MotoGP

VIDEO in FOTO: Zmaga Pedrosi. Rossi na tla položil Marqueza in izgubil štiri točke proti Lorenzu

Sepang, 25. 10. 2015 04.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Ž.L./T.Š.
Komentarji
1301

Dirko za VN Malezije je prepričljivo dobil Dani Pedrosa, ki je vodil od začetka do konca. Drugi je bil Jorge Lorenzo, tretji pa Valentino Rossi. Dirko je zasenčil dvoboj med dirkaškim doktorjem in Marcom Marquezom, katerega je Italijan kar izločil iz dirke.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Malezije
    09:01
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Malezije
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Malezije
    06:28
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Malezije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Malezije
    05:15
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Malezije

Pred predzadnjo dirko v razredu motoGP je imel Valentino Rossi 11 točk naskoka pred moštvenim kolegom in edinim konkurentom za naslov prvaka, Jorgejem Lorenzom. Pred dirko za VN Malezije so dirkači v vseh razredih opravili tudi jutranje ogrevanje. V najelitnejšem razredu se je najhitreje 'ogreval' aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki je bil za dobre tri desetinke hitrejši od rojaka Lorenza, malo več kot pol sekunde je za Marquezom zaostal dirkaški doktor. Dani Pedrosa, ki je dirko začel z najboljšega štartnega položaja, je bil zjutraj četrti.

Dani Pedrosa je zmagal na VN Malezije.
Dani Pedrosa je zmagal na VN Malezije. FOTO: Reuters
Slab štart Lorenza
Na dirki sta se iz pve vrste dobro pognala oba dirkača Honde in tudi Rossi, ki je v prvi kombinaciji zavojev zadržal tretje mesto. Slabše je dirko začel Lorenzo, saj sta ga takoj prehitela oba Ducatija, a je uspel 28-letni Španec osvojiti nazaj svoje četrto mesto. Kmalu je ujel tudi dirkaškega doktorja in ga v drugem krogu tudi prehitel. V drugem krogu je brez uvrstitve ostal Andrea Iannone, saj mu je odpovedal motocikel.

Kljub slabemu štartu je Lorenzo hitro ujel ritem in v tretjem krogu prehitel aktualnega prvaka Marqueza in se podal v lov za Pedroso, ki je dobro izkoristil najboljši štartni položaj in si privozil nekaj dolžin prednosti. Sedemnajst krogov pred koncem je Marqueza prehitel še Rossi in se prebil na tretje mesto. V nasledenjem krogu sta se prehitela še kar nekajkrat in s tem pustila, da sta se vodilna dirkača nekoliko oddaljila.

Marc Marquez ni zaključil dirke v Maleziji, v padec ga je prisilil Rossi.
Marc Marquez ni zaključil dirke v Maleziji, v padec ga je prisilil Rossi. FOTO: Reuters
Rossi zažugal Marquezu nato ga izločil
Petnajst krogov pred koncem je še vedno potekal srdit boj za tretje mesto med Rossijem in Marquezom, vse skupaj je potekalo na meji padca. Rossija je vožnja Marqueza močno razjezila in to je dirkaški doktor to jasno dal vedeti mlademu Špancu, ko mu je kar med dirko zažugal. Trinajst krogov pred koncem je Italijanu prekipelo in je v enem iz med zavojev povsem zaprl Marquezovo linijo, ki je padel. Počasni posnetki so pokazali, da naj bi doktor tudi z nogo odrinil Marca in ga s tem prisilil v padec. Toda dvoboj z Marquezom je Rossija močno oddaljil od Lorenza in Pedrose, ki sta imela več kot pet sekund prednosti.

Ničla Ducatija
Po odlični dirki na Phillip Islandu, ko je Iannone osvojil tretje mesto, bodo pri Italijanskem moštvu dirko v Sepangu želeli čimprej pozabiti, saj sta oba dirkača odstopila. Vse kar se je dogajalo v ozadju pa ni zmotilo Pedrose, ki se je mirno vozil na prvem mestu z lepo prednostjo. Rossi se je šest krogov do konca vozil na tretjem mestu in poizkušal uloviti Lorenza, ki pa je imel več kot sedem sekund prednosti.

Pedrosa do druge zmage v sezoni
Do zmage je suvereno prišel Pedrosa, ki je po Motegiju slavil še drugič v sezoni. Drugi je bil Lorenzo, ki je tako odščipnil nove štiri točke vodilnemu v skupnem seštevku Rossiju. Glavno pozornost na dirki sta požela prav Rossi in Marquez, ki sta se zapletala v hud boj še na drikališču potem ko sta bila besednega že pred dirko. Odločitev o naslovu prvaka bo tako padla 8. novembra v Valencii.

Kdo je krivec za padec Marca Marqueza?
Kdo je krivec za padec Marca Marqueza? FOTO: Reuters
Je Marquez res pomagal Lorenzu?
Že pred dirko je veliko prahu dvignila izjava Rossija, ki je dejal, da naj bi Marquez namenoma pomagal Lorenzu v bitki za naslov prvaka. Zgodba je dobila nove razežnosti med današnjo dirko za VN Malezije, ko je Marquez sprva spustil mimo Lorenza, ko pa se ga je lotil še Rossi pa mladi Španec ni popuščal in vse skozi dirkaškega doktorja prehiteval nazaj. Ko je bilo Rossiju dovolj mu je enem iz med zavojev preprosto zaprl linijo in ga prisilil v padec. Posnetki so namigovali, da naj bi Rossi z nogo odrinil Marqueza. Če bo Italijan kaznovan bo znano po koncu dirke.

Veliki zmagovalec dvoboja Marquez-Rossi je bil na koncu dirke Jorge Lorenzo.
Veliki zmagovalec dvoboja Marquez-Rossi je bil na koncu dirke Jorge Lorenzo. FOTO: Reuters

Zarco v zadnjem krogu do zmage
Novi svetovni prvak v razredu moto2, Johann Zarco, se je na dirkališču v Sepangu veselil že osme zmage v letošnji sezoni. Drugi je bil Švicar Thomas Lüthi, ki je vodil praktično celotno dirko, a mu ni uspelo vodstva zadržati do konca, saj ga je Francoz prehitel v zadnjem krogu in mu preprečil drugo zmago v letošnji sezoni. Na najnižji stopnički je dirko končal Jonas Folger, ki pa je za vodilnima zaostal skoraj deset sekund. Zmagovalec zadnje dirke v Avstraliji Alex Rins je današnjo preizkušnjo končal v pesku, potem ko je v 10. krogu storil napako in odstopil. Pred odstopom se je vozil na tretjem mestu.

Oliveira z zmago še upa na naslov v moto3
Miguel Oliveira je veliki zmagovalec dirke v Sepangu v najšibkejšem motociklističnem razredu. Drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Brad Binder, tretji pa je bil Jorge Navarro. Razočaral je vodilni v skupnem seštevku in prvi favorit za naslov prvaka Danny Kent, ki je osvojil zgolj sedmo mesto, kar ni bilo dovolj, da bi eno dirko pred koncem osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu moto3.

Tako se odločitev o prvaku seli na zadnjo dirko v Valencio. Za Portugalca je to druga zaporedna zmaga in skupno peta v letošnjem svetovnem prvenstvu. Britanec je ob zmagi Oliveire potreboval vsaj peto mesto, vendar mu ni uspelo v cilj pripeljati na tej poziciji, in tako ima za zadnjo preizkušnjo 24 točk naskoka. Povedano drugače potrebuje zgolj dve točki, da si zagotovi prvi naslov prvaka.

Izidi vseh motociklističnih razredov za VN Malezije:
rezultati dirke v razredu motoGP:
1. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 40:37.691
2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) +3.612
3. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +13.724
4. Bradely Smith (VB/Tech 3 Yamaha) +23.995
5. Cal Crutchlow (VB/Honda) +28.721
6. Danilo Petrucci (Ita/Ducati) +36.372
7. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki) +39.290
8. Maverick Vinales (Špa/Suzuki) +39.436
9. Pol Espargaro (Špa/Tech 3 Yamaha) +42.462
10. Stefan Bradl (Nem/Aprilla) +44.601

rezultati dirke v razredu moto2:
1. Johann Zarco (Fra/Kalex) 40:37.772
2. Thomas Lüthi (Švi/Kalex) +0.598
3. Jonas Folger (Nem/Kalex) +9.846
4. Takaaki Nakagami (Jap/Kalex) +14.139
5. Lorenzo Baldassarri (Ita/Kalex) +16.440
6. Luis Salom (Špa/Kalex) +22.294
7. Sandro Cortese (Nem/Kalex) +22.708
8. Hafizh Syahrin (Mal/Kalex) +26.685
9. Simone Corsi (Ita/Kalex) +28.556
10. Xavier Simon (Bel/Kalex) +30.081

rezultati dirke v razredu moto3:
1. Miguel Oliveira (Por/KTM) 40:33.277
2. Brad Binder (Jar/KTM) +0.089
3. Jorge Navarro (Špa/Honda) +0.273
4. Niccolo Antonelli (Ita/Honda) +0.305
5. Romano Fenati (Ita/KTM) +0.416
6. Jakub Kornfeil (Češ/KTM) +0.530
7. Danny Kent (VB/Honda) +0.590
8. Enea Bastianini (Ita/Honda) +4.004
9. Alexis Masbou (Fra/Honda) +6.990
10. John Mcphee (VB/Mahindra) +10.030

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1301)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PoliceNo1
25. 10. 2015 21.29
+3
Površen opazovalec bi rekel, da sta Rossi in Marquez bila vrhunskih dvoboj. Vendar okoliščine letošnje sezone govorijo, da je bilo 15 medsebojnih prehitevanj občutno preveč. Zrel dirkač bi si upal prehiteti največ 2x (Marquez kar 7x) in če ne naredi preboja se pac povleče za nekaj krogov in potem ponovno poizkusi. Rossi je naredil edino kar mu je ostalo. Sem fan vseh dirkačev, ker pač ljubim dirkanje ampak tukaj se moram postavir na Rossijevo stran. Ker je že Marquez kaznoval Rossija, bi morala direkcija dirke oziroma FIM to upoštevati in drugače regulirati in usmirjati zaključek prvenstva. Sicer pa se mi zdi zadnjih nekaj dirk Lorenzo zdi močnejši in bi tudi brez Marqueza verjetno dobil letošnji naslov.
1airbus
25. 10. 2015 18.00
+9
sem navijal za Rosija,danes je naredil veliko napako,je imel dovolj prostora,da normalno odpelje ovinek,namerno je zapeljal proti Marku in ga fizično odrinil s kolenom.
Von_Clausewitz
25. 10. 2015 20.46
-5
Rossi je samo zaviral, Marquez je naredil vse ostalo. Voznik spredaj izbira svojo linijo...Rossi je narwdjl edino napako, da ga je pogledal...in tukaj ga lahko stane naslov. Rossi bi moral vozit naprej...Žal je odreagiral instinktivno...
Von_Clausewitz
25. 10. 2015 20.46
-2
Rossi je samo zaviral, Marquez je naredil vse ostalo. Voznik spredaj izbira svojo linijo...Rossi je narwdjl edino napako, da ga je pogledal...in tukaj ga lahko stane naslov. Rossi bi moral vozit naprej...Žal je odreagiral instinktivno...
Paštašutar
25. 10. 2015 16.56
+9
Mislim,ga obstaja naslednja moznost!!,ce ostane pri kazni Rossija!!! Ua trk je bil kriv Rossi,al ga brcnu al ne!! Vendar cel svet je vidu,da je Rossi temoval proti dvema nasprotnikoma! Vmesal bi se tudi Pedroda vendar je po vsem kar se je zgodilo,dobil iz boksov ukaz,da Lorenca ne sme pustit naprej!!!Tudi par nesramnih izjav Lorenza proti Roosiju,po danasnji dirki me navdaja z mislijo,da ekipa Yamahe ne bi odpotovala na dirko v Valensijo!! Najkrajso bi tule potegnu Lorenzo,vedar tudi on je v zaroti sodeloval in mislim,da bi bla to za njega zelo primerna kazen!!!!
roman.lovsin@gmail.com
25. 10. 2015 16.51
+11
Lorenco pa lepo tiho..........res je katastrofa od človeka. Da za mulca MM sploh ne govorim. Staro se mi zdi, da je pa še večji PSIHO.... Upam, da bo tudi MM kasiral svojo porcijo.Tako od komisije, kluba kot na progi.Koliko je pa pravih športnikov-motoristov bodo pa le-ti pokazali v VAlencii.
Risjo Lovar
25. 10. 2015 16.41
+7
Mas prav..to sezono je bilo vrhunsko in na visokem nivoju...zadnja dirka v valenciji bo psihicna mora...
Zeeus
25. 10. 2015 16.29
+10
Sem nameravala ne komentirat današnjega dogajanja, ampak se ne morem zadržat. Današnji incident je uničil celotno sezono 2015, ki je bila polna super dirk, ampak današnje dogajanje ugh še vedno nimam besed in ne vem, kaj točno naj si mislim. Ni bilo čisto ne iz ene, ne iz druge strani. Super bi bilo pokukat v njuni glavi, ker me res zanima, kaj jima dogaja. Kar hočem povedat je, da sem razočarana, dejansko sem žalostna, ker sta vse uničla danes. Čakam, da se začne nova sezona.
Callux
25. 10. 2015 16.31
+3
Dobro napisano, dobra ideja s tem, da bi malo pogledali v njune glave... Želja o novi sezoni pa je tudi pri meni prisotna, tako da te povsem razumem..
GS8042
25. 10. 2015 16.54
+3
O novi sezoni - kako bi razporedili moči glede novih gum, elektronike moči? Bi komu pripisali več kot danes oziroma manj?
Callux
25. 10. 2015 17.11
+2
Jaz mislim, da bi Dani lahko presenetil, tovarniško in satelitsko moštvo Ducatija tudi, nasploh vsi ki so dirkali v Moto2... Če ne popravijo sprednje gume, bi znalo biti nekaj dirkačev v resnih težavah...
GS8042
25. 10. 2015 18.50
+3
Meni se zdi, da bo počasi Vinales začel mešat štrene pri vrhu. Super fant!
brezcasni
25. 10. 2015 16.21
+8
DORNA-ŠPANSKA -S 5 ŠPANCI-MANAGERJI in oni naj ne bi bili pristranski ko gre za naslov ŠPANCU V ŠPANIJI......Ta je pa dobra to je kot bi govorili o poštenju Blaterja in Platinija pri nogometu......vsi so ene velike p...poglejte jim te osladkane obraze
1airbus
25. 10. 2015 18.05
-2
Risjo Lovar
25. 10. 2015 16.14
-3
Pozdravljeni...vr reagiral kot bolj izkusenj proti mm..res pa da kot zdaj kaze da ima dorna druge interese...
matej42
25. 10. 2015 15.55
+10
če bi to naredil marc bi bilo pa vse v redu pa ok v žaru borbe bljak španska limonada
1airbus
25. 10. 2015 18.06
+3
ubogislovenci
25. 10. 2015 15.32
+9
Smrkavec je dobil vzgojnega...in zaradi tega zna bit, da bo vojna med Italijo in Španjolsko...
Paklenik
25. 10. 2015 14.43
+15
Španci so samo za limonade delati in to postaja tudi Moto GP. Zaradi Španske kuhinje ne gledamo več Sic-a in Stonerja, pa verjetno še koga. To danes je bilo pika na i vsemu. Intervjuji sem tja vsak dan, špekulacije, več se govori, kot dirka in potem danes nešportno dirkanje Marca in posledica nešportna poteza Valentina, neumno ukrepanje žirije in prava farsa vse skupaj. Takoj ko se Španci počutijo ogrožene se vedno nekaj zakuha.
kimica86 .
25. 10. 2015 15.21
+5
1airbus
25. 10. 2015 18.07
-7
nnee
25. 10. 2015 14.37
+3
Tisti, ki kretizirate rossija, a mi lahko kdo konkretno napiše zakaj?! Poglejte celo sliko z MM, da slišim konkretno zakaj pluvate rossija?
MarquezFan93
25. 10. 2015 15.49
+3
ker je začel provocirat in pričakoval da se bo to zgodilo a se danes delal presenečenga čeprav je sam kriv... in ne bi smel izgubiti živcev kot profesionalec :)
kimica86 .
25. 10. 2015 16.18
+7
Začel provocirat?? S čim? S tem ker je povedal kar je mislil? Danes se je pokazalo da je imel prav.. Marc is kissing Lorenzo's b.ut
MarquezFan93
25. 10. 2015 16.31
+1
Marc je to danes naredil ravno iz razloga ker je Rossi rekel to:) ampak mislim da tebi tudi ne bi bilo vseeno če bi ti idol rekel da si otročji in da si se vedno pretvarjal da si njegov fan? Marc je imel 2 možnosti... probat dokazat nasprotno (kar je upal Rossi) ali mu pokazat kako bi to res izgledalo če ga zadržuje za sabo:) Rossi se je šel psihične igrice in sam nastradal.. žal, tudi jaz bi raje videla da on postane prvak ampak v četrtek je pokazal da je nespoštljiv danes pa je to še dodatno potrdil:)
kimica86 .
25. 10. 2015 19.25
+5
In ker je Rossi povedal svoje mnenje ga je bilo potrebno zaje...? A ni mali rekel, da se bori za 1 mesto?? Ma ne verjamem mulcu nič..
JApajaDAja
25. 10. 2015 14.17
+2
mm je naredil vse, da pomaga lorenzu! mali misli vnaprej- toliko zmag kot jih ima dotore bo težko mlademu, zagnanemu,malo neodgovornemu,mm doseči!
paulista
25. 10. 2015 14.12
-9
Lorenzo je fer dirkač hiter in učinkovit pri prehitevanjih za Rossija se to ne more reči
kimica86 .
25. 10. 2015 14.26
+12
Paklenik
25. 10. 2015 14.45
+6
Glavno da za senno lahko rečemo, da je bil fer dirkač.
Kosmatinc
25. 10. 2015 14.03
+0
Kolk ste vsi pametni,komisija mu dala kazen,potemtakem je kriv Rossi,zakaj mu bilo treba to storiti??? Marc ga je lepo čisto prehiteval,nikjer ga ni poizkušal izrinit iz proge.
kimica86 .
25. 10. 2015 14.27
+8
Čisto prehiteval?? Si videl par posnetkov?? Potem si videl, da je zaradi njega Rossi skoraj 2x šel po tleh..
NoExit
25. 10. 2015 15.05
+3
Tako je kimica ... me zanima ,kaj bi na Rossijevem mestu naredil Lorenzo .....
kimica86 .
25. 10. 2015 15.22
+3
1airbus
25. 10. 2015 18.13
-3
mzurry
25. 10. 2015 18.43
+2
Cik pavza ...komar je si sa in bi se do konca vozil za njim
brezcasni
25. 10. 2015 13.58
+14
težko rečt a dejstvo je da se je eden boril za skupno zmago in vodi že od prve dirke dalje ,eden pa za svoj ego in Španijo.Pri vsem tem je res čudno da Marc ki ga je težko prehiteti ni niti poizskusil zapreti ali nazaj uloviti Lorenza,medtem ko se je z Rossijem spopadal na nož.Sicer pa dva španca imata tu še Špansko Dorno v pomoč in skupaj bodo že dosegli kar hočejo ..zanimivo v Španski Valenciji.Sedaj se vidi zakaj Pedrosa nikoli ne bo prvak... kljub temu da je odličen se ne gre igric-nikoli.
DeDa46
25. 10. 2015 13.03
+6
Slab dan za MotoGP. Začetek konca! Pomaganje in podobne zadeve so ubile F1! Tole lahko sproži takšen plaz, da ubije cel MotoGP. Pa marquez, najhitrejši, najbolj talentiran (še Stoner je za njim), je začel, upam da ne bo to sprožilo s****... Drugače sta pa Rossi in Marquez oba naredila nesprejemljivo...
iiiiiiiiiiiiiiiiiii
25. 10. 2015 13.01
+30
Prljava igra s strani Marqueza...
Gibson80
25. 10. 2015 13.05
-11
PS2Xministri
25. 10. 2015 13.15
-2
.dickinson....zamenjaj si nekaj IQ-ujev pa boš videl da Markez ni imel za kaj početi te bedarije.
kimica86 .
25. 10. 2015 12.59
+35
Komaj sem čakala prit sem, da vidim komentarje.. Itak, so različni.. Dirko sem pogledala in kasneje tudi 10x v počasnem posnetku, da vidim kako je zgledal padec Marca.. Kljub temu, da goreče navijam za Rossija, moj odgovor ni ker branim Rossija, ampak ker je to dejstvo.. S posnetka je razvidno, da je Marc praktično zaspal na njegovi nogi in tako tudi pritisnil Rossijevo nogo.. Ta se je odbranil na ta način, da je s kolenom odrinil njegovo glavo.. In ker je mulec bil preblizu, je seveda padel.. In sedaj je Rossi kaznovan?!?!? What for?? Ker ni želel pasti skupaj z njim?? Od smaega začetka se je videlo, da je Marc Lorenza milo rečeno spustil mimo (to, da je on naredil napako in je Lorenzo prišel mimo je en big larifari in to vsi vemo- zakaj ni potem v dvobojih z Rossijem naredil napako, ko sta šla dobesedno na nož?? In potem se gre dajat z Rossijem, a komot bi lahko šel ujet Lorenza in morda celo Pedroso in zmagal.. Ma koga on farba?? Kljub vsemu sem mislila morda da zadnjič Rossi pretirava ko je obtožil Marca, ki je skoraj zajokal na konferenci ob njegovih obtožbah.. Sem mislila, da se morda Rossi moti.. A danes je Marc zgubil vso moje spoštovanje, ki ga je imel do danes.. Marc, sram te bodi.. In Lorenzo, tebe še bolj ob tvojih umazanih izjavah in dejanjih.. Oditi s podiuma ker si jezen?? Tako si pokazal tudi spoštovanje do Danija.. Dani svaka čast za zmago.. Na žalost bodo tvojo zmago zasenčili umazani komentarji in dejanja Lorenza ter umazane igre Marca..
kimica86 .
25. 10. 2015 13.32
+9
gangstalj: MotoGP spremljam že od malih nog, cca. 20 let in ne ti meni kaj se delam pametna.. Skupaj padel?? To je samo njegov izgovor.. A Pedrosi je pa bilo mraz, da je ostal gor, a ne?? In ja, sam je kriv, ker se je naslonil na njegovo nogo in s tem pritisnil njegovo nogo.. In Rossiju je ob tem stiku zdrsnila noga in je skolenom odrinil njegovo glavo.. A to je dovolj velik razlog, da Marc pade?? Po mojem je to celo nalašč naredil, da kaznujejo Rossija.. Upolasnil tempo, ja.. Če je Marc bil tako hiter bi že zdavnaj šel mimo.. Ja, sprva sem se strinjala.. Potem sem slišala še druge izjave Rossija in Marca in se mi je celo Marc zasmilil.. Malega je treba dobro brcnit v rit, da pride k sebi..
glava2
25. 10. 2015 13.38
+6
gangstalj
25. 10. 2015 13.42
-13
pa kaj si pametna ti res tuki zdej, komisija je sama dolocila da je rossi zanalasc izrinil marqueza iz linije ki je posledicno padu, tko da ugasn se res s svojimi komentarji... oba sta kriva in to je to... pa koga briga od kdaj ti spremljas motogp a zdejje tvoja beseda bolj pomembna ker spremljas motogp ze 20 let aaa?
kimica86 .
25. 10. 2015 14.29
+8
Si bo hitro komisija premislila ko bo pogledala večkrat posnetke.. Ne bo se yamaha tako hitro vdala..
FolkloraS
25. 10. 2015 14.35
+6
kimica86 .
25. 10. 2015 15.23
+4
Hahaha.. Nimaš pametnejšega komentarja..
JinxDawn
25. 10. 2015 15.26
+8
MM je totalno nezrel mulc ki nikakor ne sodi v motogp..vse samo na silo, manevrirat pa nima pojma..
korintos23
25. 10. 2015 12.55
+6
Kje pa piše da ne bo komarček na zadnji dirki po pesku drsal?
iiiiiiiiiiiiiiiiiii
25. 10. 2015 13.00
+6
Ja sej Rossiju se najbol splača da ga kr sam v pesk zbije