MotoGP

VIDEO: Crutchlow izkoristil padec Marqueza in osvojil Phillip Island, Rossi prigaral do drugega mesta

Phillip Island, 23. 10. 2016 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Svetovno motociklistično prvenstvo je že skoraj končano. Najboljši dirkači so bili konec tedna zbrani na Phillip Islandu, kjer je bila na sporedu VN Avstralije. Šestnajsto peizkušnjo letošnje sezone pa je z izjemno vožnjo dobil Cal Crutchlow, ki je izkoristil padec svetovnega prvaka Marqueza. Valentino Rossi po slabih kvalifikacijah drugi, Vinales pa tretji.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Avstralije
    13:15
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Avstralije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Avstralije
    11:55
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Avstralije
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Avstralije
    13:45
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Avstralije
  • Iz 24UR: Po dirki za VN Avstralije
    02:22
    Iz 24UR: Po dirki za VN Avstralije
  • Iz 24UR: Padci v Avstraliji
    01:10
    Iz 24UR: Padci v Avstraliji

Svetovno motociklistično prvenstvo je v razredu motoGP že tri dirke pred koncem odločeno. Z zmago v Motegiju je svoj tretji naslov v kraljevem razredu osvojil Marc Marquez. Mladi Španec je tudi današnjo preizkušnjo na Phillip Islandu začel z najboljšega startnega položaja, potem ko se je najbolje znašel v spremenljivih vremenskih razmerah in si privozil še rekordni 65. startni položaj v karieri. V prvi vrsti pa sta mu družbo delala še Cal Crutchlow in Pol Espargaro. V ozadju pa sta dirko začela obe Yamahi, saj sta imela oba dirkača zelo ponesrečene kvalifikacije. Za razliko od prostih treningov in kvalifikacij, se je dirka začela v lepem sončnem vremenu, čeprav so bile temeprature še vedno veliko nižje, kot na nekaterih drugih dirkah v letošnji sezoni.

Dirko je s tretjega startnega mesta odlično začel Espargaro, ki je takoj prevzel vodstvo, a ga je že v prvem krogu prehitel svetovni prvak Marquez. Na tretje mesto se je prebil Danilo Petrucci, na četrto pa Aleix Espargaro. Slabo je dirko začel Crutchlow, ki je padel na peto mesto. Solidno sta dirko začela tudi Jorge Lorenzo, ki se je z 12. prebil na osmo mesto in Valentino Rossi, ki je v prvem krogu pridobil tri mesta, potem ko je dirko začel s 15. startnega mesta. Dirkaški doktor je 25. krogov pred koncem prehitel Mavericka Vinalesa in se povzpel še na deseto mesto, ter se podal v lov za Nickyjem Haydenom, ki ni dolgo zdržal pred Italijanom in mu je v istem krogu prepustil deveto mesto.

Po padcu Marqueza me je bilo zelo strah. Vedel sem, da moram še naprej voziti na polno in ogrevati sprednjo gumo. Bil sem prepričan, da lahko ujamem Marca pred zadnjimi desetimi krogi. Ko je bilo sonce na dirkališču sem vozil s polno močjo, da sem ogrel sprednjo gumo. Mislim, da bi prehitel Marca, četudi on ne bi odstopil. Cal Crutchlow

Na prvem mestu je divjal Marquez, ki je bil daleč najhitrejši na dirkališču in je imel na prvem mestu že veliko prednost. Ob koncu četrtega kroga pa je v ozadju Rossi prehitel še moštvenega kolega Lorenza in prevzel šesto mesto. Pred njim pa je potekal boj za drugo mesto med bratoma Espargaro, Crutchlowom in Andreo Doviziosom. Toda Rossi je bil najhitrejši dirkač na dirkališču na Phillip Islandu in je 21 krogov pred koncem že povsem ujel skupino, ki se je borila za drugo mesto. Težave pa so se nadaljevale za Lorenza, katerega je v bitki za osmo mesto premagal Vinales, ki bo v prihodnji sezoni zasedel prav rojakov sedež pri Yamahi. V naslednjem krogu je Rossi na hitro opravil še s Polom Espargarojem in rojakom Doviziosom in je bil 20. krogov pred koncem že na četrtem mestu. Hiter pa je bil tudi Cal Crutchlow, ki je postavljal najhitrejše čase in je pridno topil prednost Marqueza.

Cal Crutchlow je prišel do druge zmage v karieri. Prvič je slavil na letošnji dirki v Brnu.
Cal Crutchlow je prišel do druge zmage v karieri. Prvič je slavil na letošnji dirki v Brnu. FOTO: motoGP
Osemnajst krogov pred koncem pa je novopečeni svetovni prvak storil napako in dirko zaradi padca končal v pesku na otoku južno od Melbourna. Tako je vodstvo prevzel Crutchlow, na drugem mestu pa mu je sledil Rossi, ki je med tem opravil z Aleixom. Za Marqueza pa je bil to prvi odstop v letošnji sezoni, v kateri je bil daleč najbolj konstanten dirkač. Izjemno hiter pa je bil na dirkališču tudi Vinales, ki se je po počasnem začetku petnajst krogov pred koncem povzpel že na peto mesto. Crutchlow pa je imel na prvem mestu še vedno dobri dve sekundi prednosti pred devetkratni svetovni prvakom Rossijem. Tri kroge kasneje pa je imel Britanec že več kot tri sekunde prednosti, saj je Italijan močno upočasnil svoj ritem. Britančeva prednost je vse bolj naraščala in zdelo se je, da se je Rossi vdal v usodo in zadovoljil z drugim mestom.
Na jutranjem ogrevanju smo ugotovili, da smo hitri v takšnih pogojih. Korak za korakom sem na začetku dirke pridobival. Prvi krog je bil zelo čuden. Poskušal sem ujeti še Cala, a njegov ritem je bil enostavno predober. Valentino Rossi
Na tretje mesto pa se je devet krogov pred koncem zavihtel Dovizioso, potem ko je uspel prehiteti hitrega Aleixa. Medtem ko se Vinales, A. Espargaro in Dovizioso prehitevali, pa je Rossi storil napako in se mu je omenjena trojica povsem približala. V ospredju pa je še vedno k svoji drugi zmagi v letošnji sezoni drvel Crutchlow. Pet krogov pred koncem pa je v bitki za tretje mesto napako storil Aleix in odstopil, ter prepustil boj za najnižjo stopničko svojemu moštvenemu kolegu Vinalesu in hitremu Doviju. Do konca dirka je Crutchlow zanesljivo zadržal prvo mesto in se veselil druge zmage v letošnji sezoni. S tem je postal tudi prvi Britanec z zmago na avstralskih tleh. Na drugo mesto se je na koncu pripeljal Rossi, ki je s tem storil velik korak k drugemu mestu v skupnem seštevku. Tretji pa je bil na koncu njegov bodoči moštveni kolega Vinales.

Luthi z zmago dve dirki do konca vložil kandidaturo za naslov prvaka
Thomas Luthi je zmagovalec dirke razreda moto2 na Phillip Islandu. Švicar je dirko začel z najboljšega startnega položaja in vodil večino dirke, dokler ga ni dva kroga pred koncem prehitel Franco Morbidelli. Ko se je že zdelo, da bo premierni zmago v razredu osvojil Italijan, pa je imel Luthi drugačne načrte in na ciljni ravnini izkoristil zavetrje, ter mimo tekmeca švignil na sami ciljni črti. Tretje mesto je na koncu osvojil Sandro Cortese. Luthi pa se je z zmago dve dirki pred koncem vmešal v boj za naslov svetovnega prvaka. Švicar je sedaj drugi v skupnem seštevku, za vodilnim Johannom Zarcojem pa zaostaja za 22 točk. Aktualni svetovni prvak se na VN Avstralije ni izkazal, saj je dirko končal na 12. mesto. Še bolj razočaran pa bo v Malezijo odšel Alex Rins, ki je po odstopu znova ostal brez točk in je v prvenstvu padel sedaj na tretje mesto, za vodilnim Zarcojem pa ima točno eno zmago zaostanka, torej 25 točk. Luthi je prvič v karieri slavil na dveh zaporednih dirkah, potem ko je bil najboljši že na dirki v Motegiju.

Brad Binder je zmagal še šestič v sezoni.
Brad Binder je zmagal še šestič v sezoni. FOTO: AP
Binder kljub naslovu še naprej nabira zmage
Dirko razreda moto3 je odlično z najboljšega startnega položaja začel svetovni prvak Brad Binder, ki je zadržal vodstvo in si že privozil nekaj metrov prednost, ko je bila sredi šestega kroga dirka prekinjena. V hud padec je bilo namreč udeleženo veliko število dirkačev, najhuje pa jo je odnesel John McPhee, ki je za nekaj časa negiben obležal ob stezi. Organizatorji so nemudoma dirko prekinili z rdečo zastavo. Kasneje so sporočili, da so vsi dirkači vpleteni v nesrečo pri zavesti in da se bo dirka lahko nadaljevala. Nova dirka je bila sicer dolga zgolj deset krogov, startna mesta pa so bila razdeljena glede na razvrstitev po petih krogih, preden je bila dirka prekinjena z rdečo zastavo. Ponovljen start in skrajšano dirko je znova najbolje začel Binder, ki je zadržal prvo mesto in iz kroga v krog večal prednost. Na koncu je z veliko prednostjo suvereno prišel do nove zmage v letošnji sezoni. To je za Južnoafričana še šesta zmaga v letošnji sezoni, v kateri je seveda že predčasno postal svetovni prvak. Drugo mesto je na koncu osvojil Andrea Locatelli, tretji pa je bil Aron Canet. Uspeh družine Binder je s četrtim mestom dopolnil Darryn Binder.

Takole je VN Avstralije s padcem končal Marc Marquez.
Takole je VN Avstralije s padcem končal Marc Marquez. FOTO: AP

Izidi dirk za VN Avstralije:
motoGP:
1. Cal Crutchlow (VB/LCR Honda) 40:48.543
2. Valentino Rossi (ITA/Movistar Yamaha) +4.218
3. Maverick Vinales (ŠPA/Suzuki Ecstar) +5.309
4. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) +9.157
5. Pol Espargaro (ŠPA/Monster Yamaha Tech 3) +14.299
6. Jorge Lorenzo (ŠPA/Movistar Yamaha) +20.125
7. Scott Redding (VB/OCTO Pramac Yakhnich) +28.369
8. Bradley Smith (VB/Monster Yamaha Tech 3) +28.781
9. Danilo Petrucci (ITA/OCTO Pramac Yakhnich) +28.792
10. Jack Miller (AUS/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +28.815

moto2:
1. Thomas Luthi    (ŠVI/Garage Plus Interwetten) 39:15.891
2. Franco Morbidelli (ITA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +0.010
3. Sandro Cortese (NEM/Dynavolt Intact GP) +0.530
4. Lorenzo Baldassarri (ITA/Forward Team) +3.081
5. Takaaki Nakagami (JAP/IDEMITSU Honda Team Asia) +3.815
6. Jonas Folger (NEM/Dynavolt Intact GP) +11.087
7. Simone Corsi (ITA/Speed Up Racing) +13.291
8. Axel Pons (ŠPA/AGR Team) +16.411
9. Marcel Schrotter (NEM/AGR Team) +17.650
10. Xavi Vierge (ŠPA/Tech 3 Racing) +17.665

moto3:

1. Brad Binder (JAR/Red Bull KTM Ajo) 16:22.009
2. Andrea Locatelli (ITA/Leopard Racing) +5.937
3. Aron Canet (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +9.594
4. Darryn Binder (JAR/Platinum Bay Real Estate) +9.642
5. Livio Loi (BEL/RW Racing GP BV) +9.680
6. Jorge Martin (ŠPA/Pull & Bear Aspar Mahindra Team) +9.750
7. Marcos Ramirez (ŠPA/Platinum Bay Real Estate) +9.996
8. Hiroki Ono (JAP/Honda Team Asia) +10.115
9. Jules Danilo (FRA/Ongetta-Rivacold) +10.142
10. Bo Bendsneyder (NIZ/Red Bull KTM) +10.358

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (296)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
27. 10. 2016 16.33
-1
MARC MARQUEZ 23 let 5 naslovov genij motociklizma
BPGC
23. 10. 2016 18.55
+5
Se ze ve kdo bo vozil Suzo ob Iannoneju prihodnje leto?
Profesormarck
23. 10. 2016 19.25
-15
Callux
23. 10. 2016 20.11
+21
Družbo v moštvu mu bo delal Alex Rins, to je znano je kar lep čas..
Profesormarck
23. 10. 2016 21.51
-21
tale pojma nima bpgc..tipičen rozek,ki se sam dere:vaaaaale.
BPGC
23. 10. 2016 18.55
+18
Naslednje leto bo se Crazy Joe na Suzukiju, upam da mu pripravijo dober motor. Vprasanje ce je Vinales res tako talentiran, je Spanec...zato pa ima rezervirano medto v fabriskem mostvu, kot je Yamaha.
BPGC
23. 10. 2016 18.39
+27
Da je Rossi danes osvojil 2. mesto je zelo dober rezultat, glede na to, da je startal s 15. mesta. Cala pa naj posadijo na Repsolko, saj lahko osvoji prvenstvo; skoda zanj, da je samo v drugorazrednih mostvih.
Profesormarck
23. 10. 2016 19.21
-19
Zgleda da je cali na tomosu in ne hondi,kake eni nabijajo...
BPGC
23. 10. 2016 20.28
+18
@prof....satelitsko mostvo nima na razpolago identicnega materiala kot tovarnisko mostvo.
vrquarantasei
23. 10. 2016 20.29
+19
na tovarniski motor je mislil.vidva antirosica
BPGC
23. 10. 2016 21.07
+22
Rossi je danes zaprl usta vsem. Dobro se vozi, ceprav leta niso na njegovi strani. Respect!
Profesormarck
23. 10. 2016 21.43
-21
ne bluzte rozeki,tale vred z vami pojma nima.Honda je honda in ne tomos,če je pa ne veš vozit,kot rosić yamahe,je pa druga stvar.Saj je tud ducatija več v peskovniku parkiral,kot na stezi bil.Po vašem hondo za cala skup z jugom v srbiji delajo -a ne da??
Profesormarck
23. 10. 2016 17.34
-12
Kva novega,je Marc-profesor motorja še vedno prvak? Sam vprašam ! he,he
Z.I.Z.U.
23. 10. 2016 17.45
+22
Nič novega.. eni in isti provukatorji tule gore..
Profesormarck
23. 10. 2016 17.48
-22
Profesormarck
23. 10. 2016 17.49
-17
keri je najboljši letos,keri že? Povej mi,bo lepše od tebe slišat..he,he
Profesormarck
23. 10. 2016 18.00
-16
no,skašlaj se že enkrat,keri je najboljši letos?!
HAILWOODmike
23. 10. 2016 19.01
+23
Paibje....ura je 7 vecer...pripravit treba solsko torbo....pripravit oblacila za zjutraj...ker se smrkulini tesko vjutro vstanete..zobeke vmit pa ajat!!!
Profesormarck
23. 10. 2016 19.06
-19
Nisem vedu,da tud stoletniki tukaj komentirajo.Miki-ata star,ne pozabit protezko ven vzet,pred spanjem,da ti neu zaletela v grlo !
HAILWOODmike
23. 10. 2016 20.05
+20
Mulo mali...ko si bos izpulil dudo iz lap...pa klici mene miki ....
Profesormarck
23. 10. 2016 21.57
-20
po vžigalce mi pejt sinek mirći,pa ti dam še za" sladoljed".he,he
MaunelNeuer
27. 10. 2016 16.27
lahk pade še 2x glavno da je prvak ;) hehe
MaunelNeuer
27. 10. 2016 16.27
lahk pade še 2x glavno da je prvak ;) hehe
5TIG
23. 10. 2016 13.45
+14
Še to ,kje pa so danes MrNurmic,alfa dugi159,rezervni Kristus... Tolk so mel včeraj za povedat,danes pa nič?????
dugi159
23. 10. 2016 22.19
-13
Evo me sm lep dan izkoristil za eno furo z motorjem ce ves kaj je to k pravi biker nebi bil ob takem vremenu pa taki uri zaleplen na monitor. Drugace pa cestitke rossiju si je zasluzu
5TIG
25. 10. 2016 18.16
+2
E moj dugi,polo pa svizec čokolado zavije.
dugi159
25. 10. 2016 19.57
To mas spet ene privide svetujem obisk osebnega zdravnika. Teb je ocitno nevrjetno da se je v nedeljo kdo vozu. Eh brez veze
5TIG
23. 10. 2016 13.26
+22
Čestitke prvim trem ,še posebej Rossiju,uau s 15-ega na drugo mesto. Bravo penzionist. Za vse tiste ki ste včeraj napovedali ,da bo MM pometel s konkurenco ,pa sploh nimam kaj za povedat,dejstva so tle scooteristi ,ane? Velikokrat sm rekel ,to je tak šport. Lahko je srečen ,da se mu je to pripetilo zdaj ,k je že naslov osvojen. Pa ne prvoščim nobenmu. Me pa zanima kako bi blo ,če bi MM ostal na progi do konca,ker Cal je bil danes res močan. Callux čestitke,dober se je vozu danes.
Callux
23. 10. 2016 13.37
+16
Hehe se strinjam, peljal se je zelo dobro.. Kot kaže so se velike spremembe po WUP in posledično kar veliko tveganje izplačalo.. Cal pa je odpeljal perfektno danes, to je treba priznati.. Si upam reči, da bi imel tudi Marc imel veliko dela z njim..
5TIG
23. 10. 2016 13.43
+12
Ja pa še res je,kot je sam povedal,da bi danes lahko premagal Marca. Scott je bil danes ,res dober v tisti skupini , ni kaj.
Callux
23. 10. 2016 13.55
+16
Točno tako, se povsem strinjam, upam da bo še kdaj tako hiter kot danes pa da vidimo ta boj.. Kot kaže se je pri Scottu splačalo motor obrniti na glavo po ogrevanju.. Danilo sploh ni bil zadovoljen, prednost je majhna, pa še pokvaril mu je rojstni dan, ki ga ima jutri :D
Nightyfly
23. 10. 2016 14.02
+8
mega357949
23. 10. 2016 14.19
-11
šrampa, res je to tak šport, kjer mladi natolčejo penzioniste! Naslednje leto bo tamlad Viniales! ;-)
5TIG
23. 10. 2016 14.50
+10
mega357949,res je ,Vinales je dober dirkač. Vse je mogoče. Tebi pa svetujem,da loto napišeš...
Erik Volk
23. 10. 2016 14.53
-12
Danes se ni zgodilo nič drastičnega in nemogočega. Odstop Marquez ni nič posebnega...ker je v tem primeru poseben celoten GP...menda ja vidite koliko se valjajo po pesku tudi ostali..To so človeške napake, ki pa normalno niso.. zaželjene vsaj v veliki meti ne. Nič posebnega ni dobra vožnja Calla...sploh, če ima podoben motocikel tovarniškemu. In od kje tako prepričanje, da bi Marca prehitel...Kar spremljam Marca, ni nikoli pretiraval za povečevanjem prednosti. Običajno se pri 4s ustavi in nadzoruje..ter spremlja sporočila iz boxa o prednosti...To je bi po vsej verjetnosti tudi danes namen. Po videni prednosti proti Callu, je le malo pospešil in storil človeško napako...Dvomim, da bi on danes brez napake, ne prečkal ciljne črte prvi....
5TIG
23. 10. 2016 14.58
+12
Jaz pa dvomim ,da bi prečkal prvi. In kaj zdaj? Ne vem ,kdo je omenjal prepričanje,jaz sem videl sam mnenja. To pa je omenil tudi sam Call,verjetno ne brez veze.
Erik Volk
23. 10. 2016 14.59
-16
Call ni in nikoli ne bo primerljiv Marcu. Sedel je na solidnih motociklih, s katerimi bi mogu redno dosegarti mesta med 3 in 6. Pa se je to dogajalo le občasno...izkušen je že. Ne trdim pa, da ni nad povprečen. Ni pa primerljiv Marquezu...čeprav je slednjemu pot do naslovov veliko bolj omogočena...pa tudi za to obstaja razlog!!! Tudi Valentina Yamaha ne bi nikoli sprejela nazaj, če ne bi poznali njegovo preteklost....in vedeli, da se jim lahko to zaupanje obrestuje...
Erik Volk
23. 10. 2016 15.04
-16
Call pa bo imel še priložnost pokazat, kako se neposredno porazi Marca...upam, da pride kdaj do tega. Vem pa, da, če mu ne uspe...bo kriv slabši motor...Je pa tudi prav verjetno, da se občasno tudi Call lahko spravi na dirko z bolj optimalnimi nastavitvami...Sej mu ni prepovedano nastavit motor po lastni želji in presoji...Zakaj ne bi on kdaj to bolje izpeljal kot pa Marc???
5TIG
23. 10. 2016 15.04
+12
Jaz ga ne primerjam z nikomer,je pa nekaj,da se zadnje dirke vozi zelo dobro in tu sklepam ,da bi lahko bil danes konkurenčen Marcu. Je pa res,dokler se to ne zgodi ne bomo vedeli točno. Mam pa občutek ,da se to bo zgodilo.
5TIG
23. 10. 2016 15.07
+14
BPGC
23. 10. 2016 18.32
+13
Ce bi Crutchlowa posadili na fabrisko Hondo, bi Marquez tenko piskal. Je pa tudi vprasanje, ce ga ne bodo....ne more Honda staviti samo na enega dirkaca.
Callux
23. 10. 2016 20.13
+12
Cal na njej ne bi pridobil nič, ker je njegova trenutna skoraj enaka tej od Marca in Danija.. Edina razlika je okvir, ki ga Cal testira za HRC... Vsi ostali deli so enaki.. Se pa strinjam, da HRC ne sme staviti samo na enega dirkača.. Tudi zato so Cala vključili v razvoj motorja za naslednjo sezono..
simoncelli58
23. 10. 2016 12.17
+33
Na današnji dan 5 let nazaj, je umrl Marco Simoncelli. Niti enega članka o njemu. Glavno, da 24ur spodbuja kreganje med navijači Rossija-Marqueza-Lorenza. Dajte še več takšnih člankov narediti. R.I.P. SuperSic58 <3
gcek
23. 10. 2016 13.18
+18
5TIG
23. 10. 2016 13.18
+15
Nightyfly
23. 10. 2016 14.01
+16
Profesormarck
23. 10. 2016 17.50
-18
saj ni sam on pokojni,dost jih je že,tiste ne boš omenil?
HAILWOODmike
23. 10. 2016 19.02
+17
Joj kak sta vidva...gnavator in prfoks omejena...oz je to verjetno ista oseba
Profesormarck
23. 10. 2016 19.17
-18
Ja vsi ki nismo za rozeka,smo sam en osebek,kot mirći,oziroma ti,ki si cel dan pluske nalagaš-sirotek eden.Na še nega od mene+Bolje? No vidiš...he,he
simoncelli58
26. 10. 2016 16.32
No, očitno @dajnegnajaviztotimrosijem, očitno nisi spremljal MotoGP pred 2015. Kajti Tomizawa je umrl leta 2010, Simoncelli pa leta 2011
Profesormarck
23. 10. 2016 11.52
-27
Mirči pozneje zopet pridem,sedaj bom počas imel kosilo z družino,upam da razumeš...(sam za mirčija) !
SENNA1
23. 10. 2016 12.38
+21
Profesormarck
23. 10. 2016 17.31
-20
kva si polpismen ali kva,pisal sem mirčiju...rozeki deset skup vas nima pameti za eno ko.....
Profesormarck
23. 10. 2016 17.52
-18
Misliš da je tud senek on? Hmmm..verjetno imaš kar prau.
FH500
23. 10. 2016 11.51
-11
Kva pa unmu geju ni jasn k je pacienta po guzi slatu???wtf???
.jest
23. 10. 2016 17.57
-11
Profesormarck
23. 10. 2016 19.34
-11
PS2Xministri
23. 10. 2016 11.40
+24
STE ŽE SLIŠALI ZA MLADEGA ŠPANSKEGA KASKADERJA..........JA TO JE MARK PUZIČ.....
coctta
23. 10. 2016 11.48
-11
Ta "puzic" je letos dokazal da je zelo zrel za prvaka motogp :) ce pade vse dirke do konca, mene kot navijaca nebo bolelo prevec, ker je dovolj naredil letos :) verjamem pa, da mu ena zmaga ne uide :D zato pa boli to druge, ker se prvenstvo ni izslo po vasih zeljah in se je s tem tezko sprijazniti in je treba pljuvat in udarjat po nasprotnikih, ki so letos boljsi :) ampak takim kot si ti je to nesmiselno razlagat.
Profesormarck
23. 10. 2016 11.48
-14
kar precej...to pride od razočaranja,če bi jaz sedem ali osem let nekaj čaku,pa ne pride,bi bil verjetno isti.he,he
PS2Xministri
23. 10. 2016 11.51
+17
JA KAJ JE FANTJE TO JE JA ČISTA RESNICA......TAKO JE METALO MOJEGA VNUKA KO SEM GA UČIL KOLO FURAT,,,,,HHHAAAAAHHHHHHH.........AAAAAAAA
Z.I.Z.U.
23. 10. 2016 11.52
+16
Bravo profesor.. zato pa boš takoj pobral šila in kopita pa začel za drugega navijat če markecu ne bo šlo kake 2-3 lete :)) to so pravi navijači.. ki vedno navijajo za najboljšega da se sam ne počuti poražen.. motnja v razvoju.. verjetno si razvajen edinček.
coctta
23. 10. 2016 11.53
-14
Heheh, ja to nevem. Ampak kot navijac 93 tudi privoscim naslov Rossiju, ampak na zacetku sezone imajo vsi enake moznosti, enako stevilo tock.. tisti ki pa najbolj izkoristi se na koncu veseli. Letos je to uspelo Marquezu :)
Profesormarck
23. 10. 2016 11.55
-17
Ej ga zizek,moto GP,gledam že dolgo,navijajt sem začel za Stonerja,ko se je ta upokojil pa za Marca,kaj te še zanima? Sam vprašaj...
Profesormarck
23. 10. 2016 17.32
-21
Mirči mirči,saj sem vedu,da neuš razumo..GP.gledam že vsaj 25 let ! Začel sem pa navijat za Stonerja...bo šlo?? Te mal potisnem? he,he
Profesormarck
24. 10. 2016 18.19
-8
saj ti lahk še enkrat na izi ponovim,vem da bolj težko in počas dojemaš mirći iz velenja.ha,ha
VR46ROSSI
23. 10. 2016 11.36
+25
Bravo Vale, super odpeljan warm up in dirka glede na videno v prejšnjih dneh. Cal bi si pa zaslužil Danijevo Hondo za dve sezoni, to bi bilo šele zanimivo, danes pa seveda zaslužena zmaga. GO VR46
mega357949
23. 10. 2016 14.14
-5
Komaj čakam, seveda po letošnjem slavju, da mero staremu drugo leto vzame še Viniales!
Erik Volk
23. 10. 2016 11.15
-14
Tisti, ki spodaj puščate butaste in provokativne komentarje, se v prihodnje raje lotite kakega družbeno koristnega dela...kot pa, da spremljate dirke. Kaj koga moti Marcov odstop??? A ni letos dovolj pokazal...z prvo polovico sezone konkretno podhranjenim strojem. Kar pa ne velja ta trenutek...se verjetno Honda uvršča kr na sam vrh. Toda več kot pol sezone temu ni bilo tako. In kaj se toliko veselite njegovega padca vi fanatiki. A jih ni veliko več uprizoril Valentino letos...z več kot pol sezone najboljšim tehničnim paketom??? Jst ne želim nikomur slabega. Ob dirkača sta odlična...ze ene 93, za druge spet 46. Tisti, ki je v glavi zdrav ve, da sta oba izven serijska. Če ne znate spremljat dirke in se samo naslajate ob nesrečah vam neljubih dirkačev...pol je z vami zelo hudo!!!
Profesormarck
23. 10. 2016 11.20
-22
letos samo en odstop,za vednost ....sam enkrat brez toč.Največji talent-ni kaj ! Marc Marquez-svetovni prvak v letu 2016 !
Profesormarck
23. 10. 2016 11.40
-21
Staritrg
23. 10. 2016 11.42
+21
Achilleus, lepo povedano. Bi bil že praznik, če bi se nekateri lahko vzdržali bednih komentarjev.
Profesormarck
23. 10. 2016 11.44
-19
ta prav se je oglasil...saj te poznamo,ne se lep delat staritrg
Staritrg
23. 10. 2016 11.50
+19
Don kihot si se našel? Jaz še nisem žalil nobenega dirkača, za razliko od tebe.
Profesormarck
23. 10. 2016 11.57
-18
ja pol pa svizec čokolado zavije v star papir....
irenanemec
23. 10. 2016 12.14
+19
lani pa rossi ni odstopu. pa ste pol lajal neki :)
Erik Volk
23. 10. 2016 13.17
-15
Žal sem prepričan, da tudi po odhodu Rossija ne bo miru z NEKATERIMI fanatiki...To niso navijači, ampak ljudje polni kompleksov!!! Močno upajo, da bo takrat kateri dirkač boljši od Marca...če ga pa ne bo, se bojo spreobrnili in navijali kr za 93...in bojo spet "pametni". Mislijo, da so v ponos Valentinu, če ga poveličujejo in mu pripisujejo zmage tudi, ko jim ni niti blizu...pa mu dodeljujejo naslove prvaka, ki jih nikoli ni bilo!!! In najbolj uživajo, ko gre Marcu slabo...Ne zanima jih koliko slabo gre Rossiju, če gre še slabše Marcu, jim je to v uteho in jih zadovolji...Žalostno!! Pa tu ne štejem vse navijače Rossija...na tem forumu jih pa imamo nekaj...
Z.I.Z.U.
23. 10. 2016 11.13
+20
Se lahko kdaj kje dogovorimo za srečanje?? Resnično bi vas rad spoznal.. da vidim v živo vse te poznavalce oz navijače 93..
Profesormarck
23. 10. 2016 11.15
-23
bi rad moj avtogram imel? Lahk,če hočeš,sam ne se potem cmert.he,he
Mohiito
23. 10. 2016 11.15
-22
Lahko ,samo da ne boš potem razočaran nad svojo samopodobo.
MesOjediPinGvin
23. 10. 2016 11.26
+22
Tudi pri nas zaposljujejo ljudi s prekomerno telesno težo... hahahahaa.
Z.I.Z.U.
23. 10. 2016 11.30
+19
Uuuuuu.. neke grožnje.. jes vas lepo povabim na srečanje vi pa z grožnjami.. klasicni napad tistih ki jim mozak nije jaka strana.. takoj je treba probat prestrašit.. če ne se potem sami :))
Profesormarck
23. 10. 2016 11.35
-15
Še srečni so lahk,če je vsak mesec plača nakazana,nekateri jo dobijo vsake dva tri mesece.
Mohiito
23. 10. 2016 11.42
-13
Zizu,kje si pa prebral kakšno grožnjo?Videli smo jih pa nekaj dirk nazaj,z izobešanjem lutk in podobno,tak ne mi o plitkem mozgu.
Profesormarck
23. 10. 2016 11.45
-14
saj se lahk družijo,kot si že enkrat omenil mohito,na čevljarskem forumu...
Z.I.Z.U.
23. 10. 2016 11.46
+12
Če v izjavi "profesorja" ne vidiš grožnje.. to ni moj problem..
HAILWOODmike
23. 10. 2016 11.53
+18
Ja jes vas povabim v rogasko slatino na en drink pobje...mogoce tudi sprint!
Profesormarck
23. 10. 2016 11.57
-12
če ti misliš,da nisi nas izzval,je pa tvoj problem...
Mohiito
23. 10. 2016 12.11
-13
Žal že moped pospravil, moram mal pošravfat,menjat ketno zadni zobnik bom večji dal da bom boljši v šprintu,all moram staro ketno sabo vzeti?Sam tok uprašam zaradi varnosti?
HAILWOODmike
23. 10. 2016 12.40
+17
Mohiito
23. 10. 2016 18.19
-16
Jezdo,sej poznaš tisto zgodbico se je s ketne strgal.
Julij Cezar
23. 10. 2016 11.13
-13
Dobra dirka, škoda za odstop marca, vrhunsko Rossi, odlično cal, maverick in pol, pa tudi aleix do odstopa.. Nekoliko več sem pričakoval od Millerja glede na to da je domačin.
NašDONALDO
23. 10. 2016 11.07
-24
zbudil se je jezdimir, da zaneti nov prepir, zdaj lagal bo in psoval, si kar sproti zmišljeval, neresnice in laži, na Rossijev oltar moli.
NašDONALDO
23. 10. 2016 12.31
-22
pardon, lagal bo in psoval in s plusi goljufal! bednik posrani, da te ni sram, pfuj.
Profesormarck
23. 10. 2016 17.55
-17
Profesormarck
23. 10. 2016 10.49
-23
Marc že vodi v polih in še bo vodil,še in še,in še..bo prvak,še,še...he,he,he
Principat
23. 10. 2016 10.59
+29
pri tridesetih bo komentator in še nekaj obstaja " če "
nastjamarko
23. 10. 2016 11.04
+23
Tudi ce ne bi padu bi ga call ujel in prehitel za keks. Rajs se je vrgu po tleh. Luzer
Profesormarck
23. 10. 2016 11.05
-28
ja rozeki imate čarobno kroglo,vse v njej vidite.Se vidi tudi to,kak že ni osem let prvak? Sam vprašam !
nastjamarko
23. 10. 2016 11.06
+30
Dal bi markica na ducati za dve leti pa da ga vidim. Nikoli vec ni prvak
Profesormarck
23. 10. 2016 11.06
-28
lej jih lej,ka so iz lukne prilezli..ha,ha...saj brez veze gledate dirke,Marc-profesor,največji talent vseh časov,najmlajši in že z največ osvojenimi poli VODI !ha,ha,he,he..poznate kerga podobnega?!
nastjamarko
23. 10. 2016 11.07
+28
Da rossija s 115 zmagami . Buahaha luzer marc
nastjamarko
23. 10. 2016 11.11
+0
Profesormarck
23. 10. 2016 10.39
-25
Ej ga fantje,srečo je imel dohtar,da mu je Marc pustil ,sigurno ni želel bit sokrivec pri "borbi" za drugo mesto,in je raje "ono,kao" padel.Sam je jörgen dans nekam slabo pelal,so mu zgleda že v yamahi mal motor"sfrizirali",da je mal počasnejši od dohtarja.Ker je že prvak,ker?? Sam vprašam.he,he,he,
nastjamarko
23. 10. 2016 11.03
+24
Ne vem zakaj zmeraj pustil. Bo markec se mal mlekca mogu pupat . Karizma pa ne bo nikoli.
terra luna
23. 10. 2016 10.32
+31
čudim se da se lorernco še ni pritožu, ker ga je rossi spet prehitu
Profesormarck
23. 10. 2016 11.03
-19
lahk ga je prehitu,če pa lorenzu ne gre motor bolj od tomosa,so ga mal "sfriziral",da bo dohtar drugi.Nisi vedu tega? Sam vprašam.
terra luna
23. 10. 2016 11.13
+23
Profesormarck
23. 10. 2016 11.24
-19
a si sam sebe vprašu? Pol ti ni pomoči,kot mirćiju ne....
iga_biba
23. 10. 2016 10.25
-31
stari bil prepočasen za crutchlova, ostali pa so se mu raje umaknili, ker bi jih drugače zbrcal, nogometni doktor.srečko srečkovič
terra luna
23. 10. 2016 10.30
+25