MotoGP

Pri Yamahi zadovoljni in optimistični

Sepang, 03. 02. 2012 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Jorge Lorenzo (Yamaha) je zadovoljen z novim motorjem, s katerim se bo skušal v tekmovalni sezoni 2012 povsem približati najboljšim.

Svetovni motociklistični prvak Casey Stoner je tisti, ki mu karavana razreda motoGP ta hip gleda v hrbet. Tudi oba motociklista Yamahe Jorge Lorenzo in Ben Spies, čeprav so pri japonskem proizvajalcu motociklov zmanjšali zaostanek za najboljšim iz lanske sezone. Ta hip njihov cilj ni loviti najhitrejše, ampak najti primerne nastavitve, s katerimi bi na naslednjih testiranjih lahko potrdili želeni korak naprej. Zadovoljni so tudi z novimi Bridgestonovimi gumami.

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo FOTO: Reuters

"Zelo, zelo sem zadovoljen. V Sepangu sem izboljšal svoj najboljši čas. Preizkusili smo veliko stvari, iz dneva v dan nam gre bolje, material je odličen, splošno gledano pa smo naredili velik korak naprej. Sedaj natančno vemo, kaj je potrebno izboljšati do naslednjih testiranj. Elektronika še vedno ne deluje na zadovoljivem nivoju, zato ni izkoriščen ves potencial motorja. Kljub temu sem optimist, inženirji in mehaniki so opravili fantastično delo," je po prvih letošnjih zimskih testiranjih povedal svetovni prvak iz leta 2010 Lorenzo, ki se je dobro znašel na novem motorju.

Dobro se na novem motorju počuti tudi Američan Ben Spies: "Dobro testiranje. Naredili smo tisto, zaradi česar smo prišli v Sepang. Zadnji dan sem preizkusil motocikel našega testnega dirkača, ki je nastavljen povsem drugače. Naredil sem manjšo napako, izgubil sem sprednji del motorja, ampak to se zgodi, ko treniraš na dobrem in slabem motorju. Kakor koli že, zelo sem zadovoljen in komaj čakam, da se vrnem na testiranja in vidim, kako bomo izkoristili pridobljene informacije."

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Masinskicrnc
05. 02. 2012 21.15
Itak,da so pri Yamahi optimistićni.Će se ne motim je med mehaniki tudi en primorc!
španjolskasupast4r
03. 02. 2012 09.50
+10
pa je lepa ta črna yamaha.jorge nerabi prehitet slonera,dovolj da pride tek za njim,sloner bo potem že jokcat začeo
hiterkstrela
03. 02. 2012 11.57
+5
so napisal na naslovu, da se bo letos poskušal približat najboljšim??????? Mislim, pa kaj ni on med najboljšimi? Ka se bo približal samemu sebi??
chiri
03. 02. 2012 21.35
-2
rockst4r ti pa jokcaš že danes, ko ne moreš o tvojem rosiču kaj pametnega povedat.
Diana Laznik
05. 02. 2012 12.14
chiri zakaj bi se rockst4r jokcal,če pa kolikor jaz vem sploh ni fan rossija ampak lorenza
blackwizard
03. 02. 2012 09.30
-3
honda je doktor za yamaho
B_M
03. 02. 2012 12.24
+0