MotoGP

Španci bodo merili ekonomski učinek dirk

Barcelona, 18. 01. 2012 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklistična karavana razreda motoGP se v tekmovalnem letu kar štirikrat zaustavi na Pirenejskem polotoku, zaradi gospodarske krize pa bi se lahko število preizkušenj v Španiji zmanjšalo.

Šef Dorne Carmelo Ezpeleta se zaveda, da prireditelji dirk svetovnega motociklističnega prvenstva v razredu motoGP ob vse globlji gospodarski krizi, ki pretresa svet, stežka zagotovijo sredstva, potrebna za organizacijo dirke. Ravno zaradi tega v prihodnje ne želijo nikogar siliti v organizacijo, v kolikor prireditelji ne bodo zadostili željam Dorne, pa jim bodo licenco za organizacijo preizkušnje preprosto vzeli.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

Glede na aktualno gospodarsko stanje na Pirenejskem polotoku se utegne zgoditi, da Španci v prihodnje ne bodo imeli več štirih dirk (VN Španije, Katalonije, Aragonije in Valencije), kolikor jih je na koledarju za leto 2012. To ni le razmišljanje krovne organizacije, ampak tudi tamkajšnjih oblasti, ki bodo letos poskušale izmeriti dejanski ekonomski učinek, ki ga prinaša organizacija na posameznem prizorišču. "Razmišljamo o tem, saj je v prihodnje potrebno bolj gospodarno ravnati z denarjem. Za vsak evro moramo vedeti, kje je bil porabljen,“ je dejal katalonski minister za gospodarstvo Andreu Mas-Colell, ki meni, da je skorajda nemogoče gostiti tako motociklistično kot tudi formulaško preizkušnjo: "Nedvomno je ta hip dražja prekinitev kot pa izpolnitev pogodbe do izteka.

V Valencii zato že razmišljajo o tem, da bi v prihodnje opustili dirko formule 1 in vse sile usmerili v organizacijo motociklističnega spektakla. Španski navijači so namreč navdušeni nad vonjem po bencinu, zato jim vsega enostavno ne želijo vzeti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

španjolskasupast4r
20. 01. 2012 12.30
+0
zakaj tu nije komentarov?a ki je sloner na sliki!pa dajte sliku od jorgeja ili rosija,bo hitr polno