MotoGP

VIDEO: Rossi po testiranjih v Sepangu: Opravil sem več 'umazanega' dela kot Lorenzo

Sepang, 03. 02. 2016 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S tridnevnimi zimskimi testiranji na dirkališču v Sepangu se je zaključil prvi del testiranj za moštva v motociklističnem razredu motoGP pred prihajajočo sezono 2016. Z novostmi, ki jih prinaša letošnje leto, so se zaenkrat najbolje spoprijateljili pri moštvu Yamaha, saj sta dva od treh dni na vrhu po časih končala njihova dirkača – Jorge Lorenzo in Valentino Rossi.

Pred začetkom nove sezone v razredu motoGP, ki se bo z dirko v Katarju začela 20. marca, čaka dirkače in vsa nastopajoča moštva še veliko dela. Nova sezona prinaša dve ključni novosti, in sicer novo skupno elektroniko in novega opremljevalca gum, ki je z začetkom letošnje sezone postal Michelin. Prvi del zimskih testiranj so moštva in dirkači opravili v Maleziji na dirkališču v Sepangu. Najbolje se je z novostmi in spremembami na motociklu znašel Jorge Lorenzo, ki je bil dva dneva tudi najhitrejši, en dan pa je končal na drugem mestu, ko je hitrejši čas od Špančevega postavil zgolj Danilo Petrucci (Ducati).

Lorenzo je dominiral na prvih testiranjih sezone 2016.
Lorenzo je dominiral na prvih testiranjih sezone 2016. FOTO: motoGP

Aktualni svetovni prvak je bil seveda z opravljenim v Maleziji več kot zadovoljen, a kljub temu se zaveda, da vsa moštva in dirkače čaka še dolga pot pred začetkom nove sezone. "Mogoče si lahko samo v sanjah predstavljaš, da si hitrejši skoraj za sekundo pred drugouvrščenim in več kot sekundo pred Marcom Marquezom. Tokrat je bilo to možno. Da smo bili tako dobri, je kombinacija več dejavnikov. Yamaha ima zelo popoln motocikel, ki pa ga nismo popolnoma izkoristili na Bridgestoneovih pnevmatikah. Zdaj, ko imamo Michelin, lahko ta potencial do popolnosti izkoristimo. Seveda pa tudi konkurenca ne spi in trdno dela, da se izboljša. Ducati je zelo dober, tudi Honda se približuje. To je zgolj eno dirkališče, sledita še Phillip Island in Katar, ampak tokrat lahko rečem, da boljše začetka si ne bi morali želeti. Moramo ostati na trdnih tleh, saj iz izkušenj vem, da se v svetu motociklizma stvari hitro lahko spremenijo," je zaključil trikratni svetovni prvak v kraljevem razredu Lorenzo.

Rossi pravi, da je opravljal veliko več umazanega dela kot Lorenzo.
Rossi pravi, da je opravljal veliko več umazanega dela kot Lorenzo. FOTO: AP
Lorenzov moštveni kolega, devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, je tudi zadovoljen z opravljenim v Sepangu. Dva dneva je zimska testiranja končal na drugem mestu, takoj za moštvenim kolegim, medtem ko je en dan končal s šestim najboljšim časom. Zaostanek dirkaškega Doktorja za Lorenzom je bil sicer vse tri dni okoli ene sekunde, vendar je Italijan veliko več časa preživel na stezi, kjer je testiral še drugi stvari in ni zgolj postavljal najhitrejših časov. Za primerjavo, Španec je v treh dneh skupaj opravil 105 krogov, na drugi strani jih je Rossi 137. Največ jih je sicer opravil dirkač moštva Tech 3, Britanec Bradley Smith, ki je opravil 179 krogov. "Zelo dobro se počutim, tudi občutki na motociklu so odlični. Za enkrat smo zelo dobri. Sicer sem sam opravljal veliko več umazanega dela kot Lorenzo, veliko več krogov in ostalih testov. On je bil vseskozi osredotočen na to, koliko je zmožen ta motocikel, a kljub vsemu je njegov najhitrejši čas res impresiven. Zelo sem zadovoljen, da sem večino časa bil drugi najhitrejši. To je pomembno za nadaljevanje, saj si želim biti pri vrhu in se boriti za najvišja mesta. Prvi del testiranj smo opravili zelo dobro in sem zelo vesel. Preizkusili smo veliko stvari in dobili veliko povratnih informacij za analizo pred nadaljevanjem testiranj. Kar se tiče novosti, Yamaha je pripravila dober motocikel, predvsem s to novo elektroniko, Michelin pa se je tudi izkazal, predvsem s sprednjo gumo," je zaključil dirkaški doktor.

Moštva in dirkači bodo kmalu zapustili Malezijo in dirkališče v Sepangu. Organizatorji dirke bodo namreč na novo preplastili celotno dirkališče, ki bo tako dirko v novi sezoni gostilo na povsem novi asfaltni podlagi. Testiranja se bodo nadaljevala v Avstraliji na Phillip Islandu, in sicer med 17. in 19. februarjem. Do tokrat pa bodo moštva predvsem v svojih tovarnah analizirala podatke, pridobljene na testiranjih v Maleziji in poizkušala odpraviti napake pred nadaljevanjem zimskega dela sezone.

Rossi se na novem motociklu odlično počuti.
Rossi se na novem motociklu odlično počuti. FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (160)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thepatronaža
08. 02. 2016 17.55
+0
spet joče, umazanih del je pa itak vajen, Kara te Kid :-)
DonDonDan
04. 02. 2016 20.20
-5
Rossi je opravil večino umazanega posla .... . Hmmmmmm! Počasi bo dober samo še za gume pumpat. Rajš naj gre v več kot zaslužen penzion, pa še blamaže se bo rešil. Sem navijal zanga, ga mam rad, zato mu predlagam penzion !!!!
SENNA1
05. 02. 2016 21.49
+2
kaktusko
04. 02. 2016 18.56
+11
Valentino Rossi živa legenda, ob njegovi neponovljivi karjeri smo nekoč divji mladi motoristi(na začetku karjere VR46) postali zreli v sedlu, on pa še kar v špici motoGP in eden najresnejših kandidat za osvojitev naslova, čelada dol Legendi! Callux imaš odlične komentarje, samo tako naprej. Še enkrat bravo ker si ne pustiš vsiljevanja bedast mnenj s strani blaznih navijačev.
pingosok
04. 02. 2016 19.07
-8
amen....blazni so vsi oni,keri niso za samooklicanega špagetarja.A ne da ! Kake otrobe pa ti ješ ?
kaktusko
04. 02. 2016 20.10
+13
ne, vsi tisti ki žalite navijače dirkačev, ki niso vam blizu.
pingosok
04. 02. 2016 18.24
-15
Ta makaronar sam jamra in joka,vozi se naj rajši.....no saj se,sam ga mladci prehitevajo po obeh straneh..
lorraine
04. 02. 2016 18.46
+11
Koliko mladcev je končalo pred njim? Lorenzo, pa še to s pomočjo pakta in nešportnih potez malega šmr93vca. Zafrustriran je bil, ker ga je 36-letni veteran premagoval in je imel na zalogi več točk. In zaradi argentine (mali si je bil sam kriv), Assna (markec zafrustriran, ker mu ni uspel manever z glavo skozi zid + pekla ga je Valetova vožnja po pesku) ter tisti četrtek, ker je Rossi že sumil, da se nekaj dogaja in mu je šmrkavec zameril tistih par besed na novinarski konferenci. In šmrkavec se potem še odloči, da bo še bolj očitno kot je že prej, upočasnjeval Valentina in mu zaradi vsega tega poizkušal onemogočit naslov. Še kako prav je imel Vale tisti četrtek, da šmrkolin več kot očitno pomaga rojaku in vse to zaradi argentine in nizozemske. V Maleziji in Valenciji smo potem videli hinavščino in sramotna dejanja markeza. Fuj pa takšni voznik!
pingosok
04. 02. 2016 18.53
-9
najbolj bo fer,da se dohtar sam vozi po progi,da ga ne bojo ovirali,ko bo z berglami sopihal izza ovinka...jaz mu pa še kako zaigram na baj-s.
lorraine
04. 02. 2016 19.03
+7
Vale se razume z vsemi. Trenutno le z Markezom ne. No, z njim se le še brat razume.
kaktusko
04. 02. 2016 19.04
+6
Tečnež lepše bi bilo slišat od tebe kakšno pohvalo tvojega dirkača vzornika, verjamem da potem ne boš imel toliko sovražnih odgovorov, pa lepo se imej.
pingosok
04. 02. 2016 19.08
-7
naštej,keri so ti "vsi",komaj čakam da slišim imena,ha,ha,ha--so že pokojni ?
pingosok
04. 02. 2016 19.10
-5
kaktkus..lahk pohvalim najboljšega voznika vseh časov in največjega talenta,to je Marc Marquez. No vidiš.sam hvala me je ! Tudi tebi vse lepo...
lorraine
04. 02. 2016 19.14
+7
Si polpismen fantič? Vsi razen Markeza, ki še vozijo v moto gp. Prijateljev pa tako ni v razredu moto gp. Vsak dela za svoje dobro, za svoj uspeh. Tu gre bolj za spoštovanje, priznavanje veličine in Vale ga je kot ikona in legenda motociklizma deležen od vseh, v vseh treh razredih, z izjemo šmrkolina. Vsak moto3 in moto2 dirkač se še kako rad slika poleg Valentina in spregovori kakšno besedo z 9-kratnim svetovnim prvakom in mu je to v čast in ponos, kar pogosto deli potem na različnih socialnih omrežjih. Še z Lorenzom spregovorita besede, ker oba delata za dobro yamahe in imata neko medsebojno spoštovanje. Pa čeprav je tudi lorenzo namazan z vsemi žavbami in v javnosti hitro reče kakšno neprimerno besedo, tudi na račun Valentina, ko pa kaj takega NIKOLI nebi naredil v Sepangu in nato v Valenciji, če bi bil v popolnoma isti situaciji kot je bil šmrkavec.
pingosok
04. 02. 2016 19.19
-7
sinek boš či-gumo?Za rozike mam že rabljene...imena daj-imena ! Gledam moto Gp ,že od časa,ko si ti še plaval pri atu...
pingosok
04. 02. 2016 19.26
-12
lorraine
04. 02. 2016 19.27
+5
Ljubček dragi, sem ženskega spola. Sicer pa me sploh ne zanima, kako dolgo že spremljaš motociklizem. Če si oz. ste res toliko stari, potem pa res ne vem kaj si naj mislim. Pljuvanje po legendah... in to pri takšni starosti gledalca, ki bi naj že tako dolgo časa spremljal motociklizem... res ne vem. Da bi to napisal najstnik, bi še razumela. Da pa to napiše... ojoj.
pingosok
04. 02. 2016 19.30
-4
deklica draga,mogoče si pa kimica....ne govori drugim ,da so smrkavci,če ne veš keri so,,,,imen pa itak nimaš.ker jih ni ! Na tako legendo lahk sam špuk nem,bi ti povedal,kere so lprave legende,pa se mi ne ljubi,sama pobrskaj,pa pol pametuj,Rosič se ne razume z nikomer,vsi mu nagajajo in ga ovirajo !
Ljubo Pelicon Gong
04. 02. 2016 19.37
+10
Iorraine hvala za smeh, ki si mi ga pričarala.
pingosok
04. 02. 2016 19.40
-13
saj je tvoja partnerka,lahk jo kar doma pohvališ.pa pluske si še dajta....:D
pingosok
04. 02. 2016 19.41
-15
pingosok
04. 02. 2016 19.47
-12
pa ono sliko,kjer sta skup lahk nazaj nalimata,je boljša bila....
kaktusko
04. 02. 2016 20.26
+13
Tečnež od kje ta jeza? Morda si imel težko otroštvo, morda težko zaslužiš denar, posledično žena(če jo imaš) nikoli nima dovolj....Ampak za vse tvoje težave ni kriva Lorraine niti Rossi, boš moral stvari najprej pri sebi uredit!
kaktusko
04. 02. 2016 20.30
+10
Tečnež prav da ti je idol Mark, spoštujem tvoje mnenje!
pingosok
04. 02. 2016 20.55
-10
sem na eno oko zamižal,zaenkrat te pustim,vsak ima svoje mnenje,kot praviš.kar se pa tiče mojega otroštva in družine,pa sama hvala....boljše ne bi moglo bit,pa tvoje ? Žalit so začeli prvi rozike,z nekimi komarji,murkeži,smrkavci.....mi sam vračamo milo-za žajfo ! Pa ne jokamo kot samooklican dohtar,da se je ves svet zarotil proti njemu,to da ne ve dirkat,pa ne vidi...
bcaaa
05. 02. 2016 08.26
+9
sej bo tečnež sej bo..smrk smrk . Nisi ti kriv, da si postal španski "miselni" trapček. ! bravo za vse dirkače; ki NISO španci :) ( razen Pedrosa..on je king :) )
kaktusko
05. 02. 2016 11.00
+9
Tečnež tvoja trditev da Rossi ne ve dirkat ne drži vode, vsi dirkači zelo dobro obvladajo dirkanje, med njimi so minimalne razlike. A si probal kdaj postavljati hitre kroge na dirkališču, lahko ti iz lastnih izkušenj povem da so med navidezno enako izkušenimi motoristi, na enakih motorjih, razlike na času bistveno večje kot pri motoGP in ostalih tekmovanjih.
strupzaKorl?ka
05. 02. 2016 12.05
+9
Tečnež nima pojma, on se spozna samo na mešalc.
pingosok
05. 02. 2016 18.35
-5
mirko,spravi se kaj delat,če ne drugo lahk v prazen mešalc kamne namečeš.da ga očistiš.tako bo več haska od tebe...
mihaskerl
08. 02. 2016 20.02
+2
Tečnež sedaj ko si si dal duška pa pospravi črvičkain se spravi spat da te ne bo starejša sestraza ušesa vlekla.
Trainhard
04. 02. 2016 14.57
-1
Kako pa je kej s testiranji v Moto2, če slučajno kdo kej ve? Ker mislim, da so se oz. se bojo zdaj enkrat začela...
Callux
04. 02. 2016 15.00
+12
Trenutno še potekajo zasebni testi, tako na primer so včeraj in danes pri moštvu MarcVDS testirali v Jerezu... Tam bo tudi prvo večje testiranje čez približno teden dni, ko se naj bi Belgijcem pridružilo še nekaj drugih moštev, kot so Dynavolt, Leopard, če se ne motim tudi Gresini..
Callux
04. 02. 2016 17.09
+12
No pa bom... In ni me treba klicati gospod, res ne.. :D
pingosok
04. 02. 2016 18.21
-11
rep med noge,prej pa slišiš še cvi,cvi...he,he
pingosok
04. 02. 2016 18.29
-12
Dohtar še sam sebe v špiglu ne mara,sam ne ve,da sebe gleda...
lorraine
04. 02. 2016 19.47
+14
Ob takšnih komentarjih se te pa res ne morem predstavljati kot gospoda srednjih let! To so že pa resnično otročji komentarji.
MrNurmic .
04. 02. 2016 13.02
+8
Marc M. je samo zadnji v liniji vseh tistih ki jih je Rossi v svoji karieri napadel.Na dirkališču ali pa pred mikrofoni.Vsi vedo za Biaggija.Potem Gibernaua v Sepangu,naslednji ki ga je napadel je bil Melandri, pa naslednji Tony Elias v Turčiji, pa potem Stoner in na koncu napad na Lorenza. Pravzaprav ko pogledam nazaj ta leta kar spremljam Moto GP je ravno Rossi prvi pravi "umazani" in brezobzirni dirkač tega športa. Bil je vzor vsej tej mulariji ki prihaja in skoraj vsi vključno MM nadgrajujejo njegov stil brezobzirnega in nevarnega dirkanja. Rossi je preteklost in zapravil je možnost častnega umika.Moto GP se bo nadaljeval tudi brez njega.Moj spomin seže v osemdeseta leta in dirke Kevin Schwantza.Ko je mislim da leta 2000 končal z dirkanjem moj Mick Doohan sem si prisegel,da ne odprem več televizije ker je odslej itak vse brezveze.In še vedno smo tu vsi zaljubljenci v motošport.
sennarossi
04. 02. 2016 13.38
+2
Mojster123
04. 02. 2016 13.44
+1
ima, ampak ni vsako mnenje enako dobro podprto z dejstvi in argumenti, zato tudi ni vsako mnenje vredno enako.
NoExit
04. 02. 2016 14.51
+3
A res misliš ,da tvoje mnenje kaj šteje ?..hhh patetičen si ..pubec smrkavi ...
Mitutoyo
04. 02. 2016 14.56
-4
Brezizhodni....... 4je komentirajo pred tvojim komentarjem......me res zanima kdo je patetičen ?
lorraine
04. 02. 2016 15.38
+5
Doktor #46 je največja legenda motošporta. Daleč najbolj popularen, prepoznaven med vsemi navdušenci motošporta, daleč najbolj zanimiv dirkač za sponzorje. Drugače pa preprost, simpatičen fant z ogromno karizmo, vedno nasmejan, vedrega značaja. Valentino je za ljudstvo pravi prvak zadnje sezone, ki je minila v nešportnem duhu, z malim šmrkavcem v glavni vlogi. Fantiča je še kako peklo, da ga je 36-letni veteran premagoval na stezi in potem si je privoščil te umazane igrice ter vplival na razplet prvenstva. Sramota! Sem pa zelo ponosna, da imam Rossija možnost spremljati že vrsto let, že od njegovih začetkov. Še na mnoga leta Vale!
Mitutoyo
04. 02. 2016 16.06
-10
Dej ne bluzi.......je šla Mazetka zdej pa tle gor bluziš.........slaba menjava...zanimivo pa kk sta si podobna......
k53e
04. 02. 2016 16.38
+5
lorraine izgleda da spremljaš motoGP šele od lani. Če je kdo večkrat izšolal katerega je to Marquez Rossija! Že v sezoni 2013, njegovi krstni sezoni jih je šolal kot za šalo, 2014 tk da ne govorimo, jih je izšolal kot v vrtecu in še lani je imel Marquez vseeno več zmag kot Rossi. Sedaj pa ti meni povej, po kakšni logiki je Rossi šolal Marqueza? Res mate čudne logike z Rossijem vred vi. Sej zato me pa ne čudi da je Rossi izjavil po Phillip Islandu, da je Marquez pomagal Lorenzu, čeprav mu je odvzel 5 točk! In točno tako kot je rekel MrNurmic, Rossi se je že praktično celo kariero kregal in bil skregan z največjimi tekmeci! Od Gibernaua in Biaggija, do Lorenza in Marqueza! Nekaj je na tem doktorju, da je z vsemi bil v konfliktu, se ti ne zdi?
HAILWOODmike
04. 02. 2016 16.50
+3
Callux
04. 02. 2016 17.16
+22
Mogoče sem tu v manjšini, ampak v vseh teh sporih in v tem, da se dirkači ne razumejo med seboj preveč dobro, ne vidim nič res slabega... Iz dveh razlogov: Prvi je ta, da so v paddocku zato, da dirkajo in ne da so prijatelji ter da se družijo med seboj, čeprav seveda do tega prihaja, in to ni nič slabega, da me ne bo kdo narobe razumel.. Drugi razlog je še bolj preprost.. Vsak dirkač je ogromen egoist, ko pride do dirkanja, in bo vedno najprej gledal le in samo nase, šele potem na vse druge.. Ne rečem, včasih to ni prav in je že marsikoga stalo naslova, a tako pač je in tega se ne da spreminjati.. Dirkači so lahko prijatelji med seboj lahko le toliko časa, dokler ne dirkajo v istem razredu... Potem vsaka misel na prijateljstvo odpade... Zaradi tega je brezpredmetno govoriti in se pregovarjati o tem...
MrNurmic .
04. 02. 2016 17.38
-8
Sporov razen tistih ki jih je v teh letih sproduciral Rossi ni.So več ali manj naklonjenosti ali pa nenaklonjenosti,kar je normalno.
pingosok
04. 02. 2016 18.31
-3
MrNurmic...napisal si dejstva in resnico,kerga rozike ne želijo videt,saj se najrajši derejo:vaaaale...pa njegov red bul pijejo,da neu siromak....in sanjajo o desetem naslovo,kerga ne bo nikoli...
pingosok
04. 02. 2016 18.35
-10
pomagajmo naj izhod brezizhodnemu-izgubil se je...
Fox79
04. 02. 2016 19.21
+11
MrNurmic, ne na pamet, v 25 letih od kar spremljam ta šport je bilo veliko sporov, in Rossijevih je le nekaj %. Tako da ne pišite na pamet!!!
pingosok
04. 02. 2016 19.38
-10
tudi jaz gledam moto GP že tolko let,MR:Nurmic ima prav,ali pa ti gledaš kaj drugega...
strupzaKorl?ka
05. 02. 2016 12.16
+7
StaR pa tečni vidva se spoznata samo na mavrični svet, abranki in podobno, motoGP je za vaju nedojemljiv, amen!
3r2wbt
04. 02. 2016 12.17
+20
Yamaha je v Sepangu dobila tisto po kar je prišla. Potrditev, da je trenutno pred tekmeci. Da je njen predhodnji razvoj na stabilizaciji sprednjega dela, predvsem vilic, šel v pravi smeri in, da so pravilno ocenili kakšne gume bo ponudil Michelin. Tu je, ne glede kaj si kdo misli, pomembno vlogo odigral Rossi, ki dobro pozna tega gumarja. Izkušnje nekaj pomenijo. Ta trenutek največ in ravno gume ostalim povzročajo glavne težave. Honda bo še kako pogrešala hišnega gumarja Bridgestona. Do popolnega kroga v Sepangu Yamahi manjka dobre pol sekunde, Hondi skoraj dve, Ducatiju pa še nekaj več. Suzuki ima težavo. Zanimiva je vloga Stonerja, ki jo nihče odkrito ne želi razkriti. Marlboro in Audi zahtevata rezultate. Tobačni velikan in avtomobilska fabrika v Ducati vlagata kar nekaj denarja, pričakovanih razultatov ni. Nujno rabijo dober rezultat, ki ga vsaj Diviziozo ni sposoben dati. Zato Avstralca ponujajo kot rešitev, kar podpira tudi Nolan. Slednji mu je samo za pojavljanje v Sepangu dal 1 mio evrov. Tako, brez problema. Oba, Nolan kot Marlboro rabita publiciteto in posledično Dorna. Po kuloarjih se precej izve. Ezpeleta ni tako trdno v sedlo kot se zdi. Trudi se reševati prihodnje sezone in svoj položaj. S kuhinjo v zadnji sezoni je oziroma so šli predaleč. Neformalna skupina znotraj MotoGP cirkusa, kjer so tudi nekateri Španci, brez Lorenza in Marqueza, je že pred Sepangom dala jasno vedeti, da bi se moral ostareli Španec umakniti. Poskus naravnega prehoda iz enega junaka na drugega mu ni uspel. Marquez (po priljubljenosti-popularnosti) ne bo nasledil Rossija in lahko se zgodi, da bo padli junak. Še posebej, če Honda ne bo našla rešitev, da bo konkurenčna Yamahi. Kot sedaj kaže v konte ne bo prinašal niti približno toliko denarja kot Italijan. Malo po svoji, nekaj po krivdi drugih je "napadel" ikono tega športa. In, ko so čustva v igri, racionalnost odpove. Navijači Rossija tega ne bodo pozabili in teh je največ. Za 60-70% vseh, ki spremljajo to dirkanje, globalno gledano, Marquez nikoli ne bo postal kar bi moral, čeprav je sprva kazalo, da bi lahko stopil v italijanove škornje. Lahko se zgodi, da bodo iskali novega junaka. In teh je zadaj kar nekaj in hitro prihajajo, čeprav so še zelo mladi.
k53e
04. 02. 2016 15.06
-5
Če bo Marquez prinašal rezultate in zmage, po kakšni logiki bi potem bil padli junak? Navijači pridejo čez čas, še posebej če jih hočeš imeti toliko kot jih ima Rossi. Veliko navijačev gleda in navija samo za tistega ki ima največ naslovov in zmag, zato jih ima Rosi tudi toliko veliko, tistih pravih, ki ga pa spremljajo že od začetka pa verjemi ima veliko manj. Ti praviš samo zaradi tega ker se je "zameril" Rossiju, da je padli junak. Vendar ravno zaradi tega ga lahko še preseže, namreč ljudje imajo radi "drame" in vojne med dirkači. Trenutno je Marquez pri Rossijevih dirkačih na slabem glasu, vendar to se že letošnjo sezono lahko vse spremeni, saj to je šport. Najboljši primer tega je sedaj Stoner. Kar ne morem verjeti, da isti ki so ga leta nazaj pljuvali in zmerjali, so sedaj kr naenkrat čist nori in navdušeni nad njegovim prihodom, smešno kajne? In ne pozabi da tudi Rossi v začetku kariere ni imel niti približno toliko navijačev kot jih ima sedaj. Šele v sezonah ko je začel serijsko zmagovati jih je bilo čedalje več. Se še spomnem celo leta 2005, ko so Španski navijači izžvižgali Rossija, zaradi grdega prehitevanja Gibernau-a, sedaj tega verjetno nikoli več ne boš slišal, vsaj ne nad Rossijem.
jozo46
04. 02. 2016 15.39
-11
uf kar nekaj si jih piknil z tem komentarjem proti koncu
MrNurmic .
04. 02. 2016 16.07
-3
Pa sej to "show must go on".Poleg tega da je bil Rossi čudežni deček motošporta z neverjetnim talentom,drznostjo....je imel za razliko od ostalih še eno kvaliteto,ki ga je v bistvu izstrelila med zvezde. ZNAL JE KOKETIRATI Z MEDIJI!!! Če si bo kdo imel čas pregledati vse intervjuje z Agostinijem, Dohanom, Katom, Gardnerjem, Biaggijem, Nietom......čista uspavanka! Vsi ti fantje so bili geniji,dirkaški čudaki , ampak za publiko totalno nezanimivi.Mlad, lep in drzni fant iz Tavullia pa je s svojo hudomušnostjo in makaronarsko nerodno polomljeno Angleščino osvojil srca vseh nas. Zato je Rossi blagovna znamka.Tudi ko mu ni šlo je imel vedno svoj začarani krog oboževalcev.V bistvu mu neuspeha nikoli nobeden ni zameril.Čeprav so potihem vsi vedeli da je njegove dirkaške nadvlade konec.Prihajajo novi fantje Vinales,Tito Rabat,Rins, mali Pons,...in Moto GP ne bo konec.Rossi bo ostal blagovna znamka še nekaj časa,ljudje pa si bodo našli nove junake.Ker to potrebujejo in to vrti kolesa biznisa,ki se kliče Moto GP.
bmw71
05. 02. 2016 10.15
+9
bus303
04. 02. 2016 11.04
+0
Zakaj ros rine v verbalne obračune in pravokacije? Zakaj je postal tak prepirljivec na stara leta?
k53e
04. 02. 2016 11.16
-1
Rossi to že počne vrsto let, zmeraj takrat kadar vidi da ni konkurenčen in dovolj hiter. Enako kot lani po Avstraliji, ko je videl kako ga je (oziroma vse) izšolal Marquez, je takoj na četrtkovi novinarski konferenci že mijavkal in si izmišljal kako ga je Marquez oviral in pomagal Lorenzu (čudne logike)! Drugače pa, saj veš kako pravijo, ko mački stopiš na rep, mijavka! ;)
Mojster123
04. 02. 2016 11.22
-6
najbolj je bizarno, ko potem njegovi verniki hvalijo prav njegov karakter.
bcaaa
04. 02. 2016 12.53
+10
Rossi je znan po tem, da rad provocira..to je jasno kot beli dan. Ampak ni pa mi jasno, kaj je tokrat storil narobe..? sj vem, da vam španskim zaslepljenim sužnjem gre mojster, ki že 20let šola kupljene špančke in ostale na živce..ampak useeno..dejmo bit fer, pa ne žalit za vsako figo :) ajaaaa...saj res :) ko mački stopiš na rep mijavka..še mal pa boste lajat začel :D piss :)
lukidra
04. 02. 2016 15.57
-3
Rossi je vedno delal psihični pritisk na voznike, samo spomnite se kako se je spravljal na Stonerja...
Mitutoyo
04. 02. 2016 16.13
-8
MAR mu je vrnil z enako mero pa je pogrnu na celi črti.....
HAILWOODmike
04. 02. 2016 16.25
+7
strupzaKorl?ka
05. 02. 2016 12.25
+9
MM je pogrnil za večne čase, Rossijeva šola in pa odhod Stonerja iz Honde sta pustila prehude posledice zanj.
medvedJEkriv
04. 02. 2016 08.21
+21
cambi in Enic, ja kaj pa je to? Mislim, da vama nebi bilo potrebno sodit komenitranja Moto Gp člankov. "Petelinčki in pozitivne osebnosti" kot nam pravita, navijamo za svoje dirkače, da se strasti malo razživijo je pa normalno, saj smo moški tekmovalna bitja. Daleč od tega da bi se sovražili, je pa veliko fantovskega podjeb....j. Konec koncev smo si v navijanju vsi podobni in zagovarjamo svojega favorita in to ima vsak pravico počet. LEP POZDRAV NAVIJAČEM LORENZA, MARQUEZA, ROSSIJA .......IN OSTALIH, brez vas bi bili članki dolgočasni. CAMBI in ENIK, vidva pa sebe vzemita v roke. Adijo! Hvala tudi tebi Callux, dobro presekaš strasti z lahko rečem strokovnimi komentarji, takšnega komentatorja si lahko televizija samo želi!
medvedJEkriv
04. 02. 2016 08.58
+14
Ja brez tebe Star22, bi bil pa RES DOLGČAS, veš. Pa ne želi drugemu nekaj, kar lahko sam pokaseraš. Upam, da si uredu. Joj spet so te glihkar izbrisal.
strupzaKorl?ka
04. 02. 2016 10.31
+10
staR, a mami naroči brisanje tvojih komentarjev, ko vidi kakšne kozlarije bruhaš!
Pa kaj
04. 02. 2016 08.07
+0
Ce bi bila dirka danes??
medvedJEkriv
04. 02. 2016 08.04
+9
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ROSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mojster123
04. 02. 2016 08.17
-3
medvedJEkriv
04. 02. 2016 09.01
+9
Mojster123
04. 02. 2016 12.42
-7
Mojster123
04. 02. 2016 13.50
-11
Mitutoyo
04. 02. 2016 15.00
-10
Daleč spredi je Mirč......tud strela je reku,da je rad spredaj....
HAILWOODmike
04. 02. 2016 16.26
+10
strupzaKorl?ka
05. 02. 2016 12.29
+10
Med butci tebe staR nihče ne premaga, še tečnež in Mutonja sta vajenca zate!
Cambi7
03. 02. 2016 21.56
+9
Ale, pubci, nastujte bluziti, ako nimate pojma o MGP-ju( upam, da ja), če pa ne, nimate kaj iskati na tamu forumu!!! Callux, dej jim kaj povej tem mulcem! Ps, namenoma pisem pu dumače, Da ne tvezim preveč- res me naredijo žifčanega taki komentarji . Kdo od VAS se je kdaj vozil 300 km/h in 250 ali več ( konjev pod rit.o???? Vsi so heroji in naj zmaga najboljši! Nič, kar tako, mulci- petelnčki :-))
pingosok
03. 02. 2016 21.57
-8
ej ga sinek-nauč nas,da bomo paaaametni kot ti.Keri Gp pa voziš?? Lokalni?? Dvobrzinca ?
pingosok
03. 02. 2016 21.59
-17
Callux
03. 02. 2016 21.59
+29
cambi ne izplača se, sem poizkusil... Zato se ne trudim več
pingosok
04. 02. 2016 18.01
-15
ja,vidva pametniva oba moto gp vozita,sam še motorja nimata...pa pamet imata po stričku googlu,zato imata sam vidva pravico komentarjev(eden jih prebira drugje)pa jih nam servira...
strupzaKorl?ka
05. 02. 2016 12.30
+12
Tečni tudi ti nisi glih motorist, prerivanje mešalca po gradbišču se ne šteje.
Enik
03. 02. 2016 21.46
-12
Ste se pa najdli hejterji na kupu.. Same pozitivne osebnosti, z iskrenimi prijatelji, ljubečo družino in uspešno kariero.. Aja, ups, sori..ne, to so uni drugi iz real lifa, ki niso pokvarjeni v dno duše.. Vi ste pa..vstavi poljubno ;)
Enik
03. 02. 2016 21.50
-15
pingosok
03. 02. 2016 21.53
-14
mi vsi imamo radi dohtarja.Nisi vedel ?? Kva si pa ti-en filozof ali kwa ?!
k53e
03. 02. 2016 21.39
-10
Rossi že joka in že pred začetkom prvih dirk izvaja "mind game". :D S tem komentarjem je hotel zmanjšati Lorenzov odličen rezultat, češ "ja sej bi se js isto peljal, sam sem js delu "umazano delo", on se je pa nato samo peljal". Njegovi naivni fanatiki mu bodo itak slepo verjeli. Manj jokaj Rossi in hitreje pelji!
pingosok
03. 02. 2016 21.44
-8
.jest
03. 02. 2016 21.26
-1
Umazano delo ima edino z Ucciom.
pingosok
03. 02. 2016 21.27
-8
pingosok
03. 02. 2016 21.45
-12
ne jokaj se sinek,saj pa še nima nobenih otrok,mal čudno,se ti ne zdi ? Stonerja naj vpraša,za kaj so ženske....
strupzaKorl?ka
04. 02. 2016 08.21
+13
medvedJEkriv
04. 02. 2016 08.37
+13
Težnež, tudi za seksat, lizat, gnest, mal spredi mal zadi........ne samo za rodit otroke!
pingosok
04. 02. 2016 18.03
-11
tedybeeer
03. 02. 2016 21.03
+10
Letos jih bo pa vse nascou.
pingosok
03. 02. 2016 21.24
-4
ja,kot lansko leto......sam da bo letos peti !
Mojster123
03. 02. 2016 21.00
-5
Opravil sem več 'umazanega' dela kot Lorenzo - to je najbrž mislil spravljanje tekmecev s proge na umazan in nedovoljen način??
Franci Luzar
03. 02. 2016 21.18
+0
zapri G. ce ze neves kaj palamudis! a si mar ze gdaj sedel na motorju?
.jest
03. 02. 2016 21.37
+1
Gdaj? Eni še pisat ne znajo, pa so že kar doktorji.
pingosok
04. 02. 2016 18.18
-8
rozika take rabi,mal zao stanjene...da njegov red bul kupujejo,,,
Petarda10
03. 02. 2016 20.55
+17
SEJBOBOL
03. 02. 2016 20.49
+15
SM za Rosija !!! Ma roko na srce LOle je pa hitrejši in .....
medvedJEkriv
04. 02. 2016 08.33
+7
Je hitrejši, upam da samo na prazni stezi. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ROSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SEJBOBOL
04. 02. 2016 19.49
-1
SEJBOBOL
03. 02. 2016 20.47
-2
Kaj spet joka ....