MotoGP

Po knjigi predstavili še dokumentarec o Sicu

Sepang, 17. 10. 2012 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovna motociklistična elita razreda motoGP se seli v Malezijo, kjer bo na sporedu 16. preizkušnja letošnje sezone. Dirkališče Sepang pa je v lanski sezoni zaznamovala tragična nesreča Marca Simoncellija.

Dirkaška elita razreda motoGP bo prvič po tragični nesreči na dirkališču v Sepangu vnovič dirkala na preizkušnji za Veliko nagrado Malezije. Pravi vsi dirkači so se ob prihodu na stezo vnovič spomnili na žalostni 23. oktober, ko se je zgodila ena največjih motociklističnih tragedij sodobnega časa. Na dirkališču Marca Simoncellija v Misanu so predstavili biografijo dirkača, sedaj pa na male zaslone prihaja še dokumentarni film, ki je nastal po ideji velikega Alexa Zanardija, v njem pa so številne zanimivosti iz dirkačevega življenja.

Paolo in Rossella Simoncelli na predstavitvi knjige
Paolo in Rossella Simoncelli na predstavitvi knjige FOTO: Damjan Žibert

O njem je spregovoril oče Paolo, dirkaški šampion Valentino Rossi, Mattia Pasini in njegov oče Maurizio, ki mu je podaril prvi minimoto motor, prijatelj in nekdanji agent Carlo Pernat, dr. Claudio Costa, Fausto Gresini, šef moštva HRC Šuhej Nakamoto ter nekdanja rivala v četrtlitrskem razredu Hector Barbera in Alvaro Bautista.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
17. 10. 2012 17.14
-9
kaj je to SIC?
elle74SP
18. 10. 2012 10.06
+2
Joj lik, pa kaj je s tabo????????????????????? Če ne veš, si lahko na tem linku pogledaš dokumentarec
SEXY.MIA
18. 10. 2012 23.07
-1
IN ZAKI JE MOJ KOMENTAR ZBRISAN?IN TO SSSSSSSKKKKOOOOOOOSSSSSSSSSSS X-)