MotoGP

Poncharal o statusu Crutchlowa: Naredil bom vse zanj, ne glede na …

Le Mans, 15. 05. 2013 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef ekipe Tech 3 Yamaha Herve Poncharal poudarja, da bo naredil vse za britanskega motociklista razreda motoGP Cala Crutchlowa, samo da bi ta imel po koncu letošnje sezone zelo visoko ceno na tržišču.

Dirkaška elita, zbrana v razredu motoGP, je prispela na dirkališče v Le Mansu, kjer praviloma blesti Yamaha, a tokrat bo dirkaški konec tedna zanesljivo nekoliko drugačen. Sploh zaradi poltovarniške ekipe Tech 3, pri kateri so se po treh izvrstnih predstavah Cala Crutchlowa zanj začele nepričakovane težave. Britanec je prepričan, da ga bo v ekipi po končani sezoni zamenjal Pol Espargaro, ki naj bi prav v omenjeni ekipi prestajal krst pred selitvijo v tovarniško zasedbo.

Cal Crutchlow je tekmovalno leto začel izjemno.
Cal Crutchlow je tekmovalno leto začel izjemno. FOTO: Reuters
Crutchlow je novico o tem, da bo zaradi Pola v prihodnji sezoni "bivši", delil s celim svetom, ob prihodu v Le Mans pa je nastali položaj prvič javno komentiral šef ekipe Tech 3 Yamaha Herve Poncharal. "Nikoli nisem govoril z Espargarojem na to temo, ampak pri Yamahi so z njim govorili. To je dejstvo in logičen korak naprej na športni poti,“ je pogovor začel šef poltovarniške ekipe in nadaljeval: "Ne poznam globine pogovorov, ampak prepričan sem, da so nekatere podrobnosti dogovorjene. Če je Cal edini dirkač pri Yamahi, ki ima pogodbo le za letošnjo sezono, potem je logičen sklep, da bo nasledil ravno njega. Rad imam Cala in naredil bom vse, da bi ostal na sceni, da bi bila njegova cena pred začetkom prihodnje sezone kar najvišja. Ne glede na to, ali bo ostal pod streho Yamahe ali ne!

Kljub vsemu pa je za nastalo situacijo kriv tudi sam dirkač. Nenazadnje ni želel slišati za pogodbo, daljšo od leta dni, saj je kolebal o selitvi k Ducatiju, kamor je nato odšel njegov nekdanji moštveni kolega Andrea Dovizioso.

Pasica motoGP (Francija)
Pasica motoGP (Francija) FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

suomynona3
15. 05. 2013 11.32
-7
Cal si je sam kriv.Če bi na istem motorju bil boljši od Dovija,bi sedaj sedel na tovarniškem dukatiju
off the road
15. 05. 2013 14.17
+14
Je pa bolje da je pri tech 3, kot pa pri Ducatiju. Bolše rezultate bo imel konec sezone, kot pa dovi
sambora
15. 05. 2013 14.39
+0
Fineliner
15. 05. 2013 19.46
+1
Za mene pa Cal ni nič kaj posebnega, ko vozi za čas je kao ok, na dirki ga pa nikjer ni.