MotoGP

VIDEO: Petrucci debelih pet sekund pred Aoyamo

Sepang, 04. 02. 2013 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Motociklistična karavana razreda motoGP se je preselila v malezijski Sepang, kjer so se v dobrih dirkaških pogojih začela zimska testiranja. Prvi so na stezo zapeljali dirkači CRT, ki pa se niso posebej izkazali. Najhitrejši je bil Italijan Danilo Petrucci (IodaRacing).

Uvodni dan testiranj v Sepangu se je najbolje začel za CRT moštvo IodaRacing, saj je njihov dirkač Danilo Petrucci (2:06.841) postavil najhitrejši čas. Kljub vsemu pa dosežen čas ne pove prav veliko. Na stezo je namreč poleg omenjenega s FTR kawasakijem zapeljal le še Hiroši Aoyama (2:12.062), ki pa je zaostal za debelih pet sekund.

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci FOTO: Damjan Žibert

Hector Barbera (Avintia), Colin Edwards (Forward), Lukas Pesek (IodaRacing) in Claudio Corti (Forward) niso odpeljali hitrega kroga. Ob tem dodajmo, da ima najboljši čas kroga med dirkači CRT na stezi v Sepangu Aleix Espargaro – v lanskih kvalifikacijah je odpeljal 2:02.842, na dirki pa je bil v dežju njegov najhitrejši krog 2:17.649.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
05. 02. 2013 00.00
+1
Tri CRT ekipe,ki so sprejele nov ECU standard (ki bo začel veljati od 2014) so imele dodatne dva dni testiranj.Pod to sodi predvsem elektronika Magneti Marelli,kar je omenil že Erlapusu. To so ekipe Forward racing, Ioda racing in Avintia. Njihova tesiranja pa se niso začela kot so predvidevali. Samo Danilo Petrucci iz ekipe Ioda racing je uspel narediti 27 testnih krogov in imel tudi najboljši čas dneva.So-tekmovalec in rookie v ekipi,Lukas Pesek sploh ni uspel priti na stezo zaradi težav z motorem. Tudi ekipa Avintia je skoraj cel dan reševala težave z povezovalnimi kabli.Hector Barbera je potem odšel na stezo in imel še več težav z elektroniko.V celem dnevu je uspel narediti samo 4 kroge. Drugi dirkač Avintie Hirosi Aoyama je bolj testiral kako je z njegovim zapestjem po poškodbi.Naredil je samo devet krogov,čutil pa je tudi nekaj bolečin v zapestju. V ekipi Forward racing so imeli še več težav.Claudio Corti sploh ni prišel na stezo.Njegova ekipa je še sestavljala njegov motocikel FTR-Kawasaki in jim je še manjkalo nekaj delov,ki so prišli šele konec dneva. So-tekmovalec v ekipi,Colin Edwards pa je ob koncu dneva uspel narediti en testni krog. Prvi dan je vseh šest dirkačev naredilo skupaj vsega 41 krogov. V ponedeljek so ekipe nadaljevale s testiranji,ki pa ga je zaznamoval dež. Vse tri ekipe so se še vedno ubadale tudi z težavami z elektroniko. 6 dirkačev je vseeno uspelo narediti skupaj 58 krogov. Colin Edwards je uspel narediti vsega 7 krogov,Claudio Corti pa 8. Najhitrejši pa je bil spet Petrucci z 2:23:456,čeprav je naredil samo štiri kroge.Potem pa je odšel v bokse,saj ima ekipa na voljo samo eno novo MM elektroniko.To so nato namestili na motor so-tekmovalca Lukasa Peska.Zato je le ta na progo prišel šele popoldan in naredil 19 krogov.Ob tem je zabeležil tretji najhitrjši čas dneva. Hiroši Aoyama zaradi slabega vremena danes sploh ni testiral,zaradi bojazni ponovne poškodbe zapestja. Časi drugega dne testiranj (v dežju): 1. Danilo Petrucci ITA Ioda Racing (Suter-BMW CRT) 2m 23.456s 2. Hector Barbera ESP Avintia (FTR-Kawasaki CRT) 2m 23.973s 3. Lukas Pesek CZE Ioda Racing (Suter-BMW CRT) 2m 24.023s 4. Claudio Corti ITA Forward (FTR-Kawasaki CRT) 2m 24.027s 5. Colin Edwards USA Forward (FTR-Kawasaki CRT) 2m 29.973s Hiroshi Aoyama JPN Avintia (FTR-Kawasaki CRT) brez časa Glede na prve podatke,ima Magneti Marelli še precej ''porodnih težav''….in to tik pred začetkom nove sezone….
erlapsus
04. 02. 2013 09.09
+11
..tisti,ki so sprejeli enotno elektroniko MM,imajo dva dneva več testiranj....zanimivo bo videti,kako bodo mehkejše gume,katere bodo imeli le CRT-ji vplivale na razliko do prototipov..jutri gre zares..2:00 je čas na katerega se vsi ozirajo..seveda.če bo stric dež to dopustil..
lioon
04. 02. 2013 15.32
+3
erlapsus
04. 02. 2013 18.06
+3
..:D vse kar bo pod 2:00 bo dobro...sploh na prvem testiranju.;)