MotoGP

Rins, ki se bori za naslov v moto2, padel na treningu in si zlomil ključnico, a verjame, da bo nared za Silverstone

Madrid, 25. 08. 2016 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aktualni svetovni prvak v razredu moto2 Johann Zarco, ki vodi v točkovanju svetovnega prvenstva tudi v letošnji sezoni, si lahko malce oddahne. Njegov prvi konkurent v boju za naslov, Katalonec Alex Rins je padel na treningu in si zlomil ključnico. A trdoživi 20-letnik se ne da in napoveduje povratek že na VN Velike Britanije v Silverstonu.

Rins si je zlomil ključnico, a verjame, da bo nared za dirko v Silverstonu.
Rins si je zlomil ključnico, a verjame, da bo nared za dirko v Silverstonu. FOTO: motoGP

Alex Rins po enajstih (od 18) preizkušnjah v svetovnem prvenstvu razreda moto2 za Johannom Zarcojem zaostaja za 19 točk. Na treningu s 100 cc motociklom je Katalonec padel in si zlomil ključnico. Sledi operacija na klini Dexeus, kjer ga bo operiral dr. Xavier Mir. Rins pa po posvetovanju z zdravniki verjame, da bo za Silverstone že pripravljen. Do pričetka dirkaškega vikenda na Otoku ima Katalonec, ki je v Brnu zaključil na drugem mestu, še osem dni. "Po padcu me sprva ni pretirano bolelo, a ko se je telo ohladilo, se je bolečina okrepila, zato sem odšel v bolnišnico, kjer so ugotovili zlom ključnice. Svetovali so mi operacijo, da bom v Angliji že nared," je sporočil Rins. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
26. 08. 2016 22.11
+4
Poleg Rinsa in Smitha se je poškodoval še Aegerter, ki je ob padcu z MX motorjem utrpel manjši zlom v zgornjem delu telesa in dva strgana ligamenta.. Ne bo potreboval operacije, a SIlverstone je pod vprašajem...
ronnie1
26. 08. 2016 17.15
+2
Skoda, zal miga je in predvsem bi bilo prvenstvo bolj zanimivo, ce bi bil fit. Da bo pripravljen ze v Silverstonu, pa ne verjamem. Sam sem imel po padcu z motorjem zlomljeno kljucnico in boli ze v mirovanju, kot hudic. Vsaj dva tedna potrebuje clovek, da lahko dvigne roko brez obremenitve, da vzdrzis obremenitev celotne dirke, pa kljub protibolecinskim terapijam tezko verjamem....
BlackLight
25. 08. 2016 13.57
+3
Z 1 dnevno zamudo pišete novice, danes je padel še Bradley Smith in so najprej sumili na zlom stegnenice, vendar so potrdili da ni zloma.
hardwear
25. 08. 2016 16.34
+2