MotoGP

Rossi: Sem bolj optimističen!

Jerez, 30. 04. 2012 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski motociklistični šampion Valentino Rossi s pozitivnimi občutki zapušča Jerez. Prepričan je, da je skupaj z mehaniki našel primerne nastavitve, s katerimi bi se lahko že konec tedna v Estorilu približal najboljšim.

Za motociklistično karavano razreda motoGP je druga letošnja preizkušnja, italijanski šampion Valentino Rossi pa še vedno krepko zaostaja za najhitrejšimi. Čeprav se je po dirki v Losailu jezil nad motociklom in razlagal, da z njim ne more narediti prav nič, je bila zgodba po preizkušnji v španskem Jerezu nekoliko drugačna. "Pozitivna stvar je ta, da smo našli nastavitve, ki bi nam lahko prinesle zelo dober rezultat v Estorilu. Aktualne nastavitve so povsem nove in verjamem, da bo konec tedna situacija še boljša,“ je navijače po preizkušnji za Veliko nagrado Španije v dobro voljo spravil Rossi.

So pri Ducatiju našli prave nastavitve?
So pri Ducatiju našli prave nastavitve? FOTO: Reuters

Z devetim mestom sicer ni dosegel zastavljenega cilja, za nameček je bil mesto pred njim moštveni tekmec Nicky Hayden, kljub vsemu pa se zdi, da se Tavuljčan prebuja. "Nastavitve so bile zelo podobne tistim, ki jih že lep čas uporablja Nicky, ampak niso povsem enake. Naučiti se moram dirkati nekoliko drugače. V uvodnih krogih sem nekajkrat izgubil nadzor nad motociklom, a prepričan sem, da smo naredili korak naprej,“ je dodal Italijan in zaključil: "Krogi so bili tako hitri kot pri dirkačih na petem in šestem mestu. To mi vsekakor pomaga, da sem nekoliko bolj optimističen. Veselim se Estorila in verjamem, da bom naredil še korak naprej.“

Karavana motociklistične serije motoGP se iz španskega Jereza seli v Estoril, kjer bo že konec tedna na sporedu druga evropska dirka letošnje sezone.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jakic10
30. 04. 2012 22.49
+1
upam da re s go dohtar
SENNA1
30. 04. 2012 18.06
+0
dej ZAPYĆ10 IN CHIRIĆ ,NE NABIJAJTA ŠABANA.ma VALE JE NO.1 MOTO GP.VIDVA PA STA KVČJEMU NEKJE V MEGLI.
Darth-Vader
30. 04. 2012 19.50
-3
viking76
30. 04. 2012 20.46
-4
ti pa mrtu od nekega 1984-ga leta, ne vem točno kdaj so 6. del posnel
Xit
30. 04. 2012 21.14
+5
Rossi je the best. Rossi je legenda! Rossi je pravi dirkac. GO ROSSI!
zapy10
30. 04. 2012 22.58
+1
SENNA .........šaban je tist k te je naredu zravn si je pa po nosu štoru pa fuzbal gledu .......3,14čka !
Omen3
30. 04. 2012 23.55
+0
Saj, če bi se sam kakšne originalne fore spomnil,bi še šlo....ko pa uporabljaš copy/paste od drugih....pa ni več tako smešno. Je pa lepo da ti matematična konstanta vsaj zdaj prav pride,če že v šoli ne...
zapy10
01. 05. 2012 16.21
-2
ahhhh ...... bebc Omen .....to foro sm uporabljo k so teb še kabl za internet vlekli ! potem so pa začel brisat pa se ni dal več ! zgleda ,da si je prejšn admin našel novo službo. sploh pa ne vem koga se ukvarjaš z mano ,če se imaš za neki več !
Omen3
01. 05. 2012 21.00
-1
zapy10....potem pa svizec zavije čokolado..... Ko smo mi uporabljali računalnike (in kasneje internet)...si ti verjetno še uporabljal Pamperske.... Od najboljšega fredna oče je namreč delal na IBM-u (če si slušajno že slišal za to firmo:-)...tako da smo kar zgodaj uporabljali to tehnologijo....Res so bile v začetkih interneta še "dial-up" povezave.... in "okno v svet" je bilo počasno,a vendar je bilo.... Drugače pa se nimam za kaj več (razen bontona mogoče) od tebe in ti uglavne poskušam (in drugim) odgovoriti na kulturen način....je pa včasih res težko.... :-)
* KSIHT *
30. 04. 2012 18.02
-3
@dkosir : edino ti prav razmišljaš. Načeloma nimam nič proti Rossiju, ampak ne morem verjet, da ste nekateri še tako zadaj, da ne daste veljat, da ni več to kar je bil in nikoli ne bo. Seveda, VEEEEELIKOOO je od motorja odvisno na katerem sediš, potem je šele upanje voznika - motorista. Kaj ti pomaga najboljši motor, če ga ne upaš stisnit in položit. Nekateri pametnjakoviči pišete, da je Rossi naredil Yamaho ... hojoj, pa se poslušate oz. si komentar preden ga odpošljete še 1x preberete? Mislim da ne! Rossi je k dučeju odpeljal zraven mehanike, zakaj potem ne znajo narest motorja, kot so ga ''ko bajagi'' pri Yamahi? Rossi rabi poseben okvir, skrivni model 2012 ... itd. Zakaj potem ni nič iz njega? Res bi rad, da 1x dežuje, da res vidimo, kaj in kako se bo odvila dirka, se bojim, da boste razočarani. Hvala bogu, da je Hayden pred njim, ker če bi mu bil zelo za ritjo, bi še izjavil, da od njega kopira nastavitve, tako pa upam, da se bo Rossi od Haydna in njegovih inženirjev kaj naučil. Ta odnos mi pride tako naprej, kot Baričelo in Šumi ... Baričelo je moral vedno biti v senci Šumija, kar seveda ni prav, če je bil pa včasih celo boljši. Ugotavljam, da tukaj se oz. ste se pripravljeni kregat in zagovarjat Rossija zgolj tisti, ki imate doma stene polepljene z Rossijem (namesto z ženskami) in imate v omari vsaj en artikel na račun katerega je obogatel. Dajte se sprijaznit z resnico. Bo treba za Haydna začet navijat ali pa za Bradla - fant je rojen talent in še par dirk, pa bo on kot novinec Rossija vodil lulat!
Omen3
30. 04. 2012 23.34
+2
Dejstvo je,da Yamaha ni bila to kar je danes,ko je Rossi tja prišel z ekipo.Saj je res potegnil za sabo iz Honde Burgessa in mehanike....a so poštimali motor...in so ga naprej potem razvijali drugi (ko je Rossi odšel).In seveda Yamahe ni naredil Rossi,je pa pomagal pri njenem razvoju.... Res je Rossi pripeljal ekipo s sabo k Ducatiju......kaj pa so lahko naredili tam,ko so iz Yamahinega alu okvirja prišli na karbon,ki so ga videli prvič.Ne pisati take neumnosti.... Razvoj se je začel šele konec lanske sezone,ko je Ducati dokončno opustil svojo karbonsko zamisel okvirja.....In zdaj čaka Ducati par let garanja v razvoju,da bodo naredili to ,kar so ostala moštva delala že od leta 2007....jasno da ne morejo biti takoj konkurenčni.Pa saj tudi Burgess ni vsemogočen in je lahko tudi njega že povozil čas.....tudi on se stara (ne samo Rossi)...tehnologija pa je vse "mlajša" (novejša)..... In tudi,če je bil Hayden v prvi štartni vrsti...če s takim motorjem v parih krogih "uničiš" gume....ne moreš biti konkurenčen. Kar se pa poltovarniških moštev tiče.....vse ekipe še razvijajo motorje in izdelujejo nove dele,ki jih je potrebno preizkusiti "na terenu"....zato imajo za enkrat tudi poltovarniške ekipe po večini kar še iste dele kot tovarniške.......zato ne presenečajo dobri rezultati poltovarniških ekip.Kasneje v sezoni verjetno ne bo več tako....oziroma bodo razlike (verjetno) nekoliko večje. Za Bradla bomo videli šele čez nekaj let kakšen rojen talent je... Do lani,ko je imel "zrihtanega" Kalexa ni pokazal kaj veliko....se bo po mojem več slišalo o Marquezu v prihodnosti MotoGP-ja.... P.S:nimam doma nobenega posterja Rossija.... jih pa videvam v delavnici svojega vulkanizerja... :-)
* KSIHT *
30. 04. 2012 15.45
-4
Jaz ne vem, kaj ga kujete v zvezde, če to ni!? Rossi je bil nepremagljiv, zdaj pa je nihče oziroma samo še ime Rossi, ki je dober marketinški material, druga pa nič več. Berem nekatere komentarje že od prej .... on je doktor, bilo kateri motor bo vzel v roke bo rastural!! To ste nekateri pisali ko je bil še pri Yamahi, ker ste zagovarjali kvaliteto Yamahe na račun Rossija, zdaj pa vidite, da je večina odvisno od motorja, od voznika pa samo to, ali bo vozil na ''nož'' ali ne. Zdaj ima že več kot leto dni drug motor pod ritjo, pa še vedno ni rezultatov, kaj porečete na to? Tako da .... sprijaznit se je treba Rossi Fani, tak pač je .... dokler imaš dober motor pod ritjo si AS, ko pa greš na osla, potem pa .....
B.A. Baracus
30. 04. 2012 16.02
+1
ko te bom gledal na motogp-ju in boš dosegel vsaj eno stopničko v celi karieri ? se oglašaj. do takrat pa mu lahko samo aplavziraš
chiri
30. 04. 2012 16.46
+1
Barakus, po tvoje, mi navadni smrtniki ne smemo kritizirat vrhunsih tekmovalcev, ne glede za katero športno panogo gre, ker nikdar ne bomo dosegli takih rezultatov. Ttorej vrhunski športniki, od danes dalje ste bogovi, Na vaš račun se ne bo več nobeden delav norca.
FeelsGoodMan
30. 04. 2012 16.55
-1
...zdaj pa vidite, da je večina odvisno od motorja Ja se je vidl na dežju ke je biu drugi, ke moč motorja nima skor nč veze :) Rosi car.
jstpajstpajst
30. 04. 2012 17.20
+0
V dežju se res vidi kvaliteta dirkača. A Yamaha je bila pa najboljši motor pod ritjo ko je tja prišel Rossi??? Dokler je ni v red spravu, je noben dirkač ni hotel videt na sliki, kaj šele da bi jo vozil. Veliko jih je yamaha pustila, da so prej prekinli pogodbo in šli drugam. Ducati je pač kanta, to je dejstvo. Italijani pač niso konkurenčni Japoncem. Trajalo bo, da ga uštimajo.
dkosir
30. 04. 2012 17.37
+7
pa dejte nehat sanjat. če je rossi res še vedno tak car, zakaj ga na kantah od dukatijev redno vsi premagujejo? celo na poltovarniških, kljub temu da on jaha fabrškega dučeja. sprijaznite se, BIL je car, tudi stenmark je bil car na elankah, pa je prav tako moral priznati premoč emšu.
* KSIHT *
30. 04. 2012 18.04
+1
@dkosir & chiri: dobro sta napisala. Bi začel sumit, da se pod vzdevkom B.A.Baracus skriva nekdo, ki je v Slo želel, da so športniki nedotakljivi do smrti.
Mirko Filipovi?
30. 04. 2012 13.47
+2
Rossi legenda
unja1.m
30. 04. 2012 13.24
-1
ker ima takooooooo dobro pogodbo ,naj podkupi ostale dirkače,da se zvrnejo v graben
viking76
30. 04. 2012 17.03
+9
Ales Prost
30. 04. 2012 12.32
+8
sem navijač rossija,sam se mi zdi da zdaj je pa kot kruh ne kot vino,bolj star je bolj trd je .....
zapy10
30. 04. 2012 10.45
-4
hahahaha...........kam je padu ! zdej že kopira nastavitve ! me zanima kk bi se počuto ,če bi Nicky hotu imet postavljlen zid med garažama !
ggggg-unit
30. 04. 2012 10.54
-5
ja tud mene to zanima,pomojem bi si lukno u kolen zvrtu dohtar
jstpajstpajst
30. 04. 2012 15.20
+1
S Haydnom sta sodelovala že pri hondi. Kdo je takrat kopiral? Sploh pa če smo realni, moramo priznat, da je doktor velik človek, da prizna da ima podobne nastavtve kot Hayden. Je pa poudaril da so vseeno drugačne. Vsi tisti, ki pametujete se najprej pozanimajte o dejstvih: Hayden uporablja krepko trše nastavljen zadnji amortizer kot Rossi. Tako da se ne da preprosto prekopirat ostale nastavitve, ker narediš samo še slabše.
burner85
30. 04. 2012 15.32
+1
pa še vedno so v fazi razvoja, tako da če si bosta skrivala podatke bo duče osal tak plug kakšrn je...
kvaspametn
30. 04. 2012 18.28
sej so mu ponujal Haydnove nastavitve, pa sigurno je tut po njegovih nastavitvah kej testiru, pa ni šlo, ker mora sam najt nastavitve za svoj stil vožnje, ki je pa najbrš glavni krivec za slabe rezultate
Guzooo
30. 04. 2012 09.46
+0
ROSSI NAJBOLSI.
zapy10
30. 04. 2012 10.42
-5
Omen3
30. 04. 2012 22.53
-3
Deseti je mogoče zapy (4+6),Rossi je pa bil zadnjo dirko deveti.....za tiste,ki so gledali (in si zapomnijo)....ostali pa pišejo kar nekaj bv...
Gustanj
01. 05. 2012 13.12
+2
10 al 9 je pa močna razlika, posebej še za tega italijanskega voznika, tako se jaz z mojo Lavro peljem, dirkači drugače vozijo ;-)
zapy10
01. 05. 2012 16.30
+2
Omenček ...........zgleda ,da gre tud adminu v nos tole deseto mesto .....upssss deveto ....happy ?
dejan.dejan
30. 04. 2012 09.06
+22
upajmo da res ka brez njega v borbi za prva mesta sploh ni več to to
Lovro Fink
30. 04. 2012 08.06
+31
rossi borec do konca
ggggg-unit
30. 04. 2012 10.54
-9
Gustanj
01. 05. 2012 21.05
+2
Borci so vedno v prvih vrstah, mevže se vozijo v ozadju...hahaha