MotoGP

FOTO in VIDEO: Cal za en dan postal 'Kralj' Crutchlow, Rossi z odličnim finišem na drugo mesto, Marquez tretji

Brno, 21. 08. 2016 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.G./Ž.J./J.K.
Komentarji
370

Cal Crutchlow se je veselil presenetljive zmage v elitnem razredu motoGP v Brnu. Drugo mesto je z odlično drugo polovico dirke osvojil Valentino Rossi, na tretjega pa je privozil Marc Marquez. Jorge Lorenzo 17. To je bila prva zmaga za 30-letnika v razredu motoGP, ki je pred 19 dnevi postal očka deklici Williow. V moto2 zmaga Jonasa Folgerja, v moto3 pa John McPhee.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto3 v Brnu
    04:11
    Vrhunci dirke razreda moto3 v Brnu
  • Vrhunci dirke razrede moto2 v Brnu
    07:24
    Vrhunci dirke razrede moto2 v Brnu
  • Vrhunci dirke razreda motoGP v Brnu
    10:37
    Vrhunci dirke razreda motoGP v Brnu
Marquez je z novimi 16 točkami še potrdil vodstvo v SP, kjer ima zdaj 195 točk. Rossi je pri 144 in se je prebil na skupno drugo mesto, saj je njegov moštveni sotekmovalec Jorge Lorenzo v Brnu ostal brez točk na 17. mestu in ima v SP še vedno 138 točk.

Valentino Rossi se je po uvodnem krogu delno mokre steze znašel na 12. mestu in v primerjavi s startom izgubil kar šest pozicij. V vodstvu pa je vztrajal Marc Marquez. Andrea Dovizioso je ob koncu drugega kroga le smuknil v vodstvo. Iz ozadja se je v ospredje odlično prebijal Scott Redding, ki je sicer bil daleč najhitrejši že na jutranjem ogrevanju v močnem dežju. Marquez je nato hitro začel izgubljati mesta – prehitela sta ga še Andrea Iannone in Redding. Medtem je v ozadju Rossi prehitel Jorgeja Lorenza. Redding je potrjeval ljubezen do deževnega Brna še naprej in se 18 krogov do konca prebil kar na drugo mesto. Rossi, ki je tako kot Lorenzo med glavnimi akterji edini izbral tršo različico zadnje gume, se je 15 krogov do konca prebudil in začel občutno zmanjševati zaostanek za najboljšimi. 13 krogov do konca se je v težavah znašel Ducatijev Andrea Dovizioso in zapeljal v bokse. Tretje mesto je tako prepustil Hectorju Barberaju na poltovarniškem ducatiju. Prebujal se je tudi Cal Crutchlow, ki je 12 krogov do konca prišel na peto mesto, na četrtem pa se je vozil Marquez. Rossi se je že v naslednjem krogu prebil na osmo mesto, Marqueza pa je prehitel vse hitrejši Crutchlow. Že v naslednjem krogu je dirkaški Doktor z nekaj težavami, pa vendarle švignil še mimo Mavericka Vinalesa.

Rossi je slabo začel, a odlično nadaljeval in se prebil na drugo mesto.
Rossi je slabo začel, a odlično nadaljeval in se prebil na drugo mesto. FOTO: AP

Kot prvi je devet krogov do konca motocikel v garažah zamenjal Bradley Smith. Osem krogov do konca se je italijanski lisjak prilepil še na Marquezov zadek. Medtem se je Crutchlow - izbral je različico obeh trših pnevmatik - prebil na drugo mesto in resno zagrozil vodilnemu Iannoneju. Lorenzo je sedem krogov do konca šel na vse ali nič in se odločil za menjavo motocikla za suho stezo. Medtem je Redding storil napako in prepustil mesto Marquezu in Rossiju, že v naslednjih zavojih pa je Rossi švignil pred vodilnega v svetovnem prvenstvu in prevzel četrto mesto. Pred njim so bili le še Barbera, Iannone in Crutchlow, ki je šest krogov do konca prišel v vodstvo. Lorenzova poteza z menjavo motocikla se ni obrestovala in tako je Španec znova moral v garaže po prejšnji motocikel. Rossi je medtem švignil še mimo Barberaja in na navdušenje številnih navijačev v Brnu skočil na tretje mesto. Še bolj bučno je bilo pet krogov do konca, ko je Rossi prehitel še Iannoneja in prevzel drugo pozicijo. A Crutchlow se je na prvem mestu za Doktorja zdel prehiter .... In tako je tudi bilo na koncu. Zmage se je razveselil Crutchlow, drugo mesto je osvojil Rossi, tretjega pa Marquez. Četrti je bil Loris Baz, peti pa Hector Barbera. Aktualni svetovni prvak Lorenzo je dirko sklenil na 17. mesto.

Folger suvereno do zmage v moto2
Najhitrejši na jutranjem ogrevanju Jonas Folger je že na samem uvodu dirke razreda moto2 pokazal, kako hiter je v dežju in se z osmega mesta prebil v vodstvo. Na drugem mestu sta se v uvodnih krogih vozila Alex Rins in Sam Löwes. Prvih deset krogov ni bilo pretirano zanimivih, deset krogov do konca pa vendarle malce več dogajanja konca - Simone Corsi je s steze izrinil Takaakija Nakagamija, nato pa je padel še Luca Marini, Rossijev polbrat. Prav v zadnjem krogu je Sandro Cortese skušal z napadom na Mattio Pasinija, a sta dirkaltrčila, Cortese pa je zaključil v pesku. V ospredju se ni veliko dogajalo – Folger se je suvereno od starta cilja privozil do zmage, Alex Rins je zaključil na drugem in s tem zmanjšal prednost Zarcoja v skupnem seštevku (19 točk), Löwes pa na tretjem mestu. Aktualni svetovni prvak Johann Zarco, sicer najhitrejši na sobotnih kvalifikacijah, se v deževni dirki ni znašel in hitro začel izgubljati mesta in na koncu dirko zaključil na 11. mestu.

Zmagovalec dirke v razredu moto2 - Jonas Folger.
Zmagovalec dirke v razredu moto2 - Jonas Folger. FOTO: AP

V razredu moto3 se je v uvodnih krogih najbolje znašel Jorge Martin, medtem ko je Brad Binder hitro izgubil vodilno pozicijo. A Binder se je po nekaj krogih znova vrnil na prvo mesto in prepričljivo vozil na prvem mestu. Prvi padec na razmočenem asfaltu Brna smo videli 11 krogov pred koncem, ko se je v pesek ulegel tedaj četrti Španec Aron Canet. Pet krogov do konca je Binder, vodilni na dirki in vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, zdrsnil v prvem ovinku in predčasno zaključil dirko. Sledil je tudi padec specialista za dežne dirke Khairula Idhama Pawija, v vodstvu pa se je znašel John McPhee, ki je bil najhitrejši že na jutranjem ogrevanju. McPhee je tri kroge do konca skorajda padel v prvem ovinku, ko se je rešil z rodeo vložkom, potem ko mu je odneslo zadnjo gumo. Na koncu se je zmage veselil pred Martinom in Fabiom di Giannantoniom.

Rezultati dirke razreda motoGP:
1. Cal CRUTCHLOW (VB/LCR Honda) 47'44.290
2. Valentino ROSSI (Ita/Movistar Yamaha) +7.298
3.Marc MARQUEZ (Špa/Repsol Honda) +9.587
4. Loris BAZ (Fra/Avintia Racing) +12.558
5. Hector BARBERA (Špa/Avintia Racing) +13.093
6. Eugene LAVERTY (Irs/Pull & Bear Aspar Team) +13.812
7. Danilo PETRUCCI (Ita/OCTO Pramac Yakhnich) +23.414
8. Andrea IANNONE (Ita/Ducati Team) +24.562
9. Maverick VIÑALES (Špa/Team SUZUKI ECSTAR) +24.581
10. Tito RABAT (Špa/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +37.131

Rezultati dirke razreda moto2:
1. Jonas FOLGER (Nem/Dynavolt Intact GP) 45'30.342
2. Alex RINS (Špa/Paginas Amarillas HP 40) +5.175
3. Sam LOWES (VB/Federal Oil Gresini Moto2) +9.021
4. Mattia PASINI (Ita/Italtrans Racing Team) +14.763
5. Alex MARQUEZ (Špa/Estrella Galicia 0,0 Marc) +17.959
6. Hafizh SYAHRIN (Mal/Petronas Raceline Malaysia) +24.247
7. Danny KENT (VB/Leopard Racing) +25.696
8. Franco MORBIDELLI (Ita/Estrella Galicia 0,0 Marc) +25.916
9. Miguel OLIVEIRA (Por/Leopard Racing +27.199
10. Anthony WEST (Avs/Montaze Broz Racing Team) +36.340

Rezultati dirke razreda moto3:
1. John MCPHEE (VB/Peugeot MC Saxoprint) 45'36.087
2. Jorge MARTIN (Špa/Pull & Bear ASPAR Mahindra)+8.806
3. Fabio DI GIANNANTONIO (Ita/Gresini Racing Moto3) +9.777
4. Enea BASTIANINI (Ita/Gresini Racing Moto3) +10.654
5. Niccolò ANTONELLI (Ita/Ongetta-Rivacold) +13.872
6. Jakub KORNFEIL (Češ/Drive M7 SIC Racing Team) +15.533
7. Bo BENDSNEYDER (Ned) Red Bull KTM Ajo) + 15.819
8. Joan MIR (Špa/Leopard Racing) +16.289
9. Nicolo BULEGA (Ita/SKY Racing Team VR46) +16.473
10. Jorge NAVARRO (Špa/Estrella Galicia 0,0) +16.681

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (370)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

k53e
22. 08. 2016 15.00
-5
Za vse ki govorite čez Marqueza in njegove letošnje vožnje. Lani vam ni pasalo ko je peljal na vse ali nič in uprizoril akcije, letos ko pa pelje najbolj pametno in preračunljivo od vseh pa sedaj isti pišete kako ne vozi z srcem, itd. A pol lani Rossi tud ni peljal z srcem? In gledate samo to dirko, pa še to ni Rossi zmagal, Marquez je končal le eno mesto za njim, glasni ste pa kot da je Rossi že dal 6 zmago v tej sezoni v žep. Marquez niti ne rabi več reskirati letos, niti ne rabi več zmage. Le še pametno se lahko pelje za Rossijem in Lorenzom in osvaja točke in bo naslov 100% u izi njegov! Pa pište kar hočete, v glavnem pri 23 letih postati 5x svetovni prvak na slabšem motorju kot ostala dva glavna konkurenta (ne pravim nekonkurenčen) pa sreča gor ali dol, mali obvlada in je sedaj ko je dorasel in vozi tudi z glavo ne na glavo še bolj nevaren in tako še boljši! THE BEST! Ajde pojejte se zdej Rozeki, pa jokajte še naprej kakšna legenda je Rossi in se tolažite kako Marquez nikoli ne bo tako dober, itd. Medtem bo pa Marquez lepo počasi osvajal naslove, Rossi pa itak počasi v penzijo, pa bo še en konkurent manj in bo še potem toliko lažje osvojiti naslov za Marqueza, kot je bilo Rossiju to v letih 2000-2007!!!!!!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA....ajde navalite z minusi in jokajte, meni se pa vsako dirko smeji, pa tudi če ne zmaga Marquez, ko samo vidim kako prednost narašča in narašča! ;) :D
HAILWOODmike
22. 08. 2016 20.10
+10
BenBostrom
22. 08. 2016 21.12
-9
Mogoče izbruh ker pač žalijo "našega",...,priznajmo pa da Rossi bo večna legenda tega športa nedvomno,naš Marc pa le tako naprej in bo nedvomno zapisan kot nekaj "posebnega" v tem športu.Mene osebno najbolj veseli da je začel razmišljati da se naslov osvoji z točkami in tako je dejansko res postal premišljen dirkač...in vsako nedeljo sem vesel ko ostane na dveh kolesih.
xanalist
22. 08. 2016 10.33
+14
kaj pa lorenzo počne je pa neverjetno..gledam gp preko 20 let pa kaj tako sramotnega še nisem videl..mam občutek da gre k ducatiju samo pobrati denar..bolje bi bilo za ducati da ga sploh ne posadi na motor..naj vzamejo katerega drugega voznika..Lorenzo nima šans za prvaka..mogoče edino če bi bile vse dirke v puščavi
5TIG
22. 08. 2016 11.48
+12
Mislim,da jim bo še kako žal za Iannone-jem.
pinocio
22. 08. 2016 08.30
+12
bil na dirki carsko kljub bežju odlicna dirka čestitke cal, rosi pa nevrjetno go 46
Nightyfly
21. 08. 2016 22.30
+10
Achilleus 21.08.2016 18:38:57 -3 3 6 Night...zamisli si mojo pest nekje 1m pred tvojim obrazom...in pol BUUMMM...pa meglica in objemanje asfalta...Zapomni si to!!!************************ste ze tako nizko padel , da so vam v pomanjkanju argumentov ostale samo se groznje ? Se nekaj takih kot ste vi je tukaj gori . Pa se poglejte v speglu .
hardwear
21. 08. 2016 22.42
-13
Hahahahahaha........ti bos razlagu kdo se bo gledu v speglu
Erik Volk
22. 08. 2016 10.12
-7
Ce dobivas groznje serijsko...bi se mogu nad sabo zamislit..kaj pravis flayer???
Staritrg
22. 08. 2016 10.36
+11
Erik Volk
22. 08. 2016 15.57
-7
Staritrg...ne komentiraj obnašanje in lastnosti psov...ker jim nisi dorasel!!! Poskušaj se zgledovat po teh kosmatincih in boš mogoče nečemu podoben...
SENNA1
21. 08. 2016 22.11
+26
VALE,VALE,VALE,TI,SI,NAŠ,JUNAK.LP,Callu,in.našim.
Profesormarck
21. 08. 2016 22.15
-22
vsak za svojega navija...sam bi ti priporočal,da navijaš raje za Marca,ker od rosića ne bo več naslovov..
22-22
22. 08. 2016 09.07
+14
profesor ne vem če si bil kdaj na dirki.... ampak moto GP dobesedno sam drži pokonci Rossi. Lorenzo nima navijačev. Njemu živžgajo še tisti, ki dihajo za Yamaho. MM jih ima nekaj... recimo 10% Rossijevih, če sem velikodušen. Nekaj jih drži za Ducati, nekaj je Simoncellijevih. Ostalo pa samo Rossi, tako na tribunah, tako v kampih okoli dirkališča (govorim za Brno), tako pri stojnicah na z navijaškim materialom in spominki. Povsod. Imam celo sliko, kjer na Lorenzovi stojnici ni niti enega samega.
22-22
22. 08. 2016 09.07
+11
MM in Španci imajo zagotovo navijače v Španiji, pa še tam so z Rossijem poravnani...
Profesormarck
21. 08. 2016 21.58
-20
Keri že vodi ,keri že? Pa ja ne spet profesor Marc-talent vseh časov,pa še najmlajši..ha,ha
Profesormarck
21. 08. 2016 21.59
-18
SENNA1
21. 08. 2016 22.14
+13
Profesormarck
21. 08. 2016 22.17
-9
dokazano -profesorja...prvo let v GP-ju-že prvi naslov..poznaš kerga podobnega? he,he
Profesormarck
21. 08. 2016 22.20
-11
ja nič..počas bo treba zaključit za danes...se slišimo do naslednje dirke..do takrat pa sanjajte o naslovu,kot rosić..he,he
Nikiiy
21. 08. 2016 21.48
+33
Čestitam Lorenzu za zadnje mesto, tja tudi spada..
SENNA1
21. 08. 2016 22.14
+13
fihner
22. 08. 2016 08.14
-8
KardinaIFrancRodeVKristusu2
21. 08. 2016 20.57
-10
Današnjega razpleta dirke se lahko najbolj veselita Crutchlow in Marquez... Crutchlow za prvo zmago v Motogp, Marquez pa je povečal svoje vodstvo v prvenstvu za 10 točk in je le še korak oddaljen od naslova prvaka.... S takimi vožnjami se osvaja naslove....
5TIG
21. 08. 2016 21.40
+9
Z šparanjem gum ali met jajca se peljat po dežju?
SENNA1
21. 08. 2016 21.49
+16
BenBostrom
22. 08. 2016 21.14
-6
s sparanjem gum je bil že marsikdo prvak...to zagotovo vedo tisti ki od časa Lawsona in Mamole spremljajo ta šport
KardinaIFrancRodeVKristusu2
21. 08. 2016 20.53
-15
Marquez je lahko današnje dirke poleg Crutchlowa še najbolj vesel.... Povečal je vodstvo v skupnem seštevku za 10 točk in je le še korak oddaljen od naslova.... Tako se zmagujejo prvenstva.....
SENNA1
21. 08. 2016 21.51
+18
Profesormarck
21. 08. 2016 22.18
-2
ma ne,on ni rosić..je lansko leto vodil celo sezono,,na konc pa pesek v oči..ha,ha
Profesormarck
21. 08. 2016 18.46
+4
Steza v Brnu ima zelo dober oprijem,saj danes nismo videli nobenga padca,sam kje pa je bil zmagovalec prejšnje deževne dirke Jack Miler???
Callux
21. 08. 2016 18.50
+15
Ker si je v Avstriji zlomil desno zapestje in eno izmed vretenc, mu je ekipa, ob posvetu z njegovim managerjem in HRC, odsvetovala nastop ta vikend.. Kljub temu da je prestal zdravniški pregled...
5TIG
21. 08. 2016 18.57
+10
profesormarck,kaj ti ne spremljaš motoGP,aja si tle gor da sam......
Profesormarck
21. 08. 2016 18.58
-18
Profesormarck
21. 08. 2016 18.59
-14
šrampa..takih slabih ne gledam in ne sledim,kaj se z njimi dogaja....Britanca na bs-sportu tega nista omenila,ti mogoče veš,ker poslušaš gabra....Jack je muha enodnevnica...vsaka primerjava z muho je zgolj slučajna,da ne bo mislil nočna muha,da na njega mislim..ha,ha
5TIG
21. 08. 2016 19.02
+5
Profesormarck
21. 08. 2016 19.03
-4
cilinder
21. 08. 2016 20.43
+5
kaj pa pol visiš tle gor, komentiraj na bs spotru
Profesormarck
21. 08. 2016 21.36
-5
sem tebe kaj vprašal mlečnozobec? Čokolino pojej pa spat..
Profesormarck
21. 08. 2016 21.41
-8
pokavci mi pa ja ne bojo govorili,kaj jaz lahk delam...
5TIG
21. 08. 2016 21.41
+14
Profesormarck
21. 08. 2016 21.56
-9
jaz mam denar,si lahko kaj več od gabra privoščim..škampa ti pa sam naprej gledaj gabra,je čisto v redu za tebe...he,he,,kaj novega lahk izveš,on je expert..
Callux
21. 08. 2016 18.38
+21
Še moja dva centa na današnjo dirko v razredu MotoGP.. Najprej vse čestitke Calu in tudi moštvu LCR, ki je z malenkost tvegano taktiko zadela v polno, za kar so na koncu zasluženo slavili zmago.. Vse pohvale tudi Valentinu in Marcu za prav tako taktično odlično in po pameti odpeljano dirko.. Čestitke tudi Lorisu Bazu, ki je danes s preudarno vožnjo uspel izenačiti svoj najboljši dosežek v razredu MotoGP, kar je deifinitivno lepa nagrada po nedavni vrnitvi na dirkališča po kar hudem zlomu stopala.. Eno največjih, če ne kar največje razočaranje dirke je zagotovo Lorenzo, ki se v dežju nikakor ne uspe sestaviti po tistem padcu v Assnu izpred nekaj let.. Nekaj bo glede tega resno moral storiti, saj takšne predstave res niso na nivoju svetovnega prvaka.. Prej to stori, bolje bo zanj.. Žal pa mi je obeh tovarniških dirkačev Ducatija, ki sta imela res lepo priložnost za nov lep rezultat, kot še posebej Reddinga, ki je že od jutra napovedoval izjemno dober rezultat, na koncu pa zaradi napačno izbrane taktike moštva in nenormalne obrabe sprednje gume ostal brez njega.. In ravno tega namreč ne razumem, saj je bil zjutraj na trših gumah za dež prepričljivo najhitrejši, s to hudo taktično napako pa skoraj zagotovo izgubil izjemno priložnost za svojo prvo zmago v razredu MotoGP.. Drugače pa na splošno gledano izjemen dan za vse privržence britanskih dirkačev, 2 zmagi in stopničke za tretje mesto danes..
5TIG
21. 08. 2016 19.01
+8
Škoda za Ducatija,MM pa z malo sreče do 3.mesta.
Callux
21. 08. 2016 19.13
+10
Včasih tudi sreča šteje.. Je pa presenetil mnoge, tudi njega samega, da mu je uspelo priti na stopničke ob uporabi mehke sprednje gume.. V parc fermeju pa takoj priznal, da je strategija ni bila idealna..
5TIG
21. 08. 2016 19.37
+7
Itak da šteje vse.Sej zato pa je bil vesel k radio na koncu. Ducati pa je danes res imel smolo,ker bi bila lahko obe na stopničkah, v mokrem.
5TIG
21. 08. 2016 19.40
+6
Callux
21. 08. 2016 19.46
+3
Realno bi danes lahko slavil trojno zmago, če bi stvari šle tako kot na koncu niso.. Ker se je videlo, da so Iannone, Scott in Dovi v svojem svetu, dokler so jim to razmere ustrezale.. Je pa čedalje več komentarjev, da Michelin ni opravil svojega dela tako kot se je pričakovalo.. Ker je kar veliko dirkačev imelo hude težave s sprednjo gumo..
5TIG
21. 08. 2016 21.42
+6
Callux
21. 08. 2016 21.44
+4
Moral bi videti gumo od Iannoneja... Spredaj je izgledala kot slick guma.. Kako se je sploh pripeljal do cilja mi ni jasno..
5TIG
21. 08. 2016 21.48
+6
Mislim da danes glede na razmere in to da steza sploh še ni bila povsem suha ,da je bila še kar mokra,do kaj takega res ne bi smelo priti. Se bom kar strinjal da Michelin ni danes opravil naloge kot bi jo moral.
Callux
21. 08. 2016 22.17
+3
Daleč od tega, da bi nalogo opravili tako kot bi morali.. To se pač ne bi smelo zgoditi.. MotoGP je že brez tega več kot dovolj nevaren, dirkači ne potrebujejo še dodatnih nepotrebnih nevarnosti..
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 22.24
+5
Callux ne strinjam se s tabo.. vsi razen cala so imeli mehko sprednjo gumo.. in samo ti trije so zaradi brezglavega ne taktičnega tiščanja na polno opleli... tudi zato se je zdelo da so v svojem svetu... z malo bolj taktično in predvsem bolj nežno vožnjo bi vsi brez težav prišli do cilja..
Callux
21. 08. 2016 22.37
+3
Niso bili edini, ki so imeli težave.. Nekaj, čeprav ne tako ekstremnih, pa vseeno kar hude, so imeli tudi Maverick, Jorge, Hector, Dani, Yonny, Petrux, obe Aprilii in še kdo bi se verjetno našel.. Mehka guma je v bistvu bila premehka za Brno.. Vsem prizadetim dirkačem pa se naj bi predstavniki Michelina tudi opravičili, saj je tako huda obraba mehke gume presenetila tudi njih.. Ampak večina jo je izbrala, ker so pričakovali, da se bo steza dovolj posušila, da bi lahko opravili menjavo.. In so bili zelo začudeni, da se steza ni tako hitro sušila kot je bilo pričakovano..
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 22.49
+6
Jaz temu sploh nebi rekel obraba.. ampak trganje.. pri ianoneju se je guma razplastila.. to se res nebi smelo zgodit.. drugače pa brno ko zapre nebo se pista tudi celi dan ne posuši :)
Callux
21. 08. 2016 22.58
+2
Še dobro da bo jutri suho, ko imajo še zadnji test med sezono letos.. Današnja dirka pa se da vsaj iz moje strani opisati s temi besedami.. Kaj bi bilo, če bi bilo samo kanček športne sreče zraven..
VolkBrenin
21. 08. 2016 18.26
+26
Zakaj ni Lorenci ostal kar v boksih. ..Itak se ne zna peljat ...mogoče mu vedno nagajajo brisalci. ...Vrhunski dirkač dirka v vseh vremenskih pogojih ...on ne . Torej ni vrhunski .
mikkki
21. 08. 2016 20.46
+8
Ce sem prav videl je LOR kr sam pripeljal v boxe in so mehaniki hoteli da ostane na prvem. Ni jih poslusal in ko je videl da je zafrknil je hotel zapeljat v boxe, kar pa mu mehaniki "niso dovolili" in je moral odpeljat dirko do konca.
Erik Volk
21. 08. 2016 18.04
-18
En pomemben podatek za vse, ki tu tako neuko navajajo, kako veličasten je Valentino..in Marc mu ne seže do nikamor..kot razumem. Zame sta oba dobra dirkača, vendar eden nagiba tehtnico na svojo stran: Valentini je pri starosti 23 let dosegel 4 naslove, 50 zmag in 21 prvih štartnih položajev. Marquez pri 23 letih in še ne končani sezoni ima 4 naslove, 53 zmag in 63 prvih štartnih položajev. Do konca sezone bo verjetno še kakšno zmago dodal in povsem verjeten je naslov..se pravi 5 naslovov v tem primeru. Hočem povedat, da že pred koncem presega Valentina...in ima pri 23 letih 63 pole...Valentino je toliko dosegel pri 37 letih. To je 14 let razlike. In zakaj potem nekateri tako obsedeno navajate, da je Vale največji...in Marc mu ne sega niti blizu? Če ga pa že danes presega. Še enkrat ponavljam, da spoštujem oba in menim, da si Valentino ne zasluži take obsedene lažnivce..ki so obsedeni in komentirajo nekaj na pamet...!
HAILWOODmike
21. 08. 2016 18.08
+24
Gledano statisticno je eno.....drugo pa je, kaj je kdo doprinesel sportu! Rossi velicino, markez pa lani zal nekaj dvomov in pa seveda politiko, kar pa vsaj mene moti! To pa ne zmanjsuje markovega talenta!
HAILWOODmike
21. 08. 2016 18.09
+10
Pa tudi kalkuliranje pri 23 letih...da bi prisel do naslova! Da je lani rossi kalkuliral se prenesem pri 36 letih....pa so ga veliki obsojali...pri 23 pa malo tezje!
HAILWOODmike
21. 08. 2016 18.10
+21
Pa se to...rossi je bil zadnji ki je osvojil naslov s poltovarniskim mostvom.....
ronnie1
21. 08. 2016 18.18
+14
Pa se nekaj. Eno je zmagovati v mladih letih, ko se clovek nima v sebi "limiterja" zaradi slabih izkusenj in vpliva okolice, drugo pa pri zrelih 36 oz. 37 letih.
Uporabnik458403
21. 08. 2016 18.18
+14
Ce primerjas stevilke glede na leta bi bilo prav, da tudi primerjas mostvi, ko sta oba prisla v elitni razred. MM je bilo vse poslano, rossiju ne, pa sta z zmagami do 23 leta tamtam........
Erik Volk
21. 08. 2016 18.19
-3
Ne moti me mnenje vsakega...vsi imamo svoje favorite. Glede lanske sezone pa sam oba obtožujem enako...Vale je napadal na konferencah...Marc je to umazano zaračunaval na dirki. Podlo je bilo iz strani obeh...in kar se mene tiče, bi konec sezone obema prepovedal dirkanje. Umazane igrice pa so bile že iz strani Valeta med sezonami 2001 in 2006. Poniževanje, izpodrivanje in posmehovanje proti starejšim in počasnejšim. Ki mu tudi konkurenčni niso bili...Pa to zdej ni pomembno...Pomembno je, da Marquez popolnoma dorasel vsem danes in v preteklosti...Valentinu nihče ne more vzet to, kar je dosegel, Marcu pa prav tako ne...Uspehi so na eni in drugi strani!!!
HAILWOODmike
21. 08. 2016 18.22
+19
Pa se nekaj...rossi je znal zmagovati z 500 ccm zverino brez elektronike....med tem ko je markez treniral svoj slog voznje na hondini super elektroniki....nekaj se je naucil in to trajba! Rossi je mogo zamenjat 3x stil dirkanja...in ga je danes prehitel na dirki!
Erik Volk
21. 08. 2016 18.23
-4
ronnie1...se strinjam s tabo. Vendar pustimo času čas...Kje pa piše, da ne bo Marc še boljši po 30 letu kot Vale. Valentinu pač po 30 ni še uspelo doseči naslov...še ne pravim. Ne izključujem možnosti, da ga bo...Letos je res hiter in lahko rečem, da je zrel za tak povig, vendar ima kr nekaj smole. Mu privoščim, če si zasluži...
Erik Volk
21. 08. 2016 18.26
-8
hailwood...to vem...je zadnji poltovarniški prvak. Vendar je takrat bil kr močno podprt iz strani tovarniške ekipe..jasno, ker so ga želeli. To mu vsi priznavamo...
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 18.27
+18
zmage in poli ne štejejo nič.. ko ve pogovarjamo o veličini dirkača... štejejo naslovi.. zaenkrat je še rossi najboljši dirkač modernega časa.. markez je na zelo dobri poti da ga dohiti ali celo prehiti.. največjega ga dela dirkaški staž.. še vedno v vrhu pri teh letih.. ikona motogp.. s karizmo in odštekanostjo si je pridobil ogromno število navijačev (pa naj bo to zaigrano ali resnično).. tudi to je treba znati.. to ga zaenkrat dela največjega..
Erik Volk
21. 08. 2016 18.31
-3
Ne moremo vedet koliko bi pokazal Marc na 500ccm brez elektronike...ker nima možnost to pokazat. Glede na njegovo prilagodljivost bi pa reku, da je eden boljših v tem pogledu...Glede sloga pa tudi dejmo Marcu čas...modoče ga bo primoran tudi sam menjat. Sej nihče ne ve, do kdaj bo dirkal. Vemo pa kaj je do zdej dosegu...
Erik Volk
21. 08. 2016 18.33
-13
zizu...sej to se strinjam. No, po naslovih pa ga je ujel in verjetno ga bo letos prehitel...glede na starost. Za ostalo pa ima čas.
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 18.39
+11
Naslovi še štejejo ob zakljućku kariere.. za kar še pa ima ogromno časa in vse možnosti.. ker se mi zdi da zopet zeva velika praznina v moto2.. ne vidim dirkača ki bi lahko bil dostojen dirkač tistim trem ki imajo nekaj več..
5TIG
21. 08. 2016 19.00
+10
ronnie1
21. 08. 2016 19.18
+12
zizu, ahil...++++++++ pustimo casu cas in uzivajmo v dvobojih izenacenih dirkacev.....
Erik Volk
21. 08. 2016 19.39
-10
zizu...glede moto2 se mi zdi, da so talenti...vprašanje na kaj bojo sedli, ko napredujejo v GP... Sam komej čakam, da vidim Vinjaleza na Yamahi...Pa čeprav ni bil prvak moto2...je kr obetaven. Razočaral me je pa Espargero P. Ko je bil tako onkurenčen v moto2 je uprizarjal skupej z Marcom epske dvoboje. Sem res računal, da bo na poltovarniški Yamahi boljši in bo prestopil v tovarniško ekipo. Pa ni nič od tega...
rafavamos
21. 08. 2016 19.42
+0
Vsa čast vsem sodelujočim v pogovoru, končno normalen pogovor o dveh vrhunskih dirkačih, brez nepotrebnih žalitev. Tega v vseh športih, po mojem mnenju, primankuje!
Callux
21. 08. 2016 19.44
+2
En del Polovih problemov je povezan s stilom vožnje, ki ga ima.. Ki je za Yamaho enostavno preveč divji...
Erik Volk
21. 08. 2016 19.45
-6
Kje bi mu pa po tvoje bolj ustrezalo...kateri motor?
ronnie1
21. 08. 2016 19.57
-4
Ahil, po mojem mnenju Duce in pogojno Honda....., Callux se strinjas?
Callux
21. 08. 2016 20.14
+0
Honda v trenutni podobi nikakor, čeprav si je zelo želel k MarcVDS za to sezono, preden je podaljšal s Tech3.. Ducati mogoče bi bil kar pravi.. Lahko pa da mu bo KTM zelo ustrezal..
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 20.57
+10
Vsi so talenti.. samo razen marca še nihče ni priplaval na površje.. izgubiju se v nekem sivem povprečju.. moje mnenje je da moto 2 ne daje želenih rezultatov.. razen marca je v ospreju stara garda iz 250cc.. če bi še stoner bil aktiven.. in brez nesreče simončelija bi po moje samo ti + marc krojili vrh..
Callux
21. 08. 2016 21.03
+8
Je pa tudi res, da nihče od njih še ni imel podobne priložnosti kot jo ima Marc.. Torej nastopanja v tovarniški ekipi na res najboljšem možnem materialu..
Erik Volk
21. 08. 2016 21.04
+3
Tudi sam bi rad vidu Simončelija še vedno med nami in na startu... Stoner bi pa itak bil popestritev...
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 21.05
+8
Tudi prestop iz moto 2 v hondo ali ducati zahteva precej bolj prilagodljivega dirkača.. saj je razlika med stilom vožje vrstnega ali pa V agregata velika.. zato se po moje ti prestopi bolje obnesejo v yamaho ali sizuki..
Callux
21. 08. 2016 21.13
+5
Bo zanimivo videti kako bo šlo Folgerju, Rinsu in Zarcu, ki bodo storili ravno ta prestop iz Moto2 na Yamaho in Suzuki.. Je pa samo prilagajanje na določen tip motorja odvisno tudi od samega stila vožnje, ki ga ima dirkač..
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 21.34
+6
Močno dvomim v uspeh katerega od teh.. upam pa da se motim.. najbolj me zanima lorenzo na ducatiju in joe na suzukiju.. videla se bo dejanska vrednost ducatija in vrednost ianoneja..
Callux
21. 08. 2016 21.41
+4
Jaz od treh omenjenih pričakujem uspeh samo pri Zarcu, ker se mi zdi da je predvsem psihično pripravljen za prestop in tudi ima pravo delovno etiko za uspeh.. Rins me ne prepriča, ker enostavno precej preveč niha, zame ni material za direktno na tovarniški motor.. Je že pokazal, da se lahko zelo hitro zlomi pod pritiskom in ta bo pri Suzukiju ogromen.. Še najmanj pričakujem pri Folgerju, ker čeprav je hiter, se mi zdi da ne zna ostati osredotočen in je preveč naravnan na zelo vroče-zelo hladno.. Poleg tega je njegova delovna etika zelo vprašljiva.. Tako da nekako upam, da jutri Alex Lowes dokaže Yamahi, da so se glede drugega sedeža pri Tech3 zelo zmotili hehe
5TIG
21. 08. 2016 21.52
+8
The maniac bi znal drugo leto z SUZO mešat štrene pri vrhu. Jorge pa je popolna neznanka,bomo videli.
MaunelNeuer
21. 08. 2016 17.37
+7
bravo Marquez še vedno si prvi skupno, Rossi vsaka čast
MrNurmic .
21. 08. 2016 19.10
-4
AS1983
21. 08. 2016 17.23
+4
še eden od poražencev je Pedrosa, ki je končal šele na 12.mestu pa vseeno je še vedno 4. v skupnem seštevku.
Brcavrit
21. 08. 2016 17.16
+23
Super dirka! Upam, da dobi Lorenzo kako kazen zaradi prehitevanja s krogom zaostanka, oz. neupoštevanja modrih zastav.
Barbarezo
21. 08. 2016 17.34
+17
ne verjamem , da bo kaj dobil.. saj se vedno izmuzne.. nadrlja pa Rossi ...
motogplover
21. 08. 2016 16.56
+2
Ni mi jasno zakaj je rossi ODLICEN 2 marquez pa GROZNO SLAB 3... letos ko vozi previdno je mulc ki nezna vozit do zdaj je bil pa najbolj nevaren dirka c in nevem kaj use se
rr3
21. 08. 2016 17.19
-17
Rosi je odličen 2 ker pač enkrat po dolgem času mora človeku pasti sekira v med. MM pa je slab ker gre VRetardom v nos to da je en pubec od samega začetka s prihodom v MotoGP enostavno boljši. Če 20 let kot slepa koza slediš je čustveno težko sprejet dejsvo, da je po desetletju vedno nekdo stopničko pred njihovim bogecom.
fiftgear
21. 08. 2016 17.36
+9
heh a ti je rosi nočna mora, greva stavit, da markezu ne bo tolikokrat "sekira padla v ned" , kot je rosiju v vsej njegovim karieri - po tvojih besedah seveda :)
HAILWOODmike
21. 08. 2016 17.42
+4
rr3
21. 08. 2016 19.00
-4
fiftgear teb mal angleščina probleme dela vidim... Čist tko btw, mene boli k... kdo zmaga, kdo je boljši....
fiftgear
21. 08. 2016 20.10
+5
moja angleščina je perfektna, ne se s tem ukvarjati
rr3
22. 08. 2016 08.10
-4
Ja vidim po nicu kako si prfekten hahahaha
fiftgear
22. 08. 2016 13.29
+4
če ti možgani ne bi bili po naključju dani ob rojstvu, bi morda celo pomislil, da je bil nick fifthgear zaseden in sem bil primoran izpustiti črko h - aja, to je že preveč za tvojo votlino na ramenih - sej bo
AS1983
21. 08. 2016 16.54
+6
vsaj uvodno polovico so se v ospredju vozili Iannone, Redding in Dovizioso, ki pa so se kot kaže napačno odločili glede izbora gum, saj so igrali mehkejšo različico dežnih gum, še najbolj prav sta se odločila Crutchlow in Rossi, Marquez je bil še najboljši od tistih z mehkejšo različico gume. Letos je bilo torej že kar nekaj dežnih dirk, mogoče pa bo še kakšna do konca sezone, Marquez je iz teh dežnih dirk dobil zelo veliko točk v prvenstvu, Lorenzo pa spet odpovedal v dežju, po moje komaj čaka, da se prihodnje leto usede na Ducati.
Brcavrit
21. 08. 2016 17.17
+4
In tam ga bo zverina stresla iz sedla na prvi mokri dirki ubožca!
SENNA1
21. 08. 2016 17.29
+3
BRCAVRIT,se,100%,strinjam,s,teboj.še,zal,jim,bo,za,JOA,PA,MAKAR,je,nori.
SENNA1
21. 08. 2016 17.36
+3
Brca,se,strinjam,s,teboj.JOE,je,bil,njihova,PRIHODNOST.,lp,,,,,,,,VSEM,NAŠIM
SENNA1
21. 08. 2016 17.38
+2
NisteResni
21. 08. 2016 17.44
-4
Senna nick pa rossi fan to ne stima, Senna je bil pristen
fiftgear
21. 08. 2016 17.46
-2
senna je bil najbolj umazan voznik v zgodovini F1, ne oporekam, da ni bil dober, da ne bo pomote, vsekakor pa ne najboljši
SENNA1
21. 08. 2016 18.05
+2
fifl,ne,SERJI.AYRTON,JE,ZA,F1,TO,KAR,JE,VALE,ZA,MOTOGP...VSE.ČE,te,pa,zanima,kdo,je,eden,in,edini,pokvarnec,f1,je,VEGI,,,MAJSTER.IZ.ŠVICE.LP
SENNA1
21. 08. 2016 18.08
-2
AYRTON,JE,BIL,1-2,RAZREDA,BOLJŠI,OD,OSTALIH.
fiftgear
21. 08. 2016 20.12
+0
res je tudi michael je bil pokvarjen, ampak se je učil od senne
SENNA1
21. 08. 2016 22.07
+6
ne,on,je,ze,pokvarjen,prišel,v,f1,v,privat,zivljenju,je,prijatelju,takratnemu,frenztnu,speljal,corinco.
SENNA1
21. 08. 2016 22.18
+4
švabček,je,isti,kot,špančka,markec,in,lori.
fiftgear
22. 08. 2016 15.16
+2
kaj mene briga komu je on speljal dečvo, na stezi je bil umazan in ne fer voznik enako kot senna
AlternativeFacts
21. 08. 2016 16.46
-15
Bom raje vprašal, mogoče pa kateri "pacient" od "doktorja" odgovori......Zakaj se je doktor vozu na 12 mestu, ko so bile razmere na stezi stabilne? Na drugi stranio pa se je Marquez od samega začetka pa do konca vozu pri vrhu? ....
290ktober
21. 08. 2016 16.47
+24
AlternativeFacts
21. 08. 2016 16.49
-13
Hvala, za tako izčrpen argument. Imaš to po očetu ali materi?
Uporabnik458403
21. 08. 2016 16.51
+11
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 17.31
+23
Mulček.. ti bom jaz objasnil.. rossi je imel tršo različico deznih gum.. ki v popolnoma mokri stezi deluje veliko slabše od mehke.. bolj ko se je steza sušila boljše je delovala trša in slabše mehka.. ker se je preveč obrabljala.. rossi pametna izbira.. markez pametna vožnja..
Z.I.Z.U.
21. 08. 2016 17.32
+18
Ko je markez videl da z menjavo motorjev ne bo nič.. je spustil tempo in hranil gume.. ducatijevi zaletavčki pa skos na polno.. evo ti rezultata..
fiftgear
21. 08. 2016 17.38
+17
kaj to njemu razlagaš, če bi toliko vedel, kot se dela pametnega mu tega ne bi bilo potrebno razlagati
Profesormarck
21. 08. 2016 18.22
-14
The big,,vam je sam resnico in dejstvo napisal,rosić je pač imel srečo pri izbiri gub,pa če je vam prav ali ne.....sicer pa vi boste itak kot vedno vse demantirali,če mu ne gre je kriva zarota,pa starost,pa sklopka,pa oviranje,pa....
Profesormarck
21. 08. 2016 18.26
-13
sedaj zopet pridrvi social boj z sto nicki-kaktusar,napiše vse žaljivke,kaj jih premore ,saj sam sebe ne bo zbrisal,al pa je z enim v navezi,saj veste,kot dohtar in ucio...
MesOjediPinGvin
21. 08. 2016 18.33
-5
MM se je samo prva dva kroga vozil "na vrhu", pa zadnja dva, med dirko pa je bil večinoma peti. Rossi pa se je prebijal iz 12. mesta do končnega drugega. Verjetno bi marsikdo izbral MEDIUM gumo, če bi obstajala....
fiftgear
21. 08. 2016 20.13
+15
treba je znati tudi tako peljati, da se gume ne obrabijo preveč in so na koncu neuporabne
AS1983
21. 08. 2016 16.45
-1
talentiran Marquez je osvojil 48. stopničke v razredu motogp ter skupno že 87. stopničke v 9-letni karieri. 7 dirk pred koncem ima lepih 53 točk prednosti pred Rossijem, če bo še naprej pametno zbiral točke, bi moral zadržati prednost v prvenstvu do konca sezone in slaviti že svoj 3. naslov v razredu motogp ter skupno 5.naslov, že od sezone 2010 torej že 7.leto zapored bo končal sezono med top3 v prvenstvu.
Profesormarck
21. 08. 2016 19.35
-6