MotoGP

Stoner: Posebno vabilo? Bilo bi zabavno …

Barcelona, 04. 06. 2012 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Casey Stoner (Honda) naj bi v prihodnji sezoni prejel posebno vabilo prirediteljev preizkušnje za Veliko nagrado Avstralije. Dirkač o tem ne ve nič, če se bo to dejansko zgodilo, pa ne verjame, da lahko ogrozi najhitrejše.

Motociklisti razreda motoGP so po preizkušnji za Veliko nagrado Katalonije misli usmerili proti Veliki Britaniji in dirkališču v Silverstonu. Tam se bo poskušal po spodrsljaju v Montmeu vrniti tudi svetovni prvak Casey Stoner, ki je zadnjo preizkušnjo končal na zanj 'skromnem' četrtem mestu. Ob tem pa so v dirkaških boksih vse glasnejše govorice, da se Avstralec z začetkom novega tekmovalnega leta vendarle povsem ne poslavlja.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

Prireditelji preizkušnje za Veliko nagrado Avstralije naj bi namreč razmišljali o tem, da mu podelijo posebno povabilo organizatorja, kar bi pomenilo, da bi se znova znašel na startu dirke. "Ne vem, kaj bom počel po koncu dirkaške kariere. Ljudje me dnevno sprašujejo, kako bom zapolnil prosti čas, kje bom našel adrenalin po slovesu od razreda motoGP, glede na to kako zabavno je privijati motocikel do maksimuma. Ne glede na to, za kakšen motor gre. O posebnem vabilu prirediteljev VN Avstralije nisem razmišljal. Verjamem, da bo zabavno, če ga dobim. Že sedaj vem, da bom težko konkurenčen najboljšim, saj bom daljše časovno obdobje oddaljen od motorja. Za zdaj vem le to, da bom po upokojitvi užival družinsko življenje in počel vse tisto, česar do sedaj nisem mogel,“ je dan po dirki povedal Stoner.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorrader
06. 06. 2012 09.50
+2
V višku kariere ko je najboljši in ima največ navijačev (no...) pusti vse na cedilu zaradi žene...ma naj ga pustijo pri miru, če se mu ne da se mu pač ne da. Stara koka v 15h letin ni niti pomislil na kaj takega...jbg niso dirke za žene:-D
Omen3
05. 06. 2012 23.01
+1
Običajno se "wild card" dodeli aktivnemu dirkaču.... Kot je Stoner sam omenil,verjetno ne bo tako konkurenčen.....sam pa si verjetno ne želi dirke,ko ne bi bil v boju za prva mesta.Vprašanje je tudi,kakšen motor bi imel....bi mu Honda dala kar tovarniškega in ga seznanila z vsemi novostmi?Kaj pa če se res vrne "iz penzije" in podpiše za drugo moštvo? Poleg tega obstaja večja nevarnost poškodbe (ali bog ne daj kaj hujšega),če dirkač aktivno ne nastopa (in trenira) čez sezono in ni v top pripravljenosti.Dvomim,da se mu splača reskirati....in to za en ekshibicijski nastop.
Julij Cezar
05. 06. 2012 18.45
+1
Meni vse skupaj tole smrdi po tem, da mu pripravljajo zanko, in bi se ujel v njo, vse to z namenom da bi po koncu sezone reku pa dobro bom ostal.
nekdo17
05. 06. 2012 12.38
-6
Stoner že sedaj ni več konkurenčen. Baba ga ne spusti s štrikca niti za minuto. Prav hecno je videti, kako sedaj z majhnim otrokom lazi po svetu za njim. Če bo drugo leto dobil povabilo na dirko v Avstraliji, pa lahko na motor naloži še babnico in hči, pa se bodo malo vozili naokrog.
rko
04. 06. 2012 23.24
+1
mah pokakanc :)