MotoGP

Suzuki testiral na Phillip Islandu

Phillip Island, 09. 06. 2014 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri Suzukiju so premor med dirkama razreda motoGP izkoristili za 3-dnevno testiranje novih delov motocikla s katerim bodo skušali prihodnjo sezono ogroziti najboljše. Randy de Puniet in Eugene Laverty sta bila vnovič prikrajšana za vrhunske dirkaške razmere.

Motociklistična karavana serije motoGP bo v karatkem zasedla dirkališče v Montmelu, kjer se začenja sedma dirka letošnje sezone. Še naprej pa se na vrnitev v karavano intenzivno pripravljajo pri Suzukiju. S tem namenom so na Phillip Islandu opravili 3-dnevno testiranje, motocikla pa sta zasedba razvojni dirkač Randy de Puniet in zvezdnik serije superbike Eugene Laverty.

Davide Brivio
Davide Brivio FOTO: Reuters
Dirkaške razmere niso bile najbolj ugodne, v dežju niso dobili želenih kazalnikov. Predvsem jih je zanimala obraba gum in učinkovitost najnovejših nastavitev. Laverty je prvi dan po nekaj hitrih krogih celo padel, že naslednji dan pa je odpeljal 37 krogov. Tudi de Puniet je ni odnesel brez padca. "Gledano v celoti – testiranja so bila uspešna, lahko smo testirali več, kot v Argentini, ampak dolgo smo čakali na suho stezo," je dejal Francoz, ki je v dveh dneh naredil 36 krogov.

"Razmere na dirkališču niso bile idealne, saj smo dirkali pri nizkih temperaturah, obenem pa smo s tem motorjem sploh prvič tu. Potrebujemo nekaj časa. Kar zadeva gume, težko rečem. Kar zadeva elektroniko – zelo sem zadovoljen! Korak naprej v vsakem primeru," je dodal de Puniet. Suzuki se v razred motoGP vrača prihodnjo sezono, časov najhitrejših krogov pa niso objavili.

pasica motoGP (VN Katalonije)
pasica motoGP (VN Katalonije) FOTO:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
09. 06. 2014 22.59
+5
Rossi je v spomin na pokojnega Marca Simoncellija na svoji 300. dirki nosil posebej za to priložnost narejen dirkaški kombinezon. V sodelovanju z izdelovalcem kombinezonov Dainese je dobil kombinezon, ki je imel zadaj napis: #thisforSIC58. Ta kombinezon , z Rossijevim podpisom, bo v sredo 18 junija prodan na spletni dražbi. Izkupiček gre v celoti humanitarni organizaciji Marco Simoncelli, ki gradi center blizu Marcovega rojstnega kraja Coriano.
Kosmatinc
10. 06. 2014 20.01
-4
Celo življenje ga bo preganjala 58 se ve zakaj.
thepatronaža
11. 06. 2014 17.13
-1
kaj ma Rossi s Suzukiom, dost je vničeval