MotoGP

Rossi: Lorenzo me je potisnil

Motegi, 02. 10. 2011 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski motociklist Valentino Rossi je po dirki razreda motoGP za VN Japonske priznal, da je za njegovo nesrečo kriv Španec Jorge Lorenzo, ki ga ni videl ob vračanju na stezo.

Italijanski motociklistični šampion Valentino Rossi (Ducati) si je zagotovil sedmi startni položaj na dirki razreda motoGP za VN Japonske, a moral preizkušnjo v Motegiju končati že po nekaj metrih, saj je po bližnjem srečanju z nekdanjim moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom potegnil krajši konec. Tavuljčan je na Japonsko prispel z željo po vrhunski uvrstitvi, zadnje nastavitve so bile, kot so kazali časi, zadetek v polno, dirkaški doktor pa je mnenja, da je bil sposoben stopiti celo na zmagovalne stopničke.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Reuters

"Resnično je sramotno končati dirko po dveh zavojih, sploh po tem, ko vidiš, da je ekipa garala za uspeh motociklista. Usoden je bil kontakt z Jorgejem Lorenzom. Na jutranjem ogrevanju sem bil četrti in po tem, ko vidiš, kaj se je pripetilo Stonerju, Simoncelliju in Doviziosu, si še bolj razočaran. Bila je priložnost za vrhunski rezultat. Zmagovalni oder bi kajpak bila najlepša nagrada za nas vse,“ je razočaran po dirki razlagal nekdanji svetovni prvak in dodal, "nismo imeli sreče. Lorenzo je zapeljal na travo, se na prvem zavoju vračal na stezo, kjer pa sem se pripeljal jaz. Ni me videl, ker sem bil malo za njim. Ko se me je dotaknil, me je porinil v Spiesa. Ob nepravem času sem bil na nepravem kraju …

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (94)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SPORT-MAN
14. 10. 2011 06.50
Uglavnem to vam pove use kolko je hodna bolša od useh moštev: Ime moštva Vozniki Točke 1. HONDA Casey Stoner Andrea Dovizioso Dani Pedrosa Šiniči Ito 694 2. YAMAHA Jorge Lorenzo Ben Spies 416 3. DUCATI Valentino Rossi Nicky Hayden 262 4. GRESINI HONDA Marco Simoncelli Hiroši Aojama 213 5. TECH 3 YAMAHA Colin Edwards Cal Cruthclow 155 6. ASPAR DUCATI Hector Barbera 77 7. SUZUKI Alvaro Bautista John Hopkins 73 8. PRAMAC DUCATI Randy de Puniet Loris Capirossi 68 9. LCR HONDA Toni Elias Kousuke Akijoši 51 10. CARDION AB DUCATI Karel Abraham 50 res res
motorrader
07. 10. 2011 13.14
Bamperli: Rossi se je lani boril za mesto svetovnega prvaka in če mu nebi poškodba prekrižala pot pol bi bil lani svetovni prvak-al res verjameš da bi bil Lorenzo??? Tak da o koncu kariere nebi govoru. Letos pa je najboljši in najbolj konstanten dukatist. Če pa je to zate sramota pol pa ne vem kako bi ti pomagal..
fakinaza
07. 10. 2011 12.50
Denizio Kaj bo pri Suzukiju ne vemo. Vemo pa to, da je bil Stoner samo eno leto prvak z Ducatijem. Preživel jih je pa tam kar nekaj. Tvoje besede niso logične ... Ob tem - se ti ne zdi, da je Honda letos zares prevladujoča? Odgovor ne, bi bil nelogičen. Si že slišal, da so insajderji še v času, ko se Stonerjev Ducati še ni dodobra ohladil, vedeli povedati, da bo v 2011 Hondi le s težavo kdo sledil, kaj šele, da bi jo prehitel. To neprimerno navijaštvo vam zamegljuje um. Če bi se dalo pri Ducatiju kaj narediti, bi Stoner to vendar naredil. Pa ni in odreagiral je povsem pravilno. Šel je tja kjer lahko izkoristi svoj potencial. Rossi pač igra na karto, da zna in zmore. Drugo leto se bodo polagali račun. Jaz bom navijal zanj, ne glede na to, če bo v 2012 prvak Stoner, Lorenzo ali Rossi. In pokazal primerno spoštovanje do prvaka in do tistih, ki to niso. Če vi tega ne zmorete, niste vredni naziva navijač.
fakinaza
07. 10. 2011 12.47
Denizio Kaj bo pri Suzukiju ne vemo. Vemo pa to, da je bil Stoner samo eno leto prvak z Ducatijem. Preživel jih je pa tam kar nekaj. Tvoje besede niso logične ... Ob tem - se ti ne zdi, da je Honda letos zares prevladujoča? Odgovor ne, bi bil nelogičen. Si že slišal, da so insajderji še v času, ko se Stonerjev Ducati še ni dodobra ohladil, vedeli povedati, da bo v 2011 Hondi le s težavo kdo sledil, kaj šele, da bi jo prehitel. To neprimerno navijaštvo vam zamegljuje um. Če bi se dalo pri Ducatiju kaj narediti, bi Stoner to vendar naredil. Pa ni in odreagiral je povsem pravilno. Šel je tja kjer lahko izkoristi svoj potencial. Rossi pač igra na karto, da zna in zmore. Drugo leto se bodo polagali račun. Jaz bom navijal zanj, ne glede na to, če bo v 2012 prvak Stoner, Lorenzo ali Rossi. In pokazal primerno spoštovanje do prvaka in do tistih, ki to niso. *
bamperli
07. 10. 2011 11.47
ma rossiju in schumacherju se je dirkaška kariera iztekla že pred leti. zdej se sam sramotita in jamrata da nimata pravega materiala
motorrader
06. 10. 2011 15.38
Stoner je car! Zato mi je žal za vse njegove navijače, DA NIKOLI ne bojo občutili, doživeli in se veselili za vse uspehe in dobljene borbene dvoboje, kot se jih veselimo navijači 46!! Po 9 naslovih znamo preboleti tudi kak poraz. Legenda se vrne!! :-)
SPORT-MAN
06. 10. 2011 14.49
Omen3 vsaj smisel za humor ima(Slos)
Omen3
06. 10. 2011 11.25
Slos,si pa res za hece.Sta ti že večino povedala SPORT-MAN in erlapsus. Med odličnimi dirkači si pozabil omeniti vsaj lanskega prvaka v MotoGP,a to nič ne šteje? Stoner je eden redkih od najboljših dirkačev,ki nima nobenega naslova v nižjih moto razredih. In je šele drugi,ki bo v eri 800 ccm3 imel dva naslova (letošnji je že vštet:-).Saj veš kdo je prvi,kajne...? :-) Naslov z dvema različnima ekipama (za kar hvališ Stonerja),je že pred leti dosegel Rossi (Honda-Yamaha).Samo da je on to naredil zaporedoma....se pravi bi moral lani Stoner biti prvak,da bi izenačil uspeh. Mimogrede naslovi pomenijo več kot pa zmage.....(tako za dirkača kot za ekipo).
SENNA1
05. 10. 2011 11.41
slos si podn,tako kot tvoja dva-liziki.
erlapsus
05. 10. 2011 09.57
...šlos..ha ha zakaj pa ni STO zmagal še leta 08,09.10?najboljši v eri 800 je zaenkrat samo en in ta ima že 2.naslova...:)
SPORT-MAN
05. 10. 2011 07.45
slos Kaj ti si na gobah? ahahahahahhaahaahhahha res kašne izjave dajejo nekateri(npr.SLOS, Za(Č)py8...)
zapy8
05. 10. 2011 07.25
omen .............ti marsikaj ne kapiraš !
slos
04. 10. 2011 23.49
pa še to koliko je stoner najboljši lahko EDINO povesta dva odlična voznika: pedrosa in rossi. prvi hondo vozi že vrsto let pa ni bil niti blizu naslova, rossi pa muči ducati že celo leto pa ni bil nikoli niti blizu zmagi. torej so dejstva jasna, a ne 33/34 tudi tebi?
slos
04. 10. 2011 23.42
čreda 46, kljub žaljenju nečrede 46 so žal dejstva naslednja: najboljši motorist v zgodovini razreda 800 ccm ni in ne bo 46 ampak 27. ne samo da bo največkrat zmagal, je tudi edini ki je zmagal z 2 različnima motorjema in to celo edini ki je zmagal s tema dvema motorjema. z yamaho sta zmagala dva voznika, kar pomeni da je bila yamaha premočna in če ne bi bili honda in ducati povezana s 27 bi verjetno vseh 5 naslovov pobrala yamaha (letos zagotovo lorenzo). vaša pojasnila so lahko v stilu kot so napisali rossi interfani v muđelu: stoner je gay. mi pa lahko date minus za dejstva (ne 33/34?) :O
unja1.m
04. 10. 2011 23.16
lorenzo ga je pritisnil,kkkk
Omen3
04. 10. 2011 23.05
Zapy,saj ni treba da se ubadaš z mano. Žalil te nisem nič,povej pa mi eno stvar,ki sem jo omenil zate,pa da ne drži.Si (bil) Honda fan,si imel doma to kar sem omenil,je Rossi vozil Hondo,si posledično navijal tudi zanj....?Ne kapiram samo zakaj ga zdaj toliko zaničuješ. Ne pravim da ni v vsakem taboru dirkačev nekaj preveč zagretih navijačev,ki znajo pretiravati.Malo hecno je samo to,da ti to omenjaš.... :-)
zapy8
04. 10. 2011 22.37
Omen3 & erlapsus ................ sta k una betežna zatežena starca iz Muppet showa ! pametujeta, opravljata , pošiljata drug drugemu poljubčke (*) in se smejeta foram ,ki zgleda ,da so razumljive samo vama ! če se glih dregaš ob mene oz. se dregata zakaj ne komentirata dohtarfanatika INTERja ? žalitve na račun Stonerja na 100 in 1 način ????? zakaj ? a nimata obadva skap tolk sivih celic al koga ? neeee še plus mu prilimata !!! pametujeta o nekih nivojih o katerih se vama sanja ne o mojem navijanju za Hondo pa dohtarja ! mislim halloooo !! kdo je tuki fanatik ? ne vem Omen , a se midva poznama mogoče , da ti veš ,da sem "kao" bil dohtar fan al se greš nekakšnega big bossa s tem tvojim blefiranjem in ,da ti bojo potem ovce tuki kimala pa ploskale češ kk si unga zapyja zabiu ? od kar se tuki gor pojavljaš z slikco Gardefilda se greš nekakšnega " good guya " s to razliko ,da provociraš na mehek način, ker nimaš tisga spodaj ,da bi to delal direkt ! sploh pa ne vem zakoga se ukvarjam s tabo in teb podobnim !
erlapsus
04. 10. 2011 21.50
...Omen3..imaš prav... ..ja za takšne pepete nimam časa...mi ga preveč šlos vzame:))).....ŠLOS..kaj zdaj boš pa ovce pasel?...bi bilo bolj primerno da bi to izjavil HAY...pri prehitevanju STO-ja,kjer je STO precenil svoj talent in izrinil HAY na rob steze;)..o tem pa nihče ne govori;)...LP
Omen3
04. 10. 2011 21.33
erlapsus ...Omen3 a vidiš,kako se nekateri prepoznajo v mojih opisih...samo dovolj nizek nivo moraš uporabiti...pa se ujame kakšen pepe;)... @erlapsus,sorry,administracija dela cenzuro brez potrebe....(da bi pa meni končno popravili avatarja,to pa ne ;-) Napisal sem da bi moral včasih,za kakšnega "pepeta" iti v klet...da bi bil na dovolj nizkem nivoju. :-)
slos
04. 10. 2011 21.22
ja. ker je na svetu največ zgubljenih ovac ki rabijo pastirja in je čredni duh droga povzdigovanje sebe. rossi je genij marketinga. in kot kaže ta izjava mu popuščajo živci in samozavest. žal pa navijače rossija predstavljajo razni interji, rkoji in lupini, zato se tisti drugi zamislite nad sabo ;) forza stoner, forza lorenzo