MotoGP

Poggiali: Razumem Caseyja Stonerja!

San Marino, 27. 05. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji italijanski motociklistični zvezdnik Manuel Poggiali je prepričan, da bolj kot kdor koli drug razume odločitev avstralskega motociklističnega šampiona Caseyja Stonerja, ki je po koncu sezone napovedal motociklistično slovo.

Motociklisti serije motoGP se zavedajo, da bo ob slovesu Caseyja Stonerja v kraljevem razredu nastala svojevrstna praznina, ki jo bodo poskušali pri Hondi kar najhitreje zapolniti, a zdi se, da se Avstralec ne namerava premisliti. Sploh potem, ko je vse več tistih nekdanjih in aktivnih dirkačev, ki njegovo odločitev razumejo in podpirajo. Eden takšnih je tudi upokojeni Italijan Manuel Poggiali. Dvakratni svetovni prvak (125 cc in 250 cc) je dirkaško pot sklenil sredi leta 2008, njegova odločitev pa ni bila podobna Stonerjevi, saj je omenjeni močno nihal v formi, za nameček pa so ga pestile težave s poškodbami.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

"Bolje kot drugi razumem Caseyjevo odločitev. Ko reče, da obstajajo v življenju pomembnejše stvari od dirkanja in služenja večje količine denarja, to ni prav nič škandaloznega. Odraščanje in življenjske izkušnje te naredijo dovolj močnega, da veš, kaj je zate in tvoje življenje v prihodnosti najboljše. Pred njim so novi cilji, nove prioritete v življenju in ko prideš do tega spoznanja, je odločitev nekaj povsem normalnega. Imeti družino in živeti družinsko življenje pa niti ni tako slabo," je v intervjuju za Eurosport.it povedal upokojeni italijanski dirkaški as.

Poggiali je prepričan, da se življenje dirkačev pretirano spremeni že zelo zgodaj, na poti do želenega cilja sebe potisnejo tako zelo v šport, da potem enostavno ne znajo zaživeti. Motor je del vsakdana, vse skupaj namreč postane rutina, in tudi dirkači so samo ljudje, ki si želijo 'normalnega' dne. "Prepogosto ljudje pozabijo, da je tisti, ki si za cilj postavi razred motoGP, zelo zgodaj spremeni način življenja. Sam sem začel pri 9 letih, Casey je pri 14 letih zapustil Avstralijo in se odpravil v Evropo s ciljem postati šampion. V rani mladosti te vleče strast po dirkanju in drugega ne čutiš. Ko odrasteš, pa so zadeve nekoliko drugačne. Potrebe in prioritete postanejo drugačne, želiš si drugačnega življenja in vsak dan brez dirkanja je zelo poseben," je še dodal 29-letnik iz San Marina, ki se lahko pohvali tudi z dvanajstimi zmagami v šibkejših razredih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

erlapsus
27. 05. 2012 07.56
+10
...razlika med njim in STO-jem....Poggiali je blestel v 125 in 250...slava mu je stopila v glavo in je začel preveč ponočevati...rezultati so začeli nihati,potem pa je šlo samo še navzdol.Zelo si je prizadeval,da bi dobil kakšen konkurenčen motor...pa mu niso več zaupali....če se ne motim pa je zdaj testni dirkač za Michelin;)...aja pa še to Manuel je iz San Marina...in ni pod ITA zastavo;)...
hiterkstrela
28. 05. 2012 00.44
+4
veš več kot jest on njemu, hvala za poduk, sicer je pa lepo povedu, kar je povedu....
KennyJR
28. 05. 2012 01.43
+5
pog je imel po tistem naslovu v 250cc zelo težko naslednjo sezono... nato se je vrnil v 125cc, kjer mu tudi ni šlo... doživel je še smrt očeta se mi zdi... vseeno je potem dobil naslednje leto sedež pri KTM-u v 250cc, ampak rezultatov spet ni bilo, zato se je bolj sam kot ne odločil, da prekine z dirkanjem za eno leto... že dlje časa ga je pestil sindrom izgorevanja... neuspehi so ga precej poklapali... potem se je po letu premora vrnil, ampak le toliko, da je ugotovil, da nima več smisla... meni ga je bil vedno žal, ker je bil dober...