MotoGP

Rossi: Obstajajo tri ponudbe za leto 2013!

Milano, 03. 08. 2012 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Devetkratni svetovni motociklistični prvak Valentino Rossi je iz dneva v dan bliže sprejetju odločitve o dirkaški prihodnosti, poudaril pa je, da ima tri ponudbe, od tega dve tovarniških moštev.

Prihodnost motociklističnega asa Valentina Rossija je še naprej najbolj vroča tema v svetu motošporta. Čeprav odločitve o tem, kje bo dirkal v sezoni 2013, še ni sprejel, je ta dan vse bliže. Nekateri specializirani motociklistični mediji poročajo, da je njegova selitev k Yamahi vprašanje dneva, na drugi strani pa tudi pri Ducatiju ne sedijo križem rok, ampak mu skušajo ugoditi pri vseh njegovih željah. Rossi je po oddihu na Ibizi z mislimi že pri dirkanju in predvsem sprejetju odločitve, ko gre za moštvo, s katerim bo sodeloval v prihodnji sezoni.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Reuters

"Komaj čakam trenutek odločitve,'' je za Motor Cycle News povedal dirkaški doktor in nadaljeval: "V kolikor se ne odločim bo Dovizioso vse bolj jezen. Ob tem pa je problem, ker moram počakati na Audi in Ducati. Ne morem se kar tako odločiti, ko pa ne vem, kdo bo pomagal Ducatiju. Slika mora biti povsem jasna. Obstaja tudi tretja možnost, ampak ne gre za tovarniško moštvo. Tehtam tudi to možnost, vendar si želim ostati v tovarniškem moštvu.'' Na vprašanje kako se bo počutil ob morebitni vrnitvi k Yamahi, kjer obstaja možnost, da bi bil v prihodnji sezoni številka dve v moštvu, saj je Jorge Lorenzo ta hip absolutni dirkaški vladar serije motoGP, pa je 33-letnik dodal: "To je nedvomno zelo pomembno dejstvo, ko se odločaš za dirkaško prihodnost. Pri Ducatiju bom številka 1, ob morebitni selitvi k Yamahi pa bo tu tudi Lorenzo. To je stvar, o kateri bi se bilo treba pogajati. Danes na vse skupaj gledam drugače. Takrat sem bil v prvi vrsti jezen na Yamaho in posledično na Lorenza. Potem kar sem storil za Yamaho, so mi oni v moštvo pripeljali zelo kakovostnega sotekmovalca. Bil sem jezen. Zelo jezen. Danes sem v povsem drugačnem položaju in danes razumem, zakaj so se pri Yamahi tako odločili. To ni velik problem.''

Posamezni motociklistični mediji so poročali o tem, da naj bi se Rossi že mudil v nizozemski enoti Yamahe – tam ga je po poročanju motocuatro.com srečal nekdanji dirkač Niall Mackenzie in se o tem razpisal na Twitterju – dirkač pa o tem še ni govoril.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (135)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaycy666
07. 08. 2012 10.38
+7
Zakaj ste tisti ki sovražite rossija sploh kliknili ta članek? Da boste pod člankom take grde komentarje pisali!!??
hiterkstrela
06. 08. 2012 15.23
se pravi, da k meni nebo prišo tovornjaka vozit, da te opcie sploh ne omenja.. :)))))
flamengo
06. 08. 2012 09.50
-18
Trapast je tudi naziv devetkratni svetovni prvak, ker sem enakovredno štejejo tudi dva naslova do 250 kubikov, ki je veljala za drugo ligo. Dajte no. Ima sedem naslovov v kraljevskem razredu od tega večino v času, ko ni bilo prave konkurence. Stari asi in doohan ter crivile so se poslovili, ko je začel dirkati v elitnem razredu, drugih ni bilo do prihoda stonerja in lorenza. Od časa ko sta začela dirkati stoner in lorenzo ima mislim da samo dva naslova. Če bi vsi ti trije začeli skupaj dirkati bi mogoče imel največ tri naslove. Kakšen doktor neki, prenapihnjen italijanček je. Kje je sedaj? Na dukatiju se vozi na 12-mestu.
Paklenik
06. 08. 2012 11.46
+9
Takrat še nisi gledal dirk in za to kvasiš neumnosti, mapak forum je namenjen ravno tem stvarem.
flamengo
07. 08. 2012 07.48
-1
Realno razmišljam s svojo glavo, ne pa nekoga malikujem kot božanstvo, ki to ni. Sem gledal dirke, ko si ti še v srajčki skakal s plenico na r.... Rossi naj se pokaže na dukatiju. Reva je. Sem razočaran nad njim, sploh pa nad pristopom do moštva in do športa. Na cesto ga ne vržejo samo zato, ker ga tudi oni malikujejo. Hvali se da kaj je vse naredil za jamaho. Če bi to bilo res, potem bi tudi dukati bi najboljši motor, pa v dveh letih samo tone. V resnici so jamahin motor naredili jamahini inženirji to je sedaj dokaz, saj je najboljši motor kljub temu, da ni več rosija pri njih.
Paklenik
07. 08. 2012 13.36
-1
Potem pač ne veš kaj gledaš, ker če si že pred letom 1987 gledal dirke in kakšno pogledal tudi v živo iz neposredne bližine, bi človek pričakoval drugačne komentarje in razmišljanje.
Omen3
07. 08. 2012 16.02
+2
Flamengo....potem očitno nimaš s čim razmišljati....če kvasiš take neumnosti..... Rossi že celo moto kariero dirka po svojih najboljših močeh....in je dosegal rezultate,ne glede na konkurenco.Vedno tudi ni bila tako slaba,kot hočeš pokazati.Malo si pozabil omeniti imena,kot so: KennyJR,Checo,Baros,Biaggi,Sete,Loris,Abe,Ukawa...marsikatere tekme so bile zelo zanimive...tudi brez Lorenza in Stonerja. Kdo pa je Stonerju in Lorenzu kriv,da se nista rodila nekaj let prej in bi dalj časa tekmovala z Rossijem.....kritiziraj njuna očeta,ker jih nista prej naredila.Kakšne bolane,kot da je Rossi kriv,kdaj se je rodil.....to so čisto »haterske fore«. Da se je Rossi prej rodil,je to danes kvečjemu njegov hendikep.....ima 33 let,Lorenzo 25,Stoner pa 26.....me prav zanima kako bosta dirkala Lorenzo in Stoner,ko jih bosta dopolnila 33. In na Ducatiju se vseeno ne vozi na 12 mestu,čeprav res ne blesti.... poglej raje kakšno dirko do konca....13 je bil samo,ko je šel v bokse menjati uničeno gumo. Poleg tega Alex Criville ni odšel prej v penzijo ampak je dve leti tekmoval skupaj z Rossijem....seveda je bil Rossi obe leti precej boljši. Bi prej rekel,da je bilo obratno.....Alex je edini naslov v najvišjem razredu dobil leta 1999....in ima srečo,da je Rossi takrat še tekmoval v 250ccm (in seveda osvojil naslov). Potem ima tudi Doohan srečo,ker se je Raimey poškodoval in nehal dirkati,ker je Kevin nehal,ali kaj?In bi imel manj naslovov?To so samo brezvezna ugibanja,ki ne pomenijo ničesar.Tudi Doohan je samo dirkal,ne glede na konkureco....a je sam kriv za tak razplet pri sotekmovalcih?
Omen3
07. 08. 2012 16.22
+3
In naslov svetovnega prvaka ....je naslov svetovnega prvaka...ne glede na razred v katerem tekmuješ. Vsak dirkač (ali vsaj večina) ima možnost tudi v nižjih kategorijah doseči ta uspeh.....a ne uspe vsem...tudi Stonerju ni!Samo najboljši so dosegli naslove v vseh razredih...in takih ni prav veliko.Tega so zmožni le veliki talenti. A,če bi pa Stoner bil prvak v nižjih kategorijah,potem bi se pa vsi naslovi lahko šteli. Očitno ne spremljaš tudi prav dobro moto dogajanja v nižjih klasah.....tam se bije veliko večji boj med večimi tekmovalci,kot pa v MotoGP.In so dirke mnogo bolj zanimive.Bi rekel,da je še težje zmagovati v nižjem razredu. Če si res spremljal dirkanje že pred leti.....bi lahko vedel,da je bila Honda od nekdaj v ospredju (in z največ naslovi)....razen leta 2000,ko je presenetil KennyJR z Suzukijem.Pravzaprav je zadnji naslov za Yamaho dobil leta 1992 prav Rainey.Od takrat je bila Yamaha daleč od svetovnega prvaka....in tega je po dolgem času privozil prav Rossi.Nekaj na račun dobre vožnje in nekaj na račun razvoja motorja.Seveda so imeli tudi pri Yamahi nihanja v uspehih (2006) in slabše gume(2007)...a so se zmagoslavno vrnili z naslovi leta 2008 in 2009....in takrat sta bila prisotna že oba »vesoljca«.
flamengo
08. 08. 2012 13.25
Sam si naštel imena, proti katerim je dirkal in nobeno ni niti približno tako dobro kot sta stoner in lorenzo. Torej moje razmišljanje si potrdil. Takrat je bila konkurenca dosti slabša. In tudi če bi stoner dobil 2 naslova v 250, mu jih ne bi štel zraven. Ampak on ni izgubljal časa z nižjim razredom. Mislim, zares je norost enakovredno šteti naslove v 250 in v kraljevskem. To ne paše zraven. Rossi je sedemkratni prvak v kraljevskem, zraven pa ima še 2 naslova v 250.
Omen3
08. 08. 2012 16.51
Flamengo,saj se ti ne splača razlagati....se vidi,da ne spremljaš prav redno moto dirkanja.... Rossi sploh nima dveh naslovov v 250ccm....ampak enega v 125 in enega v 250ccm razredu.Že po taki izjavi vidim,da nimaš pojma.... In kako,da Stoner ni "izgubljal časa z nižjim razredom.....saj je 5 sezon vozil v razredih 125 in 250ccm.... s tem da je še prehitro odšel v razred 250ccm (že v svoji drugi sezoni dirkanja),tam pogorel.... in se potem za dve sezoni vrnil nazaj v razred 125ccm. Če je najboljši voznik vseh časov....bi lahko osvojil kakšen naslov v teh petih letih....tudi,če ni vedno imel top motorja.Dober motor pa je itak pogojen z izstopajočimi rezultati....potem te tovarniška moštva in sponzorji opazijo in ti dajo možnost boljšega motorja. Predvidevam pa,da bi ti najraje Rossiju odbil še tiste naslove v razredu 500ccm....ker to je edini način,da se mu Stoner približa po uspehih.... Kar se pa konkurence tiče,sem ti pa že povedal....Rossi ni kriv,da je bil najboljši svoje generacije......prav tako kot Agostini ni bil kriv (upam vsaj,da veš kdo je bil Giacomo)....vsi dirkači imajo možnosti za uspeh.... In ne govori,da so vsi dirkači bili slabi....Biaggi in Checa še zdaj v "zrelih letih" zmagujeta v WSBK.....ampak po tvoje najbrž spet nimata prave konkurence.....
flamengo
09. 08. 2012 07.38
Ha ha, še slabše. Morda je petnajstratni prvak, če štejemo še kakšne italijanske naslove. Res je vseeno ali ima dva v 250 ali enega v 250 in enega v125
flamengo
09. 08. 2012 07.38
Ha ha, še slabše. Morda je petnajskratni prvak, če štejemo še kakšne italijanske naslove. Res je vseeno ali ima dva v 250 ali enega v 250 in enega v125, nobeden se ne šteje k tistim v 500/motogp. Od prihoda stonerja in lorenza ima samo 2 naslova v kraljevskem. Njegovo "dirkanje" pri ducatiju je pa sramota. Sam sem bil prepričan, da bo zrihtal tudi ducatija, ko se tako hvali z yamaho. Večino naslovov in zmag je dosegel, ko je bila konkurenca dosti slabša, kot je sedaj. In res ti nimam kaj dokazovati, ker so to uradni podatki.
Omen3
09. 08. 2012 10.09
flamengo....prav imaš.....štejejo uradni podatki..... Ampak uradni podatki segajo tudi v preteklost....in ne šele od 2006. Po tvoji logiki ima potem Stoner samo en veljaven naslov (2011)....ker Lorenza 2007 še ni bilo v MotoGP in Stoner ni imel prave konkurence.... in ima od prihoda Lorenza Stoner samo en naslov ?!? Če že hočeš naslove gledati glede na konkurenco..... :D
flamengo
09. 08. 2012 12.37
Je pa stoner vedno tekmoval z rossijem in bil 2krat prvak. Po tvoji sprevrženi logiki pa
flamengo
09. 08. 2012 12.39
Je pa stoner vedno tekmoval z rossijem in bil 2krat prvak. Po tvoji sprevrženi logiki pa je recimo max biaggi večji kot stoner, ker ima 4 naslove do 250 in enega v superbike, torej je po tej logiki 5 kratni svetovni prvak.
Omen3
09. 08. 2012 13.04
flamengo...to je tvoja sprevržena logika,ne moja....saj si sam napisal,da Rossi ni imel konkurence,ko je dosegal naslove.... naj bo potem ta "logika" enaka za vse..... Torej tudi Stoner ni imel popolne konkurence brez Lorenza....svoj drugi naslov pa je dobil,ko je bil Rossi že na Ducatiju.... ki tudi ni bil konkurenčen.... sta zato Stonejeva naslova manj vredna ?!? Kar se tiče Biaggia..... je v nižjih razredih bil seveda precej boljši po uspehih kot pa Stoner, v MotoGP razredu pa ni dosegel naslova.....nisem pa nič omenjal drugih tekmovanj....to si spet naredil ti..... Če se pa gleda vse skupaj....pa Biaggi je petkratni svetovni prvak (4x250ccm in enkrat WSBK)...samo v različnih tekmovanjih....tega mu ne moreš oporekati......Aja,razen,če tudi on ni imel prave konkurence....:D Težko rečemo,da je Biaggi večji kot Stoner....a naslovov ima zagotovo več.... in tudi to so uradni podatki.
flamengo
10. 08. 2012 07.59
Po tvoji logiki je naša hokejska reprezentaca boljša kot na primer češka, ker ima sedem naslovov svetovnih prvakov v skupini B, češka pa samo 5 v skupini A. Da se ne boš zapiču v ta hipotetični primer, ampak tako je tvoje razmišljanje. Biaggi ima lahko tisoč naslovov v 250 in superbike, pa ne odtehtajo enega v motogp, ki si ga je vedno tako želel in nikoli dosegel. Stoner je po zmagah mislim, da na tretjem mestu večne lestvice in sem se štejejo samo zmage v elitnem razredu.
Omen3
13. 08. 2012 01.12
Flamengo kar naprej ti govorim,da je to tvoja logika ...in ne moja....ti si začel o nepopolni konkurenci... In tvoj primer z hokejem ni ravno najboljši.....ker če zmagaš v B ligi nisi najboljši na svetu...ampak najboljši v B ligi in greš v A ligo. Če pa v Moto2 zmagaš v prvenstvu....pa si najboljši na svetu v tem razredu.... In to ne glede na konkurenco.Kdorkoli je bil v tem razredu je imel možnost boja za vrh.... Pa še nekaj....po tej lestvici,ki upošteva elitni razred....bi imel po tvojem tudi Agostini precej manj zmag vpisanih,ker je vozil tudi v nižjih razredih?!? In potem nima zares 15 naslovov ?!?
flamengo
13. 08. 2012 11.54
Jaz sem samo omenil, da ne moreš šteti zmag v 250 in 125 k zmagam v elitnem.
flamengo
06. 08. 2012 09.34
-8
Zanimiv je stavek : \" Potem kar sem storil za jamaho, .... so mi pripeljali kakovostnega sotekmovalca.\" Za vse, ki ga ne malikujemo pomeni, da le ni tak dirkaški doktor, saj za svoje zmage potrebuje najboljši motor in pa vse mora biti tipi topi zanj nastavljeno. Mogoče bom še gledal moto gp po odhodu stonerja in bom navijal za lorenza, čeprav se mi zdi en pre napihnjen španec.
jakob101
06. 08. 2012 17.41
+7
ei ei mal se ti dol uset rosi je pr yamahi začeu iz 0 dobesedno iz 0 končov je pa na vrhuncu yamahe !!! yamaha je njegov motor !!!!!
flamengo
07. 08. 2012 08.03
-3
Omen3
07. 08. 2012 16.24
+1
Rossi je pre napihnjen italijan....Lorenzo je pre napihnjen španec.....flamengo,a i maš ti slučajno kakšne probleme s pre napihnjenostjo ?!? :D Ali samo rad uporabljaš to besedo?
flamengo
08. 08. 2012 13.19
Oba sta se mi zas... ko sta prirejala neke butaste skeče... Tega je že nekaj sezon nazaj. Da ne bo pomote, meni so se zdeli butasti.
g33ky_fr34k
05. 08. 2012 11.09
+16
ena BTW novica... Pred kratkim se je končala tudi druga dirka v motokrosu v evropskem EMX2 (250ccm) prvenstvu v Loketu na Češkem. Tim Gajser (KTM Silver Action, letnik 1996) je osvojil izjemno DRUGO mesto. Takoj po štartu je v prvi ovinek pripelau kot treji, hitro prehitel do takrat drugouvrščenega Despreya (zmagovalec včerajšne prve dirke), na koncu pa se je z letos nepremagljivim Pocockom (letnik 1991 ki vozi za Monster Energy Yamaho s popolno tovarniško podporo!) boril za prvo mesto, zaostajal za njim tud pol sekunde, ampak Pocock je na koncu vseeno končal pred Timom. V seštevku obeh voženj je končni zmagovalec EMX2 dirke v Loketu Pocock (22+25točk), DRUGI je končal Tim (20+22točk), tretji pa Desprey (25+15). Za Tima so to prve stopničke v kategoriji EMX2. V skupnem seštevku EMX2 je vodilni zanesljivo Pocock (197 točk), sledijo Olsen(158), Kras(126), Seewer (125) in Tim na PETEM mestu (110točk). Tim pa je tudi spusto prejšno prizorišče v Rusiji v Semigorju, kamor njegova ekipa ni odpotovala in zato ima tud večji zaostanek za prvima dvema skupno. REZULTATI druge dirke, EMX2: 1 119 Pocock, Mel GBR Yamaha 29:03.259 2 243 Gajser, Tim SLO KTM +0:01.446s 3 91 Seewer, Jeremy SUI Suzuki +0:03.587s 4 55 Kras, Mike NED Suzuki +0:08.156s 5 136 Olsen, Stefan Kjer DEN Yamaha +0:10.899s
hiterkstrela
05. 08. 2012 20.20
+2
jakob101
06. 08. 2012 17.39
+6
čestitke timu res bravo drug let upamo na mx2 ! pa ne na tako k se govori de bi biu na husqvarni ampk na kaknnem bolšem motorju no sam husqvarna ni slaba lupino se letos vozi od 5-10 mesta kar ni slabo !
g33ky_fr34k
06. 08. 2012 18.00
morte vedet da je na koledarju polovica prizorišč kjer se dogajajo čez vikend MX1, MX2 in EMX125 dirke, ter polovica prizorišč kjer se dogajajo čez vikend MX1, MX2 in EMX2 dirke. V nasledni sezoni EMX125 zagotovo ne bo vozo (ker bo letos osvojil to prvenstvo) in to pomeni da bo nasledno sezono zagotovo vozo polovico prizorišč v MX2 razredu! Če še bo pa vztrajal drugo sezono v EMX2 razredu ker si zagotovo želi osvojit prvenstvo, bo pač na polovici prizorišč nastopal v EMX2 razredu in za to prvenstvo odvozo vse dirke. Torej možna scenarija za nasledno sezono sta pol odvoženih MX2 prizorišč in vse dirke EMX2 ALI pa samo vse dirke MX2 prvenstva. Se mu pa po letošni sezoni izteče pogodba s trenutnim moštvom KTM Silver Action in vidli bomo ali bo ostal pri tem moštvu kajti to moštvo tudi nastopa v MX1 in MX2 razredu ali pa bo odšel v drugo moštvo, morda celo tovarniško, kar niti ne bo presenečenje glede na to da je najboljši KTM voznik v EMX2 razredu ki je odskočna deska za MX2 razred!
g33ky_fr34k
06. 08. 2012 18.07
jakob101 tud sam upam da gre v mx2 prvenstvo , aja ki si drugač slišal govorice da bi naj vozo na Husqvarni?
jakob101
07. 08. 2012 11.32
+1
jelen je že 2x reku da so govorice da mu husqvarna ponuja pogodbo
g33ky_fr34k
07. 08. 2012 12.46
aja to pa nisem vedo, še večji problem pa je da mi je šport tv1 iz siol tv zgino in že 2 dirki zapored nisem gledo mx1 in mx2 prvenstva in zato nisem slišal kaj je Jelen povedal. Šele v četrtek mi pridejo pogledat kaj je narobe ... Morem vprašat Tima ko ga prvič vidim kak je kaj glede ponudb za nasledno sezono ker nazadne sem se pred kakim mescom z njim meno, pa bom napisal na forumu takoj ko zvem novice... Men je nazadne reko da se zanimajo za njega poltovarniški KTM-i, Kawasakiji in Yamahe oz. podobne ekipe s podobnim materialom kot ga ima njegovo trenutno moštvo. Res bo zanimivo ali izbrat tovarniško Husqvarno (edini zelo dober dirkač je Lupino, ostala dva sta izven forme,en od teh dveh je še celo brez točk) al vztrajat v poltovarniškem moštvu KTM al pa katerem drugem poltovarniškem moštvu, kljub temu da se lahko zgodi še kaka ponudba drugih boljših tovarniških moštev. V glavnem res je CAR! Komaj čakam mladinsko svetovno prvenstvo čez tri tedne.
jakob101
07. 08. 2012 13.31
newem kok je res z to husqvarno ampak jelen je tko reku da so govorice
g33ky_fr34k
07. 08. 2012 14.05
čisto možno da je kaj resnice na tem, ker Husqvarna ima 3 tovarniške dirkače, ampak sam Lupino je zelo dober, ostala 2 pa sta daleč za njim in bota res težko ostala tud v nasledni sezoni v tem moštvu. Pa še za lupina nisem sigurn, kajti tud on nwm če bo še vztrajal v Husqvarni in bo mogoče želel nove izzive pri drugih moštvih. Zagotovo pa bota vsaj 2 prosti mesti nasledno sezono in res nisem presenečen da se za Tima zanimajo, kajti je prihodnost motokrosa.
g33ky_fr34k
07. 08. 2012 14.07
edino vprašanje je: iti npr. v tovarniško Husqvarno ali ostat npr. v poltovarniškem KTM-u...
pehtaa
04. 08. 2012 20.17
+3
haha en naslov na KAMEN pa mislite da je bog vam ni pomoci v ljubljana polje imajo se nekaj sob pohitite MOTO GP JE ROSSI trenutno kot kaze dostojen naslednik je samo lorenzo stoner je pa s.u.p.a.k. 07 do 2012 ni se nic pokazal se un naslov je bolj kot ne po sreci dobil
g33ky_fr34k
04. 08. 2012 20.04
+15
ena BTW novica... Pred kratkim se je končala prva dirka v motokrosu v evropskem EMX2 (250ccm) prvenstvu v Loketu na Češkem. Tim Gajser (letnik 96) je osvojil zelo dobro TRETJE mesto v izjemno močni konkurenci, predvsem letnikov 91,92,93,94. Štart mu ni uspel najbolje zato se je nekaj časa prebijal v ospredje, na koncu pa se je utrdil na tretjem mestu. DRUGA dirka bo jutri zjutraj ob 10.15! REZULTATI prve dirke EMX2: 1 151 Desprey, Maxime FRA Kawasaki 29:03.439 2 119 Pocock, Mel GBR Yamaha +0:09.229s 3 243 Gajser, Tim SLO KTM +0:26.586s 4 136 Olsen, Stefan Kjer DEN Yamaha +0:32.203s 5 91 Seewer, Jeremy SUI Suzuki +0:33.660s
Princ Teme
04. 08. 2012 21.36
-20
g33ky_fr34k
04. 08. 2012 21.44
+16
če pa ti tak rečeš, potem pa to res drži ja... hahahah
quirino.blanco
05. 08. 2012 00.36
+6
g33ky_fr34k
05. 08. 2012 00.40
+7
mx life tv sam je plačljiv neposredni prenos... Lahko pa se prijaviš na mx life tv z fb profilom klikneš tam "mx gp of Czech republic-live" in imaš od spodaj zastojn live timing. EMX2 razred kjer vozi Tim ima drugo dirko jutri ob 10.15, imaš pa MX2 in MX1 prvenstvo prenos na šport tv 1 od 12.ure naprej...
12king12
05. 08. 2012 10.30
+15
g33ky_fr34k meni je pa prau všeč da objaviš vsake toliko časa kaj naši dosežejo v motokrosu :) pohvalno
g33ky_fr34k
05. 08. 2012 10.53
+9
hvala! Se še bom naprej trudo objavlat izjemne dosežke naših v motokrosu!
jakob101
06. 08. 2012 17.44
+2
res pohvalno sicer bi pa 24 ur lahko kj nardil ker je tim res izjemen pa ne samo tim gerčar ki se bori za naslov svetovnega prvaka v mx3 bi lahko tudi kaj dobro da je gp da predstavijo usaj malo motokros oz družine in posameznike ki se ukvarjajo z motokrosom !!! drugač pa ja 24ur lahko bi si vmislili tudi motokros!
jakob101
06. 08. 2012 17.45
+4
sustar ce ti pravis da to ne zanima nikogar poglej kok ima plusov pa kok ima minusov če ima več plusov naprš pomeni da te novice nekoga zanimajo!
g33ky_fr34k
06. 08. 2012 18.34
+1
zadnič so družino Irt predstavli v novicah pred moto gp dirko, zdaj pa bi še lahko družino Gajser! :)) Se pa strinjam ja da bi začeli 24ur že pisat tud novice o motokrosu. Tim bo postal letos EMX125 prvak, bo zagotovo top5 v EMX2 prvenstvu če bo tako nadaljeval (spusto je tud dirko v Rusiji kamor njegova ekipa ni odpotovala in bi bil zagotovo še višje če bi tam dirkal), čez 3 tedne bo pa mladinsko svetovno prvenstvo kjer bo Tim glavni favorit v 125ccm razredu in vsaj glede tega bi lahko objavli kako novico, torej glede MSP...
jakob101
07. 08. 2012 11.34
ja res bi lahko predstavli družino gajser!
Lencho
04. 08. 2012 15.56
+4
Upam da izbere Hondo, če bo imel tovarniško podporo. SIcer pa je to veliko tveganje, saj vemo da so prave Honde samo dve. Uglavnem samo dol s tega Ducatija, ker ne gresta skupaj! Pri Yamahi bi bil pa pod velikim pritiskom zarad Lorenza in neposrednega dvoboja. Samo naj ne gleda na miljone pa bo! Dejmo Rossi!!
jakob101
06. 08. 2012 17.46
+1
raje vidim potem da ostane pri ducatiju kot pa gre k hondi še raje bi pa videl da sede na yamaho ! go dohtar
hiterkstrela
04. 08. 2012 15.00
+18
v resnici je rossi motogp bog!!! pa nihče drug
slos
04. 08. 2012 15.17
-10
ja na štantih in v marketnigu je rossi. na progi je pa stoner motobog. danes v paddocku vsi govorijo: ta dirka kot stoner, ta ima stil stonerja ipd. nihče ne reče: ta dirka kot rossi. dejstva.
mmaattiicc
04. 08. 2012 15.27
+8
eh, bučke. Res ma stoner legendarn stil in mogoče tud najbol atraktiven...ampak to te še ne nardi boga, 7 motoGp naslovov pa definitivno
g33ky_fr34k
04. 08. 2012 15.34
+13
to kar je Rossi v moto gp, je Schumacher v formuli 1. Torej Rossi je legenda moto gp in Schumi legenda formule 1.
dd1967
04. 08. 2012 15.35
-7
bil je bog,če se vrne k Yamahi mu bo še Lorenzo enkrat pokazal kdo je hitrejši.......
Princ Teme
04. 08. 2012 16.49
+6
Jaz si močno želim da pride k Yamahi in bomo videli kdo je bog:)
zapi113
04. 08. 2012 18.17
-6
frikec ........rozziloverjem lezeš malo tja kamor sonce nikdar ne posveti ,da ti pluse talajo ?
SENNA1
04. 08. 2012 18.22
+1
PA KAKŠEN ŠVABO NEKI.MA DEJTE ŽE NEHAT.
g33ky_fr34k
04. 08. 2012 19.51
+11
zapi113 nisem Rossijev navijač ampak ga spoštujem glede na to kaj je dosego v motociklizmu. Je 9 kratni sv. prvak in zato si tudi zasluži naziv legenda motociklizma! Priznaj že ti tud enkrat da nisi njegov navijač, da pa spoštuješ njegove dosežke!! Tisti ko pa pljuvajo po njem, pa to počnejo iz ljubosumja, ker mi ni jasno kak je lahko slab če pa je postavlao različne mejnike?? Kapiš?
zapi113
04. 08. 2012 23.22
-12
dej ti to razlagi rozziloverjem ,da ti štepajo pluse pa nea nabiji teh smešnih komentarjev k se smešiš z njimi sploh tole o ljubosumju . brigi se za tistega k ga maš v avatarju ,pa to da vsak tedn limaš neki o Gajserju pa je to to !
g33ky_fr34k
04. 08. 2012 23.53
+4
ni mi jasno zakaj tak sovražiš Rossija... kot da je nwm kaj hudega naredo...
zapi113
05. 08. 2012 01.49
-5
frkec ....teb marsikaj ni jasno enako k munji ne pa še komu drugemu .
g33ky_fr34k
05. 08. 2012 10.19
+4
očitno odgovora ne bomo dočakali zakaj tako sovraštvo do Rossija...
12king12
05. 08. 2012 10.32
+14
ker je tipičen razvajen mestni mulc in še sam ne ve zakaj ga sovraži vejetno zato kej je prejšnje leto bil stoner prvak in pač za njega navija letos bo pa tak za lorenza začel ko bo prvak
jakob101
06. 08. 2012 17.49
+3
zapi113 ti veš še 10 strani več kokr pa u knigi piše!!!!!!!
g33ky_fr34k
04. 08. 2012 14.29
+2
ena BTW novica... V Loketu na Češkem so se končale kvalifikacije v motokrosu v evropskem EMX2 razredu. Dirkači so bili razporejeni v 2 skupini. V močnejši prvi skupini je bil na kvalifikacijski dirki najhitrejši Tim Gajser ki je za seboj pusto tud vodilnega v skupnem seštevku Mela Pococka, s časom 1:50.518 pa je bil tud najhitrejši znotraj kvalifikacijske dirke v obeh skupinah. V drugi kvalifikacijski skupini pa je bil najhitrejši Desprey. Prva dirka bo danes ob 18.40! REZULTATI kvalifikacijske dirke EMX2, 1.skupina: 1 243 Gajser, Tim SLO KTM 19:11.320 1:50.518 2 71 Graulus, Damon BEL Suzuki +0:04.509s 1:50.738 3 119 Pocock, Mel GBR Yamaha +0:12.021s 1:51.374 REZULTATI kvalifikacijske dirke EMX2, 2.skupina: 1 151 Desprey, Maxime FRA Kawasaki 19:21.518 1:51.984 2 136 Olsen, Stefan Kjer DEN Yamaha +0:11.396s 1:52.257 3 172 Van Doninck, Brent BEL KTM +0:12.913s 1:53.229
Jure Furlan
04. 08. 2012 14.12
+1
yamaha factory racing already marked with number 46 waiting for valentino rossi.... mau po netu pobrskite, pa ne po slovenskih straneh k naši nimajo pojma o čem se gre......
IcemaN-X
04. 08. 2012 13.43
+7
pojdi k yamahaki...ne bo ti žal
lioon
04. 08. 2012 13.00
+2
Lol 2 leti nazaj ste kurcal Lorenzota, sedaj pa Rossi fani zanj navijate. Kej tazga svet ni vidu :D
viking76
04. 08. 2012 13.32
+3
če verjameš u smrkce nismo vsi taki kot ti
zapi113
04. 08. 2012 13.48
-1
boljš verjet v smrkce kot pa v to ,da bo rozzi še kdaj svet. prvak
korintos1
04. 08. 2012 14.26
kaycy666
07. 08. 2012 10.34
+2
Rossi fani ne bodo nikoli navijali za Lorenzota!
Princ Teme
04. 08. 2012 08.59
-23
Ti Rossijevi feni mislim da so sami otročki,ker ko slišijo Rossi že cvilijo vriskajo,realno pa ne znajo gledat in priznati da so njegova leta mimo
yoloyo
04. 08. 2012 09.09
-6
mmaattiicc
04. 08. 2012 09.18
+20
kako pa določiš kdaj so ''tvoja leta'' mimo?
Hachi
04. 08. 2012 10.46
+10
ja sustar, to tudi mene zanima. sploh pri moto sportu, kjer je ogromno odvisno od motorja ali avta, ki ga pac vozis. pogojevanje uspeha s starosti je v sportu zelo razlicna. v neki gimnastiki se starost zmagovalcev vztrajno niza. najboljsi nogometasi so v vrhuncu nekje med 25-30 leti, vratarji kasneje. pri motosportu pa je vsaj zame cist vseeno koliko je kdo star. razlike je lahko samo v tem, da si nekateri mladi morda vec upajo, kot tisti starejsi, je pa res tudi, da izkusnje starejsim tudi prinasajo doloceno prednost. ce bi pa samo leta pogojeval z uspehov, pa te vprasam, ce je tudi Rajmonda ze cas povozil?
thiago11
04. 08. 2012 10.53
+16
vsaj nismo gloryhunterji in se držimo nečesa za katerega navijamo že dolgo
slos
04. 08. 2012 11.25
+0
v glavnem imaš prav. recimo ta nad mano očitno rabi močne idole-rosija,barco.... o tem pojavu vedo veliko psihologi. so pa tudi taki ki kaj vedo- npr. erlapsus
Princ Teme
04. 08. 2012 11.29
-6
Strelstvo in motoGP sta povsem druga svetova,mislim da je nekje potrebna večja fizična napram drugi kjer psihična priprava.Bravo starci lahko konkurirajo mladcem ,čudovita primerjava haha.Amapk izjava Rossija v času zmag je bila:ni važen motor važno je srce!!! Kje je sedaj njegovo srce? Hlačah???
sonellion
04. 08. 2012 11.34
+0
joradn je bil zadnjič prvak pri 35. Problem?
yoloyo
04. 08. 2012 14.28
+7
sustar je zihr navijač barce, aja ne zdj chelseaja po ta novem...
jakob101
06. 08. 2012 17.52
+2
sustar upam da si boš zapomnu tole k bo rosi šu na yamaho al pa kam drgam se spomni na tole
Jure Jegli?
04. 08. 2012 08.56
-4
Letos ko Rossi ni več najboljši, je padla gledanost na vseh dirkališčih za več kot tretjino. Zato ima tukaj tudi motoGP prste vmes, da se izboljšajo njegovi rezultati... Ja, vedno igra veliko vlogo denar!
hotchilipoper
04. 08. 2012 08.47
-4
Sem njegov fan,ampak mislim,da je z njim konec
sonellion
04. 08. 2012 11.34
-2
kaycy666
07. 08. 2012 10.37
+1
Potem nisi njegov pravi fan. Pravi fani vedno verujejo vanj.
Djoser
04. 08. 2012 08.27
-19
Prenehaj z tekmovanjem, ker si zanič!!
Hachi
04. 08. 2012 10.47
+9
jakob101
06. 08. 2012 17.52
+1
antonino
04. 08. 2012 08.26
+9
močno pa tudi dvomim, da bi mu bila Yamaha pripravljena ponudit kako visoko cifro, ker oni že imajo trenutno najboljšega voznika - čeprav nisem Lorenzov navijač, dvomim pa tudi, da si želijo neposrednih dvobojev voznikov istega moštva, ker to ne prinese nič dobrega.
antonino
04. 08. 2012 08.16
-14
bojim se, da tudi če gre Rossi k Yamahi, bo kmalu spoznal, da ni več tisti Rossi izpred 5-ih let in da ni vsega kriv Ducati, ampak so drugi toliko napredovali. A ne vidite, da je Hyden hitrejši od Rossija, Stoner je bil na Ducatiju prvak itd.itd. BOLJE BI BILO, DA BI POBRAL DENAR V DUCATIJU, BIL ŠT.1 IN SE IZGOVARJAL NA SLAB MOTOR. - osramotil se bo pa, ko bo na dobrem motorju, rezultatov pa več ne bo.
marija pomagaj
04. 08. 2012 08.19
+18
+rosi je dober sam ti tega ne razumes ker si ziher šminker.....+
unja1.m
04. 08. 2012 05.40
-1
še malo ,pa bote govoril, da je jamaha šrot in kanta...
SPORT-MAN
04. 08. 2012 10.12
+11
Če se bo na Yamahi tako vozil bom usaj jzs priznal da so njegova leta mimo :/ Vseno pa bom zanj navijal v dobrem kot tudi v slabem (:
Hachi
04. 08. 2012 10.49
+3
ja sport-man, se strinjam. ce bi Hayden zmagoval, Rossi pa se vozil na 10. mestu, bi se razumel, tako pa je Ducati vsaj trenutno nekonkurencen.