MotoGP

Rossi postregel z nasvetom vodilnim v formuli 1: 'Na startu bi si želel dvanajst Verstappnov'

Milano, 10. 12. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valentino Rossi se je po koncu sezone v razredu motoGP spet udeležil relija v Monzi, kjer je tudi letos dokazal, da mu dirkanje na štirih kolesih ni prav nič tuje. Legendarnega Italijana so nekaj časa povezovali tudi s formulo 1, kjer ima član Movistar Yamahe svojega favorita v Nizozemcu Maxu Verstappnu.

Valentino Rossi (levo) med novinarsko konferenco z Andreo Doviziosom.
Valentino Rossi (levo) med novinarsko konferenco z Andreo Doviziosom. FOTO: AP

Le šesto mesto v skupnem seštevku ni navdušilo Maxa Verstappna ob koncu minule sezone formule 1, v kateri je talentirani in kontroverzni Nizozemec sicer slavil dve zmagi v Maleziji in Mehiki. Član Red Bulla je kar sedemkrat odstopil, v uteho pa so mu morda lepe besede, ki mu jih je namenil Valentino Rossi. Zvezdnik razreda motoGP je bil prvo ime nedavnega Monza Rally Showa, kjer je tudi letos navduševal na štirih kolesih. V reliju ali morda celo formuli 1 Rossija po slovesu od motociklistične karavane vidijo mnogi spremljevalci bencinskih športov, Italijan pa ne skriva, da je velik privrženec Verstappna.

Za Verstappnom (na fotografiji) je v formuli 1 sezona za pozabo.
Za Verstappnom (na fotografiji) je v formuli 1 sezona za pozabo. FOTO: AP

Nizozemca je v preteklosti že primerjal s kolegom iz elitnega razreda motoGP Johannom Zarcojem in dejal, da oba dirkata praktično brez uporabe zavor, tokrat pa je Rossi Verstappna označil za "novo zvezdo" karavane, ki bi moral imeti v F1 po Italijanovem mnenju več posnemovalcev.

"Verstappen je nova zvezda formule 1," meni Rossi. "Resnično dobro dirka, a poskušajo ga ustaviti, kar je noro. Če bi lahko odločal o tem, kako dvigniti formulo 1, potem bi si na štartu želel 12 Verstappnov. Izjemen dirkač je. Mlad je, smeji se sistemu in prehiteva, to pa so vse kvalitete, ki jih javnost obožuje," je za Radio Deejay še povedal Rossi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
12. 12. 2017 08.06
+0
Nightyfly...opažam, da si drzneš komentirati tudi formulo in podobno. Mislim, da je vsem jasno, da si popolnoma neprimeren komentator za to. Tebe vleče v eno smer, ki je vsem poznana. Nič narobe, če bi se samo te oklepal. Hočem povedat, da se raje izogibaj ostalega, ker nimaš pojma!
Achilleus
12. 12. 2017 11.09
-1
Nightyfly...Lažnivec vseh lažnivcev!!!!!! Pa kje bi ti našel čas za vse, kar si naštel, ker si neprestano na forumih??? To, kar si naštel zahteva delo...kar ti ne poznaš. Verjemi, da nisi naletel na pravega, da bi mu take laži prodajal. Flayer...jst se preživljam z izdelavo strojnih delov...z agregati se ukvarjam že od konca šolanja...1999tega leta. Zato nisem pravi naslov za take laži. Poznam vso tehnologijo, vzroke za spremembe v vsem moto športu...vem, kako kakšen vpliv in kdo ima vpliv na razvoj in financiranje. Lahko ti pišem romane, zakaj je F1 taka, zakaj spremembe...zalaj so slabe odločitve zmagale in zakaj se je v moto športu zgodili, kar se je. Ampak ti to ne bi razumel, ker si preveč pristranski in še danes nisi dojel, da se stvari od začetka do konca izdelajo v delavnicah. Brez Rossija in ostalih!!!!!
Achilleus
12. 12. 2017 11.14
-1
Flayer...kar si naštel, da si potoval in iskal dele, ter te sestavil v celoto...to zahteva voljo, znanje strojništva, poznavanje izvirnikov, znanje in vporaba tehnologij dela iz časov, katerih si te dele izdelovali. Zahteve mnogo poznanstva na lokalni in širši ravni. Zahteva sodelovanje z obrtniki in večjimi podjetji. In kar je najvažnejše...delo more biti opravljeno na nivoju. Lahko ti samo povem, da en tak tekstopisec, kot si ti, mi res ne more pameti solit. Ker nimaš pojma. Na forumih si se izobrazil od podobnih sebi..bo držalo?
Achilleus
12. 12. 2017 12.19
-1
Pa si potrdil, kar pravim že dolgo. Smo navijači MM93 in dva moderatorja za VR46. To je to....................
rr3
12. 12. 2017 12.26
+0
Kaj se sploh ubadaš s kupčkom dre** in muho, ki ga stalno obletava? Za ta dva boga revčka raje kakšen zamašek daj na stran, ko bo tehnologija napredovala bo mogoče žarek upanja za njuno mentalno protezo.
Achilleus
12. 12. 2017 12.37
+0
Flayer, eno je govoričenje in teorija, drugo pa je praktična realizacija. In šele takrat spoznaš strojništvo. Poznam mentorje v naši deželi, tiste, ki vzgajajo mladino. Mimogrede, tudi sam sem jih nekaj spoznal od blizu, ko se se izobraževal. Morem povedat, da je kar nekaj odličnih teoretikov, bolj malo pa praktično podkovanih strokovnjakov. Res so meni in kolegu, ki ima manjše podjetje veliko pomagali in takrat se imel priliko videti, kako slabo so prizemljeni ljudje, ki delijo znanje na mlade..ga prenašaji na mlade. Ko so ti tvoji prijatelji obiskali našo delavnico, so se čudili koliko novega so spoznali in videli...ustavilo se jim je že v orodjarni..el. erozija in njeno delovanje jim je Španska vas. Jah Flayer...strojništvo v realnem svetu napreduje hitreje kot v knjigah in fakultetah. Ti si nekaj odnesel v 80 letih...mi smo pa že veliko dlje od tebe. Raje utihni.
Achilleus
12. 12. 2017 12.45
+1
Končno pa se lahko obrneš na obrtnike in podjetnike, ki realno dobijo v svoje vrste, kar naši vzgojni zavodi proizvedejo. Lahko ti povedo, kakšno znanje je prisotno pri njihovih učencih. Verjemi, da je slabo, kljub vsem obveznostim, ki jih študentom nakoplje sistem. Na koncu more vsak spoznat, če sploh je za tak ali podoben poklic.....potem pa ga more podjetje, ki ga zaposli še naučit vse od začetka. To je realnost. In če nekdo ne dela nekaj konkretno...in o tem samo bere in govoriči, je bolj malo od tega. Flayer, tvoje znanje je sporno že iz vidika tega, kar si izjavil v mnogih primerih...namreč po tvoje je Rossi neki super dirkač, ki narekuje, kaj more tovarna izdelat, da bo ok...Če to misliš, ti lahko povem, da nimaš pojma in mnogo preveč sanjaš....Rossi zna samo dirkat, povedat, kaj čuti in kako se počuti po neki spremembi...vse ostalo naredijo ostali.
Achilleus
12. 12. 2017 13.10
+1
Imam mnogo več znanja, kot si naštel in veliko več v praksi poznam, kot ti. Jst se s tem ukvarjam od začetka in se bom do konca življenja. Vse mi je domače...vsi postopki obdelave materialov, metalurgija, krmiljenje je itak osnova v mojem poklicu,...Verjemi, da mi ne sežeš do gležnjev...
Achilleus
12. 12. 2017 13.12
+0
Flayer, predlagam ti, da nekaj od naštetega preizkusiš tudi v praksi, ker boš stvari lažje razumel. Prebrana literatura je zanimiva, ne daje pa enak efekt..................
Staritrg
12. 12. 2017 15.41
+1
Ahil zakaj se sploh spuščaš na ta nivo? Nima smisla... boljša je ignoranca...
MaunelNeuer
10. 12. 2017 22.32
-11
zmagoval je v manj hudi konkurenci od današnje ;) priznajte dohtari
MaunelNeuer
11. 12. 2017 20.25
+0
tudi glede tvojega je škoda besed.....ne prenesete dejstva
esid@37.com
10. 12. 2017 19.47
-14
Če bi imel na štartu 12 VER bi jih čez prvi ovinek prišlo max 2-3... s svojo brezkompromisnostjo največkrat tišči z glavo skoz zid... da o njegovi arogantnosti in nespoštovanja sodirkačev sploh ne omenjamo... dokler ga ne bo nekdo oz. nekaj močno šolal ne bo spremembe...
iga_biba
11. 12. 2017 13.47
-10
brezkompromisnost = dirka. na ta temelj je vr že pozabil, samo še računa in šteje denarce . čaka da mu desetka pade z neba.
crazymoto
11. 12. 2017 14.23
+11
Njemu lahko.... tebi nebo nikoli ker takim negativcem kot si ti gre težko v življenju...
mzvezda
10. 12. 2017 12.43
-14
24ur dej vprašajte me, če me zanima formula in kaj si misli dedek o njej?? Itak članke kopirate od drugih internetnih časopisev, pa še to tiste najmanj zanimive....sedi ena!!!
Staritrg
10. 12. 2017 13.51
+18
Saj tudi vidva nič pametnega ne napišeta;)
Staritrg
10. 12. 2017 14.03
+13
donkocha
10. 12. 2017 12.14
+19
vaši bedni članki..bi vsaj video objavili..BEDA OD BEDE!!!!!