MotoGP

FOTO in VIDEO: Marquez zmagovalec, Ducatija v zadnjem zavoju izločila drug drugega in podarila Rossiju ter Pedrosi stopničke. Lorenzo končal v pesku.

Termas de Rio Hondo, 03. 04. 2016 22.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Drugo letošnja dirka svetovnega motociklističnega prvenstva, VN Argentine, je v elitnem razredu motoGP dobil Marc Marquez. Drugo mesto je po neumnosti Ducatijev, ki sta v zadnjem zavoju izločila eden drugega, osvojil Valentino Rossi, tretje pa Dani Pedrosa. Aktualni svetovni prvak Lorenzo je odstopil.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Argentine
    05:57
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Argentine
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Argentine
    07:44
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Argentine
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Argentine
    09:44
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Argentine
V prvem delu dirke je bilo zahtevno, ker je bilo še malce mokro. Že na ogrevanju se na prvem motociklu nisem počutil dobro, drugi motocikel pa je bil ključ do uspeha. Z novimi gumami sem lahko prvih pet krogov iz njega iztisnil sto odstotkov, nato sem naredil razliko in varno pripeljal do cilja. Marc Marquez

Veliki zmagovalec dirke za VN Argentine na dirkališču Termas de Rio Hondo je Marc Marquez, ki je odpeljal popolno dirko in bil po menjavi motocikla (devet krogov pred koncem) povsem neulovljiv. Drugo mesto je osvojil Valentino Rossi. Dirkaškemu doktorju je sicer kazalo nekoliko slabše, a sta se v zadnjem zavoju iz stopničk izločila oba dirkača moštva Ducati Andrea Iannone in Andrea Dovizioso, ki sta prej vozila na drugem in tretjem mestu. Na tretjo stopničko se je tako pripeljal Dani Pedrosa, ki po slabem začetku sploh ni bil konkurenčen. Jorge Lorenzo dirke v Argenitni ni končal, saj je zaključil v pesku. Dirko je sicer končalo zgolj 13 dirkačev.

Skrajšano dirko je najbolje začel Dovizioso, ki je prvi krog končal kot vodilni dirkač. Slabo sta dirko začela Lorenzo in Marquez. Še posebej je razočaral svetovni prvak, ki je bil po prvem krogu šele na šestem mestu. Odlično je dirko začel tudi Rossi, ki je skupaj z Marquezom lahko edini sledil hitremu 'Doviju'. Dobro je dirko začel tudi mladi Maverick Vinales, ki se je prebil na četrto mesto. Osemnajst krogov do konca pa je šel v popoln napad Marquez, ki je v istem krogu prehitel tako Rossija kot tudi Doviziosa in prevzel vodstvo na dirki. Vodilni skupini sta se približala tudi Vinales in Iannone. Aktualni svetovni prvak Lorenzo pa je v uvodnih krogih še vedno izgubljal stik z najboljšimi.

Marc Marquez je drugič v karieri zmagal na dirki v Argentini.
Marc Marquez je drugič v karieri zmagal na dirki v Argentini. FOTO: AP
Lorenzo hitro končal svojo argentinsko zgodbo
V petem krogu sta v istem zavoju padla Cal Crutchlow in Aleix Espargaro. Še krog prej je padel tudi Jack Miller, ki je sicer dirko začel kar dobro. V istem krogu je preizkušnjo zaključil tudi aktualni svetovni prvak in pred to dirko vodilni v skupnem seštevu svetovnega prvenstva Lorenzo, ki je zdrsnil v enem izmed zavojev. V ospredju pa se je ponavljala zgodba z lanske dirke. V vodstvu je bil Marquez, na drugem mestu pa ga je lovil Rossi. Nekoliko bolj v ozadju je potekal boj za tretje mesto med obema Ducatijema. Blizu pa je bil še Vinales. V devetem krogu je na navdušenje vročekrvnih južnoameriških navijačev Rossi prehitel Marqueza, a pri tem storil tudi napako in Španec je ostal v vodstvu.

Po koncu devetega kroga prve menjave motociklov
Po koncu devetega kroga so se prvi dirkači že odločali za menjavo motocikla, ki je bila zaradi velikih težav z gumami obvezna za vse. Med prvimi so to storili Pedrosa, Iannone in Vinales. Vodilna dirkača sta še vedno ostajala na stezi. V enajstem krogu pa sta se vendarle odločila in skupaj odšla v bokse zamenjati motocikel. To je seveda pomenilo, da so dirkači dirko nadaljevali na hladnih gumah. Nekoliko bolje je s svojo menjavo opravil Marquez, ki si je s tem privozil nekaj prednosti pred dirkaškim doktorjem. Devet krogov pred koncem je njegova prednost pred izkušenim Italijanom znašala nekaj več kot tri sekunde. Na odličnem tretjem mestu se je vozil Vinales na Suzukiju.

Čeprav na začetku nisem imel dobrega ritma, sem bil s prvim motociklom zelo hiter. Z Marquezom sva se ravno začela boriti in zabavati, ko smo morali zamenjati motocikle. Z drugim nisem mogel dirkati tako kot na prvem, zato je drugo mesto zame super rezultat. Srečen sem, saj so to prve stopničke sezone. Valentino Rossi

Rossi je bil na drugem motociklu povsem nekonkurenčen in Marquez mu je vse bolj bežal. Dirkaški doktor pa je vse bolj začel pogledovati za svoj hrbet, kjer so ga vztrajno lovili Vinales, Dovizioso in Iannone. Pet krogov pred koncem je svojo dirko zaključil Scott Redding, ki mu je odpovedal motocikel. Marquez pa je v ospredju vozil povsem svojo dirko in je imel štiri kroge pred koncem več kot sedem sekund prednosti. V ozadju pa se je razplamtel boj za drugo mesto med Rossijem in mladim Vinalesom, za nameček pa jima je sledil še Iannone. In tri kroge pred koncem je Vinales popustil pod pritiskom in zaradi zdrsa sprednjega kolesa svojo dirko v Argentini končal predčasno, brez točk ali celo morebitnih stopničk.

Valentino Rossi je prve stopničke v sezoni proslavil s svojimi navijači, ki jih v Argentini ni malo.
Valentino Rossi je prve stopničke v sezoni proslavil s svojimi navijači, ki jih v Argentini ni malo. FOTO: AP
Dva kroga pred koncem pa sta udarila oba Ducatija in sta v istem zavoju oba prehitela Rossija. Spremljali smo italijanski troboj. In ko se je že zdelo, da bo dirkaški doktor ostal brez stopničk, sta se Ducatija v zadnjem zavoju zaletela drug v drugega in ostala brez stopničk. Oba sta sicer pripeljala motocikla v cilj toda ostala sta brez vidne uvrstitve. Tako je drugo mesto osvojil Rossi, tretje pa nekoliko presenetljivo Dani Pedrosa. Marquez je seveda dirko v ospredju končal brez težav in se veselil druge zmage na VN Argentine. Z zmago je Marquez tudi prevzel vodstvo v svetovnem prvenstvu, saj aktualni svetovni prvak Lorenzo ni končal dirke na dirkališču Termas de Rio Hondo.

Dirka namesto 25 dolga 20 krogov
Vodstvo dirke je pred začetkom dirke sporočilo, da bo dirka v razredu motoGP dolga 20 krogov. Razlog je tičal v težavah s pnevmatikami. Dirkači so morali med devetim in enajstim krogom tudi zamenjati motocikel, na katerem so bile nameščene sveže gume.

Johann Zarco.
Johann Zarco. FOTO: AP
Svetovni prvak Zarco do prve zmage v sezoni - zopet smo dočakali salto
Dirko razreda moto2 je najbolje začel Jonas Folger, ki je hitro prišel v vodstvo, potem ko je dirko začel s tretjega startnega mesta. Za drugo mesto sta se v zgodnji fazi dirke borila Sam Lowes in Johann Zarco, ki sta sezono z dirko v Katarju začela izjemno slabo, saj sta bila oba kaznovna s prehitrim startom. Folger je bitko za drugo mesto med Lowesom in Zarcojem izkoristil in se malce odlepil, toda kaj kmalu sta ga oba omenjena dirkača ujela in ga tudi prehitela. Folger je kmalu za tem moral zaradi napake v enem iz med zavojev prepustiti tretje mesto Francu Morbidelliju. Toda tudi Italijan je storil napako in Nemec je to takoj izkoristil in šviginil nazaj na tretje mesto. Enajsat krogov pred koncem pa se je razvnel boj za zmago saj je aktualni svetovni prvak Zarco prehitel Lowesa. Francoz je suvereno vozil v vodstvu, med tem ko je dva kroga pred koncem napako storil Morbidelli in odstopil. Aktualni svetovni prvak Zarco je tako zanesljivo pripeljal v cilj kot zmagovalec in močno popravil vtis iz dirke v Katarju. Lanski zmagovalec Lowes je dirko končal na drugem mestu, na najnižjo stopničko pa se je uvrstil Folger. Zmagovalec uvodne dirke v Katarju Thomas Luthi je dirko v Argenitni zaključil na sedmem mestu in s 34. točkami ostaja vodilni v skupnem seštevku, Zarco pa se je z današnjo zmago povzpel na drugo mesto, zbral je 29 točk.

Pawi osmešil konkurenco za prvo zmago v karieri
Prvi so se za zmago na dirkališču Termas de Rio Hondo udarili drikači v najšibkejšem motociklističnem razredu, torej razredu moto3. Dirko je odlično začel novinec v karavani Malezijec Khairul Idham Pawi, ki se je s sedmega mesta dobesedno 'izstrelil' v vodstvo in si že po nekaj krogih privozil več kot štiri sekunde prednosti. Pawi je že na ogrevanju dokazal, da se na mokri stezi počuti odlično, saj je bil daleč najhitrejši. Kljub temu, da je bila dirka razglašena za deževno, je večina dirkačev vozila na gumah za suho stezo. Ena redkih izjem je bil Livio Loi, ki je z gumami za mokro stezo dobro konkuriral ostalim in na začetku dirke vozil na drugem mestu. Toda štirinajst krogov pred koncem se je steza že dovolj dobro posušila, da Loi ni bil več konkurenčen, tako da sta ga prehitela Adam Norrodin in Jorge Navarro. Delavci ob stezi so sicer 13. krogov pred koncem začeli mahati z zastavmi, ki označujejo dež, toda nihče se takrat še ni odločil, da bi zamenjal motocikel z gumami za mokro stezo. Pawi je imel skozi celotno dirko več kot dvajset sekund prednosti in kljub navodilom njegovega moštva ni popuščal in še vedno divjal proti cilji in svoji prvi zmagi na proti. Prednosti seveda ni zapravil in se tako na svoji drugi dirki v razredu moto3 veselil prve zmage. Za drugo mesto sta se udarila še en Malezijec Norrodin in Španec Navarro. In v predzadnjem zavoju je kratko potegnil Malezijec, ki je storil napako in padel. Na tretje mesto se je tako pripeljal Brad Binder, ki celotno dirko ni bil v igri za stopničke in tako s 36. točkami ostaja vodilni v seštevku svetovnega prvenstva. Norrodin je sicer potem kar potisnil motocikel čez clijno črto in tako na koncu osvojil enajsto mesto.

Khairul Idham Pawi je že na svoji drugi dirki osvojil prvo zmago v karieri.
Khairul Idham Pawi je že na svoji drugi dirki osvojil prvo zmago v karieri. FOTO: AP

Rezultati dirk v vseh razredih:
motoGP:
1. Marc MARQUEZ (ŠPA/Repsol Honda Team) 34:13.628
2. Valentino ROSSI (ITA/Movistar Yamaha) +7.679
3. Dani PEDROSA (ŠPA/Repsol Honda Team) +28.100
4. Eugene LAVERTY (IRL/Aspar Team) +36.542
5. Hector BARBERA (ŠPA/Avintia Racing) +36.711
6. Pol ESPARGARO (ŠPA/Monster Yamaha Tech 3) +37.245
7. Stefan BRADL(NEM/Aprilia Racing Team Gresini) +41.353
8. Bradley SMITH (VB/Monster Yamaha Tech 3) +50.709
9. Tito RABAT (ŠPA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +50.983
10. Alvaro BAUTISTA (ŠPA/Aprilia Racing Team Gresini) +1:01.388
11. Aleix ESPARGARO (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) +1:08.868
12. Michele PIRRO (ITA/OCTO Pramac Yakhnich) +1:18.987
13. Andrea DOVIZIOSO (ITA/Ducati Team) +1:33.419

moto2:
1. Johann ZARCO (FRA/Ajo Motorsport) 40:57.806
2. Sam LOWES (VB/Federal Oil Gresini) +1.347
3. Jonas FOLGER (NEM/Dynavolt Intact GP) +2.754
4. Alex RINS (ŠPA/Paginas Amarillas HP 40) +6.101
5. Dominique AEGERTER (ŠVI/CarXpert Interwetten) +17.384
6. Hafizh SYAHRIN (MAL/Petronas Raceline Malaysia) +17.484
7. Thomas LUTHI (ŠVI/Garage Plus Interwetten) +26.411
8. Axel PONS (ŠPA/AGR Team) +31.016
9. Takaaki NAKAGAMI (JAP/IDEMITSU Honda Team Asia) +31.403
10. Mattia PASINI (ITA/Italtrans Racing Team) +31.816

moto3:
1. Khairul Idham PAWI (MAL/Honda Team Asia) 41:35.452
2. Jorge NAVARRO (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +26.170
3. Brad BINDER (JAR/Red Bull KTM Ajo) +30.060
4. Andrea LOCATELLI(ITA/Leopard Racing) +30.339
5. Joan MIR (ŠPA/Leopard Racing    KTM) +30.506
6. Hiroki ONO (JAP/Honda Team Asia) +30.736
7. John MCPHEE (VB/Peugeot MC Saxoprint) +32.493
8. Jorge MARTIN    (ŠPA/ASPAR Mahindra Team Moto3) +40.596
9. Jakub KORNFEIL (ČEŠ/Drive M7 SIC Racing) +45.667
10. Niccolò ANTONELLI (ITA/Ongetta-Rivacold) +45.893

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (407)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lsorli1
04. 04. 2016 18.50
+2
edine zaslužene stopničke MM.ostala dva sta pa imela srečo da je padel odlični Vinales in oba Ducatija
avtokrosist1
04. 04. 2016 21.47
-2
ducati mora nagnat oba makarona in premamit stonerja ter pripeljat še millerja se upo
Nightyfly
04. 04. 2016 18.48
-3
Vale je po startu zelo hitro prisel naprej ,ceprav je prvi del dirke -skoraj bi rekel ,tipal stezo in se zalepil za 93 . Kot vedno , je drugi del dirke njegov , ce mu le motor stima . Po menjavi motorjev je bilo vidno , da je nekaj z nastavitvami ali gumami narobe , cepprav je proti koncu ulovil ritem . Toda prvi del je bil fantasticen in ce ne bi bilo menjave ................. !!!
kill_m_polo
04. 04. 2016 14.59
+1
Callux: pomagaj. Kaksni so bili časi v prvi in kaksni v drugi polovici #93 in #46? Malo sem pogooglal pa ne najdem teh podatkov. To bi bilo zanimivo vedeti glede na njune odgovore o motorju #1 in #2. Hvala
superdonleon
04. 04. 2016 15.02
+1
Callux
04. 04. 2016 15.06
+3
V prvi polovici sta oba vozila v 1:40 in 1:41, v drugi pa je Marcu to hitrost uspelo zadržati, v bistvu je večino krogov v drugem delu odpeljal v 1:40, medtem ko se je Valentinu ustavilo pri 1:41.. Glede komentarjev pa je bil Marc zelo zadovoljen, saj je imel skoraj popolnoma enak občutek, medtem ko je bilo pri Rossiju popolnoma drugače, zelo slab občutek..
Rossi 46
04. 04. 2016 15.39
+3
Callux Rossi je vozil skoraj 1,5 sec. počasneje od MM. s tem da je v boxu kar za 2 sec. bil počasnejši da ne omenjamo samega izvoza za črto,ki ločuje box.od dirkališča tam ga je MM dobesedno peljal scati. MM je šel na vse ali nič od trenutka ko je menjal motor.
BlackLight
04. 04. 2016 15.40
-1
Še malce bolj točni podatki: Rossi (prvih 9): 1.41.6, Marquez (prvih 9) 1.41.6, Rossi(zadnjih 9) 1,41,5, Marquez(zadnjih 9) 1.41.0 Torej po časih je Rossi imel v drugem delu tudi malenkost bolši povprečen čas.
Callux
04. 04. 2016 16.02
+3
Točno tako Rossi 46.. BlackLight bo držalo, s tem da je imel Rossi v drugem delu vse izgubil v petih krogih... Nisem štel tistega, v katerem sta opravila postanek, kjer pa je že tako ali tako izgubil 2 sekundi.. Teh nekaj hitrejših krogov mu je na koncu bolj malo pomagalo, a imaš prav
superdonleon
04. 04. 2016 14.52
+4
mojemnenje je da ni takšna razlika v motorju 1 in 2 pri rossiju kot so po mojem mnenju bile gume slabše kar se nažalost prepogosto dogaja v vrhunskih avto-moto športih
Daisy4_9
04. 04. 2016 14.49
+13
Nora dirka in izjemna zmaga Marqueza! Pogoji enaki za vse, obvezen postanek v boksih za vse dirkače, zato je bila pomembna taktika...zdi se da so pri Marquezu pustili njegov boljši motor za drugi del dirke in je neverjetno odpeljal. Za ROS in PED je tokrat bila res sreča da sta stala na stopničkah, veliko padcev je bilo in na momente prava zmešnjava na stezi, mi je pa ful škoda za DOV. IAN je malo prehudo začel sezono, že v Katarju ga je skoraj zrinil, medtem ko Ducati in ekipa gara tole včeraj res ni bilo potrebno. In ko smo pri padcih...tudi na podiju ni šlo brez :) smo pa videli da bo iz dirke v dirko ogromno kandidatov za stopničke. Vamos MM#93 :)
esid@37.com
04. 04. 2016 14.12
-2
če bi navijal za 46 bi se krepko zamislil... že druga dirka ko realno ni pokazal nič... če ne bi bilo padca obeh Ducatijev in suzukija) bi bil daleč zadaj... ali je to premišljeno dirkanje (nabiranje točk) ali pa ni več brzine...
bojc46
04. 04. 2016 14.15
+3
Nic ni pokazal niti s prvim motorjem? Oba motorja imeti enako nastimana pa ni lahko...
VolkBrenin
04. 04. 2016 14.28
+4
Esid ...Tudi če se vozi 4. zate ni pokazal nič ??? ...pa ti prebereš kakšne trobezljaš ???
kill_m_polo
04. 04. 2016 14.48
+2
Zato pa ne navijaš za njega. V čemu je problem?
gpcoment
04. 04. 2016 15.48
+3
Ni pokazal nic? S tem se ne morem strinjat je bil edini ki se je lahko kosal z mrkezom potem je bil pac motor slabsi enostavno ne more dirkac vozit sekundo pocasnejse
taxidenis
04. 04. 2016 14.08
+8
Če je yamaha 100% je tudi lorenzo 100% če pa je yamaha 90% se lorenzo zgubi
VolkBrenin
04. 04. 2016 14.29
+0
Lorenzo sam rad nabera regrat ...Nč drugega ....Al pa če se mu ravno ne usehje da je kje bolj spredaj ...pa motor na tla in v jok ....
gajžlazakorla
04. 04. 2016 13.03
+1
Če sodimo uspehe dirkačev po moštvenem kolegu, je Rossi pokazal daleč največ. Glede na to da je Horhe ostal za Millerjem bi lahko trdil da je Honda svetlobna leta pred Yamaho, v poduk mawričnim ki trdijo da je Honda slaba. Ampak jaz nisem toliko za luno kot ste hot boysi, da bi branil svojega favorita z omalovaževanjem motorja, čeprav z Rossijevim drugim motorjem ni bilo vse v redu. Že nekaj let se dogaja da Honda pred sezono kaže slabo formo potem pa čudežno oživi, samo največji zaslepljenci verjamejo vsakoletnemu nategu HRCja, Horhe kot velik psihič je zopet dokazal, da je daleč od popolnega dirkača, kot se ga vse prevečkrat opeva, zdaj si je res sam zaprl usta. Kot velik navijač moštva Suzuki sem zadovoljen s prikazanim Vinalesa, pričakujem da se kmalu vmeša v vrh. Ducati ima potencial in hitrost za zmage, manjka pravi dirkač.
BlackLight
04. 04. 2016 13.58
+0
Čudna trditve z tvoje strani. JJ99 je tako ali tako znan da je predvsem dominanten v "top" pogojih ko je dež ponavadi mrkne in to je včeraj bilo. Glede motorjev Honda je ZADAJ in na račun Marqueza trenutno krpajo slab motor (predvsem zaostanek Pedrose, problemi Crutchlowa ti verjetno dost povejo da je problem). Marquez je prvi del vozil na motorju št.2 in drugo polovico na št.1. Kot pa dirkači sami povej št1 motor je zmeraj št.1 in nista identična.
Rossi 46
04. 04. 2016 15.33
-2
čudno če pa je MM izjavil da nima motorja št.2. Je pa pokazal da je daleč najboljši voznik na Hondi. Meni je edino bilo žal da je Suzuki s Vinnalesom šel po tleh, privoščil sem mu stopničke saj se je celo dirko trudil in trudil premagati raketo Ducati. Akaj moremo sreča je opoteča.
Mitutoyo
04. 04. 2016 12.54
+0
trenutno je Ducati v celoti najboljši motor ,ampak bo zaradi nesposobnosti in počasnosti voznikov šlo spet eno leto v nič ....
Callux
04. 04. 2016 12.59
+5
Sicer Ducatiju manjka še nekaj oprijema sredi ovinka, kar bi pomenilo malo boljšo linijo in višjo hitrost, ampak že delajo na tem, da bi ujeli Yamaho.. Tako da bi se kar strinjal.. Je pa škoda da je bil Iannone zvest svojemu vzdevku.. Kot kaže je vsakih 10 let treba spomniti na takšne stvari..
Rossi 46
04. 04. 2016 12.27
-1
ali je se kdo zavzel kdo je v koga trčil na ravnici na samem štartu Marquez v Lorenza ali obratno,kajti o tem komentatorja nista komentirala nič,popolnoma nič. Kajti ko so prikazali ponovni štart je imel voyo reklame in se ni dobro videlo samega štarta
Callux
04. 04. 2016 12.50
+10
V bistvu je bil to Iannone, ki je dejansko zadel obe Hondi...
Rossi 46
04. 04. 2016 15.28
-3
Callux
04. 04. 2016 15.35
+2
Sam v tu nisem videl nobenega kontakta, mogoče pa se motim
BenBostrom
04. 04. 2016 21.11
-1
krajnc43
04. 04. 2016 12.21
+3
najboljš, da se ekran za reklame zamenja z ekranim za dirko.......
THEdocktor
04. 04. 2016 12.25
+1
THEdocktor
04. 04. 2016 12.26
+1
sataraš
04. 04. 2016 11.32
-2
Mišelin je Rossiju gladko vzel zmago.....
paulista
04. 04. 2016 11.48
+3
Mišelin je dal vsem enake pogoje, eni so padli drugi so bili prepočasni :-)
bojc46
04. 04. 2016 13.06
+2
Paulista...jlo je biu oboje ;) mm ima pac dobre nadtavitve na obeh motorjih...
HAILWOODmike
04. 04. 2016 11.20
+33
Dobra dirka! Pokal si pa je zasluzil tokrat le markez! Lor pa je vsem res zapru usta....
paulista
04. 04. 2016 11.27
-11
ja ti dam prav vendar ne čist.brez njega v dirki Yamaha ni zmagala ;-)
THEdocktor
04. 04. 2016 12.27
-1
HAILWOODmike
04. 04. 2016 12.35
+2
Pavle...jack miller je tvojemu lor pokazal e mal....1 na 1
bojc46
04. 04. 2016 13.03
+7
Ce bi pa rossi padu namest jlo bi biu pa jlo 12ti :)
AS1983
04. 04. 2016 11.19
+8
komaj že čakam na naslednjo dirko, upam, da bomo kmalu dočakali tudi dežno dirko
AS1983
04. 04. 2016 11.19
+2
Rossi je osvojil že svoje 212. stopničke v karieri in 176. v razredu motogp, Pedrosa pa 142,stopničke v karieri in 101. stopničke v razredu motogp je pa jasno, da ne bo nikoli prvak, še najlepšo šanso za naslov je imel v sezoni 2012, ko je zmagal kar 7-krat ter zbral 332 točk
AS1983
04. 04. 2016 11.15
+0
Marquez je po 2 dirkah edini, ki je bil obakrat na stopničkah, tudi na naslednji dirki v Austinu bo Marquez 1.favorit za zmago, saj je tam zmagal že na zadnjih 3 dirkah v razredu motogp, torej ima 100% izkupiček podobno velja tudi na stezah v Sachsenringu in Indianapolisu.
AS1983
04. 04. 2016 11.11
+7
Marquez je v svoji 134. dirki prišel že do svoje 51. zmage v karieri ter do 80. stopničk ter osvojil več kot 2000 točk, čutim, da bo letos dobra sezona za Marqueza, ki je imel lani slabo sezono s preveč padci, letos bi lahko svojil več kot 300 točk, kar bi bilo dovolj, da je v igri za prvaka.
HAILWOODmike
04. 04. 2016 12.06
+7
AS1983
04. 04. 2016 11.09
+7
zelo sem zadovoljen letos z uvodnima 2 dirkama in boljšo formo Marqueza glede na lansko sezono. Sem pa mnenja, da se bojo letso borili za naslov samo 3 drikači - obe Yamahi Lorenzo in Rossi ter Marquez.
AS1983
04. 04. 2016 11.06
+7
odlična dirka in zasluženo je zmagal Marquez, ki mu leži ta steza, lani je po lastni neumnosti zapravil zmago Bo pa tudi 1.favorit na naslednji dirki v Austinu
hrc1
04. 04. 2016 11.05
+10
Bravo Marquez fenomenalno samo tako naprej iz Honde potegneš 200% to se vidi po rezultatih preostalih Hond...Pedros-a je razočaran saj mu motocikel nikakor ne paše, je skoraj že čisto brez motivacije škoda ... Najbol škoda mi je Vinales-a saj sem mu drugo mesto več kot privoščil... glede Iannone-a škoda besed... Lorenzu cel vikend ni šlo ampak padca vseeno nisem pričakoval... Rossi-jev drugi motocikel slabši vendar od Marquez-a je bil prvi motocikel slabši to se vidi tudi po časih Rossi pa se bolj veselil "podarjenega" drugega mesta kot če bi zmagal (razumljivo da se veseliš ampak pretiravati pa ni treba ) za razliko od Pedrose kateri je bil razumljivo slabe volje... Michelin pa katastrofa od gum-e še sedaj mi ni jasno zakaj ni Dunlop namesto Michelin-a
gajžlazakorla
04. 04. 2016 13.18
-9
Živiš za luno, če je MM potegnil 200% jih je Rossi 300% glede na moštvenega kolega. MM pa laže o prvem motorju, v prvi polovici sta z Rossijem bežala konkurenci, se pravi oba hitrejša od ostalih, v drugi polovici pa je MM ostal sam zaradi slabšega motorja Rossija, ni pa pokazal več kot v prvi polovici, tako da to so buče. Srečo ima da so menjali motorje, če ne si upam trditi da bi ga Rossi opral, ker je imel boljši ritem.
hrc1
04. 04. 2016 16.09
-4
Poglej čase in ne pametuj... za padec Lorenza pa ni kriva Yamaha, ti živiš v zmoti