MotoGP

Stoner tudi v sezoni 2013: v Philipp Islandu s posebnim vabilom?

Barcelona, 03. 06. 2012 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Casey Stoner (Honda) v Le Mansu napovedal dirkaško upokojitev po koncu letošnje sezone, so mnogi prepričani, da se bo vrnil takoj, ko si napolni baterije. Morda že prihodnje leto na domači dirki v Philipp Islandu.

Motociklistični privrženci Avstralca Caseyja Stonerja so po šokantni novici v Le Mansu, ko je njihov junak obelodanil vest, da se bo po koncu sezone dirkaško upokojil, še naprej razočarani, saj v karavani ne bo več dirkača s tako prefinjenim načinom dirkanja. Za koga bodo navijali v prihodnje, ni znano, a v dirkaških boksih se že pojavljajo govorice, da naj bi omenjeni dirkal tudi v prihodnji sezoni.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

Po govoricah v dirkaških krogih sodeč, bo na stezo v prihodnji sezoni skoraj zanesljivo zapeljal na dirki za VN Avstralije v Philipp Islandu, in to s posebnim vabilom organizatorjev. O tem je za Sportmediaset spregovoril tudi tehnični svetovalec Ducatija Dario Marchetti, ki je prepričan, da se bo dvakratni svetovni prvak na stezo vrnil takoj, ko si spet napolni baterije, prav domača dirka pa bi lahko bila ena od preizkušenj, kjer ga bodo njegovi zvesti privrženci spet lahko pozdravili.

Šef Stonerjeve ekipe Cristian Gabarrini, ki sodeluje z Avstralcem od leta 2007, pa meni, da je v govoricah zagotovo nekaj resnice. Stiskal bo namreč pesti, da bo dirkač kar najhitreje spet potreboval adrenalinsko 'injekcijo', ki jo prinaša dirkanje z več kot 300 kilometri na uro.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorrader
03. 06. 2012 18.12
kot vedno izjemen izbor slik:-)