MotoGP

Spies pri Tech 3 Yamahi drugo leto?

Teksas, 17. 09. 2009 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po poročanju britanskih medijev naj bi se Američan odločil, da že v sezoni 2010 iz prvenstva superbike prestopi v razred motoGP.

Ben Spies bi pri poltovarniški ekipi Yamahe zamenjal Jamesa Toselanda in tako postal moštveni tekmec someščana iz Teksasa Colina Edwardsa. Po govoricah sodeč naj bi Edwards že podaljšal pogodbo s šefom ekipe Hervom Poncharalom, a pri Tech 3 Yamahi zadeve še niso komentirali. Podobno je tudi z drugim Američanom, saj iz nobene strani še ni prišla uradna objava, da se Spies res seli v motoGP. Novico bodo pozdravili številni navijači in poznavalci najelitnejšega prvenstva na dveh kolesih.

Pred dvema tednoma je Yamaha v uradni izjavi zapisala, da bo Spies do konca sezone 2010 dirkal v superbiku nato pa prišel v motoGP. Kot kaže pa je Američanova želja po dirkanju v motoGP ogromna.
Pred dvema tednoma je Yamaha v uradni izjavi zapisala, da bo Spies do konca sezone 2010 dirkal v superbiku nato pa prišel v motoGP. Kot kaže pa je Američanova želja po dirkanju v motoGP ogromna. FOTO: Reuters

Petindvajsetletnika mnogi že nestrpno pričakujejo v motoGP. Tako Edwards kot Toseland obžalujeta, da nista v motoGP prišla že prej, čeprav je bil Britanec ob prvem nastopu star le 26. Glede na to, da je Spies v superbiku zmagoval na stezah, ki jih nikdar prej še ni videl in je velik favorit za naslov v svoji prvi sezoni, pri Teksačanu leta očitno niso faktor. Če letos ne bo osvojil prvenstva, ni veliko razlogov, da bi še dirkal v superbiku, še posebej zato, ker si Američan ne želi nič bolj kot dirkati v razredu motoGP.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
29. 09. 2009 09.31
Kenny tole je pa eno velko nakladanje,dvomim da si že kdaj peljal po grobniku,tko da tole kar si napisal ne drži čisto nič,sicer pa rezultati povejo vse a ne,tud 1:44:02 nekaj pove če veš za kaj se gre.
KennyJR
21. 09. 2009 12.38
mzurry če bi ti gledal wsbk... bi videl kakšna je razlika v zmagah... kolk ničel me ben po krivdi drugih in tehnike... če bi mel pol manj smole bi bil že 50 pik spredi.... ne pozabi da je hayden superbiker pa je svetovni prvak... res da večini ne rata, ampak ne zato, ker bi bili slabi vozniki, ampak zaradi tega, ker v wsbk dobiš motor in voziš, v motogp je pa tolk nastavitev in elektronike, da je razlika med tema dvema motorjema ogromna... in je prehod težak... je ben lepo povedal... če bi dirkala z rossijem na R1 bi ostala skupi... če bi šla dirkat na M1 bi ga rossi nabil za 40s... ampak ko se ben vklopi v motogp čez zimo, bomo verjetno spet priča neverjetnim predstavam :) dokaz da pa w wsbk prvenstvu vozijo res odlični vozniki so pa naprimer tamada, nakano, checa, mogoče še kdo... vozniki, ki se vozijo s tabolšimi mašinami, slabše kot v motogp s privatnimi...
-strela-
19. 09. 2009 10.51
Mislim da z poltovarniško yamaho več kot povprečen ne bo!
mzurry
19. 09. 2009 08.30
ja ampak vsseno mislim da se bo za naslov moral še pošteno potruditi.....
raul67
18. 09. 2009 19.40
mzurry res je da nima velikega vodstva sam je dejansko letos pokazal daleč največ, meu je pač veliiiiko smole, predvsem z Yamaho...
mzurry
18. 09. 2009 16.10
v moto gp bo pa isto kot vsi superbikeri ------drugorazrednik !!!!!!!!!!!!!!
mzurry
18. 09. 2009 16.09
v wsbk že letos skoraj da nima konkurence..... ja nevem kero prvenstvo je to šele na zadnji dirki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku pa še to zato k je čeka hago podrl....mal si oglej sbk
raul67
18. 09. 2009 12.03
Evo jih spet vsi tukaj jasnovidci, kaj bo, in kaj ne bo naredo - počakajte malo pa ne bluzit kr nekaj tak ko ste govorili da bo Nicky rastural ker mu kao motor leži, pa da bo Dovi Pedroso v košu noso pa ne vem kaj še vse - Tut Espagara ste popluvali še preden se je sploh na motor vsedo pa se je vseeno tipson kar izkazal. Počakajte pa bote pol pametni.
gogi_
18. 09. 2009 08.45
po dveh sezonah bo šel nazaj v superbike.ni dirkač ki bi v moto gp lahko posegal po najvišjih mestih in to njemu ki je navajen zmagovati ne bo dobro vplivalo na samozavest.naj ostane tam kjer je in ostane prvi na vasi,kot da je zadnji v mestu.
KennyJR
17. 09. 2009 22.54
spies nebo nikoli naslednji rossi... podobnosti med njima ni... razen da sta oba dobra... najboljša... predvsem lepo bi blo bena gledat v naslednji sezoni, ker tech 3 yamaha nebo ravno konkurenčna, pa verjamem da bodo tudi stopničke padale :) če edwards hodi med 5 bo ben samo še višje :) v wsbk že letos skoraj da nima konkurence, tako da naslednje leto bi bil dolgčas... res upam da pride v motogp... več bo znanega prihodnji vikend v imoli :)
wututu
17. 09. 2009 21.11
naslednji rossi vam povem ;)