MotoGP

VIDEO: Marquez do 'pola' v Montmelu, ki ga je posvetil preminulima prijatelju Salomu in babici

Barcelona, 04. 06. 2016 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Pred sedmo preizkušnjo v letošnji sezoni motociklističnega svetovnega prvenstva, dirko za VN Katalonije, so bile na sporedu še kvalifikacije. Najboljši startni položaj si je privozil Marc Marquez. V prvi vrsti bosta dirko začela še njegova rojaka Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa.

Več videovsebin
  • Vrhnuci kvalifikacij razreda motoGP pred VN Katalonije
    06:24
    Vrhnuci kvalifikacij razreda motoGP pred VN Katalonije
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 pred VN Katalonije
    06:44
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 pred VN Katalonije
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 pred VN Katalonije
    07:15
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 pred VN Katalonije
  • Iz 24UR: Razpoloženje v garažah v Montmelu po smrti Saloma je turobno
    02:09
    Iz 24UR: Razpoloženje v garažah v Montmelu po smrti Saloma je turobno
  • Iz 24UR: Vodstvo dirke spremenilo stezo, najhitrejši Marquez
    02:28
    Iz 24UR: Vodstvo dirke spremenilo stezo, najhitrejši Marquez

Sedmo dirko v letošnji sezoni svetovnega motociklističnega prvenstva v razredu motoGP bo v svoji rodni Kataloniji s prvega startnega položaja začel Marc Marquez. Mladi Španec je že na prostih treningih nakazal, da mu nova konfiguracija steze zelo odgovarja in to je tudi potrdil z novim 'pole positionom' v svoji karieri. Prva vrsta bo povsem v znamenju španskih dirkačev, saj bo z drugega mesta dirko začel aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo, s tretjega pa Dani Pedrosa. Na četrto mesto se je nekoliko presenetljivo uvrstil Barbera, s petega pa bo dirko začel devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi. Šesto startno mesto si je privozil Maverick Vinales, ki je na prostih treningih sicer kazal še veliko boljšo formo, saj je postavljal izjemno hitre čase.

Uspel mi je zelo dober krog, čeprav tega sam nisem pričakoval. Na motociklu se počutim dobro, storili smo veliko sprememb in v teh spremembah smo našli nekaj, česar prej nismo imeli. S 'pole positionom' sem vsekakor zelo zadovoljen. Ker ne vem, kaj se bo zgodilo med jutrišnjo dirko, posvečam ta 'pole' svoji babici (umrla je med zadnjim dirkaškim vikendom v Mugellu, op. p.) in Luisu Salomu. Marc Marquez

Prvi so s kvalifikacijami opravili dirkači v počasnejši kvalifikacijski skupini, kjer sta si še eno priložnost privozila Hector Barbera in Andrea Dovizioso.

Dirkači v razredu motoGP so pred kvalifikacijami in jutrišnjo dirko opravili še s tretjim in četrtim prostim treningom. Na tretjem je najhitrejši čas postavil dirkač moštva Suzuki Maverick Vinales, ki še naprej dokazuje, da je v Barceloni izjemno hiter. Drugi čas je postavil še en domači matador Marc Marquez, ki s svojo Hondo ni veliko zaostal za Vinalesom. Popolno špansko prevlado je s tretjim časom kronal Dani Pedrosa. Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je dolgo časa postavljal čase, ki so ga uvrščali med desetim in dvanajstim mestom, a je v zadnjem krogu iz svojega motocikla vendarle iztisnil nekaj več in tretji prosti trening končal s četrtim časom. Aktualni svetovni prvak in zmagovalec zadnjih dveh dirk v letošnji sezoni svetovnega prvenstva Jorge Lorenzo je postavil šesti čas.

Marc Marquez se je na novi konfiguracije steze v Barceloni odlično znašel in si privozil nov 'pole position'.
Marc Marquez se je na novi konfiguracije steze v Barceloni odlično znašel in si privozil nov 'pole position'. FOTO: motoGP
Na četrtem prostem treningu pred kvalifikacijami je postavil Marquez, ki je bil skoraj pol sekunde hitrejši od Cala Crutchlowa, ki je postavil drugi najhitrejši čas. Tretji je bil Andrea Iannone. Z novo konfiguracijo steze se nikakor ni spoprijateljil Lorenzo, ki je na četrtem treningu postavil šele 14. čas, za Marquezom je zaostal dobri dve sekundi.

Zaradi spremenjene trase dirkališča v Montmelu, so imeli dirkači za tretji prosti trening na voljo 60 minut in ne 45, kot je to v praksi. Progo v Barceloni so namreč spremenili zaradi včerajšnje nesreče, v kateri je življenje izgubil dirkač razreda moto2 Luis Salom. Dirkači bodo tako v vseh treh razredih dirkali na konfiguraciji dirkališča namenjeni za dirke Formule 1. Spremembe so organizatorji napravili med zavojem deset in enajst, spremenili so zavoj številka 13. In dodali šikano pred vstopom v ciljno ravnino.

Svetovni prvak bo s prvega mesta začel čustveno dirko razreda moto2
V razredu moto2 bo z najboljšega startnega položaja dirko za VN Katalonije začel aktualni svetovni prvak Johann Zarco. Družbo mu bosta v prvi vrstia delala še Alex Rins in Thomas Luthi. Dirka bo sicer minila v senci tragične nesreče Luisa Saloma, ki se je med drugim prostim treningom smrtno ponesrečil. Med kvalifikacijami so se preminulemu Špancu že tudi poklonili.

Binder še naprej kraljuje; dobil kvalifikacije razreda moto3
Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda moto3 Brad Binder je zmagovalec kvalifikacij pred dirko za VN Katalonije. Južnoafričan bo tako s prvega startnega položaja lovil svojo četrto zaporedno zmago v najšibkejšem tekmovalnem razredu. V prvi vrsti bosta sedmo letošnjo dirko začela še Niccolo Antonelli in Jorge Navarro.

Valentino Rossi bo dirko začel z druge startne vrste.
Valentino Rossi bo dirko začel z druge startne vrste. FOTO: motoGP
Izidi kvalifikacij pred dirko za VN Katalonije:
motoGP:
1. Marc Marquez (ŠPA/Repsol Honda) 1:43.589   
2. Jorge Lorenzo (ŠPA/Movistar Yamaha) +0.467
3. Dani Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +0.718
4. Hector Barbera (ŠPA/Avintia Racing) +0.733
5. Valentino Rossi (ITA/Movistar Yamaha) +0.735
6. Maverick Vinales (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) +0.740
7. Cal Crutchlow (VB/LCR Honda) +0.777
8. Andrea Iannone (ITA/Ducati Team) +0.869
9. Danilo Petrucci (ITA/OCTO Pramac Yakhnich) +1.322
10. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati Team) +1.440
11. Scott Redding (VB/OCTO Pramac Yakhnich) +1.441
12. Pol Espargaro (ŠPA/Monster Yamaha Tech 3) +1.629

moto2:
1. Johann Zarco (FRA/Ajo Motorsport) 1:49.179   
2. Alex Rins (ŠPA/Paginas Amarillas HP 40) +0.035
3. Thomas Luthi (ŠVI/Garage Plus Interwetten) +0.293
4. Takaaki Nakagami (JAP/IDEMITSU Honda Team Asia) +0.427
5. Sam Lowes (VB/Federal Oil Gresini Moto2) +0.440
6. Axel Pons (ŠPA/AGR Team) +0.482
7. Alex Marquez (ŠPA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +0.533
8. Lorenzo Baldassarri (ITA/Forward Team) +0.574
9. Marcel Schrotter (NEM/AGR Team) +0.770
10. Sandro Cortese (NEM/Dynavolt Intact GP) +0.801

moto3:
1. Brad Binder (JAR/Red Bull KTM Ajo) 1:54.024   
2. Niccolò Antonelli (ITA/Ongetta-Rivacold) +0.054
3. Jorge Navarro (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +0.088
4. Nicolo Bulega (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.107
5. Enea Bastianini (ITA/Gresini Racing Moto3) +0.143
6. Khairul Idham Pawi (MAL/Honda Team Asia) +0.368
7. Francesco Bagnaia (ITA/ASPAR Mahindra Team Moto3) +0.415
8. Jules Danilo (FRA/Ongetta-Rivacold) +0.448
9. Aron Canet (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +0.579
10. Romano Fenati (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.694

Pasica VN Katalonije
Pasica VN Katalonije FOTO: Kanal A
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (158)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

riddier
05. 06. 2016 11.49
zakaj se mi zdi da bojo letos Yamahe trpele u vrocih dirkah ...
Nightyfly
05. 06. 2016 12.50
To bomo sele videli , verjetno pa jim res ne bo slo v mix-slow pistah . Ampak kot receno , to sele pride .
Callux
04. 06. 2016 21.21
+7
Z današnjimi predstavami sem kar zadovoljen, sploh s hitrostjo na FP4.. Mi je pa malo poslabšala dan hitrost na kvalifikacijah, kjer bo potrebno delo.. Glede nezadovoljstva Jorgeja in Valentina pa tole... Rossi situacijo sprejema takšna kot je in se niti ne pritožuje preveč, ker se zaveda da bi lahko svoje mnenje povedal, če bi le želel priti na konferenco, a od lanskega Sepanga vedno v tem času najde drugo zaposlitev, poleg tega je dejal da o tem zavoju razpravljajo že 6 let.. Medtem ko Jorgejevega nestrinjanja ne razumem povsem.. Razumem, da ni želel priti, ker še vedno čuti zamero do varnostne komisije, ki njegovih obtožb o nevarni vožnji Simoncellija ni jemala resno, a ta zadeva je precej večja in pomembnejša kot ena majhna zamera.. Tako da niti približno ne verjamem njegovemu izgovoru, da ni vedel kje in kdaj je konferenca bila.. Saj je na vsaki dirki ob enakem času in na enakem kraju.. Njegovo in Valentinovo mnenje vendarle ima dovolj teže, da bi lahko v zakup vzeli tudi njun pogled na to stvar...
Nightyfly
05. 06. 2016 09.25
+0
Callux ...... imas prav v tem , da marsikaksno besedo pilotov vzamemo v zakup kot pravis .Seveda so to subjektivni pogledi njih samih ,ki so direktno implicirani v dogajanje ,saj so tudi edini ,ki tvegajo svoja zivljenja cisto na vsakem centimetru piste ,torej imajo vso pravico izraziti svoja misljenja , ki so pa - to je ze videti , nekako v nasprotju s cistimi naceli stoprocentne varnosti , saj imajo vzporedno tudi elemente strategije same voznje .
Nightyfly
05. 06. 2016 09.35
+0
Kolikor sem razumel oba pilota Yamahe , pa tudi nekatere druge , bo danes problem z ogrevanjem trde gume ,ki ne bo dosegla delovnega tempa , mehka bo pa po najvec 8 krogih ´´razpadla ´´ .Jaz vidim ravno v tem odgovor Jorga in Valeta .Ta luknja ,ki po eni strani predstavlja nevarnost (mehka) ,in nezmoznost doseganja optimalnih performansov s trdo gumo ,kar predstavlja tako nevarnost zdrsa kot prekarne rezultate . Mislim, da piloti to lahko izrazijo .Seveda gre taka konfiguracija zelo na kolesa Hondi , ampak to ni nic hudega in v tem ne vidim nekih zarot .Se pa tudi sam sprasujem , zakaj sprememba ovinka 9° . Ce je to res v sklopu homologacije in nedeljivo ,potem OK . Kolikor sem razumel vecino pilotov , se zaradi izletne steze ne sekirajo kaj prevec . Vsi dobro vemo ,da je na vsakem dirkaliscu , torej na vseh , vsak centimeter smrtonosen , ta nesreca Luisa je bila zal nesreca in se jasno danes ne more nic spremeniti .Tudis spremenjeno progo niso resili cisto nic . Bolj za javnost .
Nightyfly
04. 06. 2016 21.21
-5
NinaGut 04.06.2016 20:32:23 2 2 hahah no to je pa bolano da zdej obsojaš marqueza za tist v zadnji šikani, pa a ni logično da je mislil da se mu bo umaknu, kaj a nj bi vozu za njemu pa zapravu še en krog, ker pred tem enega že je, res mogoče je prehitro sklepal da se mu bo un umaknu, vendar ne provocirat zdej da mu zagovarjamo agresivno voznjo marqueza ker je ni bilo************************ne , se nisva razumela .Nisem pisal za sikano , za njegovo voznjo na sploh . Nina , tudi st. 58 je marsikdo preklel ,ker je vozil na robu eksistencnega , moznega . Zal ga danes ni vec , ne zaradi njegove napake , pa ga vsi povelicujemo ,tudi zaradi pietete . Toda vidite, ce nekdo isce mejo ,ki je krepko cez mejo sprejemljivega in moznega ...jo bo morda nasel .Toda v drugem zivljenju , ker bo to placal z zivljenjem ,ki ga zdaj ima . Ponavljam , to so moja mnenja ,spostujem tudi vase ,ce pravite , da MM vozi sprejemljivo in vsecno -ne morem pa se strinjati ,prav zaradi limita , tiste meje ,ki jo imajo dirkaci nekje v svoji zavesti ,in tocno vedo ,da cez to mejo lahko poskodujejo tako sebe kot druge kolege . lp
nnee
04. 06. 2016 20.49
-10
sam tale paglovec MM pa ma zegn
šmajser1
04. 06. 2016 21.16
+10
Znanje i talent bi jaz temu reko in se to na slabsem "bajku"!
Nightyfly
05. 06. 2016 12.48
slabsem motorju ? To mantro je nekdo napisal in jo ponavljate kar naprej . Mugello in zdaj probe v Barci nic ne povedo ?
Aquanaut
05. 06. 2016 16.15
Hondo so izgleda sestavili, kot se šika, zato se mi zdi "slabši motor" le megla v glavi. Honda je ponovno odlična. To je dokazal 26, ki je tudi dejal, da so pogruntali catch. Moj dodatek: ki jim je delal sramoto.
Mojster123
04. 06. 2016 20.46
+6
uradno: boli nas patak, če sta jorge in roza zadovoljna.
nnee
04. 06. 2016 20.49
-5
iga_biba
04. 06. 2016 20.26
+4
Uspelo mu je priti na PETO mesto. Pa je devetkratni prvak. Čas za penzijoooooooooooooooooooo!
Nightyfly
04. 06. 2016 20.49
+1
Ne .....uspelo mu je preziveti 37 let ,in to v glavnem na dveh kolesih ,tja do 350 /uro , to pa je ze uspeh . Za vase mozgane ,ki so sproducirali kar ste napisal ,pa nisem tako siguren .
nnee
04. 06. 2016 20.49
+0
Nightyfly
04. 06. 2016 20.53
-1
+++++++++++ absolutno je najboljsi . To je priznal celo veliki Agostini , ki je tudi povedal , da so v njegovih casih nekateri ,tudi on , vozili v dveh kategorijah v enem dnevu , zato tudi toliko zmag .
Nightyfly
04. 06. 2016 20.24
-5
Lesis 04.06.2016 19:50:12 2 3 1 Poglej si novinarsko konferenco pa ti bo jasno zakaj. In Marquez je tam lepo povedal, vsak dirkaški vikend ma safety commission sestanek ob isti uri. In vedno je tam istih 9,10 dirkačev, ki so bili prisotni tudi tokrat. Tako, da tisti, ki ga ni bilo, naj sedaj ne joka.**************************lesis , dajte no enkrat malo oci odpreti . Kaksen neki safety comm..... in podobno . Kravatarjii bodo vedno delali zato , da bo ta cirkuski spektakel tak tudi naprej .Show mora iti naprej ,in zal tudi s krvjo teh modernih glediatorjev . Ce bi vsi zeleli in hoteli narediti piste varne -kolikor max. je mozno ,bi take tudi naredili ,ker se jih da narediti . Torej , kaksen naj bo motosport ?
Lesis
04. 06. 2016 21.00
+7
Ok, ja pozabil sem, da si ti najbolj pameten. Pa ti vodi dirke, boš vsaj manj opletal z jezikom. Traso so hoteli spremeniti že pred leti zaradi varnosti, pa se Rossi in nekateri drugi dirkači niso strinjali tako, da ne blebeči v prazno.
Nightyfly
04. 06. 2016 21.13
-3
lesis ........... dajte se pozanimati o najbolj vaznem podatku pri dirkanju , ki je resnicno vazen ----temperaturi gum(gume so zivljenje ) .Ce vi ,ali kdorkoli tu na forumu tega ne ve-ste ,potem je bolje , da se odjavite --in ne blebecete v prazno . Dajte se pozanimati prvo , zato sem vam napisal -odprite oci . Tudi v vsadanjem zivljenju je najvec nesrec -- KDAJ ? razmislite .Kupite si motor , pa pojdite od Nordkapa do Capetowna in se vrnite domov ,potem pa kaj napisite .
Nightyfly
04. 06. 2016 21.13
-2
kar pa se tice pameti ---ja , sem pameten , sem ziv .Vas to moti ?
riddier
05. 06. 2016 11.56
lohka si nevemkok pametn ampak ce nimas srece pa kaksnmu norcu prekrizas pot pa te kr naenkrat ni vec .... tko da mislm da mas tut mal SRECE :P
Sputnik
04. 06. 2016 19.44
+1
teoretikov tukaj itak nikoli ne zmanjka. novodobne piste imajo ta problem da so izletne cone vedno bolj asfaltirane in peska ki bi te ustavil pri padcu skoraj da ni več. to se še najbolj pozna pri F1 ko zapelješ iz piste ven in potem nazaj in dirkaš dalje. 10 let nazaj tega ni bilo. zdej pa je je markez osvojil pole me en k briga če jutri rossi ne zmaga
korintos23
04. 06. 2016 19.46
+1
simoncelli58
04. 06. 2016 20.45
+2
Sepravi nisi dober, če si v Moto2 ter si imel veliko stopničk? Otrok!
korintos23
04. 06. 2016 19.42
+1
Škoda da ravno toti kateri največ vedo še niso na motorju sedeli!
Nightyfly
04. 06. 2016 19.48
+0
Zivio ´´stari´´ ,no ja , vsaj kar se motorizma tice .!
korintos23
04. 06. 2016 19.52
+0
Pozdravljen! Sem kar nekaj sveta prevozil in se vedno vrnil z babico živ in zdrav domov, no, enkrat sva ga pa malo podrsala! Si lahko zamisliš Lorenza ali Markeza kako bosta dirkala v Rossijevih letih?
Nightyfly
04. 06. 2016 19.56
+0
korintos , o vem , da si prevozil svet gor pa dol ,paa sempa tja . Ti lahko das nasvet vsem tem pubecem ......,!!
Nightyfly
04. 06. 2016 19.58
+1
kar verjemi , da se tudi mi sami navijaci VR cudimo ´´norcu´´ ,da ga pri 37 se tako lomi . Mogoce noro , toda jaz se vedno navijam in ga spostujem . Ne samo zaradi dirkanja . So tudi druge stvari zelo pomembne -mimo dirk .
korintos23
04. 06. 2016 20.04
+1
Prijatelj stari, malo sem se že vozakal okrog hiše v kratkem pa gre deda v Makedonijo na OHRID! Ali dol ali gor grem čez Albanijo!
Nightyfly
04. 06. 2016 20.17
+0
Nightyfly
04. 06. 2016 19.41
-4
Nightyfly 04.06.2016 17:06:51 -1 1 2 Sprasujem se , zakaj so odgovorni spremenili tudi ovinek 9 ,poleg tistega 12 .!!!
JAMES23
04. 06. 2016 19.43
+3
hahahaha,....kok morš bit ti bolan človek...
Lesis
04. 06. 2016 19.50
+6
Poglej si novinarsko konferenco pa ti bo jasno zakaj. In Marquez je tam lepo povedal, vsak dirkaški vikend ma safety commission sestanek ob isti uri. In vedno je tam istih 9,10 dirkačev, ki so bili prisotni tudi tokrat. Tako, da tisti, ki ga ni bilo, naj sedaj ne joka.
Nightyfly
04. 06. 2016 19.52
-8
janez , kar nekaj vas je tu vsak dan ,ki zagovarjate ,ali pa zagovarjajo cimbolj agresivno voznjo - na primer 93-ke . Tudi danes je sel v klin . Potem pa se sprasujete , ce postavim provokativno vprasanje !? Dajte no , dirke gledam skoraj od rojstva , od Matuljev naprej ,in prevozile sem Evropo gor pa dol . Vi sploh veste kaj je motosport ? Vsak meter je smrt z njimi na motorju . Sami so tako izbrali .
allridersareheroes
04. 06. 2016 20.32
+8
hahah no to je pa bolano da zdej obsojaš marqueza za tist v zadnji šikani, pa a ni logično da je mislil da se mu bo umaknu, kaj a nj bi vozu za njemu pa zapravu še en krog, ker pred tem enega že je, res mogoče je prehitro sklepal da se mu bo un umaknu, vendar ne provocirat zdej da mu zagovarjamo agresivno voznjo marqueza ker je ni bilo
k53e
04. 06. 2016 19.23
+16
hahah je*** vam smotano rockstar in podobni Rossijevi navijači, ki vidite v vsem sam neke teorije zarote! Zadnji 4. sektor so spremenili zaradi včerajšnje tragične nesreče in ne zato da bi pomagali Hondi! Je pa res da po naključju zadnji sektor sedaj izgleda najbolj ustreza Hondi, ampak zgolj po naključju! Ampak nekateri Rosseki pač v vsem vidite neke zarote!!!...sicer pa je Marquez danes bil najhitrejši na vseh sektorjih, ne samo zadnjem, tako da to, da je danes končal na prvem mestu izključno zaradi zadnjega sektorja ne bo držalo!!
Lesis
04. 06. 2016 19.29
+13
k53e
04. 06. 2016 19.29
+15
poudarjam NEKATERI Rossijevi navijači, da se ne bo našel spet kakšen nightyfly in mi začel pisati roman kako vse mečem v isti koš! :D haha
Profesormarck
04. 06. 2016 19.30
+12
korintos23
04. 06. 2016 19.41
-5
Profesormarck
04. 06. 2016 19.46
+3
saj pa mi ne dirkamo-sinek !Tvoj je sam peti..tja tudi spada.he,he
korintos23
04. 06. 2016 19.47
-1
Profesormarck
04. 06. 2016 19.53
-1
korintos23
04. 06. 2016 19.59
+0
Tudi Tomos sem si kupil leta 1971, takrat še ti plenic nisi rabil a ne?
Profesormarck
04. 06. 2016 20.00
-1
ej ga,takrat sem jaz že motor vozil..pa rosič je komaj začel z kariero..še kaj?? Takrat si še plaval v očkotu...
korintos23
04. 06. 2016 20.05
+2
Profesormarck
04. 06. 2016 20.06
-1
korintos..drugič raje dvakrat premisli,če želiš komu "deca" talat,saj ne veš,kolk smo eni stari....
korintos23
04. 06. 2016 20.14
+1
Profesormarck
04. 06. 2016 20.18
+2
korintos..spat pojdi,pa mamica tenaj pokrije,da se ne prehladiš.Mi mal starejši smo pa še lahk malo pokonci.he,he..pa brez večerje,ker starejše od sebe žališ..8e8o eden.
kaktusko
05. 06. 2016 09.26
+1
Profesor mešalca, vsi vemo da nisi vozil motor nikoli, mešalec ki si ga včasih vlekel po gradbiščih pa ne sodi med motorna kolesa. Tako da poberi se s svojimi bedastimi komentarji mamici pod kiklo, pa previje naj te, smrdiš kot dihur!
Profesormarck
05. 06. 2016 12.26
miroslav...sam v enem si pred vsemi,si največji 8e8o kar jih je svet videl...
španjolskasupast4r
04. 06. 2016 19.17
-9
uradno,jorge ni zadovolen sz spremembo ovinka 10,kje zdej un piščanc,k je tolk pametn??
fihner
04. 06. 2016 19.50
+0
Profesormarck
04. 06. 2016 20.01
+2
.jest
04. 06. 2016 18.58
+3
Naj zmaga boljši.
španjolskasupast4r
04. 06. 2016 18.49
-10
eto tam bi namest asfatla morl bit pesek pa bi se vse lepš končalo,i nebi imel zdej piščančju farmo,kt je elapus napisu haaaa
fihner
04. 06. 2016 19.52
Srčno upam na še en orgazem, kot pred 14 dnevi........
Stoposto100
04. 06. 2016 18.36
+1
Nekateri ste pa res smešni s tem. da je Marc že dobil tole dirko. Vsi vemo, da v Moto gp ni vedno pomembno s katerega mesta začneš dirko, ker je veliko faktorjev, ki vplivajo na voznika. Ta vikend sigurno eden večjih je psihološki pritisk saj vemo, da je po tragični nesreči težko pritisniti ročico gasa. Upam da se čez noč kaj spremeni pri Yamahi in da bo dirka čim bolj zanimiva.
dubnation
04. 06. 2016 18.26
+13
Bravo Marc. Očitno mu zelo ustreza spremenjen zadnji del proge. In očitno se Honda prebuja, kar se mi zdi super za samo prvenstvo.
Mojster123
04. 06. 2016 18.23
+9
rosiči so našli nov izgovor za pušiono. da so stezo spremenili v prid hondi. to da je človek umrl za njih nima veze.
erlapsus
04. 06. 2016 18.20
+0
...tistim piščancem,ki bi radi bili pametnejši od kokoši..predlagam,da si pogledajo čase zadnjega sektorja od včeraj in danes...razlike so vidne..pa lep pozdrav;)
španjolskasupast4r
04. 06. 2016 18.23
-5
BAAAAAM elapus,to mi deli Haaaaaaaaa,kaj bodo ta pišča tumbala
španjolskasupast4r
04. 06. 2016 18.26
-5
vidu,markez dans 0,3 s hitrejš k jorge,včeri pa jorge tolk hitrej k markez,pa dovol bi blo čebi sam ovinek 12 menal
Lesis
04. 06. 2016 18.29
+11
In tistim kokošim, ki kokodakajo v prazno svetujem, da vzamejo v obzir, da se je včeraj zgodilo nekaj groznega, kar pa nikakor ne želimo, da se še kdaj ponovi.
lukidra
04. 06. 2016 18.32
+7
Erlapsus, poglej si še ostale sektorje. In če misliš da je Honda v premoči samo zaradi zadnjih ovinkov se zelo motiš. Proga je za vse iste, vsakemu dirkaču in motorju leži drug del steze. Nov sektor je za vse isti, nihče ni vedel komu bo ugajal. Vsekakor niso pričakovali, da bo Pedrosa tako dober v tem zahtevnem delu. Ampak je v vaših očeh "navijačev" Rossija vidite samo da do spremenili progo, da je Honda zdaj bolša. Da je motociklizem izgubil zelo nadarjenega dirkača in je bilo treba nekaj spremeniti, da se nebi ponovilo pa ni pomembno.
erlapsus
04. 06. 2016 18.34
-1
Lesis,saj znaš menda brati...pred leti je bil ta ovinek izpostavljen na komisiji..kot nevaren,pa so takrat dirkače preslišali...in če mislite,da bi zaradi teka odpovedali dirko se motite...zelo motite...problem je v tem ,da za to verjetno ne bo nihče odgovarjal
Lesis
04. 06. 2016 18.40
+11
Verjetno se nisva dobro razumela. Ne trdim, da Honda ni hitrejša na trenutno določeni trasi, ker je iz aviona vidno da je zadnji sektor izključno pisan na kožo dirkačem Honde. Se pa ne strinjam, da je sprememba bila storjena z namenom, da bi Hondo naredili konkurenčno, vsaj tako sem razumel tvoj post. Če ni bilo mišljeno tako, se ti opravičujem. In tudi nikoli nisem rekel, da so imeli namen odpovedati dirko? Pravim samo, da je na ogled lahko šel kdor je hotel, mnenje je lahko podal kdor je hotel, tisti, ki je bil tiho oziroma ni bil prisoten, si je pač sam kriv. Se pa stinjam, da bi že takrat morali spremeniti traso, vendar, če se prav spomnim so bile na to tudi pripombe nekaterih dirkačev, ne samo da so jih preslišali.
lukidra
04. 06. 2016 18.41
+3
Ovinek je bil izpostavljen in so ga tudi zaščitili z blazinami. Nihče pa si ni predstavljal take situacije kot se je zgodila včeraj, da je dirkač priletel direktno v motor.
erlapsus
04. 06. 2016 18.43
+1
lesis,potem sva razčistila to...nikjer nisem napisal,da so zaradi honde to spremenili..ampak da je zdaj ta del pisan na kožo Hondi..kar je razvidno iz časov 4 sektorja;)
1011101
04. 06. 2016 19.28
+6
Dirkači so dve leti nazaj testirali trenutno spremenjeno konfiguracijo steze in so že takrat vsi videli da Hondi ustreza in Yamahi ne.. Rossi je bil proti in Honda je bila za spremembo že takrat, sprememba je velika.
Lesis
04. 06. 2016 18.03
+20
Tipično... Marquez danes deklasiral konkurenco in že smo pri teorijah zarote, kao, traso so spremenili, da bolj ugaja Hondi. Traso so spremenili, da je bolj varna. In na ogledu spornega ovinka so bili dirkači, ki so se ga želeli udeležiti, namreč povabljeni k temu so bili vsi, ne dajejo pa pisnih povabil za razne "doktorje" itd.
španjolskasupast4r
04. 06. 2016 18.06
-12
lukidra
04. 06. 2016 18.08
+5
Če ciljaš name, samo z enim. Očitno imaš neke probleme, da je Honda boljša v enem sektorju?
Lesis
04. 06. 2016 18.09
+8
Kaj bluziš? Nimam desetih računov za razliko od nekaterih, da si potem sami lahko dajejo pluse. In za razliko od tebe pišem ja, temu, kar ti izvajaš, pa ne vem, če bi se lahko tako reklo.
bossanoga
04. 06. 2016 18.10
-4
eni povsod vidite zarote, drugi jih pa pomagate ustvarjati. najboljše bo, ko boste v tišini gledali dirkanje.
španjolskasupast4r
04. 06. 2016 18.11
-5
lukidra
04. 06. 2016 18.13
+6
bandit1
04. 06. 2016 17.49
-13
Mark se je zopet pokazal kakšen je, car, bedak za moje pojme, vsi se mi umaknite - ko je direkt šel na drugega dirkača - ne bom napisal kaj si mislim o njem je bilo včeraj že vse videno, le njemu ne more nihče izreč kazni - prepotenten bedak.
BlackLight
04. 06. 2016 17.56
+10
V kvalifikacijah veš kdo je hitrejši veš kdo je zadaj tebe, in veš da si počasnejši menda boš ja gledal da ga spustiš...