MotoGP

Stoner presenetil samega sebe

Assen, 29. 06. 2012 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni svetovni prvak razreda motoGP Casey Stoner je po precej skromnih predstavah na prostih treningih eksplodiral na kvalifikacijah pred VN Nizozemske in osvojil najboljši startni položaj, s čimer je presenetil celo samega sebe.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

Začetek dirkaškega konca tedna v Assnu ni bil nikakor po željah Caseyja Stonerja, saj se je najprej precej mučil z Bridgestonovimi pnevmatikami, nato pa na zadnjem prostem treningu grdo padel. A vse skupaj odličnega Avstralca ni vrglo s tira, v zaključku kvalifikacij je pokazal zobe in osvojil svoj 37. najboljši startni položaj, odkar nastopa v razredu motoGP.

"Včeraj smo večino dneva poskušali zmanjšati tresenje. To se namreč stopnjuje skozi konec tedna in to smo poskušali nadzorovati, a nam ni uspevalo. Še posebej ne, ko je postajalo topleje. Danes zjutraj nam ni uspelo odpeljati niti nekaj pravih krogov, saj se mi je pripetil eden izmed večjih padcev v moji karieri. Nekoliko me je premetalo," je za autosport.com povedal Stoner, ki je v kvalifikacijah le našel pravi ritem: "Danes dopoldne nismo dobili pravih informacij, a zaradi dežja jih niso niti drugi. Vedeli smo, da bomo morali popoldne zbrati nekaj informacij, zato smo vztrajali s trdo pnevmatiko. Druga moštva so se na trših pnevmatikah kar dobro izkazala in obstaja možnost, da jih bomo morali uporabiti na dirki. Zato smo na trdih pnevmatikah vztrajali vse do konca. Znova nas je nekoliko presekal dež, saj smo potrebovali več časa na stezi. Nato smo se odločili, da namestimo mehke pnevmatike in vidimo, kaj se bo zgodilo. Krog, ki mi je uspel, nas je vse presenetil. Nismo se zavedali, da smo lahko tako hitri."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

64990090
29. 06. 2012 18.46
+1
Po anketi na desni je pa veliko optimistov :)
chiri
29. 06. 2012 23.18
-2
Še več optimistov pa pričakuje jutri ugoden rezultat, ampak sanje so dovoljene.