MotoGP

VIDEO: Smrt Simoncellija: Bi moral Rossi prenehati dirkati?

Rim, 24. 10. 2011 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pretresena je Italija, pretresen je motociklistični svet ... O tragični nesreči se niso razpisali le največji svetovni mediji, ampak tudi številni vplivneži s sveta motošporta. Potem ko je s posnetkov razvidno, da je v nesreči Valentino Rossi povozil Marca Simoncellija, si italijanski novinarji zastavljajo vprašanje, ali bi moral Rossi skleniti športno pot.

"Rossi, Lorenzo, Pedrosa … prav vsi so bili v neposredni bližini tragedije v Sepangu, doslej pa se nikomur izmed motociklistov ni zgodilo nič podobnega. Super Sic ni kriv za to, kar se je zgodilo. Gume so bile neogrete, v napačnem trenutku je izgubil kontrolo nad motorjem,“ pišejo v današnji izdaji La Gazzette dello Sport. Ravno zaradi tega so na spletni strani rožnatega športnega časnika zapisali vprašanje: "Se lahko Rossi po tragediji še vrne na dirkaške steze?

Marco Simoncelli
Marco Simoncelli FOTO: Reuters

Tisti, ki so odgovorili na vprašanje v času objave, so bili v 50,4 odstotka za njegovo dirkanje v prihodnje, 49,6 pa jih je proti dirkanju Tavuljčana. "Sic je bil kot moj mlajši brat, odločen na stezi in sladek zunaj nje. Še vedno ne morem dojeti, kaj se je zgodilo,“ je na svoj Twitter profil zapisal italijanski motociklistični šampion, ki je ob ogledu posnetka nesreče v Ducatijevi garaži prebledel. "Čutimo bolečino, ki se je dotaknila celotne motociklistične karavane. Vedno se bomo spominjali njegovega nasmeha, njegove odprtosti, njegovega velikega srca in vseh čustev, ki jih je delil z nami v nekaj zadnjih sezonah. Bil je eden izmed nas.

CONI: Videl sem bolečino ...

"To je eden najbolj žalostnih dni od trenutka, ko sem zasedel predsedniško mesto,“ je dejal predsednik italijanskega olimpijskega komiteja Gianni Pertucci in nadaljeval: "Tragična smrt Marca Simoncellija me je močno pretresla. Življenje je svetinja in ne bi smeli umreti na dirki pri vsega 24 letih. V to sem verjel, vse dokler se to ni zgodilo Marcu. Videl sem bolečino in žalost na obrazu očeta, ki je bil v Maleziji.

Žalost pri Ferrariju: Spominjal je na Gillesa Villeneuvea

Valentino Rossi - 3
Valentino Rossi - 3 FOTO: Reuters

"Zelo sem žalosten zaradi novice o smrti Marca Simoncellija. Bil sem navdušen nad njegovo hitrostjo, talentom in odločnostjo, ki jo je pokazal letos. Njegova kakovost me je spominjala na Gillesa Villeneuvea, sedaj pa ju je usoda tragično povezala. V imenu vseh pri Ferrariju izražam globoko sožalje Marcovi družini. Težko je z besedami izraziti bolečino, ki jo čutim ob izgubi takšnega fanta, kot je bil. Dogodek in smrt Dana Wheldona pred tednom dni nas opominja, kako so vsi, ki delajo v motošportu, dnevno v nevarnosti. Nikoli ne smemo pozabiti na to, da gre za usodo. Misli vseh nas pri Ferrariju in ljudi iz Mugella so z Marcovo družino, prijatelji in ekipo. V zelo dobrem odnosu sem s Faustom Gresinijem, ki je podobno kot jaz iz Imole in vem, kako se sedaj počuti,“ je za spletno stran ekipe Ferrari povedal predsednik Luca di Montezemolo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (187)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

theso2012
29. 10. 2011 14.36
rossi bo drug let naslov posvetil Super Sicu=( I miss you Super Sic
Paklenik
27. 10. 2011 18.50
Edina koristna stvar bi bila, da odstranijo vso nepotrebno elektroniko, pa ta pomagala iz motorjev. V dirkanju 500 ccm nisi nikoli videl, da bi drseč motor zavil nazaj na pisto, ampak je vedno oddrsel s piste na travo ali pesek. Zdaj pa že druga smrtna žrtev na isti način lani Tomizawa in zdaj še Sic, kar so nepopravljive posledice za Moto šport in dirkanje nasploh. Zdej me je pa strah, da bodo z Moto dirk naredili isto katarstofo, kot so iz formule 1.
zankosir123
27. 10. 2011 18.31
Rossi ga sploh ni povozil!
rokin
25. 10. 2011 22.32
IGI4 rossi je čelado zadev k ni bla več na glavi od marcota...
Suzana Petro?nik
25. 10. 2011 18.51
KARKOLI BI REKLI VRNITI GA NE MOREMO VEČ ŠPORT JE ŠPORT IN TUDI TO SE ZGODI.ŽAL IMEJMO GA V LEPEM SPOMINU IN MISLIM DA BI NJEMU NAREDILI NAJVEČJO USLUGO DA NEBI UGIBALI KDO JE KRIV IN KDO NE.KOT SAMA MOTORISTKA UPAM TRDITI DA SE BO POSEBNO POTRUDIL ROSSI,KER SE ZAVEDA DA BI TO BILE MARKOVE ŽELJE. NAJ POČIVA V MIRU MI PA MU TO OMOGOČIMO IN PUSTIMO SEDAJ ZADEVO.
Simon Sre?kovi?
25. 10. 2011 15.43
Ja najbrž...verjetno je sedaj rossi kriv, neverjetno kaj vse pride na pamet tem novinarjem...to je že na meji bolanega :O
e.v.a
25. 10. 2011 11.29
Rossi ga ni povozil! tudi sama sem ves čas mislila, da ga je, ampak če si res dobro pogledaš posnetke se vidi, da ni bilo tako. Edwards direkt prileti v njegov motor in ko je že v zraku, se komaj pripelje Rossi, ki ga odbije stran zadnji del Edwardsovega motorja. Zgleda pa kot da ga odbije od Simoncellija. Če si posnetek ustavite ob pravem trenutku, vidite, da ni pod Rossijevem motorjem nič. Res pa je, da zgleda tako. Sicer pa, kot so že mnogi rekli - tako kot Simoncelli, sta imela tudi Edwards in Rossi smolo. Preprečiti se ni dalo in nihče ni kriv! Upam, da bo Rossiju to dalo zagon (čeprav si lahko samo predstavljamo kako hudi mu je) in bo drugo leto osvojil naslov ter ga poklonil Simoncelliju.
mike888
25. 10. 2011 08.55
Še enkrat......Simoncelli je bil mrtev predno je priletel v oba motorja. To je samo moje mnenje na podlagi ogleda več posnetkov. Morda je malo premalo pozornosti na delu, ko obrne smer in začne drseti v nasprotni smeri. Sicer bo pa tako ali tako neka preiskava. Kakorkolije bilo, karkoli se je zgodilo - menije bil všeč in ostal bo legenda.
kocbaya63
25. 10. 2011 08.26
Ko boste naslednjič prepisovali od sosedov, najdite še nekoga, ki bolje govori italijansko, da se v bodoče izognete tako nerodnim prevodom kot je naslov in uvodna beseda tega članka. Kajti ni razloga, da bi Rossi moral nehati z dirkami, vprašanje je pa, če ga tragedija ni preveč prizadela, da ne bo želel več nadaljevati. Ampak se mi nekako zdi, da bo namesto tega poskusil osvojiti še kakšno zmago Simoncelliju v čast.
Tbremc
25. 10. 2011 05.24
Usoda je lahko zelo kruta, če se ji zahoče. Simoncelli je imel smolo, da ga je ob padcu odneslo zazaj na progo, Edvard in Rossi pa smolo, da sta vozila za njim. Takšen je bil pač splet okoliščin. Nihče ni kriv. In kakor vidim na posnetku je bil Marco mrtev na mestu. Sreča zanj, da ni trpel. Upam.
kledo
25. 10. 2011 01.00
Po mojem pa gre za še en prevod ali povzetek članka. Po mojem je bilo v anketi vprašanje če naj Rossi še dirka, oz. če bo še sposoben dirkati. Dvomim da bi kdo pripisoval krivdo komurkoli od vpletenih, saj se ni dalo nič preprečiti. Razen morda organizatorjem, saj naj bi jih že v preteklem tednu opozarjali da na asfaltu ni oprijema. Če pa že kdo krivi dirkače, posebno vpletene, ga pa je lahko pošteno sram!
IGI4
25. 10. 2011 00.54
1. edvard se zabije v marcov motor in marco je na tleh. 2. rossijev bike zadane marca direkt v glavo z sprednjim kolesom. 3. celada odleti razultat najbrz zdrobljen vrat. Ko sem prvic videl nesreco sem mislu da mu je odtrgalo glavo vred z celado :(
Marko Novak 1
25. 10. 2011 00.17
rossi mora še dirkati pač se je zgodilo nobenemu ni lahko in noben ni zanalašč naredu in to bi se lahko zgodilo vsakemu dirkaču.
rko
24. 10. 2011 23.10
SAMA NOVINARSKA NATOLCEVANJU.. PUSTITE ČLOVEKA PRI MIRU
rokin
24. 10. 2011 22.57
povsem dirkaška nesreča kjer nben od 3eh vpletenih ni mogu nč vplivat in vi iščete krivce! sram nej vs bo!!
Die einemaister
24. 10. 2011 22.38
brinasin- potem si si slabo pogledal sliko od gazzete, če znaš še kej italjansko prebrat potem si še preberi slika nč ne pove dokler pod sliko ne prebereš za kaj se gre.
Kriko07
24. 10. 2011 21.29
Seveda je važno kdo ga je..Ker ROSSI VEČ NE BO DIRKAL ;/////////..KER JE SAM POVEDAL
20712
24. 10. 2011 21.23
Slika ... SLASH=/ gamersmafia.com SLASH storage SLASH comments SLASH 520 SLASH 20 SLASH 1snz9x.jpg
sultanovi?
24. 10. 2011 21.16
tudi jaz še vedno ne morem verjeti da se je to zgodilo in ravno njemu rip super sic
tullio
24. 10. 2011 21.08
...je sploh važno kdo je bil? Lako bi bil bilokdo...v stotinki sekunde ne uspeš narediti ničesar.... Letalo z SuperSic-om bo kmalu doma,z njim in očetom pa naj bi potoval tudi Vale.....še en dokaz prjateljstva in obenem rivalstva med njima...RIP Super Sic....