MotoGP

Svetovni prvak pred Le Mansom ostaja previden: 'Letos je še težje napovedovati, a spet smo zelo blizu'

Le Mans, 17. 05. 2017 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sezona 2017 obeta, da bo ena najtežje predvidljivih v moderni dobi motoGP. Po tem, ko je Maverick Vinales (Movistar Yamaha) začel prvenstvo z dvema zmagama, so se njegovi rivali skupaj z moštvenim kolegom Valentinom Rossijem prebudili. Še posebej so po zmagi na VN Španije v Jerezu de la Fronteri zadovoljni pri Repsol Hondi.

Pedrosa (desno) in Marquez med proslavljanjem dvojne zmage v Jerezu.
Pedrosa (desno) in Marquez med proslavljanjem dvojne zmage v Jerezu. FOTO: motoGP
S prenosi motociklističnega konca tedna iz Francije bomo začeli v petek, 19. maja, ko bodo na VOYO ob 14.05 na sporedu drugi prosti treningi vseh razredov.

V hondinem taboru bo svetovni prvak Marc Marquez z moštvenim kolegom Danijem Pedroso, zmagovalcem v Jerezu de la Fronteri, poskušal prenesti izvrstno formo z juga Španije na severozahod Francije. Na mitskem dirkališču se bo motociklistična karavana ob prenosih na Kanalu A in VOYO ta konec tedna zbrala za nadaljevanje prvenstva, ki je zaenkrat izjemno izenačeno. Prve štiri dirkače, poleg zvezdnikov Repsol Honde sta tu še vodilna v skupnem seštevku Valentino Rossi in Maverick Vinales (oba Movistar Yamaha), namreč loči vsega deset točk. Rossi (62) je, zanimivo, edini, ki v sezoni še ni zmagal, Pedrosa (52) je kot že rečeno slavil pred slabima dvema tednoma v Andaluziji, medtem ko je Marquez po uvodnih zmagah Vinalesa v Katarju in Argentini rojaku odgovoril z zmago na "svojem" dirkališču v ameriškem Austinu. "Le Mans je specifičen in drugačen od številnih drugih dirkališč. Gre za zelo ozko in kratko stezo, veliko je 'stop-and-go' zavojev," se je v analizo Le Mansa v uradni izjavi svojega moštva pred potjo v Francijo spustil Marquez. "Kot primer naj povem, da je povsem drugačen od Montmeloja, a še vedno zelo prijetno. Asfalt je nov in spoznali ga bomo v petek zjutraj. Oprijem bi moral biti boljši, to pa je pozitivno za dirkače in navijače, saj bo spektakel boljši. Moramo počakati in videli bomo, kako nam bo šlo tam, letos je še težje napovedovati. Moramo le nadaljevati v slogu zadnjih dirk, trdo delati in s pravo miselnostjo, ker je prvenstvo, spet, zelo blizu," je optimistično z dozo previdnosti še dodal Marquez.

Marqueza po slabem začetku sezone le še prgišče točk loči od vodilnega Valentina Rossija.
Marqueza po slabem začetku sezone le še prgišče točk loči od vodilnega Valentina Rossija. FOTO: motoGP

Na stezi La Sarthe je Pedrosa tako kot moštveni kolega Marquez že zmagal enkrat v svoji karieri, priznava pa, da je dirkati na legendarnem dirkališču vedno nekaj posebnega. "Po izvrstnem koncu tedna v Jerezu gremo v Le Mans z zelo pozitivnimi mislimi. VN Francije je vedno izziv," pravi zmagovalec Jereza, 31-letni Pedrosa. "Podnebje zna biti precej spremenljivo, to pa pomeni, da težko najdeš ritem na treningih in težko načrtuješ, kako bi se izboljšal v vsakem poskusu. Steza je sama po sebi zelo kratka in že najmanjše razlike v časih kroga lahko prinesejo velike razlike v uvrstitvi. Pričakujem, da bo motocikel dobro deloval, potrebuje dobre pospeške in zaviranje, a ključna je stanovitnost. Dobro delamo in poskusili bomo ohraniti enako raven," je še povedal Pedrosa, ki bo z moštvenim kolegom Marquezom poskušal prekiniti prevlado yamah. Te so v Le Mansu dobile zadnji dve dirki ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
18. 05. 2017 13.27
+0
hardwear 17.05.2017 19:48:45 -3 1 4 ri nekaj tujih jezikih ,ki jih uporabljam vsak dan ................hahahahahahahahahahahahahahahahjahahahahahahaha...........ker sanjac si ti.................***************************o ja , sem sanjac ,hvala bogecu . Verjetno vam pa lahko z gotovostjo zatrdim , da sem zelo zelo vesel tu kjer sem -paradiz med Alpami . In z delom , za katerega bi si vi oblizal vseh 20 prstov , pa se tazadnjo ,ce bi jo dosegel . Lep pozdrav . P.S. Danes obvladati vsaj dva tuja jezika je ze kar obveza . Ce jih clovek 3 ali 4 ,je to samo pokazatelj , da nekdo opravlja delo v razlicnih dezelah ,torej je v takem poslu .Za vas je to nenavadno , zame in za veliko drugih , ki tako zivimo je to normalna stvar . Pa ja ne boste rekel , da ste zaplankan Sentflorjanec iz najbolj zakotne luknje v Sloveniji kamor ne posije sonce ??? Tezka oprema ,,,,, saj sem vam rekel ,da se dajte nadgraditi ....manjka software, pardon ,mozgancki ? ?
Sparroww
18. 05. 2017 14.43
-1
Ne vidim nobenga razloga za objavo zgornjega komentarja, ki z motogp sceno nima nobene zveze. Je le žalostna iluzija starejšega možakarja, ki se z lažno samopromocijo skuša postavljati pred bralci tega portala. Zato apeliram na uredništvo 24ur.com, naj onemogočijo dostop temu, oprostite, šarlatanu.
Melaj
18. 05. 2017 17.12
-1
Kaksne neumnosti pisete. Ce bi karkoli poceli lepega..v Alpah ali kje drugje..sem preprican, da si ne bi tako lep cas trgali in po spletu pisali toliko in taksne neumnosti.
AS1983
17. 05. 2017 21.06
-2
jaz si samo želim, da bi se prvenstvo nadaljevalo v tem mesarskem klajnu do konca sezone. Za za vikend, pa si želim, da bi honda povedla s 3-2 v zmagah in da bi Rossi izgubil vodstvo.
paulista
18. 05. 2017 12.48
+0
kaj pa če bi zmagal Lorenzo, Marquez odstopil...Rossi in Vinales pa bi bila recimo 8 in 10 se ti ne zdi da bi še bolj popestrilo prvenstvo :-))) ????
NašDONALDO
17. 05. 2017 11.56
-11
Prvenstvo ni blizu, ampak je izenačeno. Nobenega srama ob takšnih tekstih, kaj bi rekla učiteljica?
Nightyfly
17. 05. 2017 13.09
+7
NašDONALDO
17. 05. 2017 14.00
-7
Tvoji učitelji se že dolgo obračajo v grobu.
NašDONALDO
17. 05. 2017 16.23
-6
Sicer pa s takimi opazkami samo potrjuješ svojo polpismenost. (polpismenost zato, ker od dveh oblik poznaš samo eno). Dovoljeni sta obe obliki, brez sramu in brez srama: srȃm, srȃma, sramȗ, m. 1) die Scham; s. me je, s. me je bilo, ich schäme, schämte mich; s. te bodi! schäme dich! nikogar ga ni s., er schämt sich vor niemandem; sram ga je toliko, kolikor volka strah; s. me je česa (koga), ich schäme mich einer Sache (jemandes); Tebe in mene ga je sram, Preš.; brez srama, schamlos, Krelj, vzhŠt.-C.; od srama, vor Scham, Dalm., LjZv.; tudi srama nimaš več, Erj. (Izb. sp.); nima nobenega sramu, Dol., Gor.; — 2) die Schande: z velikim sramom, ogr.-C.; Sram bom pa jaz prestal, Npes.-K.; — 3) das Schamglied, Cig., Trub., Dalm.
Nightyfly
17. 05. 2017 17.51
+4
vas donald , ce imate prav se rade volje opravicim . Vidim , da sem v slovenscini radi dolgoletne odsotnosti kar malce zarjavel . Ampak resuje me pa uporabnost obeh oblik - no ,torej en majhen obliz na moje neznanje . Pri nekaj tujih jezikih ,ki jih uporabljam vsak dan mi boste to napako upraviceno opravicil ,a ne ?!! Pa lep pozdrav .
Nightyfly
17. 05. 2017 18.05
+3
srám -ú tudi -a m (ȃ) 1. neprijeten, neugoden občutek, ki nastane iz zavesti o neprimernosti, nečastnosti lastnega ravnanja, stanja: obšel ga je sram; občutiti sram; postajati rdeč od sramu; pojmovanje sramu v različnih kulturah ////// biti brez sramu; brez sramu se je slekla; pobegniti zaradi sramu; občutek sramu /////// v povedno-prislovni rabi, s smiselnim osebkom v tožilniku: sram ga je izražati svoja čustva; sram jo je pred starši; ekspr. sram ga je, da bi se najraje v zemljo vdrl zelo / sram ga je bilo za sina ∙ ekspr. sram te bodi izraža ogorčenje, grajo; ekspr. da te ni sram izraža začudenje, ogorčenje 2. zastar. sramota: spraviti koga v sram ♪ (Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika)
Nightyfly
17. 05. 2017 18.08
+3
Kaj pravite ,,,,ali v Sloveniji velja preserna uporaba, ali Preserna uporaba besed ..............ali pa celo pravopisna , tista knjizna uporaba slovenskega jezika .! Sel sem pogledati v Slovar slovenskega knjiznega jezika .... pa ne boste verjel kaj sem vse nasel . V trenutku sem se nehal posipati s pepelom . Se enkrat lep dan -brez sramu seveda .
hardwear
17. 05. 2017 19.48
-4
ri nekaj tujih jezikih ,ki jih uporabljam vsak dan ................hahahahahahahahahahahahahahahahjahahahahahahaha...........ker sanjac si ti
mzvezda
17. 05. 2017 21.19
-3
Nightfly....hahaha...komu prodajaš bučke, če pa jest vem da živiš v Sloveniji in te skoraj vsak ta drug dan srečavam...hahaha...a veš v čem je keč, da ti ne veš kdo sem jaz???? hahahaha....nisva prjatla v realnem življenju, tut nikol nisva govorla med seboj, ampak jes še vseno vem, kdo v resnici si ti :))))))) tko da ne nabijaj v tri krasne, ok?
Nightyfly
18. 05. 2017 08.09
+2
Also Grüezi ,,,,ce se ze srecava ,a ne ! Lahko bi vsaj pozdravil kakor zahteva bonton . Pa se nekaj zahteva -NN ljudi je treba vikati , saj vendar nisva ovce skupaj pasla , niti te prelepe koze tukaj ne .
NašDONALDO
18. 05. 2017 08.26
+0
Dragi Nighyfly, ni dovolj samo da pogledaš v slovar, slovar je treba znati tudi pravilno brati. Najprej pa naj pojasnim, da se nisem jaz vtaknil v tvoje pisanje (to pač ni jezikovni forum), ampak si hitel (res da na impliciten, hinavski in pritlehen način, kakršno je pač tvoje delovanje) ti popravljati mene. Tako da ti se le še naprej ukvarjaj s svojimi nebulozami o naj doktorju, resne stvari pa prepusti pametnejšim in sposobnejšim. srám -ú tudi -a m (ȃ)
Nightyfly
18. 05. 2017 14.51
+0
donald ............vidim , da ste tudi sam pogledal v slovar in celo prilepil nekaj na forum ....torej imate toliko SRAMU (Srama po vase) , da delite levite tudi drugim ? Ah , no , dajte no ,!!! Jaz sem pri sebi zelo vesel , da po desetletjih odsotnosti se vedno kar zadovoljivo uporabljam jezik moje matere . Jezik in kultura , predvsem pa obcevanje z neznanimi osebami gresta z roko v roki ,mar ne !?
NašDONALDO
19. 05. 2017 17.45
in to je tvoj odgovor na to, da očitno ne razumeš niti slovarja? zaradi mene uporabljaj jezik kakor hočeš, tudi narobe, saj to ves čas tudi počneš. neumestne pripombe pa le zadrži zase, sicer se lahko ponovno izkaže, kot se je na tem primeru in se je še vedno do zdaj, da si en velik lolek.
paulista
17. 05. 2017 10.40
-19
naj zmaga tisti, ki je zadnji dve dirki na tem dirkališču in bo vse ok :-)
Mason666
17. 05. 2017 11.32
+15
paulista
17. 05. 2017 12.09
-13
Možno, ker ni Lorenza na Yamahi..lani ga je tu pustil kakih 8 sekund za sabao