MotoGP

V Silverstonu se bodo spomnili na Simoncellija

London, 23. 05. 2012 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklistična dirka serije motoGP za VN Velike Britanije v Silverstonu bo nekaj posebnega. Tam bo namreč predstavljena skladba Rise Again, ki jo izvaja Rainband, posvečena pa je tragično umrlemu dirkaču Marcu Simoncelliju.

Motociklistična karavana razreda motoGP se bo prihodnji mesec zaustavila tudi na Otoku, natančneje v Silverstonu, kjer bo dirka nekoliko drugačna od vseh dosedanjih. Dogodek bo v prvi vrsti čustveno nabit, saj bodo tam predstavili skladbo Rainbanda – Rise Again, ki bo posvečena tragično umrlemu Marcu Simoncelliju, ki se je smrtno ponesrečil oktobra lani na dirki za VN Malezije v Sepangu.

Predstavniki fundacije dirkača so s skupino iz Manchestra hitro našli skupen jezik, Rainband pa se je že mudil v Corianu, kjer je nastal tudi videospot. "To, da smo dočakali povabilo na dirko razreda motoGP, je velika čast za nas. Nastopili bomo zaradi Fundacije Marca Simoncellija, ki se trudi zagotoviti sredstva za gradnjo bolnišnice za osebe s posebnimi potrebami, ki naj bi zrasla v Riminiju. Ves prihodek od naše najnovejše skladbe bo šel v dobrodelne namene. Rise Again je ena naših najboljših skladb, ki bo dobila dodaten pomen zaradi izjemnega dirkača, ki nas je prehitro zapustil,“ je ob sklenitvi sodelovanja s fundacijo povedal pevec zasedbe Martin Finnigan.

Marco Simoncelli
Marco Simoncelli FOTO: Reuters

Predstavniki skupine so v Silverstone povabili še nekdanjega dirkača razreda motoGP Jamesa Toselanda, ki trenutno nastopa v seriji superbike, omenjeni pa bo ob predstavitvi pesmi, posvečene Simoncelliju, igral na klavir. Pred tem je bila Simoncelliju, Šoji Tomizavi in Dajdžiru Katu posvečena že skladba Francesca Bejorja Correndo nel Cielo (dirkanje v nebesih).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ajd_mrš
26. 05. 2012 14.10
+1
SUPER SIC zdej dirka na oblakih in zmaguje. REST IN PEACE
MikaP
24. 05. 2012 08.18
+10
Še sedaj me stisne v rscu ko se spomnim nesreče in njegovega nasmeha, res je odšel mnogo prehitro :(
12king12
23. 05. 2012 18.41
+18
zelo lepa gesta upam da počiva v miru
malidzole
23. 05. 2012 18.36
+13
hiterkstrela
23. 05. 2012 18.00
+20
ma jest se na njega spomnim skor, ma res skor vsaki dan!!!!!
Neo VVL
23. 05. 2012 17.51
+11