MotoGP

Rossi: To drugo mesto je lahko ključno v boju za naslov prvaka

Le Mans, 18. 05. 2015 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni Valentino Rossi v kvalifikacijah pred VN Francije v Le Mansu po stari navadi ni blestel. Je pa stari lisjak sedmo mesto hitro spreminjal v boljša na dirki in se na koncu približal moštvenemu sotekmovalcu Jorgeju Lorenzu, vseeno pa je bila razlika prevelika za kakšen napad.

Italijan Valentino Rossi pa se je pred domačo dirko v Mugellu, kjer lahko pričakuje fanatično podporo svojih privržencev, tako zanesljivo utrdil v vodstvu skupnega seštevka, kjer mu na vrhu zdaj dela družbo najboljši z zadnjih dveh dirk prav moštveni kolega Jorge Lorenzo. "Ogromno težav smo imeli predvsem v kvalifikacijah. Nikakor nisem mogel pritiskati do konca," se je za Gazzetto dello Sport Rossi spominjal težav pred nedeljsko dirko, kjer pa je bil iz kroga v krog vse bolj prepričljiv in hiter. "Po dveh-treh krogih sem ujel pravi ritem in tudi začutil, da se motocikel odlično "obnaša"." Legendarni Italijan je užival med dirko predvsem v boju z Ducatijevima dirkačema. "Bila je odlična borba. Želel sem še bolj konkretno napasti Jorgeja, toda tokrat je bil enostavno prehiter," je novinarjem rožnatega časnika priznal vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu motoGP.

Premoč Yamahe na VN Francije: Valentino Rossi in Jorge Lorenzo
Premoč Yamahe na VN Francije: Valentino Rossi in Jorge Lorenzo FOTO: Reuters

"Prav lahko se zgodi, da bo to drugo mesto ključno v boju za naslov." Rossi je spet "opazil", da je motocikel veliko bolj zanesljiv in hiter na tekmi, kot na treningih in v kvalifikacijah. "Sem se že kar navadil. Veliko smo že vozili na mehkih gumah, tokrat smo več tvegali in naredili zamenjavo pred dirko. Imel sem tudi najhitrejši krog, kar je vedno znak, da si dobro na poti. Če potegnem črto lahko veselo spoznam, da sem v Le Mansu zares užival," je bil po drugem mestu nasmejan Rossi.

Skupno je v SP kraljevega razreda na prvem mestu še naprej Rossi s 102 točkama, na drugo se je z drugo zaporedno zmago zdaj prebil Jorge Lorenzo, ki jih ima 87, tretji pa je Andrea Dovizioso s 83. Posnetek dirke za VN Francije v Le Mansu si lahko, tako kot vse ostale motociklistične preizkušnje, ogledate na VOYU.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
19. 05. 2015 12.18
+1
Rossi je na vseh letošnjih dirkah iztisnil maximum in zasluženo vodi v prvenstvu, a slejkoprej bo tudi Rossi na kvalifikacijah uvrstil v 1.vrsto. Letos je na kvalifikacijah kar občutno slabši od Lorenza in Marqueza.
Callux
19. 05. 2015 12.26
+1
Rossi je od Lorenza slabši na kvalifikacijah odkar so uvedli ta sistem... Mu ne ustreza preveč, ker ni navajen od prvega kroga iti povsem na polno, kar je zdaj ključnega pomena
borut30
19. 05. 2015 08.51
+15
mzurry, brez zamere.....prebral sem nekaj tvojih komentarjev in lahko rečem le; si izjemno neobjektiven in slab poznavalec motogp-ja, kar se tiče tehnike. Če ti je vsaj malo jasna tehnologija, bi lahko vedel, da je za dober rezultat v današnjem času (v večini športov) potrebna tako tehnika, kot tudi tisti, ki z njo upravlja. Kar se tiče letošnje sezone motogp-ja je kot beli dan jasno, da so se pri Hondi ušteli pri pripravi letošnjega dirkalnika. Kot sem že višje napisal, so izdelali izredno kompliciran dirkalnik, ki naj bi bil evolucija lanskega RC213V. So pa šli v smer še nekoliko bolj agresivnega pristopa(zavestno), ki bi ustrezal Marcu in ob enem tudi Daniju, čeprav ima slednji bolj mehko dirkalno pozicijo na stezi. Honda je torej naredila nekaj, kar ni že desetletje oz ne spomnim se, kdaj bi imela tako ne-vo(r)zen motocikel na stezi. Že Stoner je nekaj časa nazaj dejal, da se mu zdi letošnja Honda preveč agresivna, sploh prvi konec. Nekako še gre na čas enega kroga, v sami dirki je pa preveč spremenljivk v sami ciklistiki. Zaključek; motocikel se na različne podlage, vremenske vplive odraža preveč različno in nepredvidljivo. V drugi smeri, pri Yamahi lahko vidimo, da so naredili izjemen paket, ki je zlata sredina agresivnosti in mehkobe. Motocikel je izjemno stabilen in nima t.i. complicated syndrome. Je lažje nastavljiv motocikel in ima za moje pojme veliko boljšo trakcijo - ne glede na manjšo moč motorja. Tukaj seveda nekaj dodata tudi voznika, ki imata mehko vožnjo. Me pa moti, da takoj, ko Hondinim voznikom ne gre, krivdo valite na vse dirkače. Ko Rossiju ni šlo na Ducatiju, ste pljuvali samo po dirkalniku(in v večini primera prav ste imeli). Danes ste nekateri dvoličini in ste zamenjali ploščo. To pokazuje, da poznate samo dirkače in čisto nič ozadja oz strojev, ki te dirkače vozijo po dirkališču. Verjamem pa nekaj, da se bo Honda pobrala in ja, tudi prvenstvo še ni za njih izgubljeno :-)
erlapsus
18. 05. 2015 21.30
+4
...kot ,da ni dovolj zmede pri HRC...zdaj še STO pošilja lepe besede Ducatiju;)
Callux
18. 05. 2015 21.36
+5
Hehehe tole ni presenečenje.. Še malo več pritiska na HRC.. Zakaj pa ne?? ;)
lioon
18. 05. 2015 23.46
+2
Hahaha lepa :D Honda je v krizi :) Tale zadnja dirka je bila res totalna katastrofa za njih. Lorenzo je v naletu, Rossi je res nerealen, Ducatiji konkurenčni... kaj hočeš lepšga :)
lioon
18. 05. 2015 23.48
+2
Pa še Ducati mu je tole odgovoril nazaj hehe: @official_cs27 Thank you Casey for your support! #forzaducati
3r2wbt
18. 05. 2015 14.09
+21
Honda ima krizo oziroma je na dirki letos v Le Mansu dosegla časovno povsem enak rezultat kot lani. Marquez, ki je 2014 zmagal je imel povprečno hitrost 159,5 km/h in čas 44 min ter 4 sekunde. Za 2015 sta hitrost in čas identična. Yamaha je lani dosegla 159,4 km/h in 44,05.500. Letos je bila oziroma je bil Lorenzo 20 sekund hitrejši in je imel hitrost 160,7 km/h. Občuten napredek. In pri kvalitetnem oziroma konkurenčnem materialu je predvsem Rossi strokovnjak za nastavitve. In ta njegov občutek sedaj izkorišča celotna Movistar. Lorenzo, ki je imel na prvih treh dirkah težave oziroma ni bil dovolj konkurenčen, je vztrajal še pri svojem konceptu. Rossi je dokazoval, da so še kako konkurenčni. Zato je Yanagi skupaj s Tsujijem sperejel odločitev, da si ekipi Rossija in Lorenza pomagata ter delita podatke. Vrhovni šef, ki na nek način obožuje Italijana, je prej govoril z njim. Ker ta ni imel nič proti so se dogovorili. Jarvis in Meregalli skrbita, da Galbusera in Forcada podatke svojih dirkačev posredujeta Koujiju Tsuyiju. Ta pa jih potem s svojo ekipo obdela in vrne nazaj. Tako se rojevajo nastavitve Yamahe. Vse z enim ciljem. Premagati Hondo. Zaenkrat strategija deluje. Par člankov nazaj sem napisal, da bo Honda, če tudi po Mugellu ne bo imela rezultatov, beri prvih mest, spremenila svojo strukturo. Nakamoto je po včerajšnji dirki inženirjem, predvsem pa Suppu povedal, da bo konkretno pometal. Na nek način je ravno Suppo glavni krivec za stanje. Celotno ekipo je prepričal, da je Marquez tako dober, da ga nihče ne more premagati. In vsi so mu verjeli, vključno z Nakamotom. Razvoj pa je trpel, to je sedaj že jasno. Ta zgodba je držala polni dve leti, do letos. Kaže se, da ima mladi Španec še premalo izkušenj za pravilne nastavitve. Material je potrebno nastaviti za celo dirko in ne samo za kvalifikacije.
borut30
18. 05. 2015 15.03
+5
se strinjam z vsem napisanim. Je pa tudi res, da je šel razvoj Honde zadnji dve leti v smeri koncepta izredno agresivnega motorja, ki naj bi odgovarjal načinu vožnje Marca. Tako so Dani in ostali dobili v roke izjemno nemiren motocikel, ki meji že na ciklistiko Supermoto dirkalnikov. Narobe svet, če se 100% podrejaš le enemu dirkaču. V tem primeru Marquezu. Za moje pojme je bila Honda v letih 2012 in 2013 najboljši dirkalnik v novi dobi, ki je slišal na ime Honda. Izjemno prilagodljiv, agresiven in najpomembneje....zelo vozen. Kokrkoli Dani ne uspe postati sv. prvak, ima izjemen občutek razvijanja motocikla. Tako sta prišla Stoner, kot tudi Marc na že pripravljena dirkalnika, ki sta imela potencial in z njima osvojila naslov. Že lanska Honda je bila preveč agresivna in ni ustrezala nobenemu, razen Marcu. Letos je to še bolj izrazito. Letošnja Honda me spominja na Ducati par let nazaj, ko je imel izjemno agresiven motor in zelo čudno ciklistiko. In problem s prvo vilico oz prvim koncem motocikla. Za moje pojme bodo morali pri Hondi ...ali iti dva koraka nazaj ali pa enega naprej in pošteno predelati ciklistiko in elektroniko........Yamaha in Ducati sta trenutno pred njo.........
Callux
18. 05. 2015 15.24
+4
borut30 in 3r2wbt se strinjam z obema, to sam trdim že nekaj časa, pa mi malokdo verjame... Je pa res, da pri HRC ne čakajo in intenzivno delajo na rešitvi, zato je tudi Marc to dirko uporabljal enega izmed okvirjev, ki jih je v Sepangu na testu zavrnil kot neustreznega.. Na njegovo žalost situacija ni bila boljša, vendar sem sam prepričan, da bodo že v Barceloni v ponedeljek po dirki testirali nov okvir, ki bo omogočal lažje vstope v zavoje in izboljšal občutek sprednjega dela.. To je trenutno precej bolj pomembno kot težave pri zadnjem delu motorja, ki tudi ni idealen..
Callux
18. 05. 2015 21.08
+3
Nyotka ne trosi bedarij... Če ti vodilni od proizvajalca priznajo, da so naredili veliko napako pri razvoju motorja, potem ni to nič drugega kot kriza... In to velja tako za Kalex v Moto2 kot Hondo v MotoGP in KTM v Moto3... Suter pa ima sploh krizo v Moto2, ko majo samo še 2 odjemalca...
mzurry
18. 05. 2015 21.15
-1
Calux pojdi na avtomaniji preberi zadnji motogp clanek izjavo suppa pa potem popravi svoj zadnji komentar k zdj jih pa pokas
HAILWOODmike
18. 05. 2015 21.19
+3
Itak da je kriza, ce je nekdo boljsi....kaj tukaj ni jasno??? Yama je naredla top paket, jonda pa mal slabsega!
Callux
18. 05. 2015 21.19
+2
Suppo prodaja zgodbo medijem, da ne bi paniko delali... Takšno stuacijo imajo že od testov iz Sepanga, pa je še vedno niso spremenili... Zakaj torej misliš, da je Marc uporabljal to dirko enega izmed treh preostalih okvirjev, ki jih je zavrnil med testom pred sezono kot neuporabnega??
mzurry
18. 05. 2015 21.25
+2
Aja na kvalifikacijah je pa vozil s cim??? Top cajt se ne naredi z zanic motorjem....
mzurry
18. 05. 2015 21.27
+1
V katarju bi brez napake lahko zmagal v argentini z pravo gumo bi zmagal barcelona brez poskodbe bi zmagal ......nikjer ne vidim da je honda zanic letos
Callux
18. 05. 2015 21.27
+2
Hitrost na en krog s praznim tankom je nekaj čisto drugega.. Še posebej ob 20 stopinj hladnejšem asfaltu.. Poglej samo situacijo s Ducatijem do letos... Skozi hiter na en krog, na dirki jih ni bilo nikjer.. Povej mi torej, zakaj Pedrosa pravi, da motor ni pravi, zakaj enako pravita Cal in Scott, zakaj je to včeraj dejal Marc?? Pa če ti povem, da je trenutno Honda šele 3 najboljši motor, za Yamaho in Ducatijem in da jim je Suzuki bližje kot bi si želeli.. Je motor še zmeraj dober??
mzurry
18. 05. 2015 21.31
-1
Zato k pamz ni navajen da ne zmaga vsake dirke mal ga je psiha zdelala mal poskodba in najlazje je krivdo na moped zvalit....cal je sam naredil napako ucerj ,scott se tko samo valja
Callux
18. 05. 2015 21.36
+3
Zakaj se Scott samo valja, če hočeš temu tako reči?? Ker je dirkač, ki ima zelo agresiven slog vožnje in rabi ogromno občutka spredaj, ki ga trenutno zaradi zasnove motorja nima... Cal je že pred napako reševal motor po komolcu večino ovinkov, enako Marc... Povej mi še tole.. Zakaj točno imajo enake težave tudi Open dirkači na Hondah?? In verjemi mi, da se Marc ne obremenjuje s poškodbo, ker ga ne moti več.. Ne moti ga niti relativno slab začetek sezone, saj je vedel, da ne bo mogel ponoviti lanskega začetka.. Moti pa ga motor in to zelo
mzurry
18. 05. 2015 21.39
+1
Dajva raje zakljucit k vidim da najina debata ne vodi nikamor,,,,jz mislim da honda ni zanic moped le nekaj nesrece ali kot je dejal livio suppo "slab dan" ....mogoce se motim in tudi upam da se ker sem navijac yamahe
Callux
18. 05. 2015 21.43
+2
Se strinjam... Jaz tudi upam, da vseeno ni tako slabo, kot je slišati, vendar ne morem kupiti te zgodbe, ki jo je napletel Suppo.. Pri HRC so znani po tem, da bodo za vsako težavo našli najbolj neverjetne besede in jim ni ravno za verjeti.. Sicer pa tudi jaz upam, da se motim, vendar ravno optimističen nisem... Imaš pa zelo zanimivo razmišljanje, ki mi je všeč.. :D
mzurry
18. 05. 2015 21.45
+3
pridnaov?ka
19. 05. 2015 05.37
+1
mzurry
19. 05. 2015 06.31
+0
JAMES23
18. 05. 2015 13.00
-65
haha..pa ta dobesedno še kr sanja o prvaku.....
krnekilojz
18. 05. 2015 13.04
+25
JAMES23
18. 05. 2015 13.07
-32
mal še počak.....pa bomo vidl kok se boš pol užigo.
burner85
18. 05. 2015 13.12
+13
JAMES23
18. 05. 2015 13.16
-15
burner85
18. 05. 2015 13.19
+11
Zeeus
18. 05. 2015 16.50
+1
Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima.
Filip Šimonka
18. 05. 2015 19.47
+3
Zakaj pa ne bi smel sanjati? Saj, glede na začetek sezone si Rossi naslov najbolj zasluži, saj je bil na vseh dirkah na stopničkah, ni res?
BrezimenkoKajtebrigovic
18. 05. 2015 12.43
+27
JAMES23
18. 05. 2015 13.08
-28
res je včiri je spet bil kralj u cirkusu..svoj nastop je mel ob 21:00..uri.
BrezimenkoKajtebrigovic
18. 05. 2015 13.20
+19
Tale cirkusant je zate in vse nas Legenda motosporta, s svojimi nastopi pa lahko kupi tebe in 10 generacij tvoje familije naprej in nazaj ;)
JAMES23
18. 05. 2015 13.26
-18
kok veš a tebe pa tvoje je že..vse nas ...uuuu..si prepričan.
krnekilojz
18. 05. 2015 16.29
+11
pridnaov?ka
19. 05. 2015 05.40
za razliko od tebe,njega lahko plačaš,kupiš pa ne...
KravaMlekarica
18. 05. 2015 11.59
-38
Lepa, zanesljiva zmaga Maestra s prednostjo štirih sekund. Pa še v zadnjem delu dirke je spustil tempo in ohranjal prednost. Zdaj mora Yamaha nadaljevati v tej smeri. Jorge, njegov glavni tehnik Fourcada in ostali del Lorenzove ekipe delujejo perfektno. Gume na njegovi Yamahi delujejo odlično. Hitrost v zavojih pravtako izjemna, vstopi v zavoj tudi. Le hitrost Yamahe po ravnini ni takšna kot pri Hondi in predvsem Ducatiju. Kar tako naprej in novim zmagam naproti #99!!!
burner85
18. 05. 2015 13.01
+26
krnekilojz
18. 05. 2015 13.05
+10
burner85
18. 05. 2015 13.06
+9
JAMES23
18. 05. 2015 13.11
-23
evo jst pa vama..papka..ja ka se je kej zmoto tako pač je...
burner85
18. 05. 2015 13.16
+6
ne vem al se je zmotu al ne, k sploh nisem brau, hihihi :)
Mitutoyo
18. 05. 2015 13.20
+2
B&B spet na sceni ........še murrija čakamo ......
Callux
18. 05. 2015 13.55
+9
Gume niti ne delujejo tako dobro kot misliš, saj so slabše od lanskih, še malo manj oprijema na robu gume... Ampak zato Yamaha ponuja veliko več mehanskega oprijema kot lani in uspe zakriti ta problem.. Hitrost v zavojih pa niti ni tako izjemna, ima Ducati še višjo letos, govori se da blizu 10 km/h ali še več.. Sam kljub težavam ne bi odpisal niti Honde, saj Mugello ponuja precej več oprijema kot Le Mans, kar bi moralo Hondi zelo ustrezati
Z.I.Z.U.
18. 05. 2015 16.11
+11
Dokler ni tvoj maestro požrl svojega ponosa in prekopiral nastavitve od rosija.. se je vozil vemo kje.. vi2 asa pa se še kr tolažita pa še kr provucirajta ker če si bebček si pač bebček pa ti tu ni neke pomoči :)
mzurry
18. 05. 2015 18.52
+0
Tudi najvecji specialisti jim ne morejo pomagat....
JAMES23
18. 05. 2015 20.02
-3
res je ne morjo ti...ka a ni blo nobenga pametnga specialista na rabu...boš že našel srečo..
mzurry
18. 05. 2015 21.16
+0
Jadan si s temu rabam ovca zasluzi si pa nos sel ti tud lah kam na dopust ne samo kod deda i bake u bosno
BakaŽvaka
18. 05. 2015 11.37
+27
Super dirka, izredno zanimiva! Lepo dvojno vodstvo Yamahe!