MotoGP

Pernat: Treba se je zresniti!

Milano, 31. 10. 2012 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Motociklistični agent Carlo Pernat meni, da bodo Italijani potrebovali vsaj 7 let, da prekinejo špansko dominacijo v seriji motoGP.

V dirkaških krogih še naprej odmeva izjemna zmaga Caseyja Stonerja na dirki za Veliko nagrado Avstralije, agenta Carla Pernata pa upravičeno skrbi žalostna podoba italijanskega motociklizma med elito serije motoGP. Španci so namreč dominantni, v igri za zmago na praktično vsaki dirki, to pa se ne nazadnje odraža tudi skozi osvojene naslove svetovnih prvakov v aktualni sezoni.

Romano Fenati
Romano Fenati FOTO: Reuters

"Dominantni so v vseh kategorijah in mislim, da bodo še vsaj sedem let pred našimi dirkači. Mi Italijani smo zapravili dobro delo, ki so ga opravili pri Aprili, Cagivi in Gileri. Imeli smo veliko prednost. Imeli smo materiale, ki so nam jih vsi zavidali in tako ni bilo težko vzgajati prvakov. Italijanska motociklistična zveza sicer zdaj poizkuša, imamo Fenatija, Antonellija, Tonuccija, ampak potreben bo čas. Treba se je zresniti, saj je trenutno stanje popolno razočaranje. Bržkone bomo lahko nekaj naredili, ampak potrebujemo čas, da ujamemo Špance,“ je dejal Pernat.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lencho
02. 11. 2012 21.48
Dejstvo je da je Dorna španska organizacija, zato ni čudno da je 2/3 zmagovalcev španskih.....poleg tega, da država ogromno zapravlja za šport (vir vsega tega kapitala mi še vedno ni jasen), so španski dirkači priviligirani pri dobavi mašin (glej Pedrosa, Terol, Barbera + Bautista proti Sicu itd.) da ne govorimo o floskulah kot so izbiranje pravil, ki so kratko malo smešna in ne veljajo za vseh enako (primer Marquez). Pernat ima prav, ampak Špance lahko ogrozi le izjemen talent kot je Rossi, ki ga pa Italjani v mladih vrstah nimajo in še dolgo ne bodo imeli. Ko gre Rossi, bo to postalo špansko prvenstvo zato bo takrat pravi čas za slovo od Gpja!
hiterkstrela
02. 11. 2012 00.06
+2
bo rossi zrihto toti problem......
duce749
04. 11. 2012 12.52
zadnji dve leti je v to vložu vso svojo energijo
MesOjediPinGvin
01. 11. 2012 08.25
-1
Še pred tremi, štirimi leti so bili italijanski dirkači med top3 na skoraj vsaki dirki, danes so njihova mesta prevzeli španci... Glavno je to, da gledamo dobre dirke.
duce749
31. 10. 2012 23.46
-3
še on je dvignil roke od Rossija, haha