MotoGP

Barbera: operacija uspela, okrevanje od 4 do 6 tednov

Madrid, 22. 07. 2012 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./I.K.
Komentarji
2

Slabe vesti za moštvo Ducatija v razredu motoGP, saj si je Hector Barbera na treningu v bližini svojega doma zlomil dve kosti v levi nogi. Po oceni zdravnika Xavierja Mira, ki ga je že uspešno operiral, bo rehabilitacija Španca trajala od 4 do 6 tednov.

Hector Barbera
Hector Barbera FOTO: Reuters

Hector Barbera, član moštva Pramac Ducati v najkakovostnejšem motociklističnem razredu motoGP, je na treningu v bližini njegovega doma v Španiji doživel precej neugoden padec. Po informacijah iz njegovega moštva si je zlomil tako golenico kot piščal v levi nogi, kar je slaba novica pred dirko razreda motoGP za VN ZDA prihajajoči konec tedna. Specialist Xavier Mir ga je v bolnišnici v Barceloni že uspešno operiral. Po zadnjih podatkih naj bi Španec izpustil ameriški preizkušnji. "Operacija je potekalo kot običajno. Hector bo bolnišnico lahko zapustil že v 48 urah. Po tednu dni pa že lahko začne rehabilitacijo. Težko je podati natančno oceno njegove vrnitve na steze. Najverjetneje bo odsoten od 4 do 6 tednov,“ je po operaciji predstavnikom sedme sile zaupal Mir.

"Zdravnik je svoje delo opravil odlično. Počutim se dobro,“ je dejal Barbera in nadaljeval: "Malce sem razočaran, da se je to zgodilo. Ne bi se mogel poškodovati ob bolj nepravem času. Na zadnjih dirkah sem se zares počutil samozavestnega.“

Naslednja dirka v razredu motoGP bo že ta konec tedna, 29. julija je na sporedu dirka za VN ZDA na dirkališču v Laguni Seca.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
23. 07. 2012 16.36
dober voznik je hector!!!!!!!! bi si zaslužil kaj boljšega, kot pa najslabšo specialko v motogp.......
lioon
22. 07. 2012 10.56
+17
Za normalnega človeka po taki poškodbi je okrevanje kar dolgo(2 meseca in več potem pa še rehabilitacija). Spet odvisno kakšen zlom je bil. Glede na to, da gre za športnika na najvišjem nivoju, ga bodo spedenal tako kot so Rossija, ki je rabil malo več kot 1 mesec, če se ne motim. Skratka vseeno občudovanja vredno.