MotoGP

Pod okriljem Dorne tudi razred superbike

Barcelona, 02. 10. 2012 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodilnim predstavnikom Dorne je uspel veliki met, saj so pod svoje okrilje dobili tudi motociklistični razred superbike. Tako sta zdaj pod njihovim okriljem najmočnejša motociklistična razreda.

Carmelo Ezpeleta
Carmelo Ezpeleta FOTO: Reuters

Dorna je pod svoje okrilje dobila še eno motociklistično serijo. Poleg motoGP bodo v prihodnje skrbeli tudi za razvoj, promocijo in predvsem večjo popularnost zelo priljubljenega superbika. "Veseli smo, da bomo imeli dve najmočnejši motociklistični prvenstvi pod našim okriljem. Želimo si dvigniti popularnost superbika in ga narediti tako popularnega, kot je ta hip motoGP. Želimo si večjega sodelovanja med moštvi, proizvajalci, lastniki dirkališč, pokrovitelji in lastniki televizijskih pravic. Navijačem želimo v prihodnje ponuditi še več motociklističnih užitkov,“ je ob sklenitvi dogovora povedal alfa in omega Dorne Carmelo Ezpeleta.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wheelie1
03. 10. 2012 10.57
+4
Pravzaprav je SBK dirka res dirka, ki emocionira - vsaj mene. Tam se dogaja od začetka do konca, v MotoGP je to bolj redko. Npr. dirka v Aragoniji: eno prehitevanje za zmago - hvalabogu da je bila tekma za 3. mesto bolj na nož in je trajala vso drugo polovico dirke. Kapo dol novemu Ducatistu Doviju
erlapsus
02. 10. 2012 19.26
+8
...Ezepeleta noče slišati o ukinitvi CRT-jev...raje bo uvedel enotno elektroniko(2014)..in s tem pregnal Hondo v SBK....Po njegovem bi moral Motogp delovati po sistemu Moto3...vse prenose želi spraviti na payTV...to govori človek,ki je ukinil 2taktne 500cc motorje...ker naj bi prekomerno onesnaževali okolje;)
hiterkstrela
04. 10. 2012 13.43
vozi se pa z ferarijem, ki žere 25 litrov na 100 km. Naj se s biciklom po boxu goni u ............o