MotoGP

Rossi po 'izdaji' motorja v Mugellu po novo priložnost v Barcelono

Barcelona, 01. 06. 2016 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem, ko je Valentino Rossi globoko razočaran v dimu svoje yamahe predčasno končal dirko v Mugellu, bo v nedeljo v Barceloni iskal novo priložnost. Motorji na sodobnih dirkalnikih v najelitnejšem motociklističnem razredu namreč le redko tako grdo izdajo svojega dirkača.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
02. 06. 2016 16.01
-1
Ortovox 02.06.2016 13:35:45 -2 2 Smešn je to, da obrača že napisane stavke tako, da potem izpade kot ,da se spozna na motošport......******************************hahaha , a ste (se) prebral se enkrat ,kar ste napisal ? Jezikoslovec ´´borut´´ ni imel pripomb na vas intelektualni exploit ? Obcutek imam , da vas in ostale pajdase vortex absurda vedno bolj vlece vase in vas bo na koncu zdrobil . Verjemite mi , v veselje in osebno zadovoljstvo mi je , da nisem tak kot vi ,in se nekaj vasih razpoznavnih forumasev .
Nightyfly
02. 06. 2016 15.03
+5
borut30 02.06.2016 13:00:46 2 2 Nightyfly, koliko besed, pa nič konkretnega. Stavki so pri tebi sestavljeni tako, kot da jih piše nekdo v 3. razredu. Vejice, pike itd.....razmetano, kot so zobje nilskega konja.*********************komentator borut . Edina stvar , za katero se moram opraviciti vsem forumasem ,ki tu sodelujejo, je moja malo zarjavela gramatika jezika ,ki se uradno uporablja v Sloveniji . Zal se pozna moja nekajdesetletna odsotnost iz Slovenije . Preprican pa sem , da boste izsluscil misel iz mojih napisanih besed .Ste namrec eden redkih ,ki nad mojim pravopisom vihate nos . Pa naj bo . Vihajte ga naprej , se bolje bi bilo ,oz. bo , ce moje pisanje enostavno preskocite ,ker vam ocitno povzroca iritacijo . Lepo , da skrbite za slovenski jezik - pa to velja tudi za vas , za vse sodelujoce , ali velja samo za navijace VR46 ,se posebno za takoimenovano ´´muho´´ . !? //// Ce se ze greste crkopleskarja in birica bi lahko vedel , da jaz nisem za vas na TI .Jaz sem za vas gospod in mi lahko recete -VI .To je prvo in osnovno pravilo obnasanja v razvitih evropskih mescanskih druzbah . Se bolje pa -preskocite moje prispevke . Vase ocene so irelevantne (zame) , cenim pa vecino prispevkov ostalih komentatorjev .
borut30
02. 06. 2016 13.00
+2
Nightyfly, koliko besed, pa nič konkretnega. Stavki so pri tebi sestavljeni tako, kot da jih piše nekdo v 3. razredu. Vejice, pike itd.....razmetano, kot so zobje nilskega konja. Dejstva, ki to niso. Še kej te zanima? Zopet poveličevanje Valentina. Spet in spet in spet. Vedno so pomembni rezultati, na kakšen način jih je kdo dosegel, tukaj ni pomembno. Rossi je izjemen dirkač, z izjemno preteklostjo. Vendar, prišli so mlajši, hitrejši in željni zmagovanja. Nobeden od njih se ne bo umaknil Valentinu, ker je on pač legenda. Kdo na kakšen način dobi v roke motocikel, je nepomembno. Tudi Pedrosa je sestavil izjemne motocikle, s katerimi pa so zmagovali drugi. Pa verjetno ne zaradi tega, ker so slabi dirkači, temveč, ker imajo nekaj več. Tisti delček, ki sestavi mozaik. Rossi se na Ducatiju ni proslavil in to je to. Dosegel je, kar je bilo pač mogoče v navezi Rossi-Ducati in sedaj delati doktorat iz tega, je brezpredmetno. Me pa že malo dolgočasi to tvoje *nabijanje* in iskanje zagovorov v besedi Rossi. Na dirkališču je 20+dirkačev, ki niso asistenti.
Calux
02. 06. 2016 12.03
-1
Z eno besedo - Fly je bolan.
Nightyfly
02. 06. 2016 12.19
-11
Se vedno mislim , da bi morali tu pisati o moto sportu......................
Nightyfly
02. 06. 2016 12.25
-6
Montmelò, Rossi dosegel 9 zmag na tej pisti ******a vas to se moti ?
paulista
02. 06. 2016 12.32
+5
od 2008 ko Lorenzo vozi MotoGP je dosegel sam 1 Jorge pa 4 ...te moti kaj to?
Nightyfly
02. 06. 2016 11.10
-11
Montmelò, Rossi dosegel 9 zmag na tej pisti ...... se kaj za dodati ? *********** Pauloista , vas zanima , ce je g.dicna Pedron zavrnila Valeta ? To veste verjetno samo vi in clani vase falange ,ki ste bili verjetno zraven , jaz tega ne vem . Vem pa veliko o stvareh ,ki se dogajajo v back-stageih ,pa k sreci skrite vasim ocem . Prav tako vidim , da nimate pojma kaj je uradni flirt in kaj tisti resen ,resnicen . Zato ne razumem , kaj vas toliko zanima s kom ima Rossi flirt .A vam je fant vsec ? Pisite mu .
Nightyfly
02. 06. 2016 11.40
-11
o ,prav sigurno ,da vem -glede na delo ,ki ga opravljam . Vi lahko o tem samo sanjate . haha , ce vasa falanga ve , kar ve to pomeni , da ste bili zraven obeh tudi vi prisotni v tej ´´ godlji´´ . Bravo . Orto pomeni vrt , v vrtu so grmi . Kdo ve ,kaj pocenjate v grmih a ne ? ///////// Se ne bi vi ,pa Pauliasta ,mojito in se kdo raje drzali teme o motorjih , o fantih ,ki so vam vsec ,pa se dajte raje pogovarjati v ozjem krogu ,magari objeti ? To je vasa stvar . +
paulista
02. 06. 2016 11.52
+8
@nighty spet veliko prazne slame in nič konkretnega odgovora. no kljub 9 zmagam v Montmelu itd je Biaggi imel nekaj več za Pedronovo kar Rossi nima......
Nightyfly
02. 06. 2016 11.58
-11
kako pa veste , da je imel vec ? Sklepam ,da ne , ce sta narazen a ne ? Se vedno misli m , da bi morali tu pisati o moto sportu......................
paulista
02. 06. 2016 12.18
+9
zravn ni prišel trudil se je pa ... eh bo že boljše
Nightyfly
02. 06. 2016 09.08
-3
Omen3 31.05.2016 21:38:391@Ahili78…Part2: Tudi tvoje trditve o uspešnosti Yamahe ne držijo. Pred letom 2004 (in ne 2003 kot trdiš), ko je prišel Rossi in takoj osvojil naslov z Yamaho…..Yamaha je čakala 12 let na nov naslov (zadnjega jim je privozil Wayne Rainey daljnega leta 1992). Vsa leta do Rossijeve zmage v sezoni je prevladovala Honda (in 2 leti Suzuki), zato težko drži tvoja trditev, da je Yamaha bila dobra…sicer verjetno ni bila tako slaba, dejstvo pa je, da je Rossi s sabo pripeljal odlilčno razvijalsko ekipo (ki jo je imel pri Hondi) in so skupaj naredili zmagovalen paket. Poleg Rossija(2001 – 2005) je (v novejši dobi) 5 let zaporedoma postal prvak samo še Mick Doohan (1994 – 1998). A samo Rossi je 3 leta bil prvak na Hondi in potem takoj še dve leti na Yamahi (Doohan je bil vseh 5 let prvak na Hondi). Zato lahko rečemo, da je Rossi zares zapustil zmagovalni motor (Hondo) in odšel na Yamaho (Stoner bi zmagovalni motor zapustil samo 2007 in ne kot nekateri govorijo)…. Leta 2010 Rossi in Pedrosa poškodovana, Lorenzo prvak. Ko je Rossi 2011 odšel k Ducatiju, Lorenzo tisto leto ni ponovil naslova prvaka, ampak ga je z veliko razliko premagal »novinec« pri tovarniški Hondi Stoner. Poleg tega vsi opazijo, da na oklepu Yamahe piše samo Yamaha factory team…..naj je bil Lorenzo še tako dober v odsotnosti Rossija ni uspel pridobiti glavnega sponzorja…in ti praviš da so bili pri Yamahi uspešni… (seveda je Rossi ob povratku v enem letu zrihtal nazaj glavnega sponzorja – mogoče si opazil po novem napis Movistar Yamaha na oklepu :-). In Ducati je bil soliden paket pred Stonerjem ? Ja ok, koliko naslovov so pa že imeli pred Stonerjem ?!? Soliden paket in zmagovalni sta nekaj povsem drugega (poleg tega da potrebuješ dirkača, ki bo odličen paket maksimalno izkoristil). Capirossi je res pomagal razviti odličen paket, a ga ni znal maksimalno izkoristiti (pa še star je bil že), Stoner pa je dokončal delo (in max. izkoristil paket). In Lorenzo je lahko super dirkač, pri pomoči v razvoju pa ni tako dober. Zato ne čudi njegova izjava, da si želi Stonerja ob sebi pri Ducatiju …nisem samo prepričan, če si ga res želi kot timskega sodelavca….
rafavamos
02. 06. 2016 09.33
-6
paulista
02. 06. 2016 10.04
+5
@Nightyfly veliko si pisal pa malo povedal...zdaj pa eno resno vprašanje za tebe. Kaj je Rossi res dobil dvojko že na začetku pri Biaggijevi bivši??
Nightyfly
02. 06. 2016 10.48
-4
paulista ,kot vedno ste povrsen in vas k pisanju sili samo srd , sovrastvo ,pa se kaj . Lahko bi videl , da je ta prispevek napisal nekdo drug , s tem pisanjem pa se sam kar strinjam ,zato sem si ga sposodili in tu orilimal . Vas tako ne zanimajo argumenti drugih . O gospodicni Pedron se dajte raje pozanimati preden pisete neumnosti .
paulista
02. 06. 2016 10.54
+7
@Nighty tipičen tvoj odgovor ne sili me k pisanju sovraštvo ker nobenega nisem žalil v tem primeru sploh ko govorimo o ljubezni...spet nisi nič odgovoril kaj je zdaj gospodična Pedron zavrnla Rossija ali ne :-)?
Nightyfly
02. 06. 2016 09.08
-9
Omen3 31.05.2016 21:38:141 1 @Ahili78…upam samo, da številka v nicku ni tvoja letnica…..ker bi za svoja leta lahko malo bolj obvladal motoGP sceno…Samo nekaj dejstev (ker jih očitno ne poznaš ali pa se sprenevedaš). Part1: Moštva morajo vsako sezono razvijati svoje motorje, da jih konkurenca ne ujame (ali prehiti). Pri tem so v pomoč dirkači s svojimi ugotovitvami, občutki in željami, ki jih prenesejo strokovnjakom za razvoj. Ti pa udejanijo spremembe na motorju. Razvijalci brez uporabnih podatkov dirkača, težko naredijo vozen motor in najboljši paket (imaš lep primer Honde zadnja leta). Eden boljših razvijalcev je bil Stoner, ki je bil tudi odličen dirkač. Leta 2007 je zasluženo osvojil naslov, čeprav je res imel tisto leto najboljši paket (najhitrejši motor in najboljše Bridgestone gume). Ti verjetno ne veš, da je imel Ducati takrat še okvir iz železnih cevi (trellis frame). Leta 2008 je tudi Rossi dobil boljše Bridgestone gume, Ducati pa je zašel z razvojem svojega motorja. Ostala moštva so že takrat prešla na lažji alu okvir (ki ga imajo sedaj vsi še danes), Ducati pa je hotel biti spet nekaj posebnega – namesto klasičnega okvirja motorja so vse sestavne dele motorja pričvrstili direktno na agregat. Rezultat je znan….Stoner ni ponovil naslova, vsako leto je dosegel manj zmag….in ker ga pri Ducatiju niso upoštevali pri spremembah…je odšel (mimogrede, želel si je alu okvir na Ducatiju, pa ga ni dobil). Za Stonerjem je tudi Rossi hotel alu okvir, pa ne zato, ker bi morali motor delati za Rossija, ampak ker imajo tak okvir vsa druga uspešna moštva. Žal so bili pri Ducatiju trmasti in ga tudi Rossi ni dobil. In slabši rezultati niso bili samo zaradi Rossija (čeprav mu Ducati takšen kot je, ni ravno ležal) ampak so ostala moštva napredovala, Ducati pa ne. Šele ko je vajeti prevzel Audi, se kažejo prvi uspehi…..ampak z alu okvirjem! (malo so se tudi švercali v posebnem razredu, da so sploh ujeli konkurenco). In tisti vodilni ki že pred leti niso hoteli imeti pri Ducatiju alu okvirja, so sedaj zgodovina….torej sta že Stoner in Rossi (ki sta znana kot dirkača ki znata pomagati v razvoju) hotela alu okvir. Zdaj ko ste navijači Ducatija spet postali glasni pa pozabljate, da so ti sveži uspehi rezultat tudi alu okvirja, ki ga sedaj Ducati končno ima…. In ja, za to je zaslužen tudi Rossi, ker je Audi bolj upošteval, kaj je hotel Rossi (in pred njim Stoner)….
Calux
02. 06. 2016 08.51
-13
Lepo, da navijate otročički, ampak vaš dohtar je gotof.
kaktusko
02. 06. 2016 12.01
+12
5TIG
01. 06. 2016 21.15
+12
FORZA VALE,komaj čakam da bo PETEK.
5TIG
01. 06. 2016 21.59
+4
Nightyfly
02. 06. 2016 10.52
+3
SENNA1
01. 06. 2016 20.56
+2
VALE.THE.DOCTOR.
Nightyfly
02. 06. 2016 11.18
+3
Mohiito
01. 06. 2016 20.52
-6
Sem zmeraj mislil da se bogovom takšne stvari res ne morajo zgoditi.
AS1983
01. 06. 2016 20.46
+8
Rossiju redko na dirki eksplodira motor, mogoče kdo ve kolikokrat se mu je to zgodilo na dirkah v karieri?
HAILWOODmike
01. 06. 2016 20.56
+10