MotoGP

Stonerju 'hudo' zaradi Lorenza

Assen, 30. 06. 2012 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralski motociklistični šampion Casey Stoner (Honda) se dobro zaveda, kako se po dirki za VN Nizozemske počuti Jorge Lorenzo (Yamaha), ki ga je v prvem ovinku s cestišča izrinil Alvaro Bautista (Gresini Honda).

Svetovni motociklistični prvak Casey Stoner (Honda) je z zmago na preizkušnji za VN Nizozemske v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda motoGP ujel Španca Jorgeja Lorenza (Yamaha), ki je dirko končal že v prvem zavoju. Z dirkališka ga je izrinil rojak Alvaro Bautista. Motociklistični navdušenci so tako ostali prikrajšani za dvoboj najuspešnejših dirkačev letošnje sezone. "Nihče si ne želi takšnega manjšanja razlike v primerjavi z neposrednimi konkurenti. Z Jorgejem zelo spoštujeva vse dirkače in si pri tem ne želiva tovrstnih nesreč. To je zelo neprijetno zanj,“ je na novinarski konferenci po končani dirki povedal zmagovalec Stoner.

Jorge Lorenzo je končal dirko že v prvem ovinku.
Jorge Lorenzo je končal dirko že v prvem ovinku. FOTO: Reuters

To je bila šele njegova prva zmaga po tisti iz Estorila, kjer je dobil dirko za VN Portugalske. "Danes sem peljal kar dobro. Za nami je zelo naporen konec tedna. Poškodbe niso bile tako nedolžne, ampak ekipa je naredila svoje in vse skupaj je bilo veliko lažje. Veliko dela je imela predvsem fizioterapevtka in ko sem se zjutraj zbudil skoraj brez bolečin, je bil občutek zelo dober. Kljub vsemu je bilo daleč od idealnega, še naprej sem imel težave z močjo desne noge, ampak ramena so bila bolje. Hvala ekipi in hvala vsem, ki so mi pomagali do vrhunskega rezultata,“ je še dodal Avstralec.

Stoner se je z zmago v Assnu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva na vrhu poravnal z osmoljencem dirke Lorenzom. Oba imata po 140 točk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Awesomedude
30. 06. 2012 16.57
+1
Po mojem se Stoner zvečer preden gre spat pomoli bogu in zahvali za Bautisto. ;=)
hiterkstrela
30. 06. 2012 18.03
+5
poškodbe mu sigurno nebi privoščil, en padec, kot je bil pa tale, pa sigurno. Če mu kdo vrjame, ma ni s tega planeta...
KennyJR
01. 07. 2012 09.49
-1
niso vsi taki hinavci kot rossi ;) in za razliko od rossija stoner pove tisto kar misli, ne pa tisto kar hočejo slišat navijači... če bi pa rossi reku da mu je škoda lorenza in seveda itak nebi mislil resno, bi bila pa tako lepa gesta ane?
Omen3
01. 07. 2012 11.59
+3
Kenny spet nakladaš.... Govoriš kot da si Stonerjev PR in v njegovem imenu podajaš besede.... Večinoma dirkači govorijo to,kar hočejo slišati navijači in sponzorji....včasih pa se kdo spozabi..... in naredi napako..... A si slučajno pričakoval,da bo Stoner rekel,da je vesel in zadovoljen,ker mu je Bautista pomagal v prvenstvu....in da je ujel Lorenza po točkah......lol..... In seveda,ko Stoner nekaj reče,to zares misli,ko pa nekaj rečejo ostali dirkači,se pa sprenevedajo....dej malo pomisli,preden pišeš neumnosti... Kakšen je Stoner smo že imeli priložnost videti...kar je mislil ni povedal....ampak storil in nekoga boksnil....in to ,ko je bil na motorju....odgovorna gesta res..... Ali pa letos,ko je govoril da ni res,kar pišejo španski novinarji da bo končal z dirkanjem..... nekaj tednov zatem,pa je novico le potrdil.....in potem on pove tisto kar misli.....yeah right..... Tako,da kar nehaj že s tem tvojim "Rossi hinavec".....ravno tak je kot "Tvoj bog" in ostali...... le da ima več naslovov in vam gre to na živce.....in ga zato vlačite po zobeh....
KennyJR
01. 07. 2012 23.54
ma dej.. stoner še nikoli ni govoril nič, kar bi želeli slišati navijači... on vedno pove tisto kar misli, pa če je še tako butasto in neprijetno... in zato mi je všeč... stoner je tole povedal čist resno... sej verjetno bi kdorkoli povedal isto in mislil resno.. le kdo bi želel pridobivati pike na tak način.. in stoner je tudi rekel, da mu je to precej pomagalo in da bo sedaj lažje, ampak vseeno noče na tak način pridobiti prednosti... ni bil prvi in zadnji ki je koga boxnil... in ravno malo pred tem ga je de punet zaradi svoje nepremišljenosti skoraj sklatil z motorja pri polni hitrosti... in stoner je rekel samo eno stvar glede upokojitve: "to so samo govorice, ko se bom odločil kaj bom delal naslednjo sezono bom to sam sporočil..." in to je naredil... kaj bi še rad?
Omen3
02. 07. 2012 01.42
Kenny...komu ti lažeš sebi ali drugim.....?!? Če te spomin ne služi najbolje,ti jaz rade volje pomagam..... To kar si napisal je laž: "to so samo govorice, ko se bom odločil kaj bom delal naslednjo sezono bom to sam sporočil..." Ker Stoner ni ravno tako povedal (vsaj ne v tem intervju-u) Dne 13.5. je Stoner povedal (so ga objavili tudi na 24ur): "Ko me je neki novinar vprašal, koliko resnice je v govoricah, sem mu dejal le, da je najbolje, da ne bere in ne gleda, kaj poročajo španski mediji. Nekaj podobnega se je zgodilo že pred leti. Izpustil sem dirko, ker sem se slabo počutil, mediji pa so takoj začeli namigovati o moji skorajšnji dirkaški upokojitvi. Torej ponavljam – to so le govorice,“ je na to temo povedal Stoner in dodal: "Po pravici povedano ne vem, kako dolgo bom še vztrajal. S tem je zavrnil vsa namigovanja o prenehanju nastopanja. Tako da to, kar je povedal, je debela laž,.......ker 13.5. je Stoner že točno vedel,da je to njegova zadnja sezona.Pa takrat še ni hotel priznati medijem resnice. Tako da Kenny .....laž ima kratke noge..... Mene ne moti toliko,ko govoriš,da Stoner vedno pove po resnici (PA ČEPRAV NE)....bolj me moti ko za druge trdiš,da ne govorijo po resnici.....najbrž si kakšen vseved in namesto drugih veš kako in kaj....najhuje je to,da si v svoje prepričanje tako siguren...pa sploh nimaš najmanjšega dokaza....ampak tebe to ne moti.... Boksanja pa sploh ne bom več komentiral......a če so to že drugi naredili pred njim je pa v redu,da še on potem.....
KennyJR
02. 07. 2012 11.28
pa kaj je s tabo??? kje je rekel, da bo nadaljeval? kjeeee????? samo rekel je da so to še govorice, ker še ni uradno.... pa koga ti nateguješ? in nenazadnje kdo pravi, da je bil takrat že odločen??? kako lahko veš, da je bil?? in seveda mislim, da še nihče ni povedal takole v intervjuju da bo končal... vsak lepo skliče tiskovno konferenco in to pove tam.... ko se je govorilo, da bo šel rossi k ducatiju so vsi vedeli že nevem koliko podrobnosti o pogodbi, pa se je še vedno čakalo, da rossi to javno oznani... taka je pač procedura... če ti kej ni všeč, ne glej motogp... bistvo je, da stoner nikoli ni rekel, da se NE BO upokojil... torej se ni zlagal... in nevem kaj bi še rad dosegel, s tako nepomembnimi stvarmi... za rossija je pa itak znano, da se prilizuje oboževalcem in s tem služi €€.... kar se pa tiče boxanja.. meni se zdi zadrževanje veliko hujše od boksanja.. in seveda neprimerno nevarnejše...