MotoGP

Suppo o Marquezu: Prioriteta je dirkač in njegovo zdravje!

Sepang, 25. 02. 2014 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef motociklističnega moštva Honda Livio Suppo verjame, da se bo svetovni prvak Marc Marquez na dirkališča vrnil kolikor hitro bo to mogoče, a vsaj zaenkrat še ni v stanju dirkati na najvišjem nivoju.

Svetovni motociklistični prvak Marc Marquez (Honda) si je minuli teden na treningu v Španiji zlomil nogo, zaradi česar se ne bo udeležil drugih zimskih testiranj v Maleziji. Vodstvo konstruktorskega prvaka verjame, da se bo njegovo zdravstveno stanje v kratkem izboljšalo in bo pripravljen za uvod v novo tekmovalno leto. Za dirko na kateri je v lanski sezoni začel popotovanje proti naslovu najmlajšega svetovnega prvaka v zgodovini elitnega dirkaškega razreda.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Miha Žnidaršič
Šef ekipe Livio Suppo želi skupaj s tesnimi sodelavci dati na voljo Marquezu toliko časa, kolikor ga bo potreboval za popolno rehabilitacijo. Čeprav stanje ni najboljše je vsem jasno, da se želi mladenič na motocikel vrniti ekspresno. "Marc prestaja obvezne terapije, jutri ga čaka nov obisk zdravnika in kontrola, takrat pa bomo natančneje vedeli kdaj bo spet pripravljen za dirkanje,“ je ob prihodu v Sepang povedal Suppo in dodal: "Mi moramo delati na razvoju motorja tako in drugače. Po eni strani bi bilo dobro zanj, da se vrne na motor čimprej, po drugi pa je na prvih testiranjih dokazal, da je že zelo hiter. Motor za novo sezono si je v veliki meri že sestavil po svojem okusu, zato kakšnih bistvenih sprememb do sezone ne bo več. Prioriteta je dirkač in njegovo zdravje, če seveda nimamo tehničnih težav.
Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: POP TV

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lioon
26. 02. 2014 00.45
-11
Dej sej obstaja še kkšn drug k ta Marquez....Sam o teh priviligiranih špancih se piše.....Kje je pa kakšna moto2 novica...ne poznate ane.
bandit1
27. 02. 2014 17.45
Lepo napisano, pa obstaja tudi SBK ki ga nihče ne omeni. Pa imamo vsaj 3. OH IN SPLOH SLO Motoristične portale na internetu pa nikjer besede o testiranjih, dirkah, če je pa le , je vse 1 teden za luno. Beda. Poglejte mal Italijane
thepatronaža
26. 02. 2014 00.22
-3
pobje, ne se sekirat, začelo se je lamanje
THEdocktor
25. 02. 2014 18.12
-5
THEdocktor
25. 02. 2014 18.11
-6