MotoGP

Rossi o ciljih za prihodnjo sezono: 'Grem po naslov in zmago na vseh dirkah!'

Tavullia, 21. 11. 2017 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valentino Rossi je pravkar končano sezono v razredu motoGP zaključil na petem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Sezono polno razočaranj je označil za neuspeh, čeprav je v zaključku dirkal poškodovan zaradi zloma noge, ki ga je utrpel na treningu. Kljub 38 letom, pa še ne misli obupati in priznava, da bo v prihodnji sezoni napadal jubilejni deseti naslov prvaka.

Valentino Rossi je v minuli sezoni slavil na dirki v Assnu, temu pa je dodal tri druga in dve tretji mesti.
Valentino Rossi je v minuli sezoni slavil na dirki v Assnu, temu pa je dodal tri druga in dve tretji mesti. FOTO: AP
Za devetkratnim svetovnim prvakom Valentinom Rossijem je zahtevna in razočaranj polna sezona. Legendarni Italijan, ki se je še na začetku sezone odkrito spogledoval z bitko za naslov prvaka, je v drugem delu sezone povsem popustil in prvenstvo končal na zanj skromnem petem mestu. Krivično bi bilo dejati, da po lastni krivdi, saj je v drugem delu sezone moštvo Yamahe močno zaostalo v razvoju za konkurenco in bilo na večini dirk popolnoma nekonkurenčno. Ne le Rossi, temveč tudi njegov moštveni kolega Maverick Vinales je imel podobne, če ne še večje težave, kot Italijan. Španec, ki je bil v očeh mnogih eden glavnih kandidatov za naslov, je sezono začel sanjsko in na prvih petih dirkah kar trikrat zmagal, do konca sezone pa mu ni več uspelo stopiti na najvišjo stopničko. Oba dirkača moštva Movistar Yamaha sta kot glavni razlog za slabe predstave ves čas omenjala nekonkurenčnost njunih motociklov in slab oprijem gum v zahtevnih vremenskih razmerah. Kljub najslabši uvrstitvi v svetovnem prvenstvu po letu 2012, ko je z Ducatijem prvenstvo končal na šestem mestu, dirkaški doktor ostaja optimist in pričakuje, da bo japonsko moštvo za prihodnjo sezono pripravilo boljši motocikel, s katerim se bo sposoben boritI za naslov svetovnega prvaka. Rossi na jubilejni deseti naslov prvaka čaka že skoraj desetletje, potem ko je na zadnje vso konkurenco pokoril v sezoni 2009. 

"Cilj je osvojiti naslov svetovnega prvaka. Drugi cilj pa je zmagati na vseh dirkah v sezoni. Kot tretje pa končati vse dirke na stopničkah," so pogovor s Speedweek povzeli italijanski mediji. Kot glavno težavo je sicer navedel Michelinove gume, ki so bile po njegovem mnenju še slabše za njihov motocikel kot tiste v sezoni 2016, ko je prvenstvo zaključil na drugem mestu. "So zahtevne dirke kot so Jerez, Barcelona, Spielberg in Motegi. Tu smo imeli letos že dobro poznane težave. In te težave so preproste, oprijem gum. To poskušamo rešiti že od sezone 2016, a smo naleteli na težave," je še obrazložil Italijan, ki je s tem tudi zanikal vse govorice, ki so zadnje tedne krožile, da naj bi se upokojil še pred pričetkom prihodnje sezone. Če pa bo res tako konkurenčen kot si sam želi, pa bomo morali počakati do naslednje sezone, ko se prvenstvo razreda motoGP začne z dirko za VN Katarja v Losailu. 

Cilji so visoki, kakšna pa bo realnost?
Cilji so visoki, kakšna pa bo realnost? FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (435)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Machetekills007
08. 12. 2017 22.22
Otancici
30. 11. 2017 18.39
+2
Sam zgornja slika je pa top. Res odlicna izbira.
THEdocktor
29. 11. 2017 10.54
+2
tedoVV2HCmedo
28. 11. 2017 18.32
+0
Nič ne bo več od njega. Lani ste mi dali 200 minusov, ko sem to napisal za letošnjo sezono. Bo sedaj kaj manj minusov?
flamengo
28. 11. 2017 08.37
+2
Vedno se je znal širokoustiti. V tem je res doktor. Nova čelada in vse drugo je res nepomembno. Težko bo premagal Marca.
Nightyfly
27. 11. 2017 18.24
+1
Mogoce bo koga zanimalo ..... .Rossi si je za zimske teste oz .uporabo celade izbral posebno tehniko mehiske likovne umetnosti - Huichol. Rossi prav i, da ga je ta tehnika prevzela , ker uporablja tudi veliko simbolov ,ki so njemu vsec , se posebno sonca , lune , zelve , tako da je naredil osnutek , potem pa to dal v post obdelavo oblikovalcu Drudiju , ki je zadolzen za to . Lepo ,da se je spomnil na to vrsto tehnike in jo s tem tudi promovira . Mogoce bo s tem tudi povecal popvprasevanje po izdelkih ,ki so narejeni v tem ali podbnem stilu . Resnicno lepa celada.
onefivefive
27. 11. 2017 19.05
-5
Sicer stvar okusa,men je bila iz 2014 najlepsa.
Nightyfly
27. 11. 2017 22.18
+3
Mogoce tudi ,,,, predvsem pa me veseli , da se tudi preko sporta ali podobnih stvari promovira neka obrt , umetnost , partikularnost dolocenih krajev , navad ludi in podobno . No ,ce to stori sportnik , za katerega navijam sem se toliko bolj vesel . No , vemo , da je on tisti ,ki je v vseh teh letih umetnost oblikovanja vzorcev ali podob na celadah razvil na neko novo dimenzijo .
Nightyfly
27. 11. 2017 16.46
+9
Achilleus 27.11.2017 15:46:44 1 2 1 Dej, jezdić je katastrofa...in flayer tudi. Oba neki o Hondi nabijata...pa nimata pojma. Ne vem kaj je po njuno Honda...ni jih bilo nikjer leta. Še Ducati jih je pral 07. En naslov z Stonerjem in to je vse v zadnjih letih. Od Marqueza naprej pa stalno na vrhu...kaj je to slučaj???!!!!! Jezdić in Flayer nič ne vesta in nimata pojma o motoGP*********************************** nalepil sem , da si boste se enkrat prebral kar ste napisal . Enkratno ......to pa res . Moto GP era je zacela z Markom skace ....... ne vem kaj naj si clovek misli o vas .
Nightyfly
27. 11. 2017 16.50
+10
Ker vidi m, da vam logika nikakor ne zatrajba vam dam en nasvet . Ce ze primerjate bolide ,pilote in sploh dirke in vse kar se dogaja ,dajte v svoje pridige vsteti vsa leta , ki jih trenutni dirkaci imajo na svojih plecih . To pa pomeni , da boste verjetno vzel v zakup celotno kariero Rossija ,ki se vedno dirka , je tako ? To pa pomeni tudi njegove zmage na Hondi ,in ostale jasno . Ali pa vam ni vsaj do ene univerzalne resnice ,in vam je v kotu v katerem cepite malce tesno !?
jezdiimir
27. 11. 2017 17.44
+10
Nightyfly, popolnoma jasno je da je Ahil še golobradec, ki nima blage veze o motoGP-ju in mu spomin ne seže dlje od nekaj let nazaj. Namesto da bi spoštoval naš poduk in se učil od nas ki smo staroste tega posla se z neznanjem norčuje iz samega sebe, res pa je da je pri njemu prisotno še ogromno žlehtnobe in nespoštovanja, kar bi moral biti dovoljšen razlog da dobi blokado komentiranja za vedno, upam da ga čimprej spregledajo ...hehehe
Nightyfly
27. 11. 2017 18.06
+5
jezdimir............ svoj manko znanja in izkusenj tako nadomestijo z zalitvami . To je jasno ko beli dan . Cloveka ,ki nekaj napise in proti temu nimas argumentov je najlazje napasti .Z bilokaksnim izgovorom . Sproti pa ti ´´poznavalci ´´ napadajo en cas sportnika , potem nas forumase , vmes vtaknejo se totalno nepreverjene in neosnovane informacije ,kot si je to dovolil Benbostrom ,glede afere Rossi /Akrapovic , niti se ne zavedajoc , da lahko povzrocijo ogromno skode . Ampak tkim osebam ,ki nimajo kaj izgubiti je cisto vseeno ,samo da tisti dan na ´´izgubijo´´ svojega ega . Vedno ponavljam , ce bi ti ljudje ,ali vecina od njih posvetili zivljenje bencinskim hlapom , tudi dirkam in tem sportom na sploh (vmes pa se kulturi obcevanja), bi bila izmenjava postov na tem forumu cisto drugacna in bi se govorilo oz. pisalo samo o tem sportu in vse kar je povezano z njim , ne pa da prednjacijo osebne zalitve kot to pocnejo , in seveda cakajo ,da bodo za to se nagrajeni . Mislim , da bi bilo to zelo cudno . Ne bom trdil , da sem svetnik ,niti nocem biti , nikoli v zivljenju pa tudi nisem nekoga prvi klofnil . Vrnil pa sigurno , z visokimi obrestmi ,kot pripada .
onefivefive
27. 11. 2017 18.18
-3
kolikor je men znano si ti bena obtozil,ne on vr.Rekel pa je da se je na povabilo na otvoritev odzval tako da je rekel da pride in sicer bo to stalo ....evrov.Torej,kaj je kdo koga obtozil??Pa glede anonimnosti si se lepo razpisal kajne.Pa Ben je zelo blizu tebe ce si res v luzernu.Pojdi v PerlenPapier in se dobi z njim pa da vidis kako hitro se da do koga pridet-toliko v anonimnosti.
Nightyfly
27. 11. 2017 18.29
+3
155 ,,,veste kaj , verjamem , da vam je prvo v mislih ,da je treba nekoga napasti .Tudi prav .Tokrat se motite ,ker sem tega Bena opozoril , da se nekoga ne obtozuje ,niti ne razsirja lazi ce nima oprijemljivih podatkov , dokazov .
Nightyfly
27. 11. 2017 18.30
+3
155 ,,,veste kaj , verjamem , da vam je prvo v mislih ,da je treba nekoga napasti .Tudi prav .Tokrat se motite ,ker sem tega Bena opozoril , da se nekoga ne obtozuje ,niti ne razsirja lazi ce nima oprijemljivih podatkov , dokazov . Glede snidenja pa takole ...... naj se sam javi , razen ,ce ste njegov odvetnik . Lepo sem napisal tudi cev norcu , da se dobimo pred Kapellbrücke v Luzernu ,ali pa tudi v Benetkah , ce mu je blize ,ni problema . Toda nihce se ni javil na poziv . Torej ?
Nightyfly
27. 11. 2017 18.35
+0
No , recite mu tudi , da naj se gre malo se pomolit v cerkvico zraven fabrike Prelen P , malo naprej ....je tako ?
onefivefive
27. 11. 2017 19.02
-2
Pa kaksne imas?Odvetnika pa res ne rabi,no da zdaj ga se ni.Ni ravno cerkveni tip,ce pa namigujes da mu naj bog pomaga potem pa najbolje da se v Vatikanu dobis z njim in vidita kdo rabi bozjo pomoc.V glavnem nisi po vseh izjavah tukaj cist nic nedolzen in zalis dirkace preko in pocez namesto da bi svoje znanje prenesel na portal v kulturnem smislu.Je tudi res da se z vsakim ne da,ampak zalit z Marko skace pa res ne gre pricakovat od nekoga ki recimo kao pozna zadeve kot jih ti predstavljas.Sam si si nakopal tako sliko o sebi.
CevNorc
27. 11. 2017 22.50
+0
Da pridem na nek trg in potem ti izjaviš, sem bil tam, pa tebe ni bilo... Ne hvala, sploh ob dejstvu, da ti Švice videl nisi. Pa kdaj preberi za sabo, o žalitvah in obtoževanjih si zadnji, ki lahko. Kje je bila Honda od odhoda Rossija, 1x Hayden in 1x Stoner, pa tako superioren motor, da bi še Rabat osvajal naslove. Vi nimate nikakeršnega znanja o motociklizmu in MotoGP-ju, berete pa rumene strani(ne 46 rumene, ampak rumene) in pol tukaj pametujete, ko da ste vso pamet sveta požrl.
flamengo
28. 11. 2017 08.39
+2
Stoner je pač legenda. Edini z naslovom na Ducatiju. En naslov na ducatiju je vreden več naslovov na japonski motociklih.
Nightyfly
27. 11. 2017 16.38
+10
iga_biba 26.11.2017 10:01:22 -5 1 6 zato pa se širokoustiš, ker se skrivaš za anonimnostjo!**************ko vidim vaso slikco se kar stresem , ce bi moral stati pred vami ....... je kar bolje , da vi obdrzite svoj NN , jaz pa mojega -hehe .
Nightyfly
27. 11. 2017 16.35
+11
Dottore dirkanja VRossi je leta 2005 od Facoltà di sociologia dell'Università di Urbino prejel ´ Laurea Honoris Causa´ v komunikacijah . 500 let stara Univerza, ena najstarejsih v Evropi je ze vedela komu nakloniti svoj pecat na papirusu in togo .
THEdocktor
27. 11. 2017 10.54
+9
JEZDIMIR DOBRA TEMA ZA NEVEDNEŽE NA TEM PORTALU
Achilleus
27. 11. 2017 12.05
-10
Tvoj nick pove vse. Toliko doktorja kot je v tebi...je tudi VR...nic...
THEdocktor
27. 11. 2017 12.19
+10
THEdocktor
27. 11. 2017 12.20
+8
Achilleus
27. 11. 2017 12.57
-11
MaunelNeuer
28. 11. 2017 16.02
-2
važno da ste dohtarji vsevedneži, 10 pa ne bo
jezdiimir
26. 11. 2017 22.45
+14
Takole na hitro sem pripravil obnovo znanja za vse ki jim zgodovina in sedanjost motoGPja še vedno ni razumljiva, Ahilu in njegovim dvema najbližjima priporočam vsaj trikrat prebrat, hvala za razumevanje...hehehe Sedaj ko so se glave malo ohladile lahko realno potegnemo črto pod letošnjo sezono in jo primerjamo z preteklimi. Honda kot Honda ki jo poznamo že vrsto let, se še vedno poslužuje nelegalnega dogovarjanja in prilagajanja pravil z Dorno, narekuje spremembe ki ustrezajo njim in ukinja novitete v katerih jih konkurenca prehiteva, skratka nič novega... Kar se tiče dirkačev je letos še bolj izrazito in odkrito moštvo Honde pokazalo da jih ne briga kaj si mislijo ljudje o njihovi kuhinji in podrejanju Danija za cilje Markeca, celo so šli še dlje ko jim je tekla voda v grlo, so brez kančka sramu v njihovo umazano igro vpletli še Horheja - poba jim je po njihovo dolžan za leto 2015 po sistemu pamti pa vrati!? Upam da so ga stisnili pri Ducatiju za neposlušnost in mu priprli pipco, da se bo fant zavedal kje je v službi! Po vseh teh spletkah imamo pošteni navijači motoGPja tega dovolj, kar se izraža tudi na tribunah, tako da v bodoče lahko pričakujemo vzpon popularnosti mladih, neomadeževanih in drznih pilotov kot so Zarco, Morbideli... itd in posledično zaton spletkarjev kot so Markec, Horhe, pod prisilo pa žal tudi Dani. Saj si nihče ne želi da gre motoGP po poteh F1. Za zaključek pa seveda ne morem mimo Legendarnega 9 kratnega svetovnega prvaka Doktor Valentina Rossija ki je v svoji briljantni karieri podiral rekorde brez kančka spletkarjenja in si posledično ustvaril večje ime kot je sam motoGP, zato smo mu pravi poznavalci, motoristi in vsi pošteni ljubitelji tega športa neizmerno hvaležni, še zdaleč pa ni rekel zadnje to pa je tisto kar nas najbolj veseli...hehehe
Achilleus
27. 11. 2017 10.50
-10
jezdic...kopiras stare in oguljene tekste...lazes in zivis ze preziveto.
jezdiimir
27. 11. 2017 11.53
+12
Ahil važno da ti bereš, večkrat ko prebereš bolj ti bo jasno...vem da tvoj razum dela zelooooo počas...hehehe
Achilleus
27. 11. 2017 12.07
-11
Tvoje znanje jezdic...je nicno. Ce ne bi bil tak lenuh..bi ti svetoval kaj koristnega...vendar ne bo nic iz tebe. V nobenem primeru.
onefivefive
27. 11. 2017 15.01
-13
Nimaš kaj,če znaš sam lagati potem kaj drugega ne moremo pričakovati od Jezdimirja kajne.....sploh tiste besede brez kancka spletkarjenja me je ganil do solz.
Achilleus
27. 11. 2017 15.46
-11
Dej, jezdić je katastrofa...in flayer tudi. Oba neki o Hondi nabijata...pa nimata pojma. Ne vem kaj je po njuno Honda...ni jih bilo nikjer leta. Še Ducati jih je pral 07. En naslov z Stonerjem in to je vse v zadnjih letih. Od Marqueza naprej pa stalno na vrhu...kaj je to slučaj???!!!!! Jezdić in Flayer nič ne vesta in nimata pojma o motoGP.
Achilleus
27. 11. 2017 15.48
-11
.........bolje, da gresta ribe lovit...sej ima flayer v Švici...kjer naj bi živel jezero...baje se tam redijo krapovci..ni hudič, da jima vsaj eden ne bi prijel...
Nightyfly
27. 11. 2017 16.43
+12
Ahil ,,,,vidite , hardwhore bi vam zdaj napisal ,da ste laznivec . Jaz posedovati jezero v Svici ? A se vam blede ? Nihce ne more tam kaj takega posedovati . Niti Kamprat ali papez ali kdorkoli . Vidite , manjka vam razgledanost .
jezdiimir
27. 11. 2017 16.46
+14
Efekt je pozitiven...Ahil v obupu in naivnosti izkazuje vse svoje neznanje...sramoti se kar z dvemi nicki...na njegovo srečo se ne zaveda...hehehe
Nightyfly
27. 11. 2017 18.12
+5
jezdimir ,,,,,lahko ima x nickov .V vseh teh ne bo mogel spacati skupaj kaj vrednega. Meni je dovolj samo ena koza v kateri zivim in ljudem povem kaj mislim . Ne maram razcepljenih osebnosti . Ustvarjalne ja , igrive tudi , umetniske pa se kaj , nekulture pa res ne morem .
godzila
26. 11. 2017 15.03
+14
Rossi bo v sezoni 2018 svetovni prvak moto gp kot pribito piše v zvezdah,,,,,,,,,,,,,,
rr3
26. 11. 2017 19.17
-14
Achilleus
26. 11. 2017 19.44
-14
....škoda, ker ni na to trditev položil stavo.
PS2Xministri
26. 11. 2017 20.31
+14
ACHILLLEUS...kaj si kakega terapevta obiskal???
Achilleus
27. 11. 2017 12.08
-12
Ne...kaj je ti pri tebi obicaj? Mislim terapija.......
MaunelNeuer
28. 11. 2017 16.04
-1
godzilla to so vaše neuresničene sanje hehehhe
THEdocktor
25. 11. 2017 21.14
-9
AWES PRAVILNO MISLIŠ
THEdocktor
25. 11. 2017 21.13
+8
TO SE VOZJO Z SOLEKSI
THEdocktor
25. 11. 2017 21.12
+8
GDAJ IMA YAMAHA TESTIRANJE
Awesomedude
25. 11. 2017 21.01
-9
Jao mene ljudje, sploh vas ne razumem nekatere tu gor. Pajaci za tipkovnico, super pametni, a nobeden od vas (dirkaško gledano) ni vreden niti dlake na jajcu nobenemu od teh fantov iz MotoGP. Tisti, ki se z motorjem ni nikoli v zivljenju peljal vsaj +200 km/h nebi smel imet sploh pravice komentiranja, kaj šele žaljenja teh fantov. Pa nima veze a to delate za VR46, MM93, HL99, MV25, AD04, DP26 ali kogarkoli drugega. Edina resnica je ta, da jajc za kaj več kot pisanje nimate. Človek, ki se je vsaj enkrat v življenju z motorjem pribljižal hitrosti 300 km/h tega ne počne. Just sayin....
SENNA1
25. 11. 2017 22.44
+8
pako-san
26. 11. 2017 08.26
+8
Awesomedude
26. 11. 2017 09.31
-7
iga_biba
26. 11. 2017 10.03
-10
Awesomedude
26. 11. 2017 10.25
-8
5TIG
26. 11. 2017 17.33
+7
rr3
25. 11. 2017 19.40
-12
Hehe eni še kar ne morejo preboleti da je MM od kar je v MotoGP No1 - pravi zmagovalec, ki z razliko od drugih zna dirkati. Še posebej boli pa muhco. hahaha
Achilleus
25. 11. 2017 19.44
-16
Vedo, da je to neizpodbitno dejstvo! Čas potrebujejo, da se sprijaznijo...potem pa bojo kričali samo še MM93...
flamengo
28. 11. 2017 09.45
-1
Kdo ve zakaj si dobil minuse, ker si povedal kar je bilo pokazano na motogp stezah v minulih letih.
PS2Xministri
25. 11. 2017 19.22
+14
Achilleus...ŠTALA TI JE DOBRO RATALA SAMO VZDRŽUJEŠ JO SLABO.
Otancici
25. 11. 2017 18.37
-2
Hvala za azurne novice iz motociklizma pop tv. Da je pa Rea s Kawo iz superbike prvenstva v Jerezu na testiranjih opral pol mostev iz moto GP ja, pa ni vredno zgubljati casa. Aja copypaste za wikend ne funkcionira.
Nightyfly
25. 11. 2017 14.14
+16
Ahilo ..... ooo , to je pa nekaj novega . Ta tekst si bom pa kar shranil in ce bo poitrebno , verjetno zahteval pojasnilo pravne sluzbe te firme , kako lahko anonimnost nekega forumasa raznasajo naokoli . Mislite , da bo direkcijo to kar tako pogoltnila ,ce se izkaze ,da je to res ? Anonimnost je nekaj najbolj svetega ,in ce ta portal tega ne garantira so lahko posledice ogromne , da ne recem -katastrofalne . Da ne govorim o prenehanju delovnega razmerja .
Achilleus
25. 11. 2017 14.49
-17
...prenehanje delovnega razmerja pa bi gotovo pripomoglo...
iga_biba
26. 11. 2017 10.01
-13
zato pa se širokoustiš, ker se skrivaš za anonimnostjo!
Achilleus
26. 11. 2017 17.11
-14
iga_biba...točno tako. Polna usta so jih, ker so skriti za zasloni. Drgač pa vemo, kaj so taki strahopetci...