MotoGP

Bolj star, bolj vzdržljiv: Rossiju vabilo na jubilejno 40. vzdržljivostno dirko v Suzuki?

Milano, 02. 08. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eric de Seynes, šef pri Yamaha Motor Europa, je dopustil možnost, da bi na 40. obletnici dirke 8 ur Suzuke leta 2017 nastopil tudi zvezdnik razreda motoGP Valentino Rossi.

Italijanski zvezdnik ima rad nove izzive. Naslednje leto bo dopolnil 38 let.
Italijanski zvezdnik ima rad nove izzive. Naslednje leto bo dopolnil 38 let. FOTO: AP

Ni skrivnost, da bi se Valentino Rossi poleg nastopanja v kraljevskem razredu motoGP nekoč rad preizkusil v drugih tekmovanjih. To je občasno že počel, tudi na štirih kolesih, dirkaški Doktor pa je očitno opazil še eno mamljivo priložnost na vztrajnostni dirki 8 ur Suzuke. Tako je namignil Eric de Seynes, operativni šef Yamaha Motor Europa, ki je obiskal 39. izvedbo mitske preizkušnje, kjer je dejal, da bi lahko okroglo 40. dirko s svojim prihodom počastil tudi devetkratni svetovni prvak. "8 ur Suzuke je ključna dirka na Yamahinem koledarju," je dejal Seynes. "Z veseljem bi naslednje leto računali na Valentina, o tem smo nekajkrat že govorili in to je projekt, ki bi ga nekega dne gotovo lahko speljali. Morda naslednje leto ali kdaj drugič, ne vem, a prepričan sem, da nam bo nekega dne uspelo," je še povedal. 

Ker bodo naslednje leto v Suzuki proslavljali častitljivo obletnico in ker je po besedah Seynesa ta dirka med najpomembnejšimi na koledarju Yamahe, je možnost nastopa Rossija še toliko večja. Dirkač Movistar Yamahe v razredu motoGP se glede tega vprašanja med tokratnim premorom še ni javno izjasnil, je pa, zanimivo, treniral z Yamaho R1 z nastavitvami za razred superbike. Ravno s tem motociklom je Yamaha nastopala na vzdržljivostni dirki v Suzuki, ki jo je dobil še en dirkač iz razreda motoGP Pol Espargaro. Katalonec je ob dovoljenju svoje ekipe Monster Yamaha Tech 3 slavil ob pomoči Kacujukija Nakasuge in Alexa Lowesa. Espargaro je zmago proslavil s posvetilom nedavno preminulemu rojaku Luisu Salomu. Rossi naj torej ne bi imel težav s prilagajanjem niti na motocikel in niti na dirkališče, kjer je s Hondo leta 2001 tudi zmagal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
04. 08. 2016 21.33
-6
Prestar je za vztrajnostne dirke. Prestar.
Aquanaut
09. 08. 2016 14.14
Misliš na napore? Koliko so stari najboljši hokejisti? Vsi nad 30. Mogoče si vse pomešal z regeneracijo.