MotoGP

Spies tarča Fausta Gresinija?

Brno, 26. 08. 2012 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lastnik motociklističnega moštva razreda motoGP Gresini Honda, Fausto Gresini, naj bi v prihodnji sezoni v svoje vrste zvabil izkušenega Bena Spiesa, ki se še ni odločil, kje bo dirkal v prihodnji sezoni.

V Brnu se praviloma sprejemajo odločitve o prihodnosti številnih dirkačev serije motoGP, ki prav vikend v sklopu preizkušnje za veliko nagrado Češke izkoriščajo tudi za sklepanje oz. podaljšanje pogodb. Letos je to storil Cal Crutchlow, ki ostaja zvest Tech 3 Yamahi. Med tistimi, ki še nimajo zagotovljenega sedeža za prihodnjo sezono, pa je tudi Američan Ben Spies. Po govoricah v dirkaškem paddocku sodeč pa naj bi mu mesto v moštvu ponudili pri Gresini Hondi, kjer bi v novi sezoni dirkal skupaj z Alvarom Bautisto.

Ben Spies
Ben Spies FOTO: Reuters

Španec sicer moštvu ni prinesel želenih rezultatov – vsaj na prvih enajstih dirkah sezone –, s Spiesom pa bi Fausto Gresini dobil dirkača, sposobnega za doseganje najvišjih mest. Lastnik moštva je sicer na seznam želja postavil več dirkačev – prva želja je bil Valentino Rossi, druga Andrea Dovizioso, tretja Andrea Iannone in šele četrta Spies, a ta hip se zdi, da je prav slednji najbliže selitvi h Gresini Hondi. Kakšen bo razplet, bo pokazal čas.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dstojs
26. 08. 2012 23.27
+1
Najboljš da pride Tomos ali Piagio in bo zadosti ekip.
KennyJR
26. 08. 2012 10.47
+1
če bi se to slučajno zgodilo, potem bradl ostane brez sedeža in LCR brez ekipe... vsaj s strani honde... bautista ostaja (če ostaja) samo zato, ker tako želi dorna... bolj verjetn scenarij je ta, da bo LCR ekipa dobila oba motocikla, na enem ostane bradl (ki ga honda želi) na drugem pa bautista... gresni pa naj bi postala ekipa za "tovarniško" aprilio... če bradl izgubi sedež samo zaradi tega, ker dorna preferira bautisto bo pa to sam še en velik minus za dorno...
mzurry
26. 08. 2012 10.52
+9
KennyJR
26. 08. 2012 11.02
-8
sonellion
26. 08. 2012 11.19
-3
ma ta bautista nej spoka iz motogpja. Tip nima kej delat v taki konkurenci...
ewellia
26. 08. 2012 11.51
+3
kennya bi lohk jasnovidec denny klical hahaha
Jan Vodopivec
26. 08. 2012 13.05
+6
Bradl že ima pogodbo za 2013, tako da je pod vprašajem samo Bautista. Bautista v treh letih pravzaprav ni pokazal nič, s Suzukijem je lani na testiranjih de Puniet pokazal, da bi motor lahko bil veliko hitrejši kot je bil. Dvomim, da bo Bautista dobil prednost pred Spiesom, govori pa se nekaj tudi o Rei in Iannoneju.
KennyJR
26. 08. 2012 13.18
+0
ewellia no dej... kot NE vidiš, sem napisal samo stvari, ki so možne da se zgodijo, ne pa kaj se bo zgodilo... nobenega vedeževanja ali napovedovanja... Piiivkc Problem je v tem, da ima bradl podpisano pogodbo z LCR in ne s hondo... ampak vsak proizvajalec lahko na grid postavi le 4 motocikle... dva tovarniška in dva poltovarniška. tako velevajo pravila. torej, če bi za gresinija vozila spies in bautista (kot piše zgoraj) potem LCR team ostane brez honde in lahko dajo bradlu za vozt samo še tricikel :D mal heca... pač bi moral poiskat drugego tovarni motociklov... ker pa vemo da to yamaha ne more biti ostane samo še ducati, ki pa bo verjetno imel svoj junior team z dvema voznikoma, kar na koncu pomeni, da prostih prototipov nebo VEČ...
Infadel_no1
26. 08. 2012 22.02
res je, samo vprašanje je kako bo, ker ducati še ne ve ali bo sploh osdeloval naslednjo sezono ali ne!