MotoGP

VIDEO in FOTO: Marquez v Assnu izenačil Agostinijev rekord iz leta 1971

Assen, 28. 06. 2014 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Marc Marquez (Honda) je zmagovalec dirke za Veliko nagrado Nizozemske. S tem je vknjižil še osmo zaporedno zmago v letošnji sezoni. Drugo mesto je osvojil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati)

Motociklistična elita razreda motoGP se je pred dirko znašla v podobnih težavah, kot pred njimi dirkači serije moto2. Tik pred ogrevanjem je začel padati dež, ob nalivu nad stezo v Assnu pa so morali dirkači skupaj z inžinerji začeti razmišljati o izboru gum. Redki so tvegali z gumami za suho stezo. Vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Marca Marqueza ni bilo med njimi, je pa bil tisti, ki se je najhitreje pognal s starta.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Honda
A imel v boksih pripravljen rezervni motor z gumami za suho stezo. V bokse sta zapeljala skupaj z drugouvrščenim Andreo Doviziosom, zamenjala motorje, Jorge Lorenzo pa je zapeljal na vodilni položaj. Marquez je ob vrnitvi iz boksov prišel na 6. mesto, po nekaj zavojih skoraj padel, kar je izkoristil Dovizioso. Zapeljal je pred njega in ko so dirkači pred njim odšli na menjavo motocikla, so bili na nogah pristaši Ducatija. Popularni Dovi je zapeljal na vodilni položaj in nizal hitrejše kroge od zasledovalcev, le Valentino Rossi pa je na devetem mestu dirkal veliko hitreje od tekmecev.

Dirkač Ducatija je bil trd oreh tudi za nepremagljivega Marqueza in ga je za seboj uspešno zadrževal vse do 15. kroga, ko mu je svetovni prvak pobegnil. Iz kroga v krog je dirkal hitreje, se približal tudi času 1'34.000 in tako je bilo sedem krogov pred ciljem jasno, da bo stežka še kdo ogrozil njegovo osmo zmago zapored. In je ni. Vknjižil je še 200. točko v letošnji sezoni, drugega mesta se je veselil Dovizioso, bitko za tretje mesto med Aleixom Espargarojem in Danijem Pedroso pa je dobil slednji. Valentino Rossi je bil peti, Jorge Lorenzo pa je še enkrat več razočaral in ciljno črto prečkal kot 13. "Pred dirko sem bil nekoliko nervozen, saj praktično nihče ni vedel kaj nas čaka. Spremenljive razmere, morda deževna dirka, a videli smo, kaj se je dogajalo v razredu moto2 in kako hitro je bila steza suha. Ob koncu smo se odločili, kot smo se, s taktiko zadeli v polno, menjava motorja ni predstavljala težave. Ko je 10 . krogov pred ciljem kazalo, da bo potrebno spet menjati motor sem se začel zadovoljevati tudi z drugim mestom, a ko to ni bilo potrebno in sem prihajal vse bliže Doviju sem spet hotel vse. Uspelo mi je, dočakal sem priložnost in jo pograbil z obema rokama," je po osmi zaporedni zmagi, s katero je izenačil rekord slavnega Giacoma Agostinja iz leta 1971, povedal Marquez.

West s 23. mesta do zmage
Dirkači razreda moto2 so se znašli v težavah tik pred začetkom dirke. V krogu za ogrevanje je namreč padel najhitrejši iz kvalifikacij Esteve Rabat. Razlog je bila močno razmočena steza. Tik pred začetkom dirke je namreč nad dirkališčem začelo močneje deževati, tako, da so bili odgovorni primorani prestaviti start. Ob 12.40 je vendarle napočil trenutek, ko je starter lahko pokazal, da je vse pripravljeno za začetek osme preizkušnje sezone. S starta se je najbolje pognal Sam Lowes, ki je dolgo vztrajal na čelu kolone, iz ozadja pa se mu je približeval Italijan Simone Corsi. Britanec je nato padel, dirkač Forward Racinga je zapeljal na prvo mesto, v ozadju pa je bil iz kroga v krog bliže Avstralec Anthony West. Specialist za mokre dirke je čakal na napako vodilnega, 11 krogov pred ciljem pa je ob padcu Corsija prevzel vodstvo. V zaključku dirke sta se mu povsem približala Maverick Vinales in Luis Salom. Slednji je štiri kroge pred ciljem padel, Mika Kallio pa je s tretjega mesta hitro napadel Vinalesa. Vrstni red na prvih treh mestih je bil nespremenjen tudi pred zadnjim krogom, potem, ko je West ubranil zadnje napade Vinalesa, pa se je Avstralec veselil zmage do katere je prišel s 23. startnega položaja.

Anthony West
Anthony West FOTO: Reuters


Alex Marquez drugič zapored
Dirko najšibkejšega razreda je z najboljšega startnega položaja začel Jack Miller, sledil mu je zmagovalec zadnje preizkušnje Alex Marquez, a Španec je po padcu najhitrejšega iz kvalifikacij prevzel vodstvo. In vozil svojo dirko, sledil pa mu je moštveni tekmec Alex Rins. Gledalci v Assnu so lahko že v uvodnih nekaj krogih, poleg prehitevanj, spremljali tudi grde padce. Že na jutranjem ogrevanju si je roko zlomil Francesco Bagniaia, med samo dirko pa so brez rezultata ostali še Enea Bastianini, Nicklas Ajo in Karel Hanika, Romano Fenati pa je po dveh padcih še naprej upal na kakšno točko. Medtem, ko se je Fenati skušal prebiti iz ozadja pa je bil Marquez vse bliže zmagi in jo ob koncu osme preizkušnje letošnje sezone tudi dosegel. "Na začetku dirke nisem imel najboljšega občutka, a v nadaljevanju smo uspeli ogreti gume in oddelati nalogo, kot smo si zastavili pred preizkušnjo. Vesel sem takšnega razpleta in predvsem, da sem še naprej v stiku z najboljšimi. Tudi po zaslugi njihovih napak. Slišal sem kaj se je dogajalo s Fenatijem," je po zmagi povedal Marquez. Drugega mesta se je veselil Rins, tretjega pa Miguel Oliveira.
Alex Marquez
Alex Marquez FOTO: Reuters

izidi:

motoGP
1. Marc Marquez (Špa/Honda)
2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati)
3. Dani Pedrosa (Špa/Honda)
4. Aleix Espargaro (Špa/Forward Yamaha)
5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha)
6. Andrea Iannone (Ita/Ducati)
7. Alvaro Bautista (Špa/Gresini Honda)
8. Bradley Smith (VBr/Yamaha)
9. Cal Crutchlow (VBr/Ducati)
10. Stefan Bradl (Nem/LCR Honda)

moto2
1. A. West (Avs/QMMF)
2. M. Vinales (Špa/Pons Kalex)
3. M. Kallio (Fin/Marc VDS Kalex)
4. J. Zarco (Fra/Caterham)
5. A. DeAngelis (Ita/Forward Racing)
6. T. Lüthi (Nem/Interwetten)
7. J. Simon (Špa/Italtrans)
8. E. Rabat (Špa/Marc VDS Kalex)
9. L. Baldassarri (Ita/Gresini Honda)
10. G. Rea (VBr/AGT)

moto3
1. A. Marquez (Špa/Honda)
2. A. Rins (Špa/Honda)
3. M. Oliveira (Špa/Mahindra)
4. A. Masbou (Fra/Ongetta)
5. N. Antonelli (Ita/Gresini Honda)
6. Efren Vazquez (Špa/Honda)
7. I. Vinales (Špa/KTM)
8. D. Kent (VBr/Husqvarna Ajo)
9. B. Binder (JAR/Mahindra)
10. J. McPhee (VBr/Honda)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (183)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

toxique
29. 06. 2014 23.37
+13
na tej dirki je blo 26 krogou..prve reklame so ble ko je kazal 24 krogov do konca..pretiravate, resno! dirka traja le pol ure, 45 minut in ne 3 ure! dejte med fuzbalom ene 3x reklame umes ce upate tko kot tuki!
mikeTHEbike
29. 06. 2014 14.38
+13
Lorenzo ni naredil nobene napake...enaka taktika ko mark pa le 14 mesto! Rossi starta iz boxa... v 1 krogu na 24 etem mestu pa konca kot 5! Neverjetno!!!! Mark pa trenutno klasa zase... ob idealnih pogojih bi bil edini konkurent za zmago marku le rossi!
thepatronaža
29. 06. 2014 15.29
-6
hahahaha, od 2009 je če bi to, če bi uno, če bi baba jajčke mela, neb bla baba, a ti ni jasno?, ti ni, zato pa si Rossi fan, hahahaha
mzurry
29. 06. 2014 15.55
+6
mikeTHEbike
29. 06. 2014 16.54
+6
Fuller..skoraj bi prisegel da se osebno poznava! Jutri ti bom dal kljuce od mojega avta da mi ga pocistis komplet zunaj in znotraj! Pa brez diseck prosim!
Mitutoyo
29. 06. 2014 22.49
+5
šrauf in matica ........... bi reku ,da voziš nemca z CE registersko ?
tomoslaura
29. 06. 2014 22.56
+2
mikeTHEbike
30. 06. 2014 08.36
-1
Mitutoyo
30. 06. 2014 13.54
+1
mikeTHEbike
30. 06. 2014 16.36
+0
Daisy4_9
29. 06. 2014 13.53
+12
Dobra dirka! Razmere na stezi pa so najbolje izkoristili prvi trije ki so končali na podiju sploh Dovi in Marc sta se odlično peljala! Nimaš kaj dečko uživa na motorju! Kar priplaval je v cilj :)
katrine
29. 06. 2014 12.29
+15
svaka čast marquez<3
thepatronaža
29. 06. 2014 07.35
+6
statistično gledano je zadeva sledeča, Marquez odkar dirka v GP proti ostalim ima do zdaj 14 zmag, Lorenzo 8, Pedrosa 3 in Rossi 1!!! Rossi proti Pedrosi je 28 za Pedroso in 27 za Rossia, se pravi Pedrosa je boljši za zmago, Lorenzo pa najboljši med vsemi tremi z 31 zmagami, do Marqueza je pa bil najboljši Stoner z 38 zmagami, vendar z Marquezom nista nikoli skupaj dirkala, žal, Marquez in Stoner sta vsak vladar svojega časa, tu ne mešat Rossia, ker sta ga žgala PEDROSA, Lorenzo in Stoner in zdaj še Marquez !!! Da zaključim, Stoner je v penziji, Marquez je vladar motoGP !!!!!!!!!!!!!!!
dare29
29. 06. 2014 08.58
+7
mikeTHEbike
29. 06. 2014 09.21
+15
Filozofira na pune... vsi skupaj nimajo tolk naslovov kot rossi...hehehe
tomoslaura
29. 06. 2014 12.59
-1
A ni zanimivo ko fenčki nabijajo je vse OK, ko jim pa človek servira dejstva je pa to filozofiranje. Fantje preveč gledate risanke po televiziji, malo se zresnite!
thepatronaža
29. 06. 2014 13.36
+2
odkar se je pojavla konkurenca, ni več zmag za Rossia, kamali naslovov, nažiga ga vsak, ki ma vsaj 5 min cajta, še Pedrosa, ki nima nobenega naslova, ima pa več zmag v medsebojnih dirkah, to so dejstva, katerim se ne da oporekat, če ni tekmoval z njim, se ne ve, kako bi bilo, tu je vse jasno, od trenutne četverice, je Rossi najslabši, pa tudi težko, da bo še kaj zmagal, je treba prej Espargaroa :-)
Snakeyes
29. 06. 2014 17.08
+7
a ni lepo, da si statistiko lahko vsak priredi in razlaga po svoje :) tako manj bolijo neuspehi svojega ljubljenca kaj ne? Ce bos svojo statistiko pa malo razsiril, pa bos opazil, da v zadnjih desetih letih prakticno zmagovalci starejsi od 27 let, so bolj izjema kot pravilo, ze stopnicke so tezko dosegljive, nekdo pa se je se vedno enakovredno dajal z vesoljsko generacijo, kljub vsem osvojenim naslovom in se danes konkurencno dirka, se vec, del predstavnikov te generacije pusca za sabo. Zapomni si, da kralj je lahko in je samo en in ta pocasi prepusca krono Maquezu. Stoner, Lorenzo, Pedrosa, vsi izvenserijski dirkaci in vredni vsega spostovanja in obcudovanja, zal pa ne kova Rossi-ja/Marqueza...
vale 1
30. 06. 2014 10.16
-2
thepatronaža
29. 06. 2014 06.37
-8
Mosquito killer in Klovn, počas je treba v penzijo, sta oba tolk stara, da bi lahko bila bol pametna, sploh pa Klovn, Yamaha si je s tema dvema odrezala lep kos kruha, bo treba mlade prpelat, da se ne bo več blamirala dobra znamka, kekca pa naj taxi vozta in tam pametujeta, kako se obnašat v dežju
mzurry
29. 06. 2014 08.48
+5
Mnenje nekega laika ki v dezju se z deznikom ne upa u trgovino...b,e,b,o,
thepatronaža
29. 06. 2014 13.46
-2
mzurry
29. 06. 2014 15.56
-1
Ej pingo men je point da je 46 pred 99.....tako da dobra dirka za starcka
mikeTHEbike
29. 06. 2014 16.55
+0
tomoslaura
30. 06. 2014 12.02
-2
A ma otroke al kako!? Pr nas si lahko ata samo če si kaj naredil, še sosed ne velja ;-)
mikeTHEbike
30. 06. 2014 16.37
+0
Ti nisi tisti sosed....ampak oni od soseda!
Omen3
29. 06. 2014 00.57
+29
Najboljše, da se vsi MotoGP dirkači vpišejo v kak nogometni klub…..ker, če bodo dirkali nogometaši, ne bo reklam med prenosom tekme…..:-D . O komentatorjih pa tako ni vredno izgubljati besed…. Marquez konstantno dober, sem rekel da ne bo vozil na točke…ampak na zmage. Dovi sicer tudi dobro, ampak ne smemo pozabiti mehkejših gum in več goriva pri Ducatiju. (Baje so mu iz boksov sporočili, da ne sme zmagati,ker bi Ducati izgubil status odprtega razreda :-D). Dani solidno, ampak se je predolgo dajal z Aleixom,lahko bi hitreje opravil z njim. Rossi tudi dobro,sploh glede na to,da je štartal iz boksov je peto mesto še dober rezultat. Res se je uštel pri gumah in je to njegova krivda (zaradi katere je verjetno ostal brez stopničk). Z prvotno izbiro gum (za suho stezo) bi mogoče lahko dosegel več…po drugi strani pa bi lahko pristal v pesku. Kakorkoli že, dobro tudi Ianonne in Bautista….Cal se počasi približuje izhodnim vratom tovarniškega moštva. Tudi Bradl s takimi predstavami ne bo dobil v podpis nove pogodbe….nerazumljivo pa si ceno niža tudi Lorenzo. Jaz sem po lanski sezoni sicer pričakoval,da se bo razmerje zmag (8:6) v korist Jorgea zamenjalo v prid Marqueza,ki se je veliko naučil v prvi sezoni…ampak tako slabe sezone od Lorenza pa ni verjetno pričakoval nihče. Sliši se čudno…ampak še dobro da ima Yamaha Rossija,da ne bi bilo popolnega poloma. Po lanski sezoni namreč ni kazalo,da bo Rossi tako pred Lorenzom….In prav zaradi slabih predstav Lorenza ima Marquez odprto pot do zmag, saj druge prave konkurence (razen lanskega Lorenza) praktično ni….. za ostale je pa Marc enostavno (v paketu s Hondo) predober….
k53e
29. 06. 2014 01.07
+5
Zelo realen komentar, razen tistega da so sporočili Doviju da ne sme biti prvi, je malo za lase privlečeno, se ti ne zdi?....drugače pa + na tvoj komentar.
Generalfeldmarschall
29. 06. 2014 06.08
+5
Kako so mu pa to med dirko sporocili??? Ne kvasi neumnosti!
Mitutoyo
29. 06. 2014 09.21
+0
hja Omen.....gleda na tvojo inteligenco me čudi ,da še kr gledaš kanal A.
Omen3
29. 06. 2014 12.17
+2
Če še kdo NI opazil smeška v oklepaju ali pogruntal, da je bila Ducatijevo sporočilo Doviju naj ne zmaga samo hec z moje strani ….potem tak nima dovolj smisla za humor (ali dovolj česa drugega;-). Normalno, da Doviju niso sporočili česa takega….. hotel sem samo opozoriti na dejstvo,da bi v primeru zmage Ducati ostal brez prednosti odprtega razreda….in bi se zagotovo spet vozili bolj v ozadju. > . < Mitutoyo, glede na to da ima moj LCD monitor 19 inchev, LCD televizor pa 38 inchev je bila odločitev preprosta….zato raje gledam TV. Seveda med ''prenosom'' dirke preklapljam med Kanalom A in nemškim Sport1…. Na nemškem je res manj reklam ampak včasih imata oba programa reklame istočasno…..
thepatronaža
29. 06. 2014 13.52
+3
thepatronaža
29. 06. 2014 14.28
+4
stream so mi zbrisal, pa naj reklamirajo, ko je reklama, gledaš LCD 19", ko ni gledaš TV
mikeTHEbike
29. 06. 2014 16.57
-3
Fuller kaj se ti menis o streamih???? Nimas pojma kaj to je? To ni tvoj sesalec za globinsko ciscenje!
Mitutoyo
29. 06. 2014 22.16
+2
šrauf in matica ........... mogoče je pa mzurijev wurst ?
Mitutoyo
29. 06. 2014 22.18
+4
Omen .....BTsport stream je zakon. verjem ,da je boljš na 19ki gledat k pa kanal A na 42ki
Omen3
29. 06. 2014 23.31
-3
Mitutoyo, tnx....mogoče pa to preizkusim čez 14 dni ;-)
Mitutoyo
30. 06. 2014 07.52
+4
preizkusi. drugače pa HDMI kabel iz grafične na TV pa imaš kvaliteten prenos.
thepatronaža
01. 07. 2014 03.30
+2
gvint, ne sodit vsega po sebi, še zmeraj lahko poiščeš inštrukcije ali kakega 6 letnika, da ti razloži, kako in kaj, na koncu koncev, če kaj ne veš, vprašaj, z vesljem ti bomo pomagali, sam se bojim, da tvoje mentalne sposobnosti niso na nivoju, v kaki ustanovi bi ti verjetno znali pomagat
THEdocktor
28. 06. 2014 22.49
+10
ROSSI JE NAREDU NAPAKO PRI IZBIRI BUM, NAPAČNA TAKTIKA TAKO DA SE NE NAPIHUJETE??????????????????????
riddier
28. 06. 2014 23.24
+6
tomoslaura
28. 06. 2014 23.41
+3
Ti s pa res čuden...kdo mu je pa svetoval te gume, pa ne da razvijalec pri Ducatiju!?
mzurry
29. 06. 2014 08.50
-2
Hcerka mora bit pa noro ponosna na oceta s komentarji na nivoju 2letnika.....
Mitutoyo
29. 06. 2014 09.24
+5
Kosmatinc
29. 06. 2014 12.00
+5
Ali ni čudno da je bil Rosi edini tako pametn med vsemi dirkači ,pa toliko izkušenj haha
thepatronaža
29. 06. 2014 13.54
+3
včiri je v 18 sek. našel rešitev za dež, nabil ga je še Espargaro z lansko ne tovarniško Yamaho :-)
Mitutoyo
29. 06. 2014 22.19
+5
je našel rešitev za dež ......... z deževno gumo . hahahahaha
felix59 drugič
28. 06. 2014 22.43
-4
Mogoče bi pa bil Komar boljši v dirkah moto3 .Naj poskusi !
Mulej0501
28. 06. 2014 22.39
+13
Pa kaj ke z vammiiii!!! Reklame date takoj ko štartajo ko se lahka najvec zgodiii pa 6 krogov pred koncemm haloooo!!!! Vsakih 5 min devate reklameee!
Aleš Lesni?ar
29. 06. 2014 13.23
+4
Se na vojotu ki se placa dajo reklame...SRAMOTA
yokerxdinterfan
28. 06. 2014 22.31
-7
sej ne rečem navijam za marca glede na to da je stoner v penziji oz ne dirka več...sam tale sezona je bolj eh...dolgočasna...osebno bi rad videl da ima sezono ali dve porazno da se sezonski navijači in mularija ki ita kpozna sam nega malo odtsrani
riddier
28. 06. 2014 22.09
+18
zkaj morjo te reklame gont sam med motogpjom ... k predvajajo ta fuzbal ni nikol umes reklam grrrrrrr
thepatronaža
29. 06. 2014 06.52
-2
kdo pa še gleda fuzbal, ka ti ni jasno, uni ne znajo štet do pet, ka boš njim oglaševal?
mzurry
28. 06. 2014 19.31
+8
Lorenzo je bil hudo bitko z abrahamom.....parkes pa je bil prehitr zanj.......u dežju pa komarjev ni ?????;;!
thepatronaža
29. 06. 2014 06.50
+1
Klovn je najraj bos, ko je dež, je pa Espargaro z lansko Yamaho doktor za oba factory kekca
mzurry
29. 06. 2014 08.52
+0
Saj vem da so si pri yamahi zeleli dirkaca kot si ti ki si jih zavrnil ko so ti sedez ponujal....ti si sigurn u resnici mark marqez.....pol si se pa vs moker zbudu......!!!!!!
thepatronaža
29. 06. 2014 13.59
+3
mam osvojen naslov v bivši državi, tak da proti teb, ni panike, sigurno
mzurry
29. 06. 2014 15.58
-3
Hahahahahahahahahahahhahah.....vauuuuuuu sami hudi rjsrji tu in ro se prvaki ki so se po grobmiku 1.50 vozil.....dj nakladej mami svoji sram te bodi prvak pa tak hahhahahah ta pa zmaga
thepatronaža
01. 07. 2014 03.35
+1
ko sm jest zmagoval na Grobniku, ti verjetno še v planu nis bil
arivatanen
01. 07. 2014 15.33
+1
Hm. Zanimivo. Tip je, vsaj tako trdi, jugoslovanski prvak, komentira pa kot 16-letnik, ki letos prvič spremla MotoGP. Dej ti prvak, povej kako ti je v resnici ime. Naslova se ti ni treba sramovati.
tortica93
28. 06. 2014 18.39
+30
marquez + honda = svetovni prvak
SchumiUberAlles
28. 06. 2014 18.03
-27
Eh brezveze! Spet marquez zmagal... Naj te vsaj v Nemčiji en drug zmaga, je že skrajni cajt
KardinalFrancRodeVKristusu
28. 06. 2014 18.21
+18
Nič več ne zagovarjaš Bradla? Lani si bil tako glasen, da je Bradl najboljši, da ima slab motor....
SchumiUberAlles
28. 06. 2014 19.07
+7
Zanič je... Od tistega drugega mesta iz Lagune Sece nič več z njega, razn par prebliskov s kakim četrtim, petim mestom. Še v spremenljivih pogojih, ko bi dans lahk kaj naredo, pa nič od nič. Slabo!
Speedy93
28. 06. 2014 21.44
+8
Ooo marija, kaj takega lahko ti reces. Koncno si postal realist:)
Generalfeldmarschall
29. 06. 2014 06.11
-1
Zakaj pa je tebi "brezveze, ker je Marquez spet zmagal"?!?!
ChrisPaulCP3
28. 06. 2014 17.31
-47
po pameti fantje! nebo to trajalo večno! nikakor... ko se bo razbil se bo konkretno.
KardinalFrancRodeVKristusu
28. 06. 2014 17.23
+111
Povzetek današnje dirke: WD40 - izpodriva vlago in maže. Vanish Oxy Action - za čiste preproge. Ariel - za čisto perilo... Pa malo je bilo tudi motorjev....
Migremonadob
28. 06. 2014 18.41
+11
Speedy93
28. 06. 2014 23.24
+6
Ne pozabit finisha za cisto posodo ki je izjemno pomembna,
motoGPP99
28. 06. 2014 23.44
+9
kuponko.siii!!!! ste vedeli da dobite tudi do 95% ceneje???? jurij zrnec oblecen kot dedek zagotavlja... ja pa bli so tut neki motorji baje sam nisem mela cajta vidi kr so reklame očitno ZELO pomembne... pa pravijo, da je slovenija in slovenska podjetja v krizi... kje dobijo denar za reklamiranje???
thepatronaža
29. 06. 2014 06.58
+3
niso SLO podjetja, sam slovenčke nat e gujejo
KardinalFrancRodeVKristusu
28. 06. 2014 17.17
+66
Danes so bile odlične reklame.... Edino pogrešal sem reklamo Top Shopa za izdelek, ki preprečuje gnitje blata v črevesju....
Polini
28. 06. 2014 16.59
-47
Mali Stoner že osmič letos. Vsaka mu čast... Tud Dovi na Dučeju odlično.
k53e
28. 06. 2014 17.04
+57
Lion power
28. 06. 2014 17.14
+51
Izjemno nesramna žalitev Marqueza. Mali je po talentu prej mali Doktor kot pa cmeravi Stoner.
KardinalFrancRodeVKristusu
28. 06. 2014 17.17
+30
Stoner Marquezu še do kolen ne seže.... Čez 10 let nihče več ne bo vedel, kdo je Stoner...
xxman.y
28. 06. 2014 17.31
-22
Nej Marquez najprej kakšen naslov osvoji z Ducatijem, pol bomo pa govorili kdo komu ne seže do kolen.
bogdajmir
28. 06. 2014 17.35
+18
stoner je bil dober samo zaradi motocikla, marquez pa ima oboje
KardinalFrancRodeVKristusu
28. 06. 2014 18.05
+21
Naj Stoner najprej zmaga 8 dirk zapored, potem pa se bomo pogovarjali....
dh84
28. 06. 2014 18.55
+0
Zgleda da Nakamoto misli drugače... Nakamoto je namreč ob vprašanju, če je Marc genij na motorju dejal, da je izvrsten dirkač, a je dosedaj videl le enega genija na motorju in to je Casey Stoner. Nakamoto: Non credo che Marc sia così, non credo sia un genio sopra ad una moto, anche se è un pilota dal talento estremo. Se vogliamo parlare di geni, credo che Casey fosse più geniale di Marc".
riddier
28. 06. 2014 20.51
+10
casey je bil genij u jokanju ... to priznam :P
Darminator
28. 06. 2014 22.23
+0
ko bi sedaj vozili z takimi gumami kot jih je Stoner in druščina potem garantiram da bi vse drugače bilo. Sedaj se gume sploh ne obrabljajo tako saj se dobro ve kako je takrat bilo. Kako so imeli vsi dirkači probleme tudi vozniki HONDE in da bi sedaj imeli take probleme potem SIGUNO Marquez se prkrat bi raztreščil,ker ne bi on tako lagano drsel čez ovinke. Zame je še vedno STONER boljši kot tale Marquez čeprav imate podobni stil vožnje oba veliko zdrsujeta čez ovinke
yokerxdinterfan
28. 06. 2014 22.33
+6
brez veze primerjati resno stoner ne dirka več zato je to porazno primerjati...tudi če pride nazaj še zmeraj brezveze...po parih sezonah se zagotovo zgubi tist filing za dirkanje....
thepatronaža
29. 06. 2014 07.06
+4
vsak je vladar svojega časa, Stoner prej, Marquez zdaj, nikoli nista vozila skupaj, tak da je brezpredmetno ju primerjat, lahko pa primerjamo Stonerja in Rossia, ko sta skupaj vozla, ga je Stoner premagal 38x, Rossi njega 24x, zanimivo razmerje je pa s Pedroso -večni drugi in Rossiom, razlika 1 zmaga za Rossia, stavim na Pedroso, da še letos izenači in mogoče prehiti, pa vsi vemo, da Pedrosa ni nevem kakšen material, hahahah
thepatronaža
29. 06. 2014 07.20
+4
lažem Pedrosa 28 zmag in Rossi 27, ga je že lani prehitu, se pravi, da v medsebojnimi dvoboji Pedrosa šola Rossia, hahahaha, če je Pedrosa večni drugi, kateri je potem Rossi
OneManBand.
28. 06. 2014 16.56
+8
MotoGP (8/18): 1. M. MARQUEZ ŠPA/honda 200 2. V. ROSSI ITA/yamaha 128 3. D. PEDROSA ŠPA/honda 128 4. A. DOVIZIOSO ITA/ducati 91 5. J. LORENZO ŠPA/yamaha 81 6. A. ESPARGARO ŠPA/yamaha 67 Moto 2 (8/18): 1. E. RABAT ŠPA/kalex 157 2. M. KALLIO FIN/kalex 131 3. M. VINALES ŠPA/kalex 109 Moto 3 (8/18): 1. J. MILLER AVS/ktm 117 2. R. FENATI ITA/ktm 110 3. A. MARQUEZ ŠPA/honda 110