MotoGP

V Mugellu tribuno posvetili Simoncelliju

Mugello, 04. 07. 2012 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko so pred kratkim motociklistično dirkališče v Misanu preimenovali v dirkališče Marca Simoncellija, je sedaj tragično preminuli SuperSic dobil še svojo tribuno, in to v Mugellu, kjer bo prihodnji konec tedna na sporedu dirka za VN Italije.

Pred kratkim je bilo odprto dirkališče Marca Simoncellija.
Pred kratkim je bilo odprto dirkališče Marca Simoncellija. FOTO:

Tragično preminulega italijanskega motociklista Marca Simoncellija v karavani razreda motoGP ne bodo nikoli pozabili. Razlogi niso zgolj v njegovih dirkaških potezah in bujni pričeski, izjavah, ki so v večini primerov pričarali nasmeh na obraz dirkaških ljubiteljev, ampak tudi v svojevrstnih "spomenikih", ki mu jih postavljajo po Apeninskem polotoku. Potem ko so sklenili, da dirkališče v Misanu poimenujejo po njem (pred dobrim mesecem so ga poimenovali Dirkališče Marco Simoncelli), bo od zdaj velika številka 58 krasila novo tribuno (Tribuna Arrabbiata ) na dirkališču v Mugellu.

"Sklenili smo, da tribuno posvetimo Marcu, in to s številko 58," je ob tem povedal direktor dirkališča Paolo Poli in dodal: "Želeli smo mu nekaj posvetiti, saj je bil zaljubljen v naše dirkališče. V zavojih, kjer stoji tribuna, je pisal dirkaško zgodovino." Tako bodo lahko dirkaški navdušenci čez dober teden na preizkušnji za Veliko nagrado Italije prvič dirkaški spektakel gledali s prenovljene s 1500 sedeži opremljene tribune, ki bo v spomin na SuperSica imela odtisnjeno tudi številko 58.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EricFlat
04. 07. 2012 13.37
+15
Marco je zame vedno bil Valentinov naslednik. Tako po simpatičnosti, kot tudi po kvaliteti in drznosti dirkanja. Jaz ga bom še dolgo pogrešal.
unja1.m
05. 07. 2012 05.19
-3
Kozorog123
05. 07. 2012 11.57
+3
Tole je mal takšnega "satiričnega" humorja...... Da je Valentino simpatičen :D Dober ga pihaš :D. Je pa res da je bil Marco odličen športnik in ga zelo pogrešam v motociklistični karavani....
tomizawa48
04. 07. 2012 10.59
+21
aaah Sic kako nam manjkaš.. res si bil živa legenda.. Moto GP je brez tebe 0..
Matevz4
04. 07. 2012 12.44
+1
+1. ko je on dirkal se je vedno nekaj dogajalo. Mešal je razpored pri samem vrhu, zaradi česar je imel veliko sovražnikov in hkrati oboževalcev. Edini, ki danes nadaljuje njegov nepopustljiv in včasih nevaren stil vožnje je njegov naslednik, Bautista.