MotoGP

Pri Fundaciji Marca Simoncellija doslej zbrali 700 tisoč evrov

Cattolica, 12. 03. 2012 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oče tragično preminulega italijanskega motociklističnega asa Marca Simoncellija Paolo je presenečen nad izjemno odzivnostjo dirkaških navdušencev. V fundaciji so doslej zbrali že 700 tisoč evrov, ki jih bodo namenili otrokom s posebnimi potrebami.

Dirkaški duh Marca Simoncellija na Apeninskem polotoku po zaslugi njegove družine še naprej živi. Paolo Simoncelli je namreč pogosto gost najrazličnejših oddaj in predavanj, na katerih govori predvsem o tem, kakšen je bil njegov tragično preminuli sin, ki se je smrtno ponesrečil na dirki za Veliko nagrado Malezije. Nazadnje je Paolo Simoncelli obiskal visoko šolo Enaudi v bližini pristanišča Sant’Elpidio, študentom pa je predaval predvsem o tem, kako pogosto je SuperSic obiskoval ustanove, kjer so bivale osebe s posebnimi potrebami.

Paolo Simoncelli
Paolo Simoncelli FOTO: Reuters

"Ljudje bi morali pogosteje obiskovati tovrstne institucije in primerjati, kakšno je življenje v teh ustanovah in zunaj njih. Marco je bil veliko boljša oseba kot jaz," je med drugim študentom povedal Paolo Simoncelli, ki je pred kratkim ob pomoči družinskih članov in dirkaških prijateljev ustanovil Fundacijo Marca Simoncellija, ki zbira denar ravno za ljudi s posebnimi potrebami. "Življenje brez Marca je težko. Odziv študentov na predavanje je bil izjemen, prijazen, prijeten. V Fermu sem pet let hodil v srednjo šolo Montani, kjer sem se izobrazil za elektrotehnika. Spomnim se, da sem si ravno tu kupil motor, s katerim sem pri petih letih domov peljal tudi Marca. Med vožnjo je zaspal in skoraj padel z motorja," se je dogodkov iz omenjenega mesta spomnil oče pokojnega motociklista.

Ob koncu predavanja se je Paolo Simoncelli dotaknil tudi uspešnega delovanja fundacije, ki se ji dnevno pridružujejo novi člani, doslej pa so iz naslova vpisnine zbrali že 700 tisoč članov, kar samo priča o tem, kako zelo priljubljen je bil nekdanji dirkač razreda motoGP.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jože Zaplati?
21. 03. 2012 02.33
Zapomnit si moramo fondacije ustanavljajo že bogati ljudje jaz siromah na vozičku nimam, da bi prepričal ljudstvo k nabiranju sredstev noben me ne bo jemal resno tajkun če ustanovi fundacijo si poveča baančni račun
Jože Zaplati?
21. 03. 2012 02.29
mv1 Rad bi te vprašal a poznaš katerega bogatina pri nas, da bi vsaj kak 100eu prispeval za namene pomoči potrebnim otrokom ali starejšim potrebnim pomoči tega se ne boš učakal niti jaz bilo bi pa etično, ko bi kak tajkun kaj odvojil za fundacijo bi ga vsaj na miru pustili, ga pa tako noben ne preganja BAVČAR koliko vem še ni bil na sodišču obravnavan za poneverbe le nepremičnino so mu baje blokirali in to tisto katero uporablja samo za posebne namene, to ti je pravna država smo računali, da bo JANŠA kaj sprožil proti tajkunom sedaj se pa vidi, da vrana vrani še ni ikopala oči
mv1
12. 03. 2012 15.01
+7
Jaz pa moram priznati, da ne razumem takih fundacij. Ni mi jasno zakaj bogati ljudje ustanavljajo skoz neke fundacije, ko bi lahko pa iz svojega žepa nahranili ene pol sveta.
EricFlat
12. 03. 2012 12.34
-1
Pri tej fundaciji gre resnično za dober namen, ne kot je naš Rdeči križ.
lioon
12. 03. 2012 12.25
+5
No upam, da bo denar res prišel v prave roke. Ne pa tako kot te ustanove, ki ponavadi poberejo 70% ali več....
Blaž Urh
12. 03. 2012 11.42
+5
Respect him! Upam, da bodo naredili kdaj.