zahteva Lorenzo. Še najbolj je verjetna teorija o španski navezi dveh nevoščljivih dirkačev ki skupno delujeta proti nekomu, ki je neprimerno bolj priljubljen pa naj se vozi spredaj , v sredini ali pa mu odpove agregat.
Profesormarck
25. 09. 2016 17.45
+28
pozdravljala sta se,a nisi videl..je to tud zarota ali kva? Za rozeke je itak vse,kar dohtarja prehiti in ovira-zarota.ha,ha
Offside
25. 09. 2016 18.45
+17
Lorenzo je povedal, da ve, da se mu je MM opravičil, da je bilo prehitevanje blizu, da sta mogoče celo zadela, da bo pogledal posnetek. Verjetno se je zdelo MM precej blizu in se je pač opravičil. Za brezzveze se mu sigurno ni. Ali je čutil, da sta zadela, ali pa je pač sam pri sebi mislil, da je bilo pregrobo. Teorije si pa izmišljuje samo Rossi. Nedavno nazaj je spet pogreval v intervjuju za BT Sport, kako mu je bilo lani nešportno odvzeto prvenstvo....že celo nekaterim navijačem njegovim se počasi ''gravžajo'' njegove izjave in pranje umazanega perila (vsaj po njegovo) v medijih.
dinamitek
25. 09. 2016 18.59
-1
MesOjediPinGvin
25. 09. 2016 17.39
+16
Razen napake , ki jo je MM storil v uvodnih krogih, je celotno dirko odpeljal zelo dobro. ROS si je za napako prav tako kriv sam in s tem tudi možnostjo boja z LOR za drugo mesto na dirki. Pomoje je MM teoretično že prvak, vseeno pa si bi želel, da bi bila manjša točkovna razlika med njim in ROS, da bi bilo bolj napeto. Je pač edini brez odstopa letos, čeprav je bi na dveh ali treh dirkah blizu. Tukaj dela razliko.
Profesormarck
25. 09. 2016 17.44
+8
Saj je sedaj še tudi napeto,mi eni,ki za Marca navijamo,se sprašujemo,kol bo letos točk pred konkurenti,in keri bo drugi ali tretji pri yamahi,lorenzo še ni rekel zadnje besede.he,he
Profesormarck
25. 09. 2016 17.28
+15
Muha,so te popipsal ali kva? he,he,,si videl,kak je šolal Marc dohtarja.?!
bus303
25. 09. 2016 17.25
+10
prof.dr. Marc Marquez!
Profesormarck
25. 09. 2016 17.27
+17
Taki talenti se rodijo sam enkrat v tisoč letih.he,he
k53e
25. 09. 2016 17.20
+14
Kaj dela Marquez! Kapo dol! Profesor motociklizma, čudežni deček bo zmagal sezono in osvojil naslov na za odtenek od Yamahe slabši Hondi prvenstvo! Fantastično!!
popstarr
25. 09. 2016 18.45
+4
Celo sezono poslušam kako slabe so Honde, pa ti povem nekaj: na 1. stopnici je stal letos en Suzuki, en Ducati, dve Yamahi in štiri Honde. Tako izenačene sezone je ni bilo že dolgo časa, ampak vseeno Honda zelo dominira po zmagah.
Profesormarck
25. 09. 2016 17.13
+21
Kak jih je danes vse šolal,tale mladenič.he,heProfesor motorja,he,he..uh sem vesel ! Kje so pa rozeki dans ???
MesOjediPinGvin
25. 09. 2016 17.31
-6
Profesormarck
25. 09. 2016 17.33
+12
o pingvinček..seveda je bil na zadnji stopnički,he,he..nisi videl tega?!
Profesormarck
25. 09. 2016 17.38
+7
NašDONALDO
25. 09. 2016 17.11
+9
Marc bo z zelo veliko verjetnostjo letos prvak. seveda zasluženo. zanimiv pa bo zdaj bolj obeh Yamah za drugo mesto. tukaj pa ima Rossi neke šanse, seveda ob obilni pomoči moštva.