MotoGP

V Mugellu bo izjemno čustveno: 'Nicky bo vselej v naših srcih'

Barcelona, 30. 05. 2017 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred dirkači razreda motoGP je že šesta preizkušnja v letošnji sezoni. Najboljši dirkači sveta se bodo za zmago pomerili v Mugellu. Dirka bo sicer minila v senci smrti nekdanjega svetovnega prvaka Nickyja Haydna. Dirkači so si enotni, da je motociklistični svet izgubil izjemnega dirkača in velikega prijatelja.

Marquez si je lanski dirkaški konec tedna na Phillip Islandu delil garažo z Nickyjem Haydnom.
Marquez si je lanski dirkaški konec tedna na Phillip Islandu delil garažo z Nickyjem Haydnom. FOTO: AP
Čeprav so dirkači razreda motoGP že dirko v Le Mansu posvetili Nickyju Haydnu, pa bo dirka v Mugellu še bolj čustvena. Po dirki na legendarnem francoskem dirkališču so namreč sporočili, da je 35-letni ameriški dirkač umrl zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči s kolesom. Najboljši dirkači sveta se bodo tako pred dirko za VN Italije spomnili na tragično preminulega prijatelja. Smrt svetovnega prvaka iz leta 2006 je močno pretresla tudi aktualnega svetovnega prvaka Marca Marqueza in njegovega moštvenega kolega Danija Pedroso, ki sta v svojih karierah imela priložnost dirkati s popularnim Kentucky Kidom. Američana so sicer pokopali v ponedeljek v domačem kraju Owensboro. 

"Odpravljali smo se na testiranja v Barcelono, ko smo izvedeli žalostno novico. Bil je izjemen dirkač in neverjetna oseba. Spomnim se, da sem ga spoznal ko sem bil star 15 let, kar je bilo na začetku moje dirkaške kariere v svetovnem prvenstvu, on pa je bil aktualni svetovni prvak. Skupaj sva se udeležila nekega dogodka in moja angleščina je bila zelo slaba. Poskušal sem se pogovarjati v španščini, on pa se mi smejal in bil zelo prijazen. Z menoj je ravnal kot z mlajšim bratom. Lani sem nato imel čast, da sva si delila garažo v Avstraliji in po dirki smo organizirali neverjetno zabavo. Kot njegova neverjetna družina, je bil tudi sam zaljubljen v dirkanje in vedno bo v naših srcih," je čustveno pred dirko v Mugellu povedal Marquez, ki bo na prihajajoči dirki poskušal popraviti vtis, ki ga je pustil v Le Mansu, ko je dirko končal v pesku. 

Nicky je največji uspeh dočakal leta 2006, ko je na zadnji dirki v Valencii osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP.
Nicky je največji uspeh dočakal leta 2006, ko je na zadnji dirki v Valencii osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. FOTO: Reuters

Če si je Marquez s Haydnom zgolj na eni dirki delil garažo, pa si jo je njegov moštveni kolega Dani Pedrosa kar tri sezone. In sicer takoj, ko je prestopil v elitni motociklistični razred. "Konec tedna v Mugellu bo zelo čustven. Težko je, ko izgubiš prijatelja in še težje, ko se spomniš, kako blizu sva si bila. Spomnim se, kako je bil predan delu, kako se je trudil. Nikoli ni obupal v lovu na svoje sanje, ki so bile postati svetovni prvak. Bil je neverjetno prijazna oseba in sem zelo žalosten, še posebej za njegovo družino. Naše misli bod z njim med dirko v Mugellu," pa je pred šestim dirkaškim koncem tedna povedal Pedrosa, ki trenutno v svetovnem prvenstvu zaseda drugo mesto. 

V Mugello sicer kot vodilni v točkovanju prihaja Maverick Vinales, ki je na petih dirkah zbral 85 točk, 17 več od Pedrose. Valentino Rossi, ki bo pred domačimi navijači zagotovo želel zmagati, pa zaostaja še dodatnih šest. Celoten dirkaški konec tedna si boste seveda lahko v neposrednih prenosih ogledali v živo na Kanalu A in VOYO. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bus303
01. 06. 2017 15.55
Počivaj v miru, Nicky.
bigturbo
01. 06. 2017 13.41
+1
rossi bo nastopil...odlicno
Nightyfly
31. 05. 2017 20.52
+0
Nastop Rossija v Mugellu je se vedno pod vprasajem . Dohtarji se vedno niso dali zelene luci za Dohtarja . ;)
AS1983
31. 05. 2017 16.31
-1
upam, da bo Marquez v Mugellu končal na stopničkah
tech-3
30. 05. 2017 15.38
+0
Res presežek od članka!
XardasXM
31. 05. 2017 09.41
+5
Ja ka bi pa ti rad... da ti še napišejo njegovo finančno stanje al kaj?? Čist dobr članek! Sam dirke ne bom gledal na Kanalu A ampak res v živo :)
bus303
01. 06. 2017 15.55