MotoGP

FOTO in VIDEO: Vinales v zgodovino Le Mansa, dirkaški doktor v zadnjem krogu v pesek, kjer je končal tudi Marquez

Le Mans, 21. 05. 2017 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Najboljši dirkači sveta so bili tokrat zbrani na kultnem dirkališču v Le Mansu, kjer je bila na sporedu dirka za VN Francije. Po epski bitki v zadnjih krogih pa je do tretje zmage v sezoni prišel Maverick Vinales. Kazalo je celo na dvojno zmago Yamahe, a je Valentino Rossi odstopil v zadnjem krogu. Drugo mesto je tako osvojil Johann Zarco, tretje pa Dani Pedrosa. V pesku je končal tudi svetovni prvak Marc Marquez.

Več videovsebin
  • Hud padec na startu dirke razreda moto3
    02:08
    Hud padec na startu dirke razreda moto3
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Francije
    07:48
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Francije
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Francije
    11:03
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Francije
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije
    18:53
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije

Peto letošnjo dirko v Le Mansu je z najboljšega startnega položaja začel Maverick Vinales. Ob boku pa je imel moštvenega kolega Valentina Rossija in novinca, ter domačina Johanna Zarcoja. In prav Zarco je najbolje začel 28 krogov dolgo dirko ter na noge dvignil več kot 100.000 glavo množico na tem kultnem dirkališču. Po prvem krogu sta se za njim razvrstila oba dirkača na tovarniških yamahah, četrti pa je bil aktualni svetovni prvak Marc Marquez. Dvaindvajset krogov do konca pa je Vinales uspel dohiteti in tudi prehiteti Zarcoja, ter prevzel vodstvo. Tudi Rossi je bil zelo blizu in je že napadal francoskega novinca. Hiter pa je bil tudi Marquez, ki je nizal najhitrejše kroge na dirki. Devetnajst krogov do konca pa so se vodilni skupini vse bolj približevali tudi Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso in Dani Pedrosa. Španec je bil zelo slab v kvalifikacijah, saj je osvojil šele 13. mesto in s tem nekoliko pokvaril vtis iz Jereza, kjer je deklasiral konkurenco in si privozil prvo zmago v sezoni. Pet krogov kasneje je bil vrstni red pri vrhu še vedno enak, vse bolj nevaren pa je v ozadju postajal Pedrosa, ki je nizal izjemno hitre kroga in z agresivnim prehitevanjem tudi uspel prehiteti Crutchlowa, ter se uspel povzpeti na peto mesto.

Zmaga Mavericka Vinalesa v Le Mansu je tudi 500. zmaga za moštvo Yamahe v svetovnem motociklističnem prvenstvu. Mladi Španec je za ta mejnik izbral najbolj legendarno dirkališče. Mladi Katalonec je zanimivo tudi svojo prvo zmago v svetovnem prvenstvu, takrat še v 125 kubičnem razredu, dosegel prav na zgodovinskem dirkališču v Franciji. Štel je zgolj 16 let.

In ko je Pedrosa začel loviti Marqueza, je svetovni prvak storil napako in enajst krogov pred koncem svojo dirko končal v francoskem pesku. Šest krogov pred koncem pa je Rossi končno pripravil napad in v šikani Dunlop prehitel domačina Zarcoja, ter se povzpel na drugo mesto. Vinales pa je imel v vodstvu že kar lepo prednost, toda dirkaški doktor je bil hitrejši tudi od moštvenega kolega in začel topiti prednost zmagovalca dveh dirk v letošnji sezoni. In tri kroge pred koncem je izkušeni Italijan res ujel mlajšega kolega, ter ga z izjemnim manevrom tudi prehitel in prevzel vodstvo na dirki. Toda to še ni bilo konec bitke. Italijan je storil napako in Vinales ga je prehitel in začela se je epska bitka za zmago. Katalonec je držal prednost, devetkratni svetovni prvak pa je silovito napadal in želel preveč, ter le nekaj zavojev pred koncem svojo dirko zaključil v pesku, ter vknjižil točkovno ničlo. Velike zmage se je tako veselil Vinales, ki je slavil še tretjič v sezoni, drugo mesto je osvojil domači matador Zarco, tretje pa Pedrosa. Novinec v moštvu Movistar Yamahe je tako ponovno prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. Vinales ima sedaj 85 točk, na drugo mesto se je povzpel Pedrosa (68), ki ima šest točk prednosti pred Rossijem, ki jih ima 62. Za izkušenega Italijana je to prva točkovna ničla v sezoni. Četrti pa je aktualni svetovni prvak, ki je po drugi točkovni ničli v letošnji sezoni pri 58 točkah. Številne odstope, pa je kljub slabemu dirkaškemu koncu tedna, v svoj prid vseeno uspel obrniti Jorge Lorenzo. Ta je z Ducatijem osvojil končno šesto mesto, kar je dober dosežek, glede na to, da je dirko začel s skromnega 16. startnega položaja. 

Johann Zarco (levo) je že na peti dirki osvojil prve stopničke v razredu motoGP. Maverick Vinales (sredina) je prišel do četrte zmage v karieri. Dani Pedrosa (desno) pa do tretjih zaporednih stopničk v letošnji sezoni.
Johann Zarco (levo) je že na peti dirki osvojil prve stopničke v razredu motoGP. Maverick Vinales (sredina) je prišel do četrte zmage v karieri. Dani Pedrosa (desno) pa do tretjih zaporednih stopničk v letošnji sezoni. FOTO: motoGP
Kot drugi so se z legendarno stezo v Franciji soočili dirkači v srednjem tekmovalnem razredu. Dirko je sicer z najboljšega startnega položaja začel Thomas Lüthi, a ga je kmalu ujel vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva Franco Morbidelli in začela se je bitka za prvo mesto. Ko se je Italijan uspel otresti Švicarja, pa se je v boj z zmago vmešal še njegov rojak Francesco Bagnaia. A dirkač Marc VDS je vzdržal tudi nalete rojaka in se veselil še četrte zmage v sezoni, s katero je le še povečal prednost v točkovanju svetovnega prvenstva. Drugo mesto je pripadli Bagnaii, ki je privozil nov lep uspeh moštvu Valentina Rossija, tretji pa je bil Lüthi. Četrto mesto pa je osvojil zmagovalec zadnje dirke v Jerezu in Morbidellijem moštveni kolega Alex Marquez. Morbidelli ima sicer 100 točk in jih je po petih dirkah zbral 20 več od drugega Lüthija.

Prvi so se po legendarni stezi v Le Mansu podali dirkači razreda moto3. Z najboljšega startnega položaja se je sicer pognal Jorge Martin. A dirka je bila hitro prekinjena z rdečo zastavo zaradi hudega skupinskega padca po nekaj zavojih. Vpletenih je bilo več kot 15 dirkačev, kar je skoraj polovica celotne karavane. Dirka je bila kot rečeno prekinjena, nov start pa je bil prestavljen za več kot pol ure, nova dirka pa je bila tudi skrajšana na 16 krogov. Dirkači pa so novo dirko začeli na startnih mestih, ki so si jih privozili v kvalifikacijah. Na ponovljeni dirki je vodstvo hitro prevzel Romano Fenati, a storil napako in dirko končal v pesku. Pred njim je dirko predčasno končal tudi Martin, ki je sicer imel najboljši startni položaj. Po odstopu Fenatija je vodstvo prevzel Joan Mir in se brez težav pripeljal do tretje zmage v letošnji sezoni in seveda ostaja tudi vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva. Mir ima sedaj 99 točk in ima pred Fenatijem, ki jih je zbral 65, že lepo prednost. Drugo mesto je na VN Francije osvojil zmagovalec Jereza Aron Canet, tretje pa Fabio Di Giannantonio

Joan Mir je zmagal še tretjič v sezoni.
Joan Mir je zmagal še tretjič v sezoni. FOTO: motoGP

Izidi dirk v Le Mansu:

motoGP:
1. Maverick Vinales (ŠPA/Movistar Yamaha) 43:29.793 sekunde
2. Johann Zarco (FRA/Yamaha Tech 3) +3.134
3. Dani Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +7.717
4. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) +11.223
5. Cal Crutchlow (VB/LCR Honda) +13.519
6. Jorge Lorenzo (ŠPA/Ducati) +24.002
7. Jonas Folger (NEM/Yamaha Tech 3) +25.733
8. Jack Miler (AVS/EG 0,0 Marc VDS) +32.603
9. Loris Baz (FRA/Reale Avintia Racing) +45.784
10. Andrea Iannone (ITA/Suzuki) +48.332
...

- moto2:
1. Franco Morbidelli (ITA/EG 0,0 Marc VDS) 42:17.557
2. Francesco Bagnaia (ITA/SKY Racing Team VR46) +1.714
3. Thomas Luthi (ŠVI/CarXpert Interwetten) +5.837
4. Alex Marquez (ŠPA/EG 0,0 Marc VDS) +6.212
5. Mattia Pasini (ITA/Italatrans Racing) +13.537 
6. Dominique Aegerter (ŠVI/Kiefer Racing) +14.945
7. Takaaki Nakagami (JAP/Idemitsu/Honda Team Asia) +16.413
8. Simone Corsi (ITA/Speed Up Racing) +16.681
9. Xavi Vierge (ŠPA/Tech 3 Racing) +17.163
10. Yonny Hernandez (KOL/AGR Team) +17.605
...

- moto3:
1. Joan Mir (ŠPA/Leopard Racing) 27:37.830
2. Aron Canet (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +4.252
3. Fabio Di Giannantonio (ITA/Del Conca Gresini) +4.365
4. Marcos Ramirez (ŠPA/Platinum Bay Real Estate) +4.469
5. Juanfran Guevara (ŠPA/RBA BOE Racing) +4.845
6. Enea Bastianini (ITA/Estrella Galicia 0,0) +5.463
7. Jules Danilo (FRA/Marinelli Rivacold Snipers) +5.652
8. Andrea Migno (ITA/SKY Racing Team VR46) +5.821
9. Bo Bendsneyder (NIZ/Red Bull KTM Ajo +6.049
10. Danny Kent (VB/Red Bull KTM Ajo) +6.193
...

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (400)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BenBostrom
22. 05. 2017 14.33
+5
Še jaz malce.Ja žal je "naš" kasiral ničlo in padec me je malce spominjal na Vinalesov v Ameriki.Odstop Rossija sem najprej komentiral kot "butl" a na koncu ko premislim kaj se roji po glavi ko si na mopedu mi je jasno da v tistem trenutku res se ne greš matematike in glede na kakšen vidend je imel za sabo Rossi ne bi bil Rossi če bi odnehal in na njegovo žalost se je zgodilo kar se je.Dejstvo je tudi da če želi 10 naslov mora enostavno pubeca na pisti premagati,drugače ne bo uspeha.Kar se domnevne kazni tiče pa mislim da so(smo) vsi videli da je en k... pridobil Vinales in se ravnal po vseh pravilih in po sekanju bil še dlje za Rossijem kot pred sekanjem zatorej je kazen nek neutemeljeno tolaženje. Čestitke vsem trem,Marc in Rossi pa gremo naprej in 2017 je daleč najbolj napeta sezona zadnjih 30 let saj so praktično 5-6 dirkačev v igri za najvišja mesta.
NašDONALDO
23. 05. 2017 20.20
Sparroww
22. 05. 2017 13.29
+3
Nihče ne more vedeti, a bi Rossiju uspelo v zadnje pol kroga prehiteti Vinalesa. Jaz bi bolj rekel, da ne. Pa tudi 5 sec ne bi dali Vinalesu.
jezdiimir
22. 05. 2017 14.09
+6
Jaka škoda se je obremenjevat, dirka polna adrenalina je za nami, upam da jih bo še več takih, pa brez padcev se razume, potem bi bilo razmerje bolj realno. Meni je žal vsakega ki odstopi, tudi Markeca, brez dveh tako velikih favoritov se zdi cilj dirke opustošen, to je samo moje mnenje, hehehe
Sparroww
22. 05. 2017 14.13
-5
Ma ja, ti si ravno tulil od žalosti, ko je Mark pogrnu, ajde ne seri
jezdiimir
22. 05. 2017 14.16
+3
Ne bo držalo, mi je ljubše da je Markec poražen in v cilju, hehehe
Profesormarck
22. 05. 2017 21.13
-2
mimo genija Marca lahk samooklican samo pride,če ovinke"krajša"drugače pa malo morgen..he,he,he
jezdiimir
23. 05. 2017 11.58
+2
profesormešalc a ti nisi gledal dirke??? Zelo hitro je bil Rossi mimo Markeca, hehehe
NašDONALDO
23. 05. 2017 20.23
ne vem zakaj se nekateri rosiči tolažite z nekakšno kaznijo. kazni za vinalesa tako kot za marqueza ni in je ne more biti, ker nista s sekanjem proge pridobila ničesar. ubijte si to v svoje buče!
DeBill
22. 05. 2017 11.31
+1
rossi je mel mal smole, kerče bi se pripeljal do 5s za vinjalesom bi zmagal, ker bi vinjales dobil kazen. ni vedel in napaka. zanimiva dirka. zanimiva je bila tudi napaka markeza, ki mi je bolj zgledala kot napaka materiala kot voznika. ampak to je pač dirkanje
rr3
22. 05. 2017 11.55
-1
če, če, če, če... Če čebula nebi če imela bi bila bula.
Damian Pirjevec
22. 05. 2017 11.15
+1
ojoj keri bogci te komentatorji kle da dol pades .... ojoj 24 ur da pustite take komentarje kle ze tko vam ugled v k .. da pa se pustite tako komentiranje pod sportnim clankom je pa se najvecja zalost .. se vecja zalost kot so tile komentatorji tu ---
jebalvisvoju
21. 05. 2017 22.47
-9
Ko vidim komentarje da je rossi bil precej hitrejsi od vinalesa me prime kenjat.. pol kje je 3sek prednosti pa zmaga rossia? ja bil je hitrejsi 2 kroga ki jih je tolko forsirau da je padu od pretirane zelje.. vini je diktiral tempo skoraj celo dirko..
KardinaIFrancRodeVKristusu2
22. 05. 2017 09.16
+2
+++.... Nekateri se pač ne morejo sprijazniti, da je Vinales za razred boljši od Rossija na istem materialu.... Živo rumena barva jim slepi vid in razum....
AS1983
21. 05. 2017 22.29
-4
Vinales je letos zrel za prvaka in upam, da tudi bo dobil,ker Rossi je še brez zmage in si ga tudi ne zasluži pa mene briga če dobim minuse
vrquarantasei
21. 05. 2017 21.27
+13
nekaj brezveze
21. 05. 2017 21.23
+0
Vinko se je dobro zavedo da bo sledila kazen ce Rossi nebi padel -sploh nevem kaj se mu je lepil na rit ter ga na vso silo hotel prehiteti,posledicno ga je prisil v napako...Siguren sem da bi Vinko dobil tam 2 sek pribitka ce Rossi nebi padel!! Drgace pa cestitke vsem dirkacem danes-zanimiva dirka!!
NašDONALDO
21. 05. 2017 21.43
+0
hi hi - Vinko dela za marqueza, nisi vedel?pri špancih je tako, eden drugemu pomagajo, samo da ne zmaga makaron, he he.
CevNorc
22. 05. 2017 09.35
+0
Oba za Lorenza vozita, potem pa je tu se Dani, ki 2x mesecno obisce yamaho, da nastavi motor se za Vinalesa in pa tudi seveda Lorenzovega Ducatija. Vsi so skupaj proti najvecjemu, a najvecji joce.
iga_biba
21. 05. 2017 21.21
+12
Roko66
21. 05. 2017 20.45
+17
Krajšanje šikane bo postalo navada,ker očitno lahko pridobiš čas, ne smeš pa mesta....na kvalifikacijah pa se ti briše čas, če greš čez črto...kje je tu logika?? jaz bi namesto asfalta postavu peskovnike, pa naj izvolijo vaši,naši in njihovi-:)
NašDONALDO
21. 05. 2017 20.47
-6
ne smeš pridobit časa. gledano skozi celoten sektor.
DonDonDan
21. 05. 2017 21.00
+7
Vinko je pridobil precej metrov za Rossijem !!!!
hardwear
21. 05. 2017 21.15
+0
Tega pa pri roziju v Austinu nisu vidu k je enako nardil
NašDONALDO
21. 05. 2017 21.31
-2
ne, rossi se je v austinu precej približal dirkaču pred sabo s svojim manevrom, zato je dobil kazen. maverick se ni nič približal oziroma je takoj rahlo popustil in je ostal bolj ali manj na istem.
vzdev
21. 05. 2017 22.10
+4
Eni pač pišejo neumnosti. Pred tem krajšanjem ovinka je bil zaostanek 0.300, po tem pa 0.400. Za razliko od Rossija na tisti dirki, ko je bil prej par sekund zadaj, potem pa naenkrat na repu Markqueza.
NašDONALDO
21. 05. 2017 22.44
+2
NašDONALDO
21. 05. 2017 20.25
-2
ste videli to, 5 dirkališč in na vseh petih je Vinales hitrejši bil od Rossija. ja to pa že nekaj pomeni, kajne?
Prototip
21. 05. 2017 20.32
+10
orcus
21. 05. 2017 20.39
+14
Pomeni da si Rossihater, pa si danes srečen
b78
21. 05. 2017 22.00
+6
Ne to pomeni da je Vinales bojši od Rossija
NašDONALDO
21. 05. 2017 22.46
+7
in to ne čisto malo boljši, ampak za razred boljši.
Prototip
21. 05. 2017 20.12
+12
Čas bi bil,da možici iz dorne premislijo kako bi bilo,če bi dirkači sami izbrali dobavitelja gum, dunlop,pirelli,bridgestone,michelin,,,,,sava,,to so vse top gume,pa naj sami izberejo na katerih bi vozili,,,,,
bus303
21. 05. 2017 20.27
+0
Se strinjam .. vsak bi mogel imeti pravico do proste izbire, kot pri ostalem materialu. To poslijevanje ne pelje nikamor ..
NašDONALDO
21. 05. 2017 20.36
+0
pravzaprav bi bilo to zelo slabo, zdaj lahko napačno izbereš gumo, v tem primeru pa bi lahko narobe izbral dobavitelja in bi bil v slabšem položaju brez možnosti. razlike bi se zelo povečale, skratka brezvezen predlog.
Prototip
21. 05. 2017 21.17
+5
Ja,ne pašejo vsakemu motorju in vsakemu stilu vožnje iste gume,z bridgestonkami nebi padali kot zrele hruške,,,,že od začetka sezone,,
NašDONALDO
21. 05. 2017 21.28
+1
pa naj dajo bridgestone nazaj, če hočejo prit nazaj. meni so se tudi zdele boljše kot te michelin s katerimi so non stop težave. ampak vendar je precej pošteno tako kot je, vsi imajo enako - res pa da morajo precej podrediti gumam, ampak je vsaj isto za vse.
AS1983
21. 05. 2017 20.11
+9
do sedaj je v 5.dirkah samo Folger končal vse dirke, še bo zanimivo do konca sezone
maxspeed
21. 05. 2017 19.52
+20
vedno komaj čakam na motogp vikende. Ampak ne zaradi samega dirkanja, ampak tega IQ happening-a v komentiranju tukaj. Kar tako naprej fantje, rad vas prebiram.
CrazyMachines
21. 05. 2017 20.17
+14
Max je*bi ga...takšni "smo" Slovenci postali...pišejo žgoče komentarje samo da lahko provocirajo drug drugega, pa tudi, če dirke sploh niso gledali?! Škoda :/
coctta
21. 05. 2017 19.50
+51
Pozdravljeni, naj dodam se moje mnenje o danasnji dirki. Zelo zanimiva dirka.. Naj danes zacnem pri Zarcoju.. super! Sem se bal, da bo spet koncal kje bolj v ozadju kot na prejsnjih dirkah, ampak je zdrzal.. se si obetam veliko lepih predstav od francoza. Cestitke Vinalesu, odpeljal svojo dirko in na koncu se mu je izslo. Kot navijac Marqueza sem seveda razocaran.. ni mu slo cel vikend.. sem drzal pesti, da bi vsaj dirko pripeljal do konca pa cetudi cetrti ali peti, ker na koncu le steje prvenstvo in sment, dobro je zacel ampak ni slo. Mocno drzim pesti na naslednji dirki, da pridobi spet nekaj tock nazaj!! Za Pedroso danes, super dirka po slabem vikendu. In za konec sem seveda prihranil za tiste pateticne antirossi navijace.. Rossi vam je se enkrat vec dokazal, da se ni za v staro saro, kaksna voznja v zadnjih krogih, wau.. v zadnjih metrih se je zgodila napaka, ampak pri taksni voznji KATEREGAKOLI dirkaca se to hitro zgodi. Vam povem, da bo marsikateri mlajsi dirkac prej za v penzijo kot pa Rossi. Srcno upam, da bo po naslednji sezoni podpisal za se dve sezoni.. ker to kar pocne Rossi je vredno vsega obcudovanja vredno.
hardwear
21. 05. 2017 19.53
-18
Kaj je dokazal ! To ,da pri 38ih ne ve kdaj odnehat in pospravit 20 pik.......
Sparroww
21. 05. 2017 19.53
+11
Ja, se strinjam. Sicer bi na njegovem mestu blo dosti pametneje pobrat 20pik in čao pero, ampak Ok, še dobro, da se ni polamal.
CrazyMachines
21. 05. 2017 20.12
+23
Tega tisti iz kavča nikoli ne boste zastopili! Ko dirkaš in ti dela adrenalin, hitrost, napetost, prehitevanje, rivalstvo,....takrat ni zdravega razuma! Sam sem 10 let tekmoval v kartingu...občutki so podobni...kakorkoli...tisti, ki so kadarkoli dirkali v motošportu to zastopijo...adrenalin efekt ;)
MesOjediPinGvin
21. 05. 2017 20.17
+18
Tako ROS kot VIN sta bila v zadnjih treh krogih na limitu. Lahko bi v pesku končala oba, ker sta res peljala noro. Krajšo je potegnil Rossi že z napako, dokončno pa z odstopom. Res škoda, ker je bil celoten vikend za Yamaho super.
Sparroww
21. 05. 2017 19.50
+4
Zakaj ne pove nekdo bistva letošnje sezone? Tu ne gre za to, kdo je boljši, pač pa kermu dajo boljšo gumo. Prokletti mišelin
motorist_mb
21. 05. 2017 19.55
+3
Ja gume so katastrofa...imaš dober motor...dobrega voznika...pol pa rabiš srečo da zdržijo...katastrofa od michelina...žalosno!
hardwear
21. 05. 2017 19.55
-9
hardwear
21. 05. 2017 20.01
-5
Zato pa rozek dobi cez 14 dni nazaj svojo roza gumo
v10power
21. 05. 2017 20.28
+6
hardwear
21. 05. 2017 21.17
-4
ochi
21. 05. 2017 19.41
-19
Pr kosilu gledal zadnjih 15 krogov ker mi je bil tv v vidnem polju. Če ne bi padla mm in vr sploh omembe ne bi blo vredno. Dolgočasen 'šport'
Profesormarck
21. 05. 2017 19.48
+12
sej za take je fuzbal-že naprej dogovorjen,lahk kar tam ostaneš,se ne bomo preveč jokali za tabo..
ochi
21. 05. 2017 20.09
-6
fuzbal? prosim te, a mogoče po južnaško pišem?
Profesormarck
21. 05. 2017 20.10
+1
Oprost,jaz mu tko pravim..sam svetovna prvenstva gledam,tam ni podkupovanja,vse ostalo pa so.
Prototip
21. 05. 2017 20.30
+7
ochi,a zate je samo takrat zanimivo ko padajo??? ja potem bi bilo po tvoje zanimivo če bi samo en prišel do konca dirke v cilj,al pa še to ne,,,,
DonDonDan
21. 05. 2017 21.01
+4
Za ochija so pol smučarski skoki ali pa skoki v vodo !!!
rr3
21. 05. 2017 19.39
+4
Berem komentarje od včeraj, danes, gledam izide dirke in vse kar lahko človek reče je hahahahahahaha hahahahahahaha
mik2
21. 05. 2017 19.38
-4
Markez je kriv, da je Rosič pogrnil, ane????
Profesormarck
21. 05. 2017 19.31
-11
Škoda res,dans bi rozek lahk zmagu-SKORAJ..ha,ha,he,he
MesOjediPinGvin
21. 05. 2017 20.18
+6
Lažje kot MM, če to misliš. Sta pa oba naredila podobni napaki. Škoda.