MotoGP

Rossi: Tretja startna vrsta ni katastrofa!

Aragon, 30. 09. 2012 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski motociklist Ducatija Valentino Rossi ni posebej razočaran zaradi zgolj osmega mesta v kvalifikacijah pred dirko za Veliko nagrado Aragonije. Prepričan je, da v primeru suhe dirke lahko še nekaj pridobi.

Italijanski motociklistični šampion Valentino Rossi se v kvalifikacijah preizkušnje za Veliko nagrado Aragonije ni odrezal tako, kot bi si sam najbolj želel. V težkih pogojih si je namreč s posodobljenim desmosedicijem privozil 8. mesto in nekoliko razočaran pripeljal v garažo. "Pomembno je bilo predvsem preživeti nekaj krogov na suhi stezi. Potreboval sem jih, saj vse kaže na suho dirko. Kljub vsemu je to nekaj povsem drugačnega kot v Misanu. Zaostajamo za Hondo in Yamaho, ki je tu testirala,“ pravi dirkaški doktor, ki je na preizkušnji za Veliko nagrado San Marina ciljno črto prečkal le za zmagovalcem Jorgejem Lorenzom.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Reuters

"Dirko začenjam iz tretje startne vrste, kar ni katastrofa. Kljub vsemu pa sem močno oddaljen od najboljšega startnega položaja. Nekaj sem nedvomno izgubil z nesrečo, ki se mi je pripetila, ampak najpomembnejše je, da se pri tem nisem poškodoval. Do dirke je treba najti ustrezne nastavitve. Verjamem, da nam bo uspelo, čeprav ne bo lahko,“ je nadaljeval dirkač iz Urbina, ki bo v prihodnji sezoni dirkal pri tovarniški Yamahi, in se dotaknil še padca: "Mislim, da je šlo za hiter krog, gume niso bile segrete na optimalno delovno temperaturo in v desnem zavoju mi je odneslo prednjo gumo. Za nameček je kolo še malce zablokiralo pri spremembi smeri in zaradi slabega oprijema sem izgubil nadzor nad motorjem. Padec je bil neizogiben.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pureredneck
30. 09. 2012 12.17
+8
1, 2,3,4,..vrsta , saj je vseeno. Gasa , pa kar bo bo ! Go Vale!