MotoGP

Rossi: Naredili smo veliko napako, a nič ni izgubljenega

Mugello, 01. 06. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valentino Rossi bo zaradi napake pri izbiri gum na kvalifikacijah svojo 300. dirko v karieri začel s šele 10. štartnega mesta. Kljub temu 'dirkaški doktor' pred VN Italije v Mugellu ni izgubil upanja za visoko uvrstitev.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Reuters
Devetkratni svetovni motociklistični prvak Valentino Rossi si pred svojo jubilejno 300. dirko v svetovnem prvenstvu ni zagotovil najboljšega izhodišča. Skupaj s predstavniki Bridgestona je namreč naredil napako pri izbiri gum in v zaključku kvalifikacij ni uspel postaviti časa, s katerim bi se lahko prebil v ospredje. "Na kvalifikacijah smo naredili veliko napako. Skupaj z Bridgestonom smo se odločili zamenjati sprednjo gumo v istem trenutku, ko smo drugič zamenjali zadnjo. To je bila napačna odločitev. S sprednjo mehko gumo se nisem počutil dobro in nisem uspel izboljšati svojega časa. To je velika škoda, saj sem imel priložnost, da dirko začnem iz ospredja. Bil sem hiter in na motociklu sem se počutil dobro, a takšne stvari se dogajajo," je po kvalifikacijah novinarjem zaupal Rossi.

Kljub temu se 35-letni Italijan na svoji domači dirki v Mugellu ne namerava kar tako predati. "Iz četrte vrste bo vse precej težje. A imam dober ritem in moramo popraviti zgolj nekaj malenkosti, da bom lahko iz motocikla iztržil maksimum. Poskušal bom izpeljati dobro dirko, saj je to moja 300. velika nagrada, ob tem pa smo v Mugellu! Začeti iz 10. mesta ni dobro izhodišče, a zavedam se, da ni nič izgubljenega. Čaka me težka naloga, a dal bom vse od sebe. Če bi moral izbrati dirkališče, na katerem želim začeti iz četrte vrste, bi to bil Mugello, saj je tukaj veliko prostora za prehitevanje. Poskušal bom izpeljati dober štart, že v uvodnih krogih bom dal vse do sebe in videli bomo, kaj se bo zgodilo," je zaključil Rossi.

Pasica VN Italije
Pasica VN Italije FOTO: POP TV

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nenomak
01. 06. 2014 20.22
+2
care je mož.. valeeeeee
kuzmax6
01. 06. 2014 08.39
-12
Hahaha tako dolg clanek, da izvemo, da je izbral narobe gumo!
nastjamarko
01. 06. 2014 07.11
+57
bravo tako se govori. ni izgovarjanja. upam na dober start.