MotoGP

Uradno: Checa bo dirkal na zadnjih dveh dirkah

Siena, 26. 10. 2010 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri ekipi Pramac Ducati so končno uradno potrdili, da se v motoGP vrača Carlos Checa, ki bo na zadnji dveh dirkah sezone v ekipi zamenjal Finca Miko Kallia.

Španec (na sliki skupaj z Valentinom Rossijem na tiskovni konferenci pred VN Malezije leta 2007) se že veseli ponovnega dirkanja z nekdanjimi tekmeci.
Španec (na sliki skupaj z Valentinom Rossijem na tiskovni konferenci pred VN Malezije leta 2007) se že veseli ponovnega dirkanja z nekdanjimi tekmeci. FOTO: Reuters

Carlos Checa je nazadnje v kraljevskem razredu dirkal v sezoni 2007, na začetku meseca pa je prav v Estorilu, ki bo ta konec tedna gostil VN Portugalske, preizkusil tovarniškega ducatija GP10. "Rad bi se zahvalil moštvu Pramac Racing Team, ker so verjeli vame in mi podarili to prečudovito možnost," se je Pramacu zahvalil 38-letni Španec, ki se že veselil vrnitve: "Z velikim zadovoljstvom se po treh letih vračam v tekmovanje, na katero me veže toliko lepih spominov,“ je povedal Španec, ki je priložnost za ponovni nastop v najelitnejši kategoriji dobil kot nagrado za svoje odlične predstave v svetovni seriji superbike.

Finec Mika Kallio se je 'sam' odločil, da predčasno zaključi letošnjo sezono.
Finec Mika Kallio se je 'sam' odločil, da predčasno zaključi letošnjo sezono. FOTO: Reuters

Veteran se zaveda, da se je od njegovega zadnjega nastopanja v kraljevskem razredu marsikaj spremenilo: "Veliko je novosti, tako pri samih motoGP motociklih kot načinu dirkanja, a marsikaj je ostalo enako. Vem, da ne smem pričakovati preveč, saj je ducati desmosedici GP10 povsem nekaj drugega od motocikla, s katerim sem letos nastopal v seriji superbike. V dvoboju s številnimi tekmeci, ki jih poznam že od prej, bom dal vse od sebe in skušal na obeh dirkah doseči čim boljši rezultat."

Checa je v razredu motoGP nazadnje nastopal v sezoni 2007 s Hondo.
Checa je v razredu motoGP nazadnje nastopal v sezoni 2007 s Hondo. FOTO: Reuters

Šef ekipe Paolo Campinoti je dodal: "Po odločitvi Mike Kallia, da ne nastopi na zadnjih dveh dirkah, smo iskali dirkača, ki ga krasijo tako izkušnje kot talent, in po posvetovanju z Ducatijem smo se odločil za Carlosa Checo. Zanj bodo zelo pomembni prosti treningi, da se čim hitreje navadi na nov motocikel. Vemo, da gre za izjemnega dirkača, zato ne skrivamo, da pričakujemo dober rezultat, ko bo dirkal v barvah našega moštva."

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
26. 10. 2010 12.21
zanimiv? Checa bo spet zadnje klopi grel, kr naj ostane v SBK
zapy3@yahoo.com
26. 10. 2010 11.48
zdej čmo videt al je Finc biu za endrek al je motor za endrek !
cool123
26. 10. 2010 11.38
philips96
26. 10. 2010 11.19
to bo še zanimiv