MotoGP

Stoner: Upam, da bom v Motegiju konkurenčen

Montegi, 09. 10. 2012 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni svetovni prvak v razredu motoGP Avstralec Casey Stoner se po več kot šesttedenski odsotnosti zaradi poškodbe gležnja vrača v motociklistično karavano. Prihajajoči konec tedna bo Stoner nastopil pred navijači Honde na VN Japonske.

Dvakratni svetovni prvak Casey Stoner se je poškodoval ob grdem padcu na kvalifikacijah za VN Indianapolisa. Avstralec je bil odsoten poldrugi mesec in tako zaradi zloma gležnja izpustil tri dirke ter posledično izgubil bitko za naslov prvaka. Dirkač Honde se močno veseli vrnitve na dirkaške steze, a se ob tem zaveda, da verjetno še ne bo popolnoma konkurenčen vodilnim. "Petkova prosta treninga bosta ključnega pomena. Takrat bom videl, kakšen je občutek v čevlju in koliko lahko gleženj obremenim," je dejal Stoner, ki bo tako odvozil še svoje zadnje štiri preizkušnje v svoji dirkaški karieri.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

Avstralec, ki po tej sezoni odhaja v pokoj, je vesel da se vrača v motociklistični paddock: "To bo razveselilo celotno moštvo, da se prihajajoči konec tedna vračam na motocikel. Steza v Motegiju ima veliko trdega zaviranja in hitrega pospeševanja, to je precej težko za telo in fizično zelo zahtevno." Avstralec kljub dolgi odsotnosti zaseda še vedno tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda motoGP si je dolgčas krajšal doma s svojo družino. "Zadnjih šest tednov je bilo zame težkih, moral sem sedeti in počivati. Gleženj sem prepustil fizioterapevtom. Na srečo sem imelo ob sebi hčerko Ally, ki mi je krajšala čas. Dirke sem spremljal od doma. Zelo mi je bilo žal za Danija Pedroso v Misanu, ampak to je pač dirkanje in takšne stvari se dogajajo, kot se je to pripetilo Lorenzu v Assenu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prototip
10. 10. 2012 17.29
-2
upam da se bo lorenzo stonerju pametno izogibal,ker znajo pri hondi marsikaj zrežirati,,,,
Jure Herer
09. 10. 2012 23.21
-17
kaj imate od tega da to spremljate?nič, kaj pa oni od vas ? Denar
hiterkstrela
10. 10. 2012 11.28
+8
nas to zanima in uživamo ob spremljanju aktualnih dogodkov, je pa zanimivo, da tebe zanima kar druge zanima...... Kje tebe čevelj žuli, pa mene ne!
yokerxdinterfan
09. 10. 2012 22.58
+6
Neža Vidic
09. 10. 2012 21.18
+8
stoner je car pa če tud ne zmaga, sam da pedrosa zmaga pa lorenzo odstop. komaj čakam dirko
japaneno
09. 10. 2012 19.01
+17
Komaj čakam, da ga vidim spet na stopničkah! :) Zasluži si lep zaključek super kariere :)
hiterkstrela
09. 10. 2012 19.11
+6
okej, to je res!! Sam mam občutek, da če bo konkurenčen daniju, ki je v motegiju vedno zelo hiter, bo vseeno za njim, tut če bi ga lahko ogrožal.... bomo videli, tut sam komaj čakam
miny_db
09. 10. 2012 21.09
+10
jst pa upam da bodo stoner crutchlow in dovizioso probal lorenza zadržat za sabo , da bo pedrosa vsaj mal bližje naslovu, no tud kakšnega odstopa lorenza se ne bi branu :)))))
Aljosa Skrabelj
10. 10. 2012 14.51
+4
Če bo Stoner sposoben it mimo Danija bo tudi šel. Stoner letos zaključuje kariero in ga ukazi Teama več ne ganejo. Bodi brez skrbi, da bo naredil vse kar je mogoče, da zmaga čimvečkrat. Je pa res, da je Dani trenutno neverjetno hiter. Veliko hitrejši kot na začetku sezone. Stoner ne bo kr "odkruzal" mimo njega.
hiterkstrela
10. 10. 2012 16.35
osscar
10. 10. 2012 18.35
Hahaha bogi Lorenzo kaj vse bi mu privoščili nekateri....sam saj vemo kako je, to je ena velika loterija in lahko se komu drugemu zgodi da se kaj po pesku podrsa. Saj ne da bi to komu privoščila Daniju npr.m ker itak je najboljše gledat ko so vsi na progi
Aljosa Skrabelj
10. 10. 2012 19.47
+1
Za kogarkoli navijamo... bi vseeno bilo najbolj zanimivo, da se prvenstvo odloči v zadnji dirki. Andrenalina čez glavo za vse. Kam bo vse skupaj šlo bomo videli v naslednjih dveh dirkah. Če daniju uspe zmagat obe in je Stoner dovolj hiter, da bo pred lorenzom... so še možnosti za tak razplet. Dajmo si priznat, da bi bil že čas, da zadeva postane paprena tudi v zadnji dirki. Kot recimo v SBK, kjer je bilo izjemno zanimivo, kljub temu, da je bilo malo prehitevanj. Zadeva je res šla na nož. Moje mnenje. Kar se tiče pa tega, kaj kdo privošči Lonezu.... Kot, da navijači nasprotnikov ne privoščijo enako Daniju, Stonerju in Rossi-ju. Tako pač je. In tako bo ostalo. Lorenzo se je zelo spremenil in postal precej bolj človeški. Tole sezono celo daje zanimive komentarje. Pač traja, da se znebiš "klovnovskih" for, ki si jih počel v preteklosti. Enako kot se more Dani znebit nazivov, da se ne zna borit, da je leden po obnašanju... Mislim, da sta oba precej drugačna letos. In sta definitivno oba favorita za naslednje leto. Bo pa zanimivo videt Rossija nazaj na Yamahi. To bo še veselo.
osscar
10. 10. 2012 20.57
Ne vem mogoče bi bil tvoj komentar drugačen, če ne bi manjkalo pol mojega... Ja se strinjam vsak navija za svojega favorita in temu posledično "ne mara " nasprotnikov. To kar se meni zdi neumno je, da kot navijač želiš nasprotnikov odstop, po drugi strani pa hočemo boj, akcijo, adrenalin. Pa če bi Lorenzo odstopil in bi se Dani v cilj pripeljal "lagano sportski" bi bilo ok, če to naredi Lorenzo je ogenj v strehi. Ja, ja saj vem vsak želi zmago svojemu favoritu pa kakršna koli že je. Je pa seveda res, da bo brez napak enega ali drugega težko za oba.
Aljosa Skrabelj
10. 10. 2012 21.30
+1
Manjka pol komentarja... je popolnoma logično za lebavo 24ur stran. Nasvet. Ko napišeš komentar označi celega in izberi ctrl+c (ga skopiraš) in komaj potem klikni objavi. Dejstvo je pač, da imajo enega najbolj bedastih vmesnikov in popolnoma nobene realne kotrole nad njim. Pač se je treba prilagodit. Sem tudi sam že napisal izjemno dolg komentar in ga je prikazalo 20 procentov. Na koncu pa, a misliš, da imamo navijači Danija kaj lažjo pot kot navijači Lorenza? Lepo te prosim. Seveda pa to da sem navijač Danija od časov njegove karire 250 cc ne pomeni, da ne spoštujem Lorenza, Stonerja in predvsem Rossija, katerega zdaj vsi napadajo. Daleč od tega. Enih ne maram, eni so mi OK... vsekakor pa nikoli ne napadam niti ponižujem nobenega od njih. Seveda pa reagiram ko se navijači negativno spravite na Danija. In vedno bom. Torej sedaj sem napisal, pred kliknem komentiraj označim vse skupaj in stisnem Ctrl+C. Če po objavi manjka del, kliknem edit (svinčnik ob desno mojem kometarju), označim tekst in dam Ctrl+V. Osnova komentitanja na 24ur. Pač nismo na resni strani, ki ve kaj počne. 24ur je pač ene 10 let za resnimi stranmi v tujini. Popravek 1. Seveda so manjkali štirje stavki. LOL. Bravo 24ur.. you made my point.
Aljosa Skrabelj
10. 10. 2012 21.37
PS če kak junak iz 24ur misli brisat njihove osebne težave, kot to počnete ko nekdo poda realno kritiko Moj komentar je kopiran in shranjen ter bo kmalu spet objavljen. Z dodatno kritiko. Če bo potrebno tudi preko proxy serverja.
hiterkstrela
11. 10. 2012 07.51
tak ja, al pa kr do hiše popa, pa klafute stalat, hihi
miny_db
11. 10. 2012 12.42
jst ne privoščim nobenemu da se po pesku valja, sam rad bi videl da bo prvenstvo do zadnje dirke zanimivo. ker če lorenzo uide pol ne bo zanimivo gledat... kot navijač stonerja pa upam da jih bo na domačem Phillip Island-u spet za seboj pustu vsaj 15 sekund :)))))